Dünya Nüfusunun Ne Zaman 8 Milyar Olacağı Açıklandı

işin kötü yanı eğitim ve medeniyet düzeyi yüksek ülkelerde çocuk yapma oranı düşüyor. yani cahillerin hakimiyetindeki bir geleceğe doğru yol alıyoruz gibi.

işin kötü yanı eğitim ve medeniyet düzeyi yüksek ülkelerde çocuk yapma oranı düşüyor. yani cahillerin hakimiyetindeki bir geleceğe doğru yol alıyoruz gibi.
Tam tersi bence, akıllı okumuş zenginlerin azınlıkta olduğu ve cahil diye nitelendirilen medeniyetten uzak kimseleri yöneteceği ve onların vereceği güç ile Dünya'yı değiştireceği bir döneme giriyoruz.

Hadi Hindistan ve Cin neyse de Pakistan, Bangladesh, Endonezya filan da 2050'ye kadar 1 milyari asarlar gibi.

Araştırmalara göre dünya sanayi devrimini yaşamamış olsaydı, toplam nüfus 1 milyarın altında kalacaktı. Avcılık toplayıcılık devam etseydi, 15-20 milyonu geçmeyecekti.
Teknoloji ve huzur ters orantılı işliyor. Çünkü nerede çokluk orada bokluk.

Tam tersi bence, akıllı okumuş zenginlerin azınlıkta olduğu ve cahil diye nitelendirilen medeniyetten uzak kimseleri yöneteceği ve onların vereceği güç ile Dünya'yı değiştireceği bir döneme giriyoruz.
zenginler açısından olayı değerlendirmedim sadece medeni insan topluluklarının çekeceği sıkıntıyı söyledim, sonuçta zengin olmak için medeni ve kültürlü olmak şart değil zaten. demokrasinin yan etkileri ile birlikte bunun küçük bir simülasyonunu ülkemizde yaşadık ve sonucu hiç iyi olmadı. gelecek dünyasında ayaklar baş olabilir. zenginler tabiki yine başta olacak kapitalist düzen devam ettikçe ama medeni ve kültürlü toplumlar çok sıkıntı çekecek azınlıkta kaldığı için.

Hiç sanmıyorum.
Muhakkak bir müdahale gelecektir.
Savaş olur virüs olur aşı olur herşey olur.

Geri
Üst Alt