Kpss sağolsun zamanında eğitim bilimleri sayesinde psikolojiye epey kafa yormuştum. Deprem sonrası ortaya çıkması bana göre bu olayın tamamen psikolojik olduğunu gösterse de yine işin uzmanına danışsan iyi edersin.Psikolojideki adına da duyarlılaşma deniyor,çaresine gelirsek
@Murat Kayanda 'nın bıktırma yöntemi işine yarayabilir yani bıkana kadar sen kendi kendini sallayacaksın bir süre sonra bu tepkinin gerçek depremde bile şu anki kadar şiddetli ortaya çıkmadığına şahit olursun.Duyarlılaşma örnekleri diye de araştırırsan tanıdık şeylere denk gelirsin diye düşünüyorum.
Mesela bunun tam tersi de duyarsızlaşmadır. Hemşireler ,cerrahlar ilk başlarda kan görünce rahatsızlık hissederken yıllar geçtikçe bu durumların onlar için son derece normal bir hal alması ya da ben mesela Eskişehir'de okudum orayı bilenler daha iyi anlayacaktır .Hava üssü olmasından dolayı jetler sürekli eğitimdedir ve uçarken öyle gürültülü uçarlar ki 1 metre yanınızdakini duyamazsınız hatta derslerde hoca susmak zorunda kalıyordu , milli sınav günlerinde uçaklar daha az uçuyordu ya da uçmuyorlardı ama bir süre sonra uçakları duymuyorsunuz bile işte bu da senin yaşadığının tersi bir durumdur ve bu da psikolojiktir. Psikolojikmiş ya düzelir deyip geçmemek lazım. Geçmiş olsun.