Durduğun Yerde Sallanma Hissi

Halit öncelikle geçmiş olsun. Merak ettim bende bakayım dedim, vertigo veya iç kulakla ilgili olabilir deniliyor çoğunlukla tabi psikolojik değilse,sen de bakmışsındır mutlaka.Ama psikolojikse askerlik sıkıntı olabilir gittiğin yere göre diye düşünüyorum,doktora görünmekte fayda var

Sağol kardeşim.Baya bi araştırma yaptım.Doktora gidecem,bakalım neymiş.

Fazla değil 2-3 dk önce yaşadığım his. PC başındaydım. Tavana baktım. Ardından foruma girdim bu başlığı gördüm.

Benim de yaklaşık 1 aydır bu durum var. Ama ben malum Çanakkale'de şiddetli bir deprem yaşadık ona yordum hep. Artçılar falan dedim.

Abi geçmiş olsun.Diyorum acaba kafayı mı yiyoruz.:D

Arada bende de olur.... Bir sebebi de kalp atışların... Şiddetliyse ve bir yere yaslanıyorsan (örneğin masaya yaslanarak monitöre bakmak gibi) sallanırsın...

Kpss sağolsun zamanında eğitim bilimleri sayesinde psikolojiye epey kafa yormuştum. Deprem sonrası ortaya çıkması bana göre bu olayın tamamen psikolojik olduğunu gösterse de yine işin uzmanına danışsan iyi edersin.Psikolojideki adına da duyarlılaşma deniyor,çaresine gelirsek @Murat Kayanda 'nın bıktırma yöntemi işine yarayabilir yani bıkana kadar sen kendi kendini sallayacaksın bir süre sonra bu tepkinin gerçek depremde bile şu anki kadar şiddetli ortaya çıkmadığına şahit olursun.Duyarlılaşma örnekleri diye de araştırırsan tanıdık şeylere denk gelirsin diye düşünüyorum.

Mesela bunun tam tersi de duyarsızlaşmadır. Hemşireler ,cerrahlar ilk başlarda kan görünce rahatsızlık hissederken yıllar geçtikçe bu durumların onlar için son derece normal bir hal alması ya da ben mesela Eskişehir'de okudum orayı bilenler daha iyi anlayacaktır .Hava üssü olmasından dolayı jetler sürekli eğitimdedir ve uçarken öyle gürültülü uçarlar ki 1 metre yanınızdakini duyamazsınız hatta derslerde hoca susmak zorunda kalıyordu , milli sınav günlerinde uçaklar daha az uçuyordu ya da uçmuyorlardı ama bir süre sonra uçakları duymuyorsunuz bile işte bu da senin yaşadığının tersi bir durumdur ve bu da psikolojiktir. Psikolojikmiş ya düzelir deyip geçmemek lazım. Geçmiş olsun.

Kpss sağolsun zamanında eğitim bilimleri sayesinde psikolojiye epey kafa yormuştum. Deprem sonrası ortaya çıkması bana göre bu olayın tamamen psikolojik olduğunu gösterse de yine işin uzmanına danışsan iyi edersin.Psikolojideki adına da duyarlılaşma deniyor,çaresine gelirsek @Murat Kayanda 'nın bıktırma yöntemi işine yarayabilir yani bıkana kadar sen kendi kendini sallayacaksın bir süre sonra bu tepkinin gerçek depremde bile şu anki kadar şiddetli ortaya çıkmadığına şahit olursun.Duyarlılaşma örnekleri diye de araştırırsan tanıdık şeylere denk gelirsin diye düşünüyorum.

Mesela bunun tam tersi de duyarsızlaşmadır. Hemşireler ,cerrahlar ilk başlarda kan görünce rahatsızlık hissederken yıllar geçtikçe bu durumların onlar için son derece normal bir hal alması ya da ben mesela Eskişehir'de okudum orayı bilenler daha iyi anlayacaktır .Hava üssü olmasından dolayı jetler sürekli eğitimdedir ve uçarken öyle gürültülü uçarlar ki 1 metre yanınızdakini duyamazsınız hatta derslerde hoca susmak zorunda kalıyordu , milli sınav günlerinde uçaklar daha az uçuyordu ya da uçmuyorlardı ama bir süre sonra uçakları duymuyorsunuz bile işte bu da senin yaşadığının tersi bir durumdur ve bu da psikolojiktir. Psikolojikmiş ya düzelir deyip geçmemek lazım. Geçmiş olsun.

Sağolasın Sedat.Bi doktora görünmek şart oldu.Tavsiyelerde bulunan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Son 1 aydır böyle birşey yaşıyorum.Korkmuyor değilim açıkcası.Özellikle koltukta otururken oluyor.Sanki deprem olıyormuş gibi hissediyorum ama avizeye filan bakınca bir halt yok.Son depremi de yaşadım.Psikolojik bişey mi acaba.?Yaşayan varmı böyle şeyler forumda.? İnternette baktımda bayabi şikayet eden var.Askere de gidecem bi sorun çıkmasın sonra.

Not: Dalgaya almasak sevinirim arkadaşlar.İnanın insan kendini deli gibi hissediyor.

Renkdaş büyük bir ihtimalle psikolojiktir. Son olan deprem psikolojik olarak hafif bir iz bırakmış olabilir evham yapma fazla düşünmemeye çalış. Bence kısa bir süre sonra geçecektir çünkü çok büyük bir deprem değildi çok şükür. Ben 17 ağustos depremini sakarya'da yaşadım ve uyumamıştım. 45 saniyenin tamamını canlı canlı yaşadım. Zifiri karanlıkta ayakta duramadığın kaçamadığın bir sallantı düşün. Bu senin yaşadığın hissin alasını depremden sonra ki ilk bir sene yaşadım. Yatakta, otururken, ayakta, yürürken devamlı sallandığını zannettiğini düşün, gözün devamlı avizelerde olduğunu düşün ki hala zaman zaman nükseder bu durum bende :D Beterin beteri var şükret haline renkdaşım.

Ama ne olur ne olmaz içim rahat etsin diyorsan bir nörolog'a görün derim :)

Ben de özellikle son depremden sonra yaşamaya başladım ama hiç irdelemedim.

Sallanıyorum kesin kez deprem oluyor kanısına varıyorum sonra irkiliyorum. Bende de B12 eksikliği var.Söylendiği gibi belki de ondandır.

Renkdaş büyük bir ihtimalle psikolojiktir. Son olan deprem psikolojik olarak hafif bir iz bırakmış olabilir evham yapma fazla düşünmemeye çalış. Bence kısa bir süre sonra geçecektir çünkü çok büyük bir deprem değildi çok şükür. Ben 17 ağustos depremini sakarya'da yaşadım ve uyumamıştım. 45 saniyenin tamamını canlı canlı yaşadım. Zifiri karanlıkta ayakta duramadığın kaçamadığın bir sallantı düşün. Bu senin yaşadığın hissin alasını depremden sonra ki ilk bir sene yaşadım. Yatakta, otururken, ayakta, yürürken devamlı sallandığını zannettiğini düşün, gözün devamlı avizelerde olduğunu düşün ki hala zaman zaman nükseder bu durum bende :D Beterin beteri var şükret haline renkdaşım.

Ama ne olur ne olmaz içim rahat etsin diyorsan bir nörolog'a görün derim :)

Seni anlıyorum renktaş.17 Ağustos depremini bizzat yaşadım ama ben İstanbul da yaşadım.Tavsiyelerin için teşekkürler.Doktor şart oldu dediğim gibi.

Son 1 aydır böyle birşey yaşıyorum.Korkmuyor değilim açıkcası.Özellikle koltukta otururken oluyor.Sanki deprem olıyormuş gibi hissediyorum ama avizeye filan bakınca bir halt yok.Son depremi de yaşadım.Psikolojik bişey mi acaba.?Yaşayan varmı böyle şeyler forumda.? İnternette baktımda bayabi şikayet eden var.Askere de gidecem bi sorun çıkmasın sonra.

Not: Dalgaya almasak sevinirim arkadaşlar.İnanın insan kendini deli gibi hissediyor.

Bu sallanma hissi ne kadar sürüyor. Anlık mı yoksa bir kaç saniye kadar mı? Ne aralıklarla oluyor?

Bana da uyurken ara ara yataktan yuvarlanıyormuşum gibi geliyordu. Heyecanla uyanıyordum. Hiç araştırma gereği de duymadım.

Şimdi kalmadı ama ilginç şeyler tabi...

Bende de uykudan uyandıktan sonra beynimde uyuşma oluyor. Bir şeyler musallat olabilir demişlerdi. Hiç doktora falanda gitmedim ama o olduğu anda kimseye cevap veremiyorum ve ellerim, beynim her yerim uyuşuyor. Durduğum yerde duramıyorum. En başta çok sık olurdu ve uyumaya korkardım. Zamanla seyrekleşti ama yakın zamanda 3 sene sonra ilk defa oldu. Anlatılmaz yaşanır. Seninki psikolojik olabilir hocam. Allah şifa versin. Sağlık önemli tabi...

Arkadaslar benimde korkum Sinava 1 gun once yada Uzun yolculukta Tuvalet korkusu yasiyorum hele o ortamda tuvalet yoksa kendimi tutamiyorum icimde tuvalet korkusu oluyor şehir otobuslerine binemiyorum cunku tuvalet olmadigi icin stres yasiyorum.bu stres bir tek bende var sanirim.

önce kbbye git iç kulaktaki kristalara baksınlar

bişi çıkmazsa nöroloji ordan da bişi çıkmazsa psikiyatri..

ordan da bişi çıkmazsa vurdurursun geçer.

Aynen,

"Orta kulak" / "ic kulak" hadisesi olabilir kardesim. Ordaki kristallara baktirman lazim.

Arada sirada ya duzenli sekilde Isitmede de sorun var ise ménière hastaligi olabilir. Meniere Hastalığı

Vertigo benim de başıma geldi benzer şeyler oluyordu bana ama daha çok baş dönmesi gibiydi sallanma hissi olmuyordu sanırım, bol su içip yukarıda bir renktaşın dediği gibi tuz,kahve ve çay'ı azaltman lazım eğer sorunun vertigoysa tabi... Ben aşırı tuzlu yerim herşeyi doktorun dediği gibi bol su içip bunları azaltınca 1 hafta 10 gün kadar sonra normale girmişti, internet üzerinden sağlık konusunda tahminlerde bulunmak her ne kadar yanlış olsada panik atak veya anksiyete bozukluğu başlangıcı gibi bir şey de olabilir eğer kafaya takmaya başladıysan bu durumu hiç buralarda cevap arama git doktora kafan rahat eder en azından.

Geri
Üst Alt