şu fotoğraftaki insanların asaletine bakınca dursun'a başkan demek adamın içinden gelmiyor.

DLbzsjwX4AAYcZo.jpg

Kesinlikle oyle . Ben de bu ikisini ve bu siralama ile hissettim , digerlerine daha soguk ve kitabina gore surat ifadeleri . selcuk bizim evlat , muslera da yabanci ama o da bizden diye samimiyet had safhada

Yaşayan en büyük Galatasaraylı Hıncal Ağabeyimiz yine gönlümüzden geçenleri yazmış. :hat:

Hincalin yazdiklari dogru ama eksik . Simdi bugune kadar bjk ile ilgili yazdiklarimla suclanip tinerci troll vb ithamlara maruz kaldim ama dusuncemi saklarsam en yalanci veya sahtekar kendim olurum dusuncesiyle bir yorum daha yapacagim , ki bence tum objektif degerlendirme istatistik vb detaylarla dogrulanabilir

bu ulkenin lokal basarilarda en buyuk klubu ile tabi yarismalarin cogunu kaybedeceksin , futbolda durum tartisilabilir cunku 1 sampiyonluk ondeyiz ama fb ile basket voleybol veya boks kurek ne zaman hangi baskan zamaninda yarisip ustun cikmis ki bu klup , bugun efesinden , gs ye , bjk sinden telekomuna hepsi yaristiklari branslarda fb ye karsi eziliyorlar zaten , buna sasirmasi ve dursuna yuklemesi bana garip geldi

dikkatle incelenirse son 30 yilda en azindan hic bir amator brans denen futbol harici sporda fb ye ustunluk kurulabildigi bir donem var mi ? Bu sadece Gs nin sorunu da degil ayrica , bir yarismada fb varsa digerleri ikinci olmayi sampiyonluk gorurler

tepki mi ? Gosterebilirsiniz elbet ama ben acikcasi rakamlari ve gercekleri duygusal tepkilerden her daim onde tutmusumdur , bunu degistirecek degilim

gs li yazarlarin da artik bu fb kompleksini satirlarina yansitmasi anlamsiz otesi geliyor .

Cok sukur ki evlerinde sampiyonluk , euroleague bayanlarda final zaferimiz var

zaten eger ileriki yillarda bugun amator subelerde olan farki futbola a yansitabilirlerse ortada baska sampiyonluk adayi futbolda da kalmazsa sinema tiyatroya yoneliriz

Hincalin yazdiklari dogru ama eksik . Simdi bugune kadar bjk ile ilgili yazdiklarimla suclanip tinerci troll vb ithamlara maruz kaldim ama dusuncemi saklarsam en yalanci veya sahtekar kendim olurum dusuncesiyle bir yorum daha yapacagim , ki bence tum objektif degerlendirme istatistik vb detaylarla dogrulanabilir

bu ulkenin lokal basarilarda en buyuk klubu ile tabi yarismalarin cogunu kaybedeceksin , futbolda durum tartisilabilir cunku 1 sampiyonluk ondeyiz ama fb ile basket voleybol veya boks kurek ne zaman hangi baskan zamaninda yarisip ustun cikmis ki bu klup , bugun efesinden , gs ye , bjk sinden telekomuna hepsi yaristiklari branslarda fb ye karsi eziliyorlar zaten , buna sasirmasi ve dursuna yuklemesi bana garip geldi

dikkatle incelenirse son 30 yilda en azindan hic bir amator brans denen futbol harici sporda fb ye ustunluk kurulabildigi bir donem var mi ? Bu sadece Gs nin sorunu da degil ayrica , bir yarismada fb varsa digerleri ikinci olmayi sampiyonluk gorurler

tepki mi ? Gosterebilirsiniz elbet ama ben acikcasi rakamlari ve gercekleri duygusal tepkilerden her daim onde tutmusumdur , bunu degistirecek degilim

gs li yazarlarin da artik bu fb kompleksini satirlarina yansitmasi anlamsiz otesi geliyor .

zaten eger ileriki yillarda bugun amator subelerde olan farki futbola a yansitabilirlerse ortada baska sampiyonluk adayi futbolda da kalmazsa sinema tiyatroya yoneliriz

Şunu tam tersine çevir

Eğer Galatasaray futbol da ki başarısını amatörlere yansıtırsa fenerli intiharları bile izleyebiliriz.
Bir maç Galatasaray'a yenildi diye tesis basıp ağlayıp kendini yerlere vuran futbolcusunu döven tiplerin neler yapabileceğini tahmin edebilirsin.

Futbol da başarısı sadece kadıköy'de ve derbiler de fazla kazanma üstüne olan ve kupa sayısında Galatasaray'ın yanına yaklaşamayan bir kulüp'ün elinden basketbol ve voleybol'u da alırsan rekabet denen bişey kalmaz.

TapaTalK

Tamamen olmasa bile, özellikle durum tespiti bölümlerinde Amatör branslar ile ilgili hakli oldugun yerler var.
Bizim Amatör Spor dallarinda basarili oldugumuz dönem, yanlis hatirlamiyorum isem, Fenerin bu kadar cok para aktarmadigi dönemlerdi.
Birde Aysal döneminde iyi bir dönem gördük galiba.
Fener bu külfetin büyük bölümünü kendi cebinden karsilamiyor diye biliyorum.
Bizde ne yazik ki bu tür zenginler yok, sponsorluk anlasmalarinda daha cok gönül verdigi kulübü düsünen.

Biz ekonomide hukukta ve egitimde sunu hep birinci plana aliriz . Sizin cogunuzun swot dedigi sey aslinda

sorun ne ? Fb nin ulkenin en buyuk spor klubu olmasi , o zaman odaklanmamiz gereken gercegi tesbit ettikten sonra maddelemek gerekir

birinci madde , fb bu ulkede en cok ratingi yapar

iki , medya tum diger kluplerin toplamindan daha fazla fb kontrolundedir

uc , belediyelerden siyasete , kurullardan federasyonlara dek hakim oy hep fb dedir , hatta diger klup patentli yoneticiler bile o dumen suyuna girer , turgay demirel gibi

dort , para gucu tamamen fb dedir , hic bir camiada ali koc , aziz yildirim , ferit sahenk , murat ulker ve m ali aydinlar gibi hepsini birbirini ezecek tarzda adam bir arada bulunmaz

fb bugune kadar degil ama bir gun futbolda da dugumu cozecek ve korkarim ki bugun amatorler hakkinda konusulan tum geride kalmislik bu bransa da sicrayacak

basari konusunda ise , futbolun cok raslantisalliga acik olmasi , avrupa kluplerinin maddi anlamda oldukca guclu olmasi ve paraya hukmetmesi simdilik fb yi sicramaktan ali koyuyor ama aziz den kurtulur kurtulmaz o prangayi kiracaklar

benden bu kadar , analizim bu , cozum onerileri olan varsa paylasabilir

Senin camian medya arkasında olmaksızın bu ülkenin en büyük futbol kulübü olmuş esas zor olan bunu başarabilmek.

En büyük spor kulübü lafına katılıyorum, çünkü amatörler de en fazla başarı sağlayan kulüp. Sende yatırım yap sende o başarılara erişirsin. Ama futbol öyle değil, istediğin kadar yatırım yap başarı garantisi yok.

TapaTalK

Geri
Üst Alt