Dursun Özbek: "3 ya da 4 tane nokta transferimiz var takımı bozmayı düşünmüyoruz"

sampiyonluk ozeli hedefinde:
-------------muslera---------
transfer--nelsson---marcao---transfer
---------transfer---transfer----------
-yunus-------transfer-------kerem
-------------mustafa------------

benim gozlemimde, 5 tane ilk 11 oyuncusu transfer edilmeli.
boey veya omar ile sezon maratona girilmez. hem dogru tipoloji degiller- hem mac istikrari olarak kac mac oynayacaklari muamma. bu sezon bayagi yasadik bu durumu...
bunu bilerek yapilanma olmali kanat bek sag....

sol bek tarafinda *pva nin orta ice gecislerini_transitions baglaminda olumlu bulsam-da, *defansif yukumlukleri tarafinda yeterli bulmuyorum kendisini... buraya oyuncu ben olsam bakardim, yedegi de *tintis olmasini isterdim.

hibrid pivotlar iki adet. witsel,gedson hatta uzakdogulu morita tarzinda *fundamentali yuksek/yeterli tipolojilere *benzer - ve de *ozellikle makul maasli isimler bakilabilir.....

forvet arkasi yabanci bir profil. yedekleri ise gerekirse *emre'ler olabilir salt avrupasiz sezon olacagindan......

rotasyon transferleri simdilik deginmiyorum.

*yeni sezona dair *hoca kim olursa olsun : *tek istegim ve beklentim ; altyapidan en az 2 ,gonlumden gecen ise 3 ismi as kadroya almalari ve sezon boyu sans vermeleri. ozellikle,sol bek rotasyona mutlaka * tintis eklenmeli diye dusunuyorum.
Sol bek haric diger dediklerinle ayni dusunuyorum. PVA ama kalmali, bence bizim icin iyi bir sol bek. Yerine daha iyisini su asamada zor bulur aliriz. 1 sene daha oynar rahatca.

4 transferle bu takımı düzeltebilen hoca ne güzel hocadır
valla Okan diye kağıt üstünde düşünüyorudm süreç olarak hızlı geçeriz bazı konuları içi dolu rsik alarak ama düşündükçe Nuri'ye de soğuk bakmıyorum ama tartıya koyunca bir o yana bir bu yana gidiyor aklım

Gedsonu alirsa taraftarin gonlunu geri kazanir ama esi izin verir mi bilmem
Böyle bir şey yapacaksa - ŞAK diye bir anda yapmalı - bütün yaz gene tek isim 3 ay boyunca BJK ile çekişmeler , pis pis bjk yorumcusu şişkoyu görmek istemiyorum el hareketleriyle.

yani trasnfer olarakta bilemiyorum şu an hala

sampiyonluk ozeli hedefinde:
-------------muslera---------
transfer--nelsson---marcao---transfer
---------transfer---transfer----------
-yunus-------transfer-------kerem
-------------mustafa------------

benim gozlemimde, 5 tane ilk 11 oyuncusu transfer edilmeli.
boey veya omar ile sezon maratona girilmez. hem dogru tipoloji degiller- hem mac istikrari olarak kac mac oynayacaklari muamma. bu sezon bayagi yasadik bu durumu...
bunu bilerek yapilanma olmali kanat bek sag....

sol bek tarafinda *pva nin orta ice gecislerini_transitions baglaminda olumlu bulsam-da, *defansif yukumlukleri tarafinda yeterli bulmuyorum kendisini... buraya oyuncu ben olsam bakardim, yedegi de *tintis olmasini isterdim.

hibrid pivotlar iki adet. witsel,gedson hatta uzakdogulu morita tarzinda *fundamentali yuksek/yeterli tipolojilere *benzer - ve de *ozellikle makul maasli isimler bakilabilir.....

forvet arkasi yabanci bir profil. yedekleri ise gerekirse *emre'ler olabilir salt avrupasiz sezon olacagindan......

rotasyon transferleri simdilik deginmiyorum.

*yeni sezona dair *hoca kim olursa olsun : *tek istegim ve beklentim ; altyapidan en az 2 ,gonlumden gecen ise 3 ismi as kadroya almalari ve sezon boyu sans vermeleri. ozellikle,sol bek rotasyona mutlaka * tintis eklenmeli diye dusunuyorum.
Yunus mostafa Kerem ileri hattindan beklenti nedir? 20golu gecmez 3u

Sol bek haric diger dediklerinle ayni dusunuyorum. PVA ama kalmali, bence bizim icin iyi bir sol bek. Yerine daha iyisini su asamada zor bulur aliriz. 1 sene daha oynar rahatca.

tipoloji olarak begendigim bir tarz pva,ozellikle rakip yari alana geciste(transitions)ki olusumlarda- fakat, mesajimda ozellikle vurguladigim bolum; defansif isleri yeterli bulmamistim sezonluk performans genelinde.

sahsen ,bunda elbette, *nagatomo gibi daha dengeli ve defansi daha iyi- tam sezona yayan bir profilin ertesine > *saracchi gibi savruk ve yetersiz ismin gelmesi ~ >

akabinde *pva'ya gecis yapmamiz oyunun ofansif yonu ele alindiginda olumlu olsa-da, mevcut lig *siralamamizda *bulundugumuz konum, yenilen goller, bolgesel duruslar(misal,pva one cok gittiginden kanadini marcao vs supuremiyordu cogu mac,.. dolayisiyla yenidigimiz gollerde ya sol bek ya da sag bek(cok dengesiz bir rotasyon olustu bu bolgede) yetersiz kalis bazli verilen bireysel ve bolgesel deliklerden olusuyordu hatirladigim kadariyla...

elbette *pivotlarin savruklugu , yetersiz ve dogru profiller olmamasi(taylan) vs takim defansini hepten cokertiyordu. fakat maclari izlerken, oyuncularin gorev yerlerine ayri ozen gosteriyordum-kim nerede -niye yerinde halen degil vb vb gibi...

*oyun tarzimiz geregi rakip yari alanda olmamiz, kanat beklerin arti eksisini daha cok mercek altina almamiza kapi aciyor. kademe anlayisi konusu da kontralarda olsun yan ortalarda olsun, kanat bekler ne kadar verimli ,bu da onemli.

dedigin gibi *kalmasina yonelik- sahsen tek istegim olur ;
oncelikli gorevini tam yapmasi sonrasinda kumasi ve kalitesiyle on alanda ekstra islere girisebilir.
saha ici her mevkinin oyuncusundan oncelikle mevkisindeki ilk asal gorevini gorme taraftariyim. en azindan bir kanat bek boyle olsun digeri oyun kurabilir one cikabilir vs... bu sezon pva cogu kisiden gecer not aldiysa one cikmalar anlaminda, diger kanat diplerdeydi performans bazli. bu saglikli bir yapilanma degil - ilk 11 ozelinde ise hic degil.

Yunus mostafa Kerem ileri hattindan beklenti nedir? 20golu gecmez 3u

yunus peak sezonu yasadi. buna benzer peak cikislari kendi yas grubunda avrupa da cok goruyoruz. ligimizde de bizim bir yetenegimizin yapmasi cok memnun edici bir durum du.

*yunus'un kanimca burdan donus yapacagini dusunmuyorum - performans bazli burdan alir yurur gider. aksi olursa > emre colak gibi bir gecis yasar tahminim... secim kendi elinde, ayni ciddiyetle yeni sezona kendi takiminda ozguvenli sekilde cikip gostermeli. ha bu sirada hoca kim olacaksa bold sekilde ornk olarak; sag kanat on sana ait demeli.bu morali motivasyonu vs vermeli. kanimca hak ediyorda.

*kerem bizim takim performansi ozelinde peak donemi yasadi. kanimca , kalirsa bu cizgisi devam eder. bu da bizim sansimiz. ben gerileme beklemiyorum,bir aksi durum yasanmadigi muddetce.

*mustafa konusunda, ben, mustafa turu tipolojilere mesafeliyim, bu sezon basinda da belirtmistim bu gorusumu...
fakat halil'e de *o kadar para veremeyiz. rasyonel bakmak gerekirse. *diagne ile de devam edecekmiyiz muamma,
*gomis tum sezonu kaldirir mi ? birde ilk 11 olarak ?, bence iki ileri bir geri olur tahminim performansi....

dolayisiyla eldekilerden tek kalan mustafa. her ne kadar daha farkli oyuncu tipolojisini istesem de, benim tahminim forvete oyuncu alinmayacagi yonunde. bonservissiz olursa elbette alirlar buyuk olasilik. bonservisli tahminim kulfete gireceklerini beklemiyorum. mustafa satisi olursa, o gun gelirse revize edebilirim bu noktayi....

sahsen , en oncelikli beklentim; pivot merkez icin iki adet isim elzem. kanat bekler icin de beklentideyim. gerisi halledilr kiralik veya beles. *forvet mevkii suan icin benim adima son bolge mevcut durumda.

*hoca konusu bir *belli olsun. daha net gorecegiz diye dusunuyorum yapilanma durumlarini...

Verdiğin sayı orta sahadaki eksiklerine yeter ancak. Öncelikle kaç tane oyuncu serbest kaldı. Sayısal olarak bile takım eksildi yerini doldurman gerekiyor. Sonra bir de yetersiz oyuncuların var. Onları da eklendiğinde 8 10 oyuncu alman lazım.

Önce td'yi belirleyip TD ile birlikte karar verin ne eksik, ne gedik. Hangi td gelmeli bilmiyorum ama hangi td gelmemeli biliyorum. Bu hafta TD netleşsin artık.

valla Okan diye kağıt üstünde düşünüyorudm süreç olarak hızlı geçeriz bazı konuları içi dolu rsik alarak ama düşündükçe Nuri'ye de soğuk bakmıyorum ama tartıya koyunca bir o yana bir bu yana gidiyor aklım

Renktaş illa bi hoca değişimi olacaksa ,sistem oyunu hocası olmalı ki torente bile şans tanınmıyor (adam çökmüş değil resmen dibe batmış takımı teslim almasına ,kendi kadrosunu kurmasından geçtim kendi sistemine göre bi takım teslim aldı demeyi geçtim hiç bi sistem nerdeyse oynayamayan bi takım devraldı desek yeridir belki ,her anlamda onca kötü bi durumda olan gs ye gelmesi bile adama şans tanıtmadı)oyüzden okan nuri felanla olacak gibi görünmüyor çünkü 3 senedir şampiyon olmamışız ve fena bi baskı olacak,öyle böyle değil,buyüzden illa biri getirilecekse kurt bi sistem hocası olması faydalı olur düşüncesindeyim.bilmem katılır mısın?

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Sene içerisinde sanırım en çok haksızlık yaptığım adam PvA oldu, işin defansif tarafında beni çıldırtıyordu ama takımın geri kalanına bakarsak en azından futbolcuya benziyor PvA. Zaten iyi bir teklif gelip de satılmazsa banko oynar seneye en fazla iyi bir yerli alternatif koyabiliyorsak yanına onu yapalım derim

Renktaş illa bi hoca değişimi olacaksa ,sistem oyunu hocası olmalı ki torente bile şans tanınmıyor (adam çökmüş değil resmen dibe batmış takımı teslim almasına ,kendi kadrosunu kurmasından geçtim kendi sistemine göre bi takım teslim aldı demeyi geçtim hiç bi sistem nerdeyse oynayamayan bi takım devraldı desek yeridir belki ,her anlamda onca kötü bi durumda olan gs ye gelmesi bile adama şans tanıtmadı)oyüzden okan nuri felanla olacak gibi görünmüyor çünkü 3 senedir şampiyon olmamışız ve fena bi baskı olacak,öyle böyle değil,buyüzden illa biri getirilecekse kurt bi sistem hocası olması faydalı olur düşüncesindeyim.bilmem katılır mısın?

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Torrente tölerans şöyle tanınmadı - 1 yerine geldiği adam FT, o nedenle eleştiri olması gerekenden daha sert oldu hep. Baştan böyle ortama attı Burak Elmas onu. adam uçaktan iniyor ilk maçına suratında FT pankartı gösteriyor taraftar aptal gibi. Zaten ekside başladı adam elinde olmayan şekilde.

Fakat iddaa kalmadığı dönemde oyuncu kazanmadı ,tersine küstürdü - forvetini belli edemedi, veteranları oynattı genç yerine . Onlar her şeyden bağımsız soru işareti. o anlamda her ne kadar iyi potansiyeli olabilecek bir hoca olarak yorumlansın - görüştür (ki karakteri düzgün sakin sayılır) bizim aradığımız karakter profil değil şahsi fikrim. Barça elenmesi sonrasında da yaz kampı görmeli falan diyordumda o süreçten sonraki her maçta garip tercihler. Yani bizi kaldırabilecek bir hoca olmadığını ufaktan gösterdi bana açık konuşayım.

Kurt hoca örneği vermen lazım - kurt hoca bana çok 2000-2010 arası dünya futbolunun halini hatırlatıyor ki ordan uzağız - yani sayılı kurt hoca kaldı, onlarda eskiyor. Sadece lig ve kupa olacak bir sezonda dinamik biri daha iyi olacaktır -bu kim bilemem. kesin şu olsunda diyemem ,inat edilip ama Torrent devri kapandı , %99.9 da kalmayacak - "görüşeceğiz" falan sözlerine hiç takılmamak lazım. Şampiyon olmak için kurt hocaya hiç ihtiyacın yok türkiyede...2 topu oynayan takımın olsun her şeyi yenersin (yeri gelince hakemide yenersin)- önemli olan bir yapıyı oturtmak, oyun oturtmak bu sadece TD olayı değil - Altyapıdan her sene deneyeceksin , sürekli futbolcularına avrupadan ilgi olacak vs vs vs. yoksa türkiye ligini kazan nolcak - koycan yıldız ya da alcan bi teneke kupa o kadar benim karnımı doyurmaz.

Türk futbolu bu haldeyken elde altın bir fırsat var - kulüp doğruları yaparsa kartları iyi oynarsa kimsenin yakalayamayacağı dominasyonu kurarsın anca bakarlar arkardan. o uzun hikaye ama o fırsat var, biz yapamazsak kimse yapamaz

Göreceğiz çıkacaktır haftaya salıdan itibaren işler - mazabata alınsın , bütçe mütçe ne detaysa halletsinler bi görelim

Sadece ligde, oynadigi 38 macin 14’unu kazanabilmis bir takimi 3-4 transferle duzelteceklerine inaniyorlarsa sayin futbol fakiri Fatih Hocamizin iyi teknik adam olmadigini dusunuyorlar demektir.
Emre Akbaba bu sene gayet iyiydi. Yunus Akgün geliyor. Birbiriyle forma için kapışabilecek biri as iki defansif orta saha bir de düzgün bir forvet gelse bu iş tamam bence.

Geri
Üst Alt