Sol bek haric diger dediklerinle ayni dusunuyorum. PVA ama kalmali, bence bizim icin iyi bir sol bek. Yerine daha iyisini su asamada zor bulur aliriz. 1 sene daha oynar rahatca.
tipoloji olarak begendigim bir tarz pva,ozellikle rakip yari alana geciste(transitions)ki olusumlarda- fakat, mesajimda ozellikle vurguladigim bolum; defansif isleri yeterli bulmamistim sezonluk performans genelinde.
sahsen ,bunda elbette, *nagatomo gibi daha dengeli ve defansi daha iyi- tam sezona yayan bir profilin ertesine > *saracchi gibi savruk ve yetersiz ismin gelmesi ~ >
akabinde *pva'ya gecis yapmamiz oyunun ofansif yonu ele alindiginda olumlu olsa-da, mevcut lig *siralamamizda *bulundugumuz konum, yenilen goller, bolgesel duruslar(misal,pva one cok gittiginden kanadini marcao vs supuremiyordu cogu mac,.. dolayisiyla yenidigimiz gollerde ya sol bek ya da sag bek(cok dengesiz bir rotasyon olustu bu bolgede) yetersiz kalis bazli verilen bireysel ve bolgesel deliklerden olusuyordu hatirladigim kadariyla...
elbette *pivotlarin savruklugu , yetersiz ve dogru profiller olmamasi(taylan) vs takim defansini hepten cokertiyordu. fakat maclari izlerken, oyuncularin gorev yerlerine ayri ozen gosteriyordum-kim nerede -niye yerinde halen degil vb vb gibi...
*oyun tarzimiz geregi rakip yari alanda olmamiz, kanat beklerin arti eksisini daha cok mercek altina almamiza kapi aciyor. kademe anlayisi konusu da kontralarda olsun yan ortalarda olsun, kanat bekler ne kadar verimli ,bu da onemli.
dedigin gibi *kalmasina yonelik- sahsen tek istegim olur ;
oncelikli gorevini tam yapmasi sonrasinda kumasi ve kalitesiyle on alanda ekstra islere girisebilir.
saha ici her mevkinin oyuncusundan oncelikle mevkisindeki ilk asal gorevini gorme taraftariyim. en azindan bir kanat bek boyle olsun digeri oyun kurabilir one cikabilir vs... bu sezon pva cogu kisiden gecer not aldiysa one cikmalar anlaminda, diger kanat diplerdeydi performans bazli. bu saglikli bir yapilanma degil - ilk 11 ozelinde ise hic degil.