GSC Haber Dursun Özbek: "Çin ile yaptığımız sponsorluk görüşmeleri sonuçlanmak üzere"

Bundan bir 5 yıl önce Dünyanın en değerli 5 şirketinden biriydi. Oyunlardan sosyal medya platformlarına kadar bilişim alanında her yerde şirketleri var adamların

Son yıllarda siber güvenlik, yapay zeka ile filan bayağı piyasayı ele geçirmişler. Yani teknoloji alanında yatırım yapmadıkları, satın almadıkları bişey yok

Bildiğim kadarıyla doğrudan Çin devletine ait bu şirket.

Bundan bir 5 yıl önce Dünyanın en değerli 5 şirketinden biriydi. Oyunlardan sosyal medya platformlarına kadar bilişim alanında her yerde şirketleri var adamların

Son yıllarda siber güvenlik, yapay zeka ile filan bayağı piyasayı ele geçirmişler. Yani teknoloji alanında yatırım yapmadıkları, satın almadıkları bişey yok

Çin devletinin bize destek olmasına yapı derler mi ?. :asd:

Tencent ile ilk kez masaya oturmuyoruz galiba
1733611037037.webp

sevgili enes , kiymetli bilgi bazli mesajin icin kendi adima tesekkur ederim.

bizim kulubun asya uzakdogu ozelindeki gecmisten bugune hatirladigim anlasmalar ; genelde japon menseli firmalarla oldu ,o da bir elin parmagini gecmez malesef . yine de hic yoktan iyidir denilebilir. bence potansiyeli yillardir *dogru olcekte *kullanamiyoruz .

hali hazirda daikin ve isuzu ile uzun donemdir birlikteligimiz mevcut .
bu anlamda -eh iste- denilir baz da memnunum. ancak ;

gonul ister ki ; ayni mense den ,bi nevi uzakdogu amazon. c o m 'u olan ;
*rakuten markasiyla bi sekilde birliktelige gitmesi gerekirdi....
bunun icin bir kac firsat dogmustu, bu da ayri bi mesaj konusu.
<-> rakuten'in sahibi vissel kobe kulubununde sahibi. vissel'e biz podolski'yi bonservisle gonderdigimizde ,o gun bu gibi durumlarin altyapisi vs filizlenmesi gerekirdi. . .
uzerine sonraki donem en son oyuncumuz *mata 'yi da transfer ettiler,kismen bizdeki durumunu izleyip. yine iska gectik diyalog baglamda.

<- *rakuten. avrupaya en bold acilimi barcelona ile yapti bir kac yil once ,,
ana sponsorlarindan oldular .

genel anlamda bolge nin devleri ; japonya,guney kore, cin ozelinde
bize asya uzakdoguda yillardir bir sempati mevcut . hatta endonezya'yi da futbola ilgisi ve nufus yogunlugu vsyi de bu potaya ekliyebiliriz bolgesel planlamalarimiza yonelik . ( abd,australya ,diger tarafta benzer diyaloga girilmesi gereken yeni futbol ve marketing pazari kanimca ) .

<-icimde uktedir. bu durumu her donem yonetimler gormezden gelmesi anlasilir kabul edilir bir durum degil .

eklemeyi unuttum; goreceli olsa da ;
yani -onlar barca tabiki kolay sponsor olurlar- bakisina da kismen katilmam. kendimizi bu gibi durumlarda global denklemde buyuk/taninir bilinen saygi duyulan kulup olarak idrak etmememiz / gormememiz / yuzumuzu cevirmememiz - camia'miz adina reaksiyon olarak buyuk hata ve yanilgidir yillardir tespitsel gozlem bazli gordugum ,ogrendigim .

neyse. cin'e donelim ; onceki mesajlarimdaki nacizane onerilerimde
bu sefer , mevcut yonetim sevgili dursun ozbek baskanimiz bu kez gelen firsati mutlak bold degerlendirmeli. uzun vade babinda .

guney kore icin de *samsung basta olmak uzere devasa firmalar mevcut.
bu da ayri bi mesaj konusu .

bu tur adimlar haber bazli, roportaj bazli kalmaz temennisiyle....
bu kiymetli basligi da ^galatasaray projelerimiz bolumunde^ sabit olmasini nacizane oneriyorum . @Alper Altun , @Uğur İz , .

@Aras Şimşek , @Onur Adıbelli , @Tuna Köse ,

saygi ve selamlar .

Tencent ile ilk kez masaya oturmuyoruz galiba
Ekli dosyayı görüntüle 269629
espor dan ,digital pazar geneline bir cok alanda varlar yanilmiyorsam.
o yuzden *onceki sayfadaki bi mesajimda ; cin & espor konusuna ozellikle vurgu yaptim . uzerine firmayi hatirlatman iyi oldu sevgili cihan (y) .

digital yayincilikta(stream) bi ara f1 formula yayin hakkini almislardi cin ozelinde .
(yakin donem) .

cin ozelinde bilinen mecralar dan olan ; youku platformu cl yayin hakkini almisti gecmiste okudugum bi haberde.

yine onde digital platformlardan ; bilibili ve kuaishou da mlb sporunun yayin hakkini almisti .son guncel durum nedir henuz bilmiyorum .

en meshurlarindan ; ali baba vardi . bi nevi cin'in amazon'u ,rakuten'i .
ali baba da stream dan , fiziksel urun pazarlamasina bilumum olanaklar sunuluyordu . yakin donemlerini takip edemedim .

guney kore nin 1 numarasi ; daum portali (kakao corp'a aittir yanilmiyorsam) . <- bunlara da hem gs store reklami, urun tahsisi, hem mac yayini(bi sekilde bein konusu cozumlenmeli, yurtdisi goruntu haklarimizi kendimiz kulup olarak pazarlaya bilmeliyiz) .
ayrica onlarin line vs gibi bir messangerleri var daum kakao semsiyesi altinda, buraya da bizim gs app'i ve youtube gs'yi entegre etmeliyiz .

biz bu bolgelere ; epor dan , futbol takimizdan ve diger branslarimizdan tek tek degilde - mutlak , *genel bir vizyonel planlamalar dahiline yonelik
bir platform/departman kurmaliyiz kulup a.s olarak .

fikirler,oneriler vb , aklima geldikce yazarim /yazariz hep beraber .

saygi ve selamlar.

sevgili baris ve konuya ilgili sevgili renkdaslarim ,
(mesaj yine bi tik uzun olacak kusuruma bakmayin) .

nacizane dusuncem - genel bir planlama yapilmali . departman kurulmali.
inanilmaz devasa fiirmalar mevcut . bu durumu mutlak avantaja cevirmeliyiz.
onceki mesajlarimda ozellikle ustunde durdugum durumu yinelersem ;

mutlaka ^ozel bir departmant kurulmali^ . asya uzakdogu bolgesi dolayli yatirimcilari cesitli anlasmalarla -basta futbol ,espor olmak uzere- bir cok spor bransimiza entegre etmeliyiz planlamalar dahilinde....

bunu da tek seferlik degilde ,uzun vadeli vizyonel planlamalar cercevesinde ele almali kulubumuz .

stad disi ve ici reklam anlasmalari olsun, forma uzeri olsun, idman tesisleri panolari olsun, , , ve daha nice bolgelere olabildigince buyuk markalari kulube cekmenin planlamalari haril haril yapilmali .

bunlar disinda, cin ulkesinde dogru bolgelere gs futbol okulu ;
( futbola ilginin oldugu yerlerde mini gs okullari acilmali, bunun icinde kendi icimizden altyapi hocalarini da bolgede degerlendirmeliyiz. keske sevgili ali yavas kulupte halen aktif olsaydi, tam onun buyuk tecrubesi ile buralarda bold adimlar atabilirdik,, bi sekilde altyapi hocalari bu planlamaya dahil edilmeli ) .

<- bunu avrupali bilumum takimlar yillardir uyguluyor. bayern ,inter aralarinda en begendiklerimdendir.

gs store acilimini oradaki istirakciler, anlasma yaptigimiz sirketler karsilar,kurulumu vs.
bize de sadece urunleri oraya temin etmek ve beraberinde bizden bir magaza sorumlusunun buradaki store dan yetkili olmasi ile store da resmi olarak icraat'a baslar . urunleri bolgeye ozel de dizayn edebilmeliyiz. yazi olarak cince olabilir, +, figur olarakta kulturlerine has figurler de kullanilabilir.

ali sami yen stad turu, mac ve 2,3 gunluk hafta sonu bi nevi ;
-sehir gezisi ve mac izleme paketi- gibi bir paket uygulama ,anlasmali oldugumuz/olacagimiz oradaki turizm acenteleriyle planlamasi yapilir .

bu ve daha br cok fikir akla gelebilir $ getirisi potansiyelli planlamalar.

cin tarafi kanimca, ilk oncelikli isteyecegi noktalar ;
orada bir *futbol *okulu tarzi girisimle cocuklari gencleri futbola entegre etme,ve *buradan filizlenenleri ulkelerinin futboluna kazandirma .

alt yapimiza ise onlardan yetenekleri alip gelistirme .

karsilikli hazirlik maci.
hatta bizim o bolgede her sezon gidip mac/lar yapip bolgeye kendimizi daha da tanitmamiz. planlamalarda mutlak olmali .

cin liginden potansiyelli en az bir ismi bunyemize katip , onlarin futbol kamuoyun da aktif olarak haftalik haber bazli daimi yer almaliyiz.
ne kadar bizim kulubun ismi haberler de aktif interaktif gecerse o kadar win win bir durum bu gibi durumlarda.

*samimi adimlar, olasi verilen *sozlere *sadik *kalma babinda adimlar canli tutulmali,,,

<- atil kalmamali , sozde ve lafta kalmamali . < - bunlar olursa ,
hepten kaybedilir olasi anlasmalar ve buna bagli birliktelikler .

bu gibi global anlasmalarda kulturel ve sosyo kulturel nuanslari ,kritikleri dikkate alarak masada olunmali. tek tarafli bakilirsa bir kazanim olmaz.
2010lardan bugune cin'in avrupa bazli yatirimlarinda bu nuanslar dikkatimi cekmisti. donemsel olarak bu gibi hatalara dusen kimi avrupali kulupler gibi hataya dusmemeliyiz....

velhasil ,
^ kulup olarak^ dersimize iyi calismaliyiz sayet uzun vadeli vizyonel bir global girisim anlasmalari dusunuyorsak...

@Aras Şimşek , @Onur Adıbelli , @Hamdi Coban , @Veli Baltacı , @Orhun Karayıldız , @Savaş Barış , @Tuna Köse

saygi ve selamlar .

Selamlar üstad,

Sonuna kadar katılıyorum.

Özellikle Çin futbol taraftarında Galatasaray takibi oluşturacak hamleler yapmak ise çok önemli bir adım olur.

Şansımız, Asyalılar tarafından genelde sevilen bir ülkeyiz ve futbolda rekabet halinde olmadığımız için Avrupa'da takip edecekleri kulüplerden biri olabiliriz.

Çin futbolda her ne kadar gelişmiş bir ülke olmasa da takıma katkı sağlayacak (11 olması şart değil, rotasyonda bile çok işimize yarayabilir) bir futbolcunun takıma gelmesi çok mühim diye düşünüyorum.

Osimhen çok önemli bir oyuncu evet ama onun sayesinde bile şu an Nijerya'lı insanların dikkatini çekiyoruz. Mesela Nijerya'da 18 yaşında müthiş bir yetenek bulsak, sırf Osimhen'den dolayı PSG'yi falan reddedip bize gelebilir.

ali ne diyorsun son olan rezilliklere ? sivas macını izlediysen tabi

zirvesini yaşadıkmı sence rezilliklerin ben yaşadıgımızı düşünmeyenlerdenım
Tabii ki izledim rtaş dünkü maçı da izledim.

Zirve falan algısı bende kayboldu, bence yaklaşık 6-7 yıldır bu muameleyi görüyoruz

Dozajı da 4-5 yıldır zirve yapmış vaziyette

Ne diyelim bu devran illa ki dönecek o zaman bu yaşadıklarımızı elbette unutmayacağız

ali ne diyorsun son olan rezilliklere ? sivas macını izlediysen tabi

zirvesini yaşadıkmı sence rezilliklerin ben yaşadıgımızı düşünmeyenlerdenım
Bence son bir haftada yanlış hamleler yapıyorlar yaw. Samsun maçına kadar falan ince ince doğruyorlardı, bugün şampiyonluk yarışı kayboluyor diye gerçek YAPI’yı ortaya koydular. Bizim bunu gol yapmamız lazım

İnce ince doğrarlarken yeniyoruz diye kimse konuşmuyordu da adamlar sağlam biçiyordu, ben ondan daha fazla çekiniyordum açıkça. Hacıpsman, Ferhat ve turgut’u tekte yeme fırsatı bulduk. Halleder bizim beceriksizler umarım

Bence son bir haftada yanlış hamleler yapıyorlar yaw. Samsun maçına kadar falan ince ince doğruyorlardı, bugün şampiyonluk yarışı kayboluyor diye gerçek YAPI’yı ortaya koydular. Bizim bunu gol yapmamız lazım

İnce ince doğrarlarken yeniyoruz diye kimse konuşmuyordu da adamlar sağlam biçiyordu, ben ondan daha fazla çekiniyordum açıkça. Hacıpsman, Ferhat ve turgut’u tekte yeme fırsatı bulduk. Halleder bizim beceriksizler umarım
aynen bende bunu anlatıyorum kac gundur üstelik önce acun sonra hacıosman şimdide bu mhk baskanı olacak şaibeli herif kendi agızlarıyla ifşa ettiler yapının ne oldugunu
dedign gibi bizim bunu gol yapmamız lazım ama bizim yönetim yada baskan gol yapmak istiyorlarmı ciddi şüphedeyim
misal hoca terim olsaydı yönetim böyle sessiz istesede kalamazdı

Büyük beklentilere girmemek gerek.
Vaktinda Huawei sirketi short'a sponsor olmustu 3'e 5'e. Osimhen'in parasi felan cikmaz bence.

aynen bende bunu anlatıyorum kac gundur üstelik önce acun sonra hacıosman şimdide bu mhk baskanı olacak şaibeli herif kendi agızlarıyla ifşa ettiler yapının ne oldugunu
dedign gibi bizim bunu gol yapmamız lazım ama bizim yönetim yada baskan gol yapmak istiyorlarmı ciddi şüphedeyim
misal hoca terim olsaydı yönetim böyle sessiz istesede kalamazdı
Açıkça Hacıosman hafta içi bizi tehdit etti, tetikçi Turgut görevi yaptı. Ferhat da aptal açıklamasıyla herkesin gözden çıkardığı hakeme desteğiyle ipini çekmiş oldu. 7.33x2.44, altıpastan boş kale fırsatı var önümüzde. 3’ünü de yemeliyiz. BElmas bile yiyebilir şu durumda olsa

Geri
Üst Alt