Çoğunu sürüncemede bıraktığı için mecbur onaylıyor hoca... Bana ille bunları alın dediğini sanmıyorum 1-2 istisna hariç... Zaten acayip işler bir bölgeye A oyuncuyla ilgileniyoruz, ayyuka çıkıyor ilgimiz, hatta gidiyoruz almaya falan olmayınca aynı bölgeye onla çok ilgisiz alakasız tamamen farklı bir adam alıyoruz. Defalarca yaşanmadı mı böyle senaryolar?
Erden Timur ayrıldığından beri iyi transfer olarak kucağımıza düşen Osimhen ve başka çare kalmayınca servet ödenerek alınan zaten arayıp bulmak gerekmeyen Uğurcan dışında kim var? İlk sezon sahaya çıkmakta zorlanan ama 2. sezon toparlayan ama çok da uçup kaçmayan Jakobs, alelacele kanat diye alınıp evir çevir idare eder bir bek olabilen Sallai, bir de taraftarın ısrarıyla alınan rotasyon oyuncusu yaşlı Lemina en iyi transferler... Sane ismen iyiydi belki (benim ciddi şüphelerim zaten vardı gerçi) ama onda da performans son derece soru işareti ve korkarım daha da düşecek ve o da kötü transferler listesine eklenmiş olacak uzun vadede... Takım hala 3-4 sene önce alınan veya zaten kadroda olan adamların sırtında ilerliyor. Apo-Davi-Torreira-Barış-Yunus. Elbette iskeleti korumak iyidir o açıdan yanlış anlaşılmasın ama bunların yanına Osimhen ve Uğurcan hariç düzgün net adamlar koyamıyoruz, gelen gidiyor gelen gidiyor... Hem de o kadar kötü oluyorlar ki 2 maç sonra sahaya atamaz hale geliyoruz bir çoğunu... Bu takımı taşıyan saydıklarımın da yaşlananları ve performansı yavaştan düşenleri veya dalgalananları var, birçoğunun hala kadroda düzgün alternatifleri ortada yok, giden Mertens'in bile yok... Oyundaki gerileme bariz ortada, geçen sezon aslında verdik şampiyonluğu da almayı becerebilen olmadı... Biz her tökezlediğimizde FB'nin başına 100 yılda bir yaşanacak kazalar denk geldi de şampiyon olabildik... Zaten Osimhen piyangosu çıkmasa acaba ne halde olurduk o da ayrı mevzu...
Bir de bizim hedef şampiyon olmak mı sadece yani? Neymiş her sene böyle yapıyormuşuz da şampiyon oluyormuşuz... CL'de daha iyisini istemiyor muyuz mesela yani? Geçen sezon kağıt üstünde başarılıyız ama onda bile skandal maçlarımız var, kadromuzun iddialı bir CL kadrosu olmadığı ortada...