GSC Anket Dursun Özbek mi Süheyl Batum mu?

Hangi Yönetim?

• Kullanılan toplam oy
    139
  • Anket kapatılmış .
Abi bence bizim elimizde bu büyüklükte bir projeyi yapacak ne finansal ne insanı güç var... Projeyi tamamlamak için alacağımız kredi faizi bile kazancimizi eritip bitirir orta vadede. Başına kimi koyacağımız meçhul, o adamın bu işi çekip çevirebilecegi meçhul, emlak piyasası ve hammadde fiyatları nereye gider meçhul. Bitirince ne kadar sürede satılır meçhul. Kulüp içinden dlege edecegimiz adamın hakkaniyetle is yapip yapmayacağı mechul, yapsa bile muhalifler tarafından aynı besiktasta olduğu gibi "X efendi paralar nerede?" Diye suclanacagi kesin gibi.

O nedenle projenin getirisinin önemli bir miktarını nakit almak koşuluyla bir muteahite yaptırmak ve oradaki riski de minimize edebilmek adına bunun uluslararası-yerli konsorsiyumuna yaptırmak en iyi seçenek olacaktır. Bu noktada Dursun başkanın planına yakınım.

Adam Riva projesinden tecrübe etti önden para almadan iş yapmamasi gerketigini. Leo residences olayı da bizim tek başımıza (on satisla bile olsa) bu büyüklükte bir projeyle başa cikamayacagimizi gisterdi. O da bir tecrübe oldu. Hani satılmıştı neredeyse tüm daireler. 50 milyon dolar geliyordu geçen sene. Lansmanlar falan. Gördük ki kazın ayağı öyle değilmiş. Satıldı denen daireler ya satilamamis ya da teslim edilememiş.

Bu noktada gelsin Katarlı mi emiratesli mi, yapsın konsorsiyumun emlak GYO ile. Versin bize ilk elden BBden çıkıp önümüzdeki iki yılı kurtaracak parayı. Bu da düz hesapla 300 milyon dolar falan ediyor. Proje tamamlanmasında da kar ortakligi mi yaparsın, daire mi alırsın ekstra onu da anlassin. İşimiz çözülsün. Faizden kurtulalaim. Proje diye yeni kredi almayalim. TL faizleri ortada dolar kredi alsam dövizin nereye gideceği belli değil. Bence bu en başarıli yoldur.

Ek 1. Kemerburgaz da bile iş ne kadar yavaş gidiyor. Onu bitirecek parayı bile bulamadık doğru dürüst. Bu bize Florya ile ilgili birşeyler söylemeli.

Ek 2. Dünkü açıklamalarından sonra erden timura da en azından emlak projesi konusudna pek güvenim kalmadı. Biz onu transferdeki başarısıyla olcuyoruz. Proje ortasında siyaset beni yıprattı diye çekip gitmeyeceğini kim garanti ediyor? Herkes sucgune kadar başarılı olduğu mevzuyla ilgilensin.
Ilk paragrafindaki risklere katilmakla birlikte, bu riskler yonetilemeyecek olsa ulkede kimsenin muteahhit olmamasi lazim. Kazin ayagi oyle degil gercekte. Isini duzgun yapipta hayvani paralar kazanmayan yok. Kendiside bu konuda tecrubeli Erden Timur cikip, bu is cok daha karli yapilabilir diyorsa, Riva’yi cop etmis Dursun Ozbek’e guvenecek degilim.

Dursun Ozbek’in planina tek bir sartla onay verilir. Oda kendin yapsan 4-5 yilda 700 milyon kazanma sansin varsa, bugun pesin 400-450 milyon tek seferde pesin veren varsa dusunursun. Gorunen durum, Dursun Ozbek’in BB bahanesiyle 60-70 milyon pesin alip kalani aynen Riva’daki gibi ciklet parasina donecek sekilde Florya’yi peskes cekmek. Elindeki tasinmazi yari degerinde bile elden cikaramiyosan bunun adi peskesten baska birsey olmaz.

Son düzenleme:
Süheyl Batum kazanırsa Erden Timur oradan sportif AŞ’de devam eder diye düşünüyorum. Ama Dursun ve Metin’in olduğu yerde bulunmaz daha.

Dursun başkan kazanır, iki dönem iyi gitti. Takım için önemli maçlar varken bu açıklamarı doğru bulmuyorum.

Ilk paragrafindaki risklere katilmakla birlikte, bu riskler yonetilemeyecek olsa ulkede kimsenin muteahhit olmamasi lazim. Kazin ayagi oyle degil gercekte. Isini duzgun yapipta hayvani paralar kazanmayan yok. Kendiside bu konuda tecrubeli Erden Timur cikip, bu is cok daha karli yapilabilir diyorsa, Riva’yi cop etmis Dursun Ozbek’e guvenecek degilim.

Dursun Ozbek’in planina tek bir sartla onay verilir. Oda kendin yapsan 4-5 yilda 700 milyon kazanma sansin varsa, bugun pesin 400-450 milyon tek seferde pesin veren varsa dusunursun. Gorunen durum, Dursun Ozbek’in BB bahanesiyle 60-70 milyon pesin alip kalani aynen Riva’daki gibi ciklet parasina donecek sekilde Florya’yi peskes cekmek. Elindeki tasinmazi yari degerinde bile elden cikaramiyosan bunun adi peskesten baska birsey olmaz.
Burada dursun ozbekin açıklama yapması lazım. Eğer zaten giriş parası olarak geçtim 100 milyonu 200 milyondan daha az bir meblag soz konusu olursa herkesin bir çarmıh alıp ilk iç saha maçında 53900 kere dursunu gerim gerim germesi lazım. Onun icin 300 dedim yazida.

Bununla birlikte işi bilse de batması imkansız projeleri batıran çok oldu bu kredi mevzusundan Türkiye'de. Zamanında uzun vadeli döviz kredisiyle yapılan ve sucson 5 yılda döviz volatilesinden batan AVM lere bakın. Öyle bir şey başımıza gelirse işte o zaman hiç çıkışımız kalmaz... Son kurşun olduğu için burada yüksek risk yüksek getiri oyunu oynayamayiz. Bizi Bataktan çıkaracak en garanti yolu seçmeliyiz.

Bu arada ben floryanin ederinin ya da oradan edilecek kazancın en iyi ihtimalle 500 600 milyon Euro bandında olacağını düşünüyorum. 700 ve üstü hayal olur.

sonucu belli seçim biraz fazla yaygara kopuyor

seçimden çok sonrasında ne olacağını düşünmek lazım

seçim belli zaten

Burada dursun ozbekin açıklama yapması lazım. Eğer zaten giriş parası olarak geçtim 100 milyonu 200 milyondan daha az bir meblag soz konusu olursa herkesin bir çarmıh alıp ilk iç saha maçında 53900 kere dursunu gerim gerim germesi lazım. Onun icin 300 dedim yazida.

Bununla birlikte işi bilse de batması imkansız projeleri batıran çok oldu bu kredi mevzusundan Türkiye'de. Zamanında uzun vadeli döviz kredisiyle yapılan ve sucson 5 yılda döviz volatilesinden batan AVM lere bakın. Öyle bir şey başımıza gelirse işte o zaman hiç çıkışımız kalmaz... Son kurşun olduğu için burada yüksek risk yüksek getiri oyunu oynayamayiz. Bizi Bataktan çıkaracak en garanti yolu seçmeliyiz.

Bu arada ben floryanin ederinin ya da oradan edilecek kazancın en iyi ihtimalle 500 600 milyon Euro bandında olacağını düşünüyorum. 700 ve üstü hayal olur.
500 milyon dahi bugun konusulan BB borcunun 7 kati renkdas. Baskasina dahi yaptirsak, alinacak pesin parayla BB’yi kapatmak aptallik. Aldigin pesinati duzgun degerlendirirsen, getirisiyle BB’yi normal suresinde oder bitirirsin, elinde olan 70 milyonunda buyuk kismi elinde kalir. Dursun’un planini dinlemeye dahi gerek yok BB’den cikacagiz dedigi gunden beri. Enflasyonun reel faizden yuksek oldugu bir ulkede TL uzerinden alinan krediyi erken kapatmak hicbir sekilde mantikli degil.

Bu anlattıkların güzel şeyler peki sana soruyorum, stadın üstü kapatılıp yanına da spor salonu yapılacaktı. Bugün bu inşaatı yapacak bizden olan firmalar 10 yıllardır nerede? Tüm samimiyetimle söylüyorum bitiremezler. Bitseydi kendi stadimizi da kendimiz yapacaktık. Mecidiyekoydeki yeri niye terkettik? O na ragmen bitiremedik. Özbek sevici değilim hatta bir cok hareketi itici de geliyor ama yapmaya çalıştığı şeyi anlıyorum. Ticaretle uğraşan bir insan 3 sene de kasasına girecek 500 lirayı 10 sene de girecek 1000 liraya tercih eder. Aslolan Galatasaray. Hangisi hayırlısı ise o olsun ana Batum ve Aysal tayfasının rant pesinde olduğuna inanıyorum. Umarım yanılırım.

Burada bir karışıklık var yalnız.

Spor salonu, Kemerburgaz vb. projeler ile Florya projesi aynı değil. Birinde neredeyse tamamını kendi öz kaynaklarımızla finansa etmek zorundayken diğerinde şu anda bir çok büyük müteahhitin yaptığı gibi proje öncesi satışlar ile çevirebilirsiniz. Hatta bir tık ileri gideyim şu anda Kemerburgaz'ın bir kısmını imece usulü ile yapıyoruz. Bu yöntem ile normal uzun sürmesi.

Dolayısı ile bunları karşılaştırmak pek doğru değil.

Bir diğer konu 100.000 m2 projeyi bizde yapsak başkası da yapsa 10 sene sürmez. Ortalama bir daire alanı kabul etsek kabaca 300 dairelik bir proje. Ben yurtdışında buna benzer bir projeyi ki o 256 daireydi, proje müdürü olarak 2 sene de bitirdim. 10 sene lafı nerede geliyor bilmiyorum çok abartılı bir süre. Bunu söyleyenlere çokta inanmayın.

Yalnız tüm bunlar ön satışlardan gelecek olan paranın bu projede kalması şartına bağlı. 1/5 daireyi satarak ki bence burada çok rahat satılır proje finansmanın neredeyse tamamını sağlarsınız. Finansmanı hazır bir projenin bitmemesi de içinde hiç bir neden yoktur. Mücbir sebepler hariç.

Bu durumda şimdi peşin 400 milyon doları mı almayı tercih edersiniz yoksa 3 yıl içinde buna 300 milyon dolar daha eklediğimizdeki parayı mı? Hangi finansçıya gitseniz ekstrem bir durum yoksa (yani kulüp borç batağında olması gibi bir durum) 3 yıl sonraki 700 milyon doları tercih eder.

Bu arada proje zaten bitmeden dairelerin çoğu satılmış olur. Yani aradaki farkı 3 yıl içinde peyder pey zaten alacaksınız. Yani 3 yıldan önce paranın büyük kısmı zaten girmiş olacak.

Futbolcusunun ismini doğru yazamayan kimdi?
1631739-34632603-2560-1440.jpg

Ünal Aysal harici güven veren yok, bu kirli düzende o lafını esirgemez, yeter ki içerden vurulmasın.

Süheyl bey tamamıyla Florya projesine karşıtlığı nedeniyle aday oldu. Başka plan proje görmedim ben. Aday olur kazanırsa çokta iyi olur diyemem. Florya'yi yapacak güçlü bir ekibi olduğunu da düşünmüyorum. Florya'da çıktığımız ile kalmayalım da

Erden bey Florya'yi ben yapacağım yada bana bağlı kulüp içindeki iş adamlari ile birlikte yapacağız dese Dursun beyin karsi geleceğini sanmıyorum. Erden bey 1.5 sene öncede dedi dünde dedi. Ben Florya projesinde yokum dedi. Erden beyin olmadığı yerde başkanın olmaması da doğal. Erden beyin durumu şu misale uyuyor. Aynı camia'dan deneyimli ve herkesin gözünün içine baktığı birisi bir iş için yol gosteriyor. Şöyle yaparsaniz iyi olur diyor. Sonra ona sorarlar sende yardım edecekmisin ? O da ben karışmam siz yapin derse siz ne düşünürsünüz ? Bence fikri için savasmaliydi.

Galatasaray için hayırlısı olsun. Ön satışla başlayıp inşaatı yaptığımız zaman bir yerde tikaniriz. Yine banka kredisi kullanırız. Galatasaray için en doğru seçim yapılmalı. Erden bey projenin başına geçecek ise amenna

Süheyl bey tamamıyla Florya projesine karşıtlığı nedeniyle aday oldu. Başka plan proje görmedim ben. Aday olur kazanırsa çokta iyi olur diyemem. Florya'yi yapacak güçlü bir ekibi olduğunu da düşünmüyorum. Florya'da çıktığımız ile kalmayalım da

Erden bey Florya'yi ben yapacağım yada bana bağlı kulüp içindeki iş adamlari ile birlikte yapacağız dese Dursun beyin karsi geleceğini sanmıyorum. Erden bey 1.5 sene öncede dedi dünde dedi. Ben Florya projesinde yokum dedi. Erden beyin olmadığı yerde başkanın olmaması da doğal. Erden beyin durumu şu misale uyuyor. Aynı camia'dan deneyimli ve herkesin gözünün içine baktığı birisi bir iş için yol gosteriyor. Şöyle yaparsaniz iyi olur diyor. Sonra ona sorarlar sende yardım edecekmisin ? O da ben karışmam siz yapin derse siz ne düşünürsünüz ? Bence fikri için savasmaliydi.

Galatasaray için hayırlısı olsun. Ön satışla başlayıp inşaatı yaptığımız zaman bir yerde tikaniriz. Yine banka kredisi kullanırız. Galatasaray için en doğru seçim yapılmalı. Erden bey projenin başına geçecek ise amenna
Erden Timur, Nef’i isin icine sokmam diyor renkdas. Dursun Ozbek’in yapmasi gereken, Erden Timur’a buyur gel bu isi sen yonet yaptir demek. Erden Timur blof yapiyosa blofunu gormus olursun. Blof yapmadigini biliyoruz. Oda gelir en iyi sekilde sonunu getirir.

Erden Timur, Nef’i isin icine sokmam diyor renkdas. Dursun Ozbek’in yapmasi gereken, Erden Timur’a buyur gel bu isi sen yonet yaptir demek. Erden Timur blof yapiyosa blofunu gormus olursun. Blof yapmadigini biliyoruz. Oda gelir en iyi sekilde sonunu getirir.
Adam bunu yeni demiyor. Birden fazla soyledi. 1.5 sene önce Bloomberg'de söyledi. Yeni alınmış bir karar değil. Diyorki Florya'da ben yokum diyor. Erden bey yapmayacaksa ben diğerlerine guvenmem. Biz kendimiz yapacaksak çok sıkıntılı bir şekilde yaparız. Bol bol konuşuruz.

Geri
Üst Alt