Dursun Özbek: "Transfer dönemi bitince birinci, ikinci ve üçüncü kaptanlar belirlenecek"

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu 📺
Yönetici
Administrator
1724400475143.png

AHL PAY ve Galatasaray arasında gerçekleşen sponsorluk anlaşmasının basın toplantısında, Başkan Dursun Özbek ve Genel Sekreter Eray Yazgan açıklamalarda bulundu.

Eray Yazgan: "Türkiye'nin Atatürk'ten sonra global anlamda en büyük markası Galatasaray'dır."

Dursun Özbek: "Çarşamba günü Şampiyonlar Ligi yolculuğu başladı. Hiç kimse merak etmesin, Salı günü stadyumumuzda Şampiyonlar Ligi gruplarında yerimizi alacağız. Herkesin kıskanarak baktığı, başkalarının yıllardır yanına bile yaklaşamadığı yerde, Şampiyonlar Ligi’nde yine biz olacağız."

Kerem Aktürkoğlu bir açıklama yayınladı. Kulübün kaptanlık alınmasıyla ilgili böyle bir kararı oldu mu? Bu karar yönetim mi teknik heyete mi ait?

Dursun Özbek: "Değerli basın mensupları. Bildiğiniz gibi transfer sezonu devam ediyor. Kulüp yapıları her sezon değişiyor. Bu süreçte kaptanlıklarda da değişikler yapılabiliyor. Galatasaray forması o kadar değerli ki bu formayı giyen herkesin bu formanın değerini bilerek sahada 11 kaptan varmış gibi hizmet etmek durumundadır. Daha sezonun başında gidecek gelecek oyuncuların takımın yapısı tam olarak bitmemiştir. Kimse bu konuda endişe etmesin. Galatasaray, hizmet eden herkesin değerini bilir, sevgi dolu bakar. Söyleyeceklerim bundan ibarettir."

1724402174263.png
BCT: "Kürek şubesinde atama yapılması bile resmi siteden açıklama yapılırken Galatasaray kaptanı itibarsızlaştırılırken resmi açıklama gelmemesi garip geldi. Kerem'in bir problem yarattıgını mı düşünüyorsunuz, bilmediğimiz şeyler mi var?

Dursun Özbek: "Sizin bilmediğiniz bir şey yok. Çok iyi çalışan, Galatasaray'da her şeyden haberdar olan bir basın grubu var. Açıklayacağım kısım, biz kaptanlık sürecini oluşturmak için transfer sezonunun bitmesini bekliyoruz. Elbette Muslera kaptanımız. Transfer sezonu bitmesiyle beraber bu sorunun cevabını açıklarız."

Dursun Özbek: "Salı akşamı beklemediğimiz sonuç aldık. Galatasaray bir bütün. Bunların içinden falanca iyi oynadı falanca kötü demek yanlış. Söylediğiniz oyuncular Muslera ve Abdülkerim takımımızın değerli oyuncuları. Eleştirilere katılmıyorum!"

Bilet konusunda yöneticilerin dahil olduğu karaborsa iddiaları var?

Dursun Özbek: "Biz bir soruşturma başlattık ve şu ana kadar böyle bir bulguya rastlayamadık. Galatasaray ve karaborsa bilet satışı yan yana getirilmeye çalışılıyor. Bizim bilet satışımız Passolig üzerinden yapılıyor. Galatasaray'a bu yakıştırmaları yapmak yerine herkese çağrı yapıyorum; gelsinler 'Falanca maça şu kişiden aldım' desinler, anında buluruz yani.

Elinizde bir bilgi varsa gelin bize söyleyin. İlk harekete geçecek kişi benim. Neden böyle bir şeyin parlatılmaya çalışıldığını anlamakta güçlük çekiyorum. Bunu söyleyenlerle konuşuyorum, 'falanca yerden duydum' deniyor. Artık bu söylemin Galatasaray'a zarar verdiğini tüm herkesin bilmesi lazım.

Eğer kim bu işi bilir gibi, belge var gibi söyleyip bana müracaat etmiyorsa bilin ki o kişi müfteridir!"

Açıklamalarınızda transfer döneminden bahsettiniz, ilerleyen dönemde Kerem'in ayrılacağını mı anlamalıyız?

Dursun Özbek: "Galatasaray'ın kaptanlık yapısının oluşması, transfer sezonunun bitmesiyle belli olur. Transfer hareketlerinin içerisinde olan kişilerle ilgili olan sonuçlar ancak transfer sezonu bitince ortaya çıkar. Kulüp olarak transfer sürecimiz devam ediyor. Dönem sonunda kaptanları belirleriz."

- Eray Yazgan, geçen hafta 'Kerem bizim kaptanımızdır' dedi. Tranfer sezonu dediniz ama Muslera ve Icardi'nin kaptanlığı duruyor, Kerem'in kaptanlığı alındı. Son 1 haftada bir şey mi yaşandı?

Dursun Özbek: "Transfer süreci hareketli geçiyor. Bu süreç bitmeden falancanın kaptanlığı diye bir yorum yapmaya gerek yok. Transfer dönemi bitince birinci, ikinci ve üçüncü kaptanlar belirlenecek."

Abdurrahim Albayrak'ı ilerleyen dönemde yönetime çağırma fikriniz var mı?

Dursun Özbek: "Abdurrahim sevdiğim bir kardeşim. Her zaman Galatasaray'a hizmet etmek isteyen devamlı yönetimleri destekleyen kardeşim. Mevcut yönetimimiz vardır, Abdurrahim beyle herkesle çalışmak ister ama yönetimimiz bellidir. Bizi desteklediği için teşekkür ediyorum."

Dursun Özbek: "Transfer dönemi devam ediyor. Transfer döneminin sonuna kadar transferin içindeyiz. Eksiklerimizi, ihtiyaçlarımızı görüyoruz. 3 Eylül'e kadar UEFA'ya liste verme süremiz var. Ayrıca 15 Eylül'e kadar da transfer devam ediyor. Transfer sezonunun bitmesine epey bir zaman var. Okan hocamız ve ekibinin bize sunduğu liste çerçevesinde yönetim elbette gereğini yapar. 2025'teki hedefimiz Avrupa'da da başarılı olmak. Amacımız bu başarıyı getirecek takımı oluşturmak."

Dursun Özbek: "Eray Yazgan basın sözcümüzdür."

1724402662237.png

Eray Yazgan: "Mobese görse konuşuyor sözleri, yöneticiler üzerinde büyük baskı oluşturdu. Sezon başında böyle bir süreç yaşadığımız için, kimse birbirinden rol çalmamak için uzun bir süre açıklama yapmadı."

Nevzat: "Takımın Young Boys'u elemesi halinde 3 milyon Euro prim haberi doğru mu?"

Dursun Özbek: "Valla senden duyuyorum. Bizim prim sistemimiz var. Rakam telaffuz etmek yanlış. Elbette ki başarıyla beraber primi de futbolcularımıza ödüyoruz."

Eray Yazgan havalara girme, tek konuşmasını bilen sensin çünkü, diğerlerinin ne dediğini, cümleyi nasıl bağladığını falan anlamadığımız için.

Vaaaay Dursuna bak. Kaptan transfer edecek galiba.

Nevzat: "Takımın Young Boys'u elemesi halinde 3 milyon Euro prim haberi doğru mu? "

Dursun Özbek: "Valla senden duyuyorum. Bizim prim sistemimiz var. Rakam telaffuz etmek yanlış. Elbette ki başarıyla beraber primi de futbolcularımıza ödüyoruz."

Neredesin ya Timur, neredesin ya Erden…

Ulan bunları 2 yıl nasıl dizginledin. Gerçekten peygamber sabrı varmış adamda. Hani Dursun’un nasıl beceriksiz olduğunu, Cenk’in nasıl biri olduğunu falan geçmişten biliyorduk da nasıl dizginleyebildin sen bunları…

Adam transferden sonra bakacağız diyor, sonra gazeteciler haliyle “Kerem’in ayrılması mı gündemde” diyor. Sonra benim söylediklerimi çarpıtmayın diyor. Ne söylediğinden bihaber, ne kendisi, ne konuşmasını hazırlayanlar söylediklerinin nereye gideceğinden habersiz.. Ya da artniyetli.

Nevzat: "Takımın Young Boys'u elemesi halinde 3 milyon Euro prim haberi doğru mu? "

3 yetmez 30 versinler

Yav sen transferi avrupaya yetiştiremeyeceksen ne işin var transferle? Yapma daha iyi yav… 3. Sezonundasın hala bıçak kemiğe kadar girmesine izin veriyorsun.

Kaptanlık konusunda gevelemeler, bırak hoca açıklasın sen ne iniyorsun soyunma odasına!!

Ben bu derece profesyonellikten uzak, iletişimi kıt ve üst seviye beceriksizlikten bıktım usandım. Anadolu kulübü gibi yönetiyorlar kulübü.

Özbek istifa!!

Bir adam gitti ne hale geldik sorsan da buralarda sistem işler kişilerin önemi yoktur sen onu benim külahıma anlat ...

Heyt be!! Baskanimizin her tarafindan asalet akiyor!! Su endama bakin!!!

Geri
Üst Alt