Aynen öyle reis 31 milyon para harcamış+Eren-Tolga-De Jong gibi adamlara verilen aşırı ücretler+Sigthrtosson-Großkeurs-Serdar gibi facialar+gönderdiğimiz adamlara bile para ödüyoruz belki toplasan 50 milyon euro para harcanmıştır Dursun önetiminde ki transferlere hani gerçekten vallahi billahi yazık renktaşım
o paraya maaşlarıda dahil 5-6 tane sapasağlam topçu alınırdı takma seviye atlatabilecek
Atıyorum mesela 20 milyon bütçen varsa o paraya ya 10 milyon verip 2 kaliteli adam al yada futbolu bilen bir ekibin varsa 4 iyi oyuncuyu 5 milyon civarlarında transfer et.
Bu şekilde yaparsak her sene üstüne koya koya gideriz ve 2 sene sonunda transfer yapılması gereken çok fazla mevki kalmaz az transferle çözerizz işi
Ama 20 milyonun varsa 2-3 milyon verip bir sürü kazmayı takıma doldurursan, bu sana daha maliyetli olur çünkü sürekli takım yenilemek zorunda kalırsın,en sonunda da iflas bayrağını çekersin
Benim ilk dediğim daha pahalı gibi gözükse de aslında o yol daha ucuz ve en doğrusu
Çünkü öyle yaparsan transfer yaptığın mevkileri halletmiş oluyorsun ve uzun süre oraya takviye yapmana gerek kalmayacağı için karda olursun
Ama Dursun ve türevleri gibi sürekli Galatasaray'ı yöneten çapsız yönetimler 2. ve yanlış olan yolu seçiyor
Her sene bir sürü şey eksik oluyor sürekli yüksek transfer harcamaları yapılıyor, kısır döngü şeklinde sürekli ekside olunca borçların bu halde olması normal
Mesela Muslera sanırım Lazio'dan Cana + 6.5 m € verilerek alındı bu pahalı değil çok ucuza yapılmış bir transferdir
Çünkü adam 2011 senesinden beri o bölgede transfer harcamasına gerek duydurtmadı
Bu transfer de 1.yol seçildi ve görüldüğü gibi kardayız ama 2.yol seçilseydi oraya her sene kaleci arar dururduk
İşte bunları akıl edecek kaliteli ve futbol aklı iyi olan bir yönetim getirilmeli artık
Ben özellikle transferleri kaliteli SD+Scout ekibi TD koordineli şekilde yapmalı diye düşünüyorum
Koskoca kulüpte Mehmet Özbek ve nazifoğlu transfer yapıyor kim bunlar kardeşim?