Ekşi Sözlük'teki Gizemli Adam Kim?

Cevap: Ekşi Sözlük'teki Gizemli Adam Kim?

onunla nöbetler daha zevkliydi :sad007:

er annenin evladı ona göre dünyanın en güzel varlığıdır, pek çok oğul babasını dünyanın en güçlü adamı olarak görür. bugün futbol kulüplerine de tıpkı bir aile gibi bağlıyız ve yine doğal olarak taraftarı olunan takım o kişiye göre yöre sınırları içinde veya kalibresine göre dünyanın en büyük, en güçlü takımıdır. renkleri en güzel olandır. o bunu haykırdığında pek tabii karşı tarafında duran kendi ailesini savunacak, en büyüğün asıl kendileri olduğunu iddia edecek, kısır fakat bazen eğlenceli, bazen de ilkokul seviyesini aşamayan tartışmalar yaratacaktır. futbol ailesi böylece kendi etrafında yeni bir bağlılık zinciri daha oluşturacaktır.

oysa çok basittir, "ben şuyum" demek. çünkü bunun kimlik kartı yok. olanları da parayla satın alabiliyorsun. yani toplamda 300-400 lira karşılığında "beşiktaşlı", "fenerbahçeli", "trabzonsporlu" ya da "galatasaraylı" olabilirsiniz. lafa gelince de en fazla 3 saniye sürer.

aynı şey takımını savunmak için de geçerli. herkesin kendi renklerini öne çıkarabilmek için hafızasının, hatta kalbinin bir kenarında yatan güzel hatıraları vardır. biri, "biz sizi kendi evinizde kalecisiz yendik" der, öbürü "biz size altı attık", diğeri "biz de kupa finalinde beşledik" filan. mutlaka bir yerlerden herkesin haklılık payı ortaya çıkacaktır, iki taraf da tartışma ve kanıtlar geliştikçe kendi takımının büyüklüğüne daha da inanacaktır.

neticede kendi vatanımız için konuşuyoruz. ben beşiktaş'ın da, fenerbahçe'nin de kendi içindeki büyüklüğüne, türk futbol tarihindeki yerine saygı duyuyorum. yine birbirimizle alay etme hakkımızı saklı tutarak bu saygıyı hissediyorum.

ancak bu sefer, yine galatasaraylı olduğum, o ailenin bir mensubu olduğum için değil de, gerçek bir futbolsever, hayatını futboldan kazanan bir yarı profesyonel ve tamamen duygusal bir birey olarak söylüyorum; ve böyle hissediyorum, bu şekilde algılıyorum, bir bütün olarak kulüpleri ele aldığınızda, galatasaray'ın hep farklı, hep özel bir tarafı olduğunu görüyorsunuz.

bu," türkiye'nin en büyük kulübüyüz", "en iyiyiz" anlamında farkılıklar değil. tarih okumayı, belgesel hazırlandığında da izlemeyi çok severim. fenerbahçe'nin de, beşiktaş'ın da, trabzonspor'un da geçmişini, kulüplerin kendi yaptıkları belgesellerden pek çok defa izledim. hepsinde etkileyici kilometretaşları, özel hatıralar vardı. ancak galatasaray'ın tarihini incelerken, gözlerimin dolmadığı bir anı bile anımsayamıyorum.

kuruluşuyla, büyümesiyle, en büyük efsaneleriyle ve tabii ki avrupa'daki nefes kesen müthiş başarıları, onların zafer hikayeleriyle, bir bütün olarak bambaşka hisler yaşatıyor galatasaray'ı anlayabilmek. altını çiziyorum, bir bütünden bahsediyoruz. "futbolcuların parasını ödeyin de", "bi stadı yapamadınız da", "cemal dalga da" "hani noldu sihirbaz" gibi günlük gelişmeler değil bu kulübü değerli kılan.

bir tarihten söz ediyoruz.

hem de sapsağlam, yıldızlarla dolu, köklerine bağlı, ilkleri yaşatan, zaferlerle, sevinç gözyaşları, efsanelerle ve kahramanlarla dolu bir tarih.

pek basittir, "ben şuyum" demek. ama galatasaraylı gibi hissedebiliyorsanız, gerçekten diğerlerine göre "biraz" daha şanslısınız demektir.

demiş tekıhtımalli

Nerdesin be tek ihtimalli?

Şu karabulutlar'ın arasından çıkıp müjde'li haberi versen bize ne güzel olur.

ekşide yazarlığı olan biri mesaj atsa ya

olmadı halini hatrını soralım adamın :)

Nerelerdesin be tek ihtimalli çık bir isim ver umut ver sensiz tadı yok buraların...Yoksa gerçekten Üstünel'miydin sen!

özledik be abi.. gelde nöbetin tadı çıksın..

başlıktaki "gizemli" ifadesi kaldırılsın o zaman:sad007:

Vay anasini.Ben bile bilmiyordum bak:D

Yok 3 gün önce yazmista.Özledik hep beraber kanimca:D

Tek ihtimalli HALDÜN ÜSTÜNEL'dir kanımca.

Demek adamın adı Back'miş..

Demek adamın adı Back'miş..

iwjb4x.jpg

Bende dondum ayiptir soylemesi

Şu konuya telegol el atsa 1 günde bulup çıkartırlardı walla :asd:

Geri
Üst Alt