EL 14/15 Sezonu H:3 | Saski Baskonia SAD 91-90 Galatasaray | M.S | 31 Ekim | LigTV 3

Ezilme mezilme ne ezilmesi zaten biz top 16 ya kesin kalıcaz üstelik takımda iyi oynadı ve iyi yolda İspanya deplasmanındayız arkadaslar bu grubun 2. torba takımı yani bizim üstümüzde olan takım ve deplasman kötü senar yolara gerek yok takım iyi yolda.

Furkan'ın aşırı gereksiz 2 faulü, Sinan ve Ender amatörce 2 top kaybı, Bertans'ın panik üçlüklerine Erceg'in el gösterme zahmetinde bulunmaması vs. derken bize gelmek için can atan macı Laboral'e hediye ettik. Hadi mac içinde bu dalgalanmaları anlarım, sonucta daha işin laylaylom kısmındayız eyvallahta son çeyrek 78-84 öndeyken Laboral'ın 10-0 lık seri yakalayacak kadar tempo arttırmasına neden izin verirsin be hocam! 2.çeyreğin ortalarında olsa neyse, macın 35.dakikasında üstelik mac sana gelmek üzereyken bu neyin rahatlığı yahu? O fark normalde 2'ye indiği zaman mola alınması gerekirken sen 2 sayı geriye düştüğün halde mola almıyorsun. Oyuncuların hızlı hücumu faul ile kesecek dermanı kalmamıstı bir ara o derece öldüler yorgunluktan. Savunmadaki yumusaklık ve ciddiyetsizlikten ziyade bence en cok koçun ciddiyetsizliği macı ortaya getirdi.

İzlemeyenler konuşmasın.Çok iyi oynadığımız maçtı.Son saniyede Ian'ın saçma savunması olmasa yenmiştik.Keşke 1. çıkabilsek gruptan ama zor tabi :D Oliyi deplasmanda nasıl yeneceksin.Bugün Pocius ile Jawai olsa farkla kazanmıştık.100-80 biterdi maç.

İzlemeyenler konuşmasın.Çok iyi oynadığımız maçtı.Son saniyede Ian'ın saçma savunması olmasa yenmiştik.Keşke 1. çıkabilsek gruptan ama zor tabi :D Oliyi deplasmanda nasıl yeneceksin.Bugün Pocius ile Jawai olsa farkla kazanmıştık.100-80 biterdi maç.
İroni yapıyorsun sanırım.

Bu arada mali sorunları hallettikten sonra bir combo birde savunmacı uzun mutlaka alınması lazım. Belki Arroyo dısında birebir oynayacak kısalarımız var ama hiçbiri Arroyo'nun yokluğunda momentumu kaybetmemize engel olamıyor. 2 dk yı Arroyo'suz gecsek hemen oyundan düşüyoruz.

Uzun konusunda da her ne kadar sezon bası alcak post oynayan uzun yoluna gitsekte Arroyo-Ender ve Erceg'in olduğu takımda pivotlar Jawai-Vou olmuyor(Micov'da CSKA da ki kadar dik durmuyor savunmada). Furkan asgari 20 dk idare ediyor ama yorgunluk ve faul problemi belirdikten sonra Furkan'sız savunmada resmen pert oluyoruz. Savunma katili Mensah Bonsu'nun atletizmiyle yarattığı caydırıcılığı bile arıyoruz o derece kötüyüz Furkan yokken.

Ne ironisi?2. Torba takımına karşı oynuyorsun.Savunmada sıkıntı yaşadık ama hücümlarımız çok iyiydi.
Bir basket takımının hücumu ne kadar iyi olursa olsun ama savunman iyi değilse zaten takım değilsindir.
Bence hiç iyi oynamadık tabi basket anlayışlarımız farklı olabilir.

Önemli olan TOP16'da oynayacağımız maçlar. Bunun en güzel örneğini de geçen sene FBÜ bize sundu. Gittiler CSKA'lı Barcelona'lı gruptan lider çıktılar ama TOP 16'da 8 takımlı grupta 6. oldular. Bence hala transferde geç kalmadığımızı düşünüyorum. Sezonun başı , ligler daha yeni başlamış. Asıl şimdi tam zamanı. Basketbolda oyuncular futboldaki oyunculara nazaran takıma daha geç adapte olurlar (İstisnaları da var tabii). Arroyo maça ne kadar iyi başlasa da bu maçta da son periyodu iyi oynayamadığını gördük. Artık eski winner'liğini kaybediyor bana öyle geldi. Winner'lik kazanılmaz veya kaybedilmez ama Arroyo'da bunu seziyorum. Son periyotta berbat oynadığı ilk maç değil bu sezon. Kızılyıldız maçında da saçmalamıştı. Valencia maçında da öyle. Normalde geçen sene bir çok maçı son periyottaki oyunuyla kazandırmıştı bu sene pek göremedik. Bu durumu yorgunluğuna da bağlıyorum aslında çünkü takımda doğru dürüst bir PG yok , bütün yükü o çekiyor. Bu sebeple Arroyo'yu dinlendirecek , iki oyuncu da oyunda olduğu zaman topu yarı sahaya taşıyacak bir combo guard'a çok ihtiyacımız var. Nolan Smith gibi bir combo guard olacak ama öyle disiplinsiz ve lakayıt değil.

Bir de kesinlikle Center'a (Hem PF hem de C oynarsa daha iyi olur) atletik , savunması iyi , bir de boş topları bir zahmet atacak bir yabancı oyuncu. Bu iki transferle hem ligde hem de Euroleague'de çok ciddi sonuçlar alacağımıza inanıyorum.

Önemli olan TOP16'da oynayacağımız maçlar. Bunun en güzel örneğini de geçen sene FBÜ bize sundu. Gittiler CSKA'lı Barcelona'lı gruptan lider çıktılar ama TOP 16'da 8 takımlı grupta 6. oldular. Bence hala transferde geç kalmadığımızı düşünüyorum. Sezonun başı , ligler daha yeni başlamış. Asıl şimdi tam zamanı. Basketbolda oyuncular futboldaki oyunculara nazaran takıma daha geç adapte olurlar (İstisnaları da var tabii). Arroyo maça ne kadar iyi başlasa da bu maçta da son periyodu iyi oynayamadığını gördük. Artık eski winner'liğini kaybediyor bana öyle geldi. Winner'lik kazanılmaz veya kaybedilmez ama Arroyo'da bunu seziyorum. Son periyotta berbat oynadığı ilk maç değil bu sezon. Kızılyıldız maçında da saçmalamıştı. Valencia maçında da öyle. Normalde geçen sene bir çok maçı son periyottaki oyunuyla kazandırmıştı bu sene pek göremedik. Bu durumu yorgunluğuna da bağlıyorum aslında çünkü takımda doğru dürüst bir PG yok , bütün yükü o çekiyor. Bu sebeple Arroyo'yu dinlendirecek , iki oyuncu da oyunda olduğu zaman topu yarı sahaya taşıyacak bir combo guard'a çok ihtiyacımız var. Nolan Smith gibi bir combo guard olacak ama öyle disiplinsiz ve lakayıt değil.

Bir de kesinlikle Center'a (Hem PF hem de C oynarsa daha iyi olur) atletik , savunması iyi , bir de boş topları bir zahmet atacak bir yabancı oyuncu. Bu iki transferle hem ligde hem de Euroleague'de çok ciddi sonuçlar alacağımıza inanıyorum.

Kızılyıldız maçının son çeyreğinde Arroyo hiç oynamadı neredeyse.O maçta saçmalayan Smith'di.Dünkü maçta da son çeyrekte sadece ayağına topunu çarptırma hatası dışında hatası yoktu.Yaptığı son saniyedeki steps mi değil mi tam göremedim.Oradaki attığı 3lükte girmişti aslında.Arroyo hala daha izlemekten zevk aldığım basketçilerden avrupada.

alba ve isil gitmeseydi alirdik rahat
onlarin yerine gelen oyuncular cöp

Kızılyıldız maçının son çeyreğinde Arroyo hiç oynamadı neredeyse.O maçta saçmalayan Smith'di.Dünkü maçta da son çeyrekte sadece ayağına topunu çarptırma hatası dışında hatası yoktu.Yaptığı son saniyedeki steps mi değil mi tam göremedim.Oradaki attığı 3lükte girmişti aslında.Arroyo hala daha izlemekten zevk aldığım basketçilerden avrupada.

Yaptığın bir yanlış hareket bile pahalıya patlayıp maçı verebiliyor. Mesela Arroyo orada o hatayı yapmasa maçı biz alacaktık. Kızılyıldız maçında da Smith batırdı ama Arroyo'nun da iyi olduğunu söyleyemeyiz o periyot. Valencia maçında fark 25'li sayılardan 5'e kadar indi. Yukarda da dediğim gibi Arroyo'nun yanına bir combo guard kesinlikle lazım. Yoksa yorgun girdiği son periyotlarda daha kötü olacak.

Yaptığın bir yanlış hareket bile pahalıya patlayıp maçı verebiliyor. Mesela Arroyo orada o hatayı yapmasa maçı biz alacaktık. Kızılyıldız maçında da Smith batırdı ama Arroyo'nun da iyi olduğunu söyleyemeyiz o periyot. Valencia maçında fark 25'li sayılardan 5'e kadar indi. Yukarda da dediğim gibi Arroyo'nun yanına bir combo guard kesinlikle lazım. Yoksa yorgun girdiği son periyotlarda daha kötü olacak.

Evet yanına guard kesinlikle lazım.Ama bence Arroyo iyi oynuyor.Şu an avrupanın en iyi oyun kurucularından.Arroyo'ya bir de atletik 5 verirsen o zaman müthiş çoşar.James Gist-Arroyo ikilisini bizde görebilsek keşke.Müthiş alleoplar görürüz.Her hafta top10'un yarısı bizden olur.

Evet yanına guard kesinlikle lazım.Ama bence Arroyo iyi oynuyor.Şu an avrupanın en iyi oyun kurucularından.Arroyo'ya bir de atletik 5 verirsen o zaman müthiş çoşar.James Gist-Arroyo ikilisini bizde görebilsek keşke.Müthiş alleoplar görürüz.Her hafta top10'un yarısı bizden olur.

Efes'teki Lasme de olabilirdi o da çok iyi bir oyuncu.

Gist'te 4 numara.

Lasme ise bence her 2 pozisyonu savunabilmesiyle harika olurdu bize. Bonsu gibi sadece atletizmiyle caydırmıyor, aynı zamanda işi biliyordu. Kadromuzda bulunan Vougioukas ve Jawai sağlam oldukları zaman cok değerli oyuncular olsada Arroyo ve Erceg'in 30 dk civarı oynadığı bir takımda Furkan'ın yedeği olamazlar. Biz gecen seneki hücum sorununu çözelim veya birbirini tamamlayan, dengeli bir kadro kuralım derken işi fazla abarttık. Furkan'ı 5 dk dinlendirsek perişan oluyoruz savunmada. Bu sorunu çözmeden Top 16'da tutunamayız, hamle net lazım.

Galatasaray'ın Euro League ve TBL maç biletleri bu sene de Biletix'te mi satılıyor yoksa başka bir sitede mi bilgisi olan varsa yazsın bir zahmet..

Geri
Üst Alt