Elias Jelert Transferinde Rakamlar Belli Oldu!

Ben maaşta bi sorun gormuyorum üstat. Gecen sezon dombili birine hamburger yemesi icin 3.5 falan maas veriyorduk.

Bonservis fazla olabilir belki ama taksitle adam alinmis.

Bilmiyorum sen ne dusunursun

Nelsson da 900dü galiba sonradan zam gelmisti
Olabilir. Maaşı 700 binden yükseltilmeye başlansa daha doğru olurdu. Bonservis olarak 1-2 milyon belki bu Doue ve zaman kaybı yüzünden fazla verilmiş olabilir. Ama burada abartıldığı gibi bir durum çok aşırı bir durum yok. 21 yaşında 2 sezon düzenli oynayan City ve Munih gibi Cl maçlarında adından söz ettirmiş birinde maçın adamı olmuş bir oyuncu. Doue geliyor dendiği zamanda da 15-20 maçı olan adam alınır mı diyorlardı mesela.

Valla açıklanan rakamlar çok iyi.. 21 yaşında CL'de bütün maçlarda muhteşem oynamış , 100 küsür maça çıkmış Danimarkalı bir adamı daha doğrusu çocuğu 6 taksitle 9 milyon euro'ya almak başarıdır bence..

CL performansı olmasa 9 milyon euro çok derdim ama çocuk takmış bu başarı rozetini genç yaşta..

Asgari ucrete adam oynatiyoruz maasa cok diyorlar ya. Turkiyenin en buyuk takimisin. Takimda 3-4 milyon civari bir suru yildiz var. Kopenhagda maas ortalamasi kac ki tabi ki 200 e oynar orda. Almanya 2.liginden aldigin kohn ile kiyaslamayacaksin maasini.

Ben fikir olsun diye Capology'den baktım. Orada Kopenhag'daki her oyuncunun maaşını tek tek yazmamışlar ama toplam brüt maaş 18.740.000 Euro'ymuş. Kişi başına ortalama 669.286 Euro yapıyormuş. Yani %50 vergi olsa kişi başı ortalama 330.000 Euro civarı yapıyor. Yani 3'e katlama gibi bir durum olabilir. Ama bunu katlama olarak değil aradaki fark olarak görmek daha doğru olur. 600.000 Euro fazladan maaş da hem kulüplerin ekonomik seviye farkı hem genel anlamda daha üst seviyede bir takımda oynama farkı hem de ülkeye oyuncuyu çekme payı olarak bakıyorum ben. Tabii Almanya'ya gitse aradaki fark 600 olmazdı da 300 olurdu belki, onu da Türkiye-Almanya farkı olarak o şekilde kabul etmek gerek.

Merak edenler için linkini koyayım:

Capology

Bana göre inanın bu kadar kendimizi yoracak tartışmaya değecek kadar bir para değil yıllığı. Biz geçen sene Zaha'nın Tete'nin İcardi'nin maaşlarını bu kadar konuşmadık. Bonservis kısmı yüksek ama o da inanılmaz bir para değil. Kaldı ki zaten hiç parlamamış, piyasası olmayan scout transferi değil bu. Çocuk aslında yaşına göre zaten bayağı kanıtlamış kendini. Ama genel manada 9 harcamak için çok mu, evet çok.

Ne vereceği bilinmeyen bir oyuncuya çok büyük rakamlar inşallah pişman olmayız

Maaşı mı yüksek? Kophenag da daha kendini göstermemişken yaptığı sözleşme ile aldığı maaşla mı kıyaslıyorsunuz? Şimdi barış Alper transfer olsa burada aldığı maaşla mı gidecek gideceği takıma?

Takımda yüksek maaş sıralamasında 15. sıraya yerleşti.
ben maaşını hiç dert etmiyorum ya 200 -300 k farklı şeyler bizim yıllardır dönen bütçede bir şey değil. daha iyi olurdu tabide çok anlam yüklemiyorum.

verdiğimiz bonservisin karşılığını alalım yeterde artar.

Tamam yav sakin. Daha maça çıkmadan 21 yaşındaki çocuğun üstünde baskıyı oluşturduk bile.

Performans verirse gayet makul. Sözleşmesi boyunca oynadığını varsayarsak 5 senelik maliyet 15 yani senelik 3 milyona faydalanıyorsun artı elinde daha 26 yaşında yani satabileceğin yaşta her iki kanatta da oynayabilen bir bek oluyor. Hadi teklifler seni memnun etmedi bir 5 sene daha oynatayım dedin benzer maaşlarla, bu sefer seneliği 2 milyondan 10 yıl faydalanıyorsun nefis. Tek sıkıntı performans veremezse gerçekleşir, onda da 5'e falan elden çıkarır zarar edersin. Alınabilecek bir risk.

Performans verirse gayet makul. Sözleşmesi boyunca oynadığını varsayarsak 5 senelik maliyet 15 yani senelik 3 milyona faydalanıyorsun artı elinde daha 26 yaşında yani satabileceğin yaşta bir bek oluyor. Hadi teklifler seni memnun etmedi bir 5 sene daha oynatayım dedin benzer maaşlarla, bu sefer seneliği 2 milyondan 10 yıl faydalanıyorsun nefis. Tek sıkıntı performans veremezse gerçekleşir, onda da 5'e falan elden çıkarır zarar edersin. Alınabilecek bir risk.
Yahu her oyuncuyu da satalım diye almayalım. Bir oyuncu da uzun yıllar hizmet etsin arkadaş. Uzun yıllar hizmet etmesini istediğim oyuncular barış Nelson bu Torreira davinson vs vs. Emekli olana kadar oynasınlar ne olur? Muslera 25 de geldi bu zamana kadar oynadı satmadık ne oldu? Zarar mı ettik?

Kendini eve kapatması falan kabul edilebilir seyler degildi. Napmış evdeyken sormak lazim

Bu rakamlar tam Cenk Ergün işleri belli. Erden Timur olsa en fazla 7 milyon avro bonservis ve sabit 750 bin avro maaşa bağlardı.

En azından doğru profilde bir oyuncu aldığımızı düşünüyorum o da işin tesellisi.

Ben fikir olsun diye Capology'den baktım. Orada Kopenhag'daki her oyuncunun maaşını tek tek yazmamışlar ama toplam brüt maaş 18.740.000 Euro'ymuş. Kişi başına ortalama 669.286 Euro yapıyormuş. Yani %50 vergi olsa kişi başı ortalama 330.000 Euro civarı yapıyor. Yani 3'e katlama gibi bir durum olabilir. Ama bunu katlama olarak değil aradaki fark olarak görmek daha doğru olur. 600.000 Euro fazladan maaş da hem kulüplerin ekonomik seviye farkı hem genel anlamda daha üst seviyede bir takımda oynama farkı hem de ülkeye oyuncuyu çekme payı olarak bakıyorum ben. Tabii Almanya'ya gitse aradaki fark 600 olmazdı da 300 olurdu belki, onu da Türkiye-Almanya farkı olarak o şekilde kabul etmek gerek.

Merak edenler için linkini koyayım:

Capology

Bana göre inanın bu kadar kendimizi yoracak tartışmaya değecek kadar bir para değil yıllığı. Biz geçen sene Zaha'nın Tete'nin İcardi'nin maaşlarını bu kadar konuşmadık. Bonservis kısmı yüksek ama o da inanılmaz bir para değil. Kaldı ki zaten hiç parlamamış, piyasası olmayan scout transferi değil bu. Çocuk aslında yaşına göre zaten bayağı kanıtlamış kendini. Ama genel manada 9 harcamak için çok mu, evet çok.
Normalde herkesin bunları düşünebilmesi ve ona göre yorum yapması gerekiyor ama malesef bunu engelleyemiyoruz, emeğin için teşekkürler :)

Bonservis fazla maas da ise , birileri yine komisyon payi almaya baslamis.

Herkes hesap uzmanı olmuş. İki senedir full oynayan 21 yaşında Şampiyonlar Ligi görmüş sol bek oynayabilen sağ beki 10 milyon euronun altına kolay kolay vermezler. İlk başta görüleceği şekilde Bissaka gibi kendini üst düzey kulüplerde ıspatlamış oyunculara gidildi, 15-20 bonservis ve 3.5-4 seviyesinde maaş talebi alındı. Bu oyuncunun toplam maliyeti 15 milyon euro. Transferin geciktiği açıkca ortadayken tartışmasız sağ bek ihtiyacı 170 gündür belliyken scout ve hocanın onay verdiği oyuncuya güvenilmelidir. Maliyetten çok neden aşırı şekilde gecikildiği sorgulanmalı.

25 yaşında 2.Bundesliga'dan alınan oyuncuyla arasında maaş farkı olması normal. Düşük maliyetli, tempolu ve yaşı çok fazla olmayan bir oyuncu ararken bulundu ve getirildi Köhn. Jelert ise Nelsson gibi a kalite sağ bek olduğuna inanılarak 35'e satılan adamın yerine geldi. 7-7,5 seviyesine çekilebilse tabi daha iyi olurdu.

Ndombele isimli şahıstan kazıklandığımız kadar fark yok beklenen maliyet ve gerçek maliyet arasında. 5 yılda 2 milyon euro fazladan verilecek diye yangın yapmam.

Geri
Üst Alt