Kemal Özbaş
Ulubatlı Souness
- 8 Eylül 2009
- 31.182
- 8.813
- 2.518
Nelsson alistirir kendisini
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Olabilir. Maaşı 700 binden yükseltilmeye başlansa daha doğru olurdu. Bonservis olarak 1-2 milyon belki bu Doue ve zaman kaybı yüzünden fazla verilmiş olabilir. Ama burada abartıldığı gibi bir durum çok aşırı bir durum yok. 21 yaşında 2 sezon düzenli oynayan City ve Munih gibi Cl maçlarında adından söz ettirmiş birinde maçın adamı olmuş bir oyuncu. Doue geliyor dendiği zamanda da 15-20 maçı olan adam alınır mı diyorlardı mesela.Ben maaşta bi sorun gormuyorum üstat. Gecen sezon dombili birine hamburger yemesi icin 3.5 falan maas veriyorduk.
Bonservis fazla olabilir belki ama taksitle adam alinmis.
Bilmiyorum sen ne dusunursun
Nelsson da 900dü galiba sonradan zam gelmisti
ben maaşını hiç dert etmiyorum ya 200 -300 k farklı şeyler bizim yıllardır dönen bütçede bir şey değil. daha iyi olurdu tabide çok anlam yüklemiyorum.Takımda yüksek maaş sıralamasında 15. sıraya yerleşti.
Yahu her oyuncuyu da satalım diye almayalım. Bir oyuncu da uzun yıllar hizmet etsin arkadaş. Uzun yıllar hizmet etmesini istediğim oyuncular barış Nelson bu Torreira davinson vs vs. Emekli olana kadar oynasınlar ne olur? Muslera 25 de geldi bu zamana kadar oynadı satmadık ne oldu? Zarar mı ettik?Performans verirse gayet makul. Sözleşmesi boyunca oynadığını varsayarsak 5 senelik maliyet 15 yani senelik 3 milyona faydalanıyorsun artı elinde daha 26 yaşında yani satabileceğin yaşta bir bek oluyor. Hadi teklifler seni memnun etmedi bir 5 sene daha oynatayım dedin benzer maaşlarla, bu sefer seneliği 2 milyondan 10 yıl faydalanıyorsun nefis. Tek sıkıntı performans veremezse gerçekleşir, onda da 5'e falan elden çıkarır zarar edersin. Alınabilecek bir risk.
Normalde herkesin bunları düşünebilmesi ve ona göre yorum yapması gerekiyor ama malesef bunu engelleyemiyoruz, emeğin için teşekkürlerBen fikir olsun diye Capology'den baktım. Orada Kopenhag'daki her oyuncunun maaşını tek tek yazmamışlar ama toplam brüt maaş 18.740.000 Euro'ymuş. Kişi başına ortalama 669.286 Euro yapıyormuş. Yani %50 vergi olsa kişi başı ortalama 330.000 Euro civarı yapıyor. Yani 3'e katlama gibi bir durum olabilir. Ama bunu katlama olarak değil aradaki fark olarak görmek daha doğru olur. 600.000 Euro fazladan maaş da hem kulüplerin ekonomik seviye farkı hem genel anlamda daha üst seviyede bir takımda oynama farkı hem de ülkeye oyuncuyu çekme payı olarak bakıyorum ben. Tabii Almanya'ya gitse aradaki fark 600 olmazdı da 300 olurdu belki, onu da Türkiye-Almanya farkı olarak o şekilde kabul etmek gerek.
Merak edenler için linkini koyayım:
Capology
Bana göre inanın bu kadar kendimizi yoracak tartışmaya değecek kadar bir para değil yıllığı. Biz geçen sene Zaha'nın Tete'nin İcardi'nin maaşlarını bu kadar konuşmadık. Bonservis kısmı yüksek ama o da inanılmaz bir para değil. Kaldı ki zaten hiç parlamamış, piyasası olmayan scout transferi değil bu. Çocuk aslında yaşına göre zaten bayağı kanıtlamış kendini. Ama genel manada 9 harcamak için çok mu, evet çok.