# Elias Jelert

Bugün Jelert ve Berkan 'ı izlerken şunu düşündüm her maç oyuna alacağım ilk ikili olabilir Berkan & Jelert ikilisi. İster üçlü oynayalım ister dörtlü düzende oynayalım Dakika 65-70 gibi ikisini de sahaya atarım

Gerçekten kaliteden bağımsız çok mücadele ediyor çok koşuyor ikisi de ah bir kadromuzda sakatlar filan dönüp toparlanabilsek oyundan düşmeye / yorgunluk belirtileri görmeye başladığımız anda ikisi de sahaya atarım
kerem ziyech girecegine kac kez dedik

Jelert - Barış

Jelert - Sallai

Bu kanatları görmek isterim. Arka arkaya oynaması gerekiyor.

Kimse kalkıp über yetenekli demiyor zaten

Ama hızlı, topu gereksiz tutmuyor, tempolu genç bir oyuncu.

Bugün sahanın da en iyi 3 isminden birisiydi

BAY 'ın durumu göze alındığında mutlaka süre almalı.

dün oyundan alınmasa o herife sürekli yapışıyordu solda , merkezden açılmıyordu kimse jelert yüzünden.

oyundan aldı - tıngır mıngır yayda top çevirdi herifler.

inat etme - güven biraz oyunculara hocam. Demirbay'a güvenebiliyorsan , gençlerede güvenebilirsin.

Yani bence övmek istiyosanız övün ama yine pek bir şey yapmadı. Şu düşük seviye rakibe karşı ne hücumda bir ekstrası oldu ne git gel ile fark yarattı ne de savunmada sağlam durmayı başardı

Yedek olarak tutmak istiyosak tutalım ama ben olsam sağ kanat beke bir transfer yapar orayı Transfer + Sallai ile götürür zor durumda Barış'ı oraya atardım, bunu da kiralardım kontenjan açılsın diye

Tabi canım ahım şahım birşey yaptığı yok ama kanat bek için bir alternatif oluşturabilir .. Bu herif on taraf için yetersiz savunma için daha da yetersiz ileri geri kosacagi bir pozisyon ayarlamak lazım

seviyorum bu adamı. biraz türk yemekleri yedirsek iyi olur ama

Fizik olarak gelişse yeni Boey olur ama üstüne düşmeden olmaz, bizde de o sabır olacak mı muamma. Yoksa inanılmaz enerjik çocuk

Bu çocuğu düzenli oynat hocam. Çünkü bu kadar süratli ve tempolu bir oyuncu yüzünden maç kaybetmezsin. Belki iyi oynamaz ama maç kaybettirmez.

Dün Metehan’ın yaptığı 2 amatör küme pozisyon hatasını da yapmaz.

Elias Jelert. Sonunda beklediğimiz, Şampiyonlar Liginde estiren Jelert performansını ülkesine yakın bir ülkede izletti ve formasını aldı. Teknik kapasite baya iyi önce onu söyleyeyim. Golü dışında pasları ve ortaları çok isabetliydi. Fiziğine göre ikili mücadelelerde fena değildi. Artık forma senin, vermek yok Vikingim
InCollage_20241213_013222421.webp

SM-M127F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Adam kopenhag takımıyla geçen sezon mükemmel bir yıl geçirdi. Ama hocamız kaos futbolu oynattığı için nereye koyacağını kendide bilmiyor. Adam çıktı sağ tarafı felç ettiler

Tek numarasi, ki bunu bir cok macta yapti, sagdan gelip ceza alaninin sol tarafinda bitivermesi. Bunun disinda dogru durst orta acmqz, defansta rakip tarafindan uflenip yikilir. Yani hala 9 milyonluk ne gorduler anlamiyorum. Tabi ki gol attigi icin kendisi adina sevindim.
Jelert'i Kopenhag'da izlerken Manu maçı sonrası çok övmüştüm forumda. O maçta neyi iyi yaptığını yazayım;

Topla çıkışlarda driplingle çok iyi hat kırıyor, Manu'yu sürekli geri koşturuyordu. Çok hızlı olduğu için geçişlerde geniş alanı iyi savunuyordu. Hep en doğru yerde, doğru karşılamayı yapıp topu kapıyordu ve birden fırlayıp hücuma çıkarıyordu takımı. Rakip kanat oyuncusu kendisinin temposuna ayak uyduramadığından hücumda +1 opsiyonu sağlıyordu.

Rakip kanatlar için zulüm gibi bir performans vermişti temposuyla.

Burada ise daha fazla duran oyun ve tamamen 1'e 1'e kalan fiziksel eşleşmelere maruz kalınca zayıf yönünü gördük. Bizim rakipler ligde uzun vurup indirdiği toplarla sonuç arar. Jelert hava toplarında zaaf yaratır bu yüzden tercih etmiyor Okan Buruk. 3'lü oynadığımız takdirde kanat beke atar ama dünkü gibi.

Jelert'i Kopenhag'da izlerken Manu maçı sonrası çok övmüştüm forumda. O maçta neyi iyi yaptığını yazayım;

Topla çıkışlarda driplingle çok iyi hat kırıyor, Manu'yu sürekli geri koşturuyordu. Çok hızlı olduğu için geçişlerde geniş alanı iyi savunuyordu. Hep en doğru yerde, doğru karşılamayı yapıp topu kapıyordu ve birden fırlayıp hücuma çıkarıyordu takımı. Rakip kanat oyuncusu kendisinin temposuna ayak uyduramadığından hücumda +1 opsiyonu sağlıyordu.

Rakip kanatlar için zulüm gibi bir performans vermişti temposuyla.

Burada ise daha fazla duran oyun ve tamamen 1'e 1'e kalan fiziksel eşleşmelere maruz kalınca zayıf yönünü gördük. Bizim rakipler ligde uzun vurup indirdiği toplarla sonuç arar. Jelert hava toplarında zaaf yaratır bu yüzden tercih etmiyor Okan Buruk. 3'lü oynadığımız takdirde kanat beke atar ama dünkü gibi.

Hat kıran dribblingi 1 kez yaptı dün sağdan içeriye doğru kat etti bunların sayısını artırırsa fark oluşturabilir.. Ama fiziksel olarak çok güçsüz sadece celimsizligiyle izah edemiyorum ne topçular var dal gibi yikilmiyor acilen güç idmanı yapması lazım ..İkili mücadelede en zayıf topcularla bile omuz omuzaya giremiyor ..

Hadi bakalım takıma katılma maçın olsun Jelert.

Evet yetersiz kaldığı noktalar var ama sahaya çıktığında yürek koyuyor, elinden geleni yapıyor. Bu kadar görmezden gelinip, bir kere suratının düştüğünü görmedim. Her girdiğinde elinden geleni vermeye çalışıyor. Hoca metehana verdiği değeri şu çocuğa verse, gelişimi için çabalasa uzun vadede kazanacağız ama nerede o günler. Hoca ile jelert arasındaki konunun da hocanın doue'yi isterken jelerti alınması ve tepki olarak da jelert'e gösterdiği davranış olarak yoruluyorum. Bu çocuk futbolu biliyor, pozisyon bilgisi de iyi. Potansiyel de var sadece işlenmesi gerekiliyor. 9 milyon Euro çok fazla ama 2-3 bandında böyle oyuncular alınmalıdır.

Geri
Üst Alt