Emre Utkucan | Scouting ve Performans Analizi Yöneticisi

Transfer ekip işidir arkadaşlar.
Bu ekibin bir parçası da kendisi. Sanrılarla bir şe yaramıyor vb gibi söylemlerle anca içinizdeki ateşi soğutursunuz.

İyi kötü 13 senedir bir ekibin başında bulunan bir herif. Yeterli olup olmaması tartışılır elbet de 10 senede eşek olsan analiz kasarsın. Yetenek fukarası olsan bir konuda uzmanlaşırsın.
Adamın mesleği de Scout değil Scout şefi.

Luis Campos da futbolcudan anlamaz ama ilişkileri iyidir. Bak o adam da bir ekip kurdu genç veletlerin dataları kulüplere raporluyorlar. Oturup kendisi yapmıyor bunu.
Altında bulunan binlerce personeli ile yapıyor. Zaten dediğim gibi günümüzde yazılımlar ile oyuncu karşılaştırmaları yapılıyor.

Bir oyuncu koyuyorsun benzer özelliklerde olanını getir diyorsun uygulama tüm Database'yi karşılaştırıp sana liste sunuyor. Karar veren zaten hoca.

Bizim kulüpte hiç bir zaman Scout ekibinden veri geldi alınsın denildi alalım gibi bir olay olmuyor ki.

Önce liste geliyor, ekip listeyi değerlendiriyor raporunu alıyor bu arkadaş da onu hocaya paslıyor.

Oyuncuların eksi + yönleri tartışılırken de orada oluyor notlarını alıyor, oyuncu listesi iyice daraltılıyor sonra da son listeye de yönetim karar veriyor.

Bu kurguya göre eleştiri listenizi kime yapacağınıza karar verin. En zayıf halkayı seçip ona sallamak yerine şu an hangi durumda olduğumuzu ve bu duruma sebebiyet veren isimlerin kellesini alınması için çabalayın.

Yoksa olay şuna benziyor dallama yeteneksiz bir futbolcu alınıyor ve onun belgelerini federasyona gönderen herife tüm olay yıkılıp yangın çıkıyor. Sizce bu olay mantıklı mı abi.
Ayrıca adam istifa eder etmez, sürekli ekibin içindeymiş gibi niye durup durup bir film çıkarıyorsunuz.

Duruyorsunuz kereme teklif gelmedi ehehe boktan avurupada zaten oynayamaz bu diye bir kurgu oluşturup onu gerçekmiş gibi de muhabbeti ilerletiyorsunuz, sonra dönüyorsunuz bu adama.

Birilerine öfke saçacaksanız kadroyu boşaltan maaşını verip gönderdiğimiz zahayı istemeyen okan, milletin anlaştığı oyuncuyu alamayan bıyık tayfaya son olarak bu yetenekten aciz ekibi kuran dursuna öfke saçın.

Kulübün ek personeline sallayıp durmayın.

Bence artik gitme zamani, bu kadar yil burdasin bence yeter artik, yeni bir ekip gelmesi gerekir. Kac baskan gördü kac td kim bilir ama kendisi hep kaldi, eski iddaa islerine geri dönebilirsin.

Karakter olarak pek bir umudum yok senden ama. Sen ne zaman defoluyorsun delikanlı?
Gelen hiç bir başkan ya da hiç bir hoca s.klemiyor Erdem Timur bile s.klemedi ama bu arkadaş devamlı sağa sola reklamını yaptırıyor. Bu napsın bunu bunu buldu almadılar diye. O zaman git arkadaş kaliteni görelim nerelere gideceksin Galatasaray’dan sonra.
Olacak olan halbuki gidecek bir vasat youtube kanalına. Oradaki yorumlarıyla da bu mu Scout şefiydi yıllarca Galatasaray da dedirtecek.

utkucağğğğnnn!

“Jelert’in transferinde scout ekibi ısrarcı oldu. Okan Buruk’un tercihi Doue gelmezken, Emre Utkucan’ın başında olduğu scout ekibinin raporu dikkate alındı ve Jelert transfer edildi.”

via m. özcan.

scout ekibinin gerçekten neyi nasıl yaptığını bilmeden bu adamı gömmeyi de anlamıyorum..
adam karar verici değil ki, jelert i scout ısrar etti diye alıyorsa ben o hocayı sorgularım önce, ki böyle bir şey olduğunu da sanmıyorum...

Iddaa buletin yapan adamdan 10 sene bas scout

buldugu oyuncu sayisi 5 falan

Jelerti 9m euro ve Sallaiyi 6m kim aldırdı çıkın anlatın.

20m euro verip sara aldırıyorsunuz diye kasım kasım geriliyorsunuz

Oyuncu öneriyorsın almıyorlarsa bırakırsın bu işi istifa edersin.Ama bu yapılan transferlerin hepsinde senden onay alınıyorsa gene istifa etmelisin.
Ne güzel dünya rezillik üstğne rezillik ama kimsenin yaptığı basit hataları kabullendiği yok.Cezasıda yok.Biz çalıştığımız ortamda bı kadar çok basit hata yapsak çarmıha geriliriz.

Bence yine yanlış baktık olaya.

Transferde o kadar absürtlükler var ki sen suçlusun diyemezsin adama.

Doue listenin başındaymış geçen ruslara kaptırdığımız herif de bunun üzerine Scout direktörü olarak gelmişti bu arada neyse done hakkında olumlu raporu yazmışlar alınsın demişler.

Herif o kadar komik paralara ve maaşa gitti ki onun alternatifi 1 milyon maaş alan bu vasıfsız jelert nasıl olabiliyor ciddi anlamda tartışılması gereken konu.

Burada komple bir ekibin suçu var gibi diyar diyar gezen cenk ve hatip ikilisi bunu açıklamalı. Gecenin köründe muhteşem iş başarmış gibi bunu kimsenin olmadığı tesiste getirip karşılayan adam açıklamalı.

Ek olarak her oyuncuya tamam olur diyen hoca çıkacak sorumluluk alacak. Ben istemiyorum diyecek.
Sorsan iyi oyuncuların çok iyi giderken hepsini çok izlemişler diye övünmeyi biliyor.

Bats denilen herifle 2 snedir her yaz konuşuyorduk çok istiyorduk diyor.

Önce bunları sorup sonra datalar ile veri analistliği yapan adamları tartışırız.

Transferin son günü ebimbe, zalevski mi ne alınmayınca şapkadan sallai nasıl çıkıyor abi.
Sallai denilen adam ne koridor oyuncusu nede bek değil.
Ofansif forvet oyuncusu ister kanat forvet de ister başka bir şey de.

Bu herifi koridoru komple kullanan zalewski yada ebimbenin aternatifi olarak gören adamın futbol bilgisi sorgulanmalı.
50 milyon adamın datası olan yerde alternatif olarak salali çıktığına kimse inandıramaz beni bu arada.

Geri
Üst Alt