Emre Utkucan | Scouting ve Performans Analizi Yöneticisi

tüm transferlerin scout'a sorulup yapıldığını sanmıyorum. çoğu menajer önerisiyle gelen tipler. bazı menajerlerle alacak verecek davası olunca mecbur bunların önerdiği topçular alınıyor. ama kendilerinin de çok vasıflı adamlar olduklarını sanmıyorum. bugün burada, gs sözlükte, galatasaray temalı başka yerlerde bunların önerdiği, önereceği belki çok daha iyilerini bulacak insanlar var. devir internet devri her bilgiye ulaşmak kolay.
benim aklıma gelen iki topçu var. chedjou ve bruma. chedjou için o zamanlar sanırım 6-7 milyon para vermiştik lille' e. lille chedjou' nun yerine kjaer'i almıştı 1 milyona. o zamanlar lille kjaer i almadan 17 yaşında kuzenim kjaer i keşke biz alsaydık diyordu. bruma döneminde aynı turnuvada oynamış pogba yalan olmasın 500 bin dolara mı ne transfer olmuştu.

yani oyuncu bulmak o kadar zor iş değil.

Tamam zor değil ama, potansiyeline ulaşmasına yardımda bulunacak gelecek planlarını önüne koymak konusu var. Senin liginin genel (antrenman, saha, antrenör) vasat bile olmayan durumu var. Emin ol Bruma bize kalmadan önce neredeyse tüm elit kulüpler doğuşundan bu yana bilgilerine sahip ve haberdardır. Bize kalma durumu analiz edilirse, o transferin nasıl gerçekleştiği ortaya çıkacaktır. Bu kumara girilmeyecek kötü transfer demiyorum ama, o zamanki verdiğimiz bonservis/menajerlik ücreti ve Bruma'nın fiziksel/mental durumu bence etkendi. Özellikle son 7-8 yıldır bahsettiğiniz küçük yaşlarda futbolcu kapmak olayı diye bir şey kalmadı ki, Scout demek tam anlamıyla bakarsak 26 yaşındaki futbolcuya da Scouting yapılabilir. Burada önemli olan gözlemci ekibinin kulüp transfer yapısını bilip, gelen her teknik direktöre uyum sağlayacak devamlı güncel bir liste ile hazır olmasıdır. Tabii bizim ülkemizde ne kadar liste hazırlayıp verirsen ver, sonu hep kulüp binasına sıra sıra menajerlerin listesi ile gelmesiyle sonuçlanıyor. Yerli yabancı menajerler, ellerini avuçlarını ovuşturarak Türkiye ligine özel transfer listesi hazırlıyorlar. Önceden oyundan bile keşfedebildiğin bir futbolcunun çoktan sözü alınmış ve hatta sırf transfer edebilmek için önden kapora verilir hale geldiği bir dönemdeyiz.

Bazı menajerlerle olan ilişkisi ortaya çıkarılmalı. Terimi de kandırmışlar başkalarına sıkuvatlık yapmaktan yorulduk diye açıklamaya yapıyor adam.

Son düzenleme:
scout ekibi diye birşey yok bizde yav. Bizim futbol ekibi bir oyuncu görüyor bunlara soruyor bunlarda video izliyor global raporlara bakıp rapor hazirliyorlar.
Futboldan anlamayan annemi youtube'ye oturtup genç velet videoları izletsem senede 1-2 tane denk getirir, bu isin içinde olup oyuncu bulamayan ekmek yememeli.

Tam olarak düzenin bu olduğuna adım kadar eminim.

Bu adama dün sallayan olmamış. Enteresan.

hagi akademisi var ordan da 1m'lik topçu transfer olduğu başka bi kulüpten fazla paraya alındı.

şuraya adam gibi uluslararası bağlantıları olan bir scout şefi getirin.

1m'lik topcuya niye 6m ödüyoruz abi? hagi akademisinden keşif yapmak zor mu?

Rosier, Ghezzal'ın peşinden koştuk, Diagne ye 13 milyon bayıldık. Bu adamların tutup bu oyuncuları önerdiğini hiç sanmıyorum. Terim yine klasik Türkiye içinde iş yapan yabancı oyuncuların peşine düşüyor. Scout transferleri belli bence, Marcao, Luyindama, Saracchi, Kerem gibi oyuncular. Bunlar pek bilinen adamlar değil çünkü. Hepsi de fiyatına göre gayet iyi katkı verdiler. Bize asıl düzgün bir teknik direktör lazım bu adamlarda sorun olduğunu düşünmüyorum. Son romen oyuncuyu da göreceğiz ama kelek çıkacağını hiç sanmıyorum.

yardımcılarını degistirmesi lazım

Önce kendisi gitsin.

Yok efendim Haarland i bulmus ama 8-9 Mio € istemisler, eeeeee önceden niye bulamadin ?
8-9 Mio €‘ya Scout Transferimi olur ?

Luyindamaya bu kadar parayi kim verdi ?
Alex Tellesi aldirdim diye bi zamanlar övünüyordu.
Alip, gelisemedi pek birsey kazanamadi Galatasaray ondan ve Porto‘da acayip isler yapti, bizim Systeme , Taktike uygun degilmis belki‘de.

Mariano gitti, senelerdir yerine kimleri buldu ?
Simdi geldi…

Yok Fatih Terim takmiyormus, zaten Fatih Terim getirdi!

Simdi Victor Nelsson 7 Mio € Scout Transferimi oluyor?
Zamaninda Kopenhagen onu Nordsjaelland‘den 3.6 Mio € aldilar.

Berkan Kultu bonserviz olmadan gitti Alanyaspor‘a biz 4 Mio € yerip aldigimiz bir futbolcu

Kerem Aktürkoglu ve Baris Yilmaz benim icin Scout Transferleri!
Sacha Boey Scout Transferi!

Alexandru Cicaldau ayarinda yokmu 2-3 Topcu?

Ben pek olumlu bakmiyorum buna.

Bizim duruma belli, 2-3 tane bulup getirse iyi olurdu , neyse Keremi buldu ona sükür.

Önce kendisi gitsin.

Yok efendim Haarland i bulmus ama 8-9 Mio € istemisler, eeeeee önceden niye bulamadin ?

Alip, gelisemedi pek birsey kazanamadi Galatasaray ondan ve Porto‘da acayip isler yapti, bizim Systeme , Taktike uygun degilmis belki‘de.

Simdi geldi…

Berkan Kultu bonserviz olmadan gitti Alanyaspor‘a biz 4 Mio € yerip aldigimiz bir futbolcu

Bizim duruma belli, 2-3 tane bulup getirse iyi olurdu , neyse Keremi buldu ona sükür.
kinaye yaptım renktas öfkelenme

Önce kendisi gitsin.

Simdi geldi…

reis ben scout ekibinin oyuncu bulmada probleminin olmadığını, daha çok teknik heyeti veya yönetimi bu konuda ikna kabiliyetlerinin düşük olduğunu düşünüyorum. veya tam tersi yönetim-teknik heyet kısmı o kadar da iplemiyor olabilir bu arkadaşları.

reis ben scout ekibinin oyuncu bulmada probleminin olmadığını, daha çok teknik heyeti veya yönetimi bu konuda ikna kabiliyetlerinin düşük olduğunu düşünüyorum. veya tam tersi yönetim-teknik heyet kısmı o kadar da iplemiyor olabilir bu arkadaşları.

Renktas, sonucta Fatih Terim getirdi bunu yani bence hersey Imparatorun elinde.

Fatih Terim Sampiyon olmak icin elinden geleni yapar öyle 2-3 Scout Transferler 3-4 olmak istemiyor gibi geliyor bana.

Fatih Hocam genelde güzel paralar harcatiyor ve sorna Sampiyon oluyoruz ama seneye oyunculari satmayip 1 sene daha Sampiyon yapar diye kaliyorlar sorna hepsi patliyor.
Feghouli gibi …

Bence Fatih Terim güvenemiyor gibi geliyor bana .
Yinede cikip Haarland i buldum 8-9 Mio € istediler demesi sacma maden buluyor yapsin rapor.
Oyuncu öyle cikiyor sorna herkes ben söyledim yok ben buldum.
Madem o kadar iyisin söyle, aciklama yap.

Ben altyapisi olmadigi icin oyuncu pek bulamiyor yani demek istedigim bizim Systeme uygun birisini özelikle bulamiyor.

VfB Stuttgart cok iyi bu konularda.

Altyapiya bütce diyor ya, burda basliyalim.
1-2‘e bulup biz niye parlatamiyoruz?

Bilemiyorum artik …. Acayip sikildim ama !

Fatih Terim Sampiyon olmak icin elinden geleni yapar öyle 2-3 Scout Transferler 3-4 olmak istemiyor gibi geliyor bana.

Fatih Hocam genelde güzel paralar harcatiyor ve sorna Sampiyon oluyoruz ama seneye oyunculari satmayip 1 sene daha Sampiyon yapar diye kaliyorlar sorna hepsi patliyor.
Feghouli gibi …

Yinede cikip Haarland i buldum 8-9 Mio € istediler demesi sacma maden buluyor yapsin rapor.

Ben altyapisi olmadigi icin oyuncu pek bulamiyor yani demek istedigim bizim Systeme uygun birisini özelikle bulamiyor.

Iyide o vakit alt yapi icin neden hic bur hareket yapmiyor bizim scout ekip? Sonucta kac yilldan beri buradalar simdiye gelecegin takimini kurmamiz gerekirdi her yil bir kac tane altyapi transferi ile ama A takim oldugu gibi altyapi icin terimin onu bunu istememe diyecegini pek düsünmüyorum. Terim bu ekibi oyuncu aramak yerine farkli isler icin kullandigini düsünüyorum ondada ne kadar iyiler bilmiyorum.

Mi 9T Pro cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Feghouli gibi …

-bizim Systeme uygun birisini özelikle bulamiyor.-

bu hali hazırda başarısız olan sistemi değiştirmek en mantıklı seçenek eğer dediğin gibiyse durum.

Geri
Üst Alt