Emre Utkucan | Scouting ve Performans Analizi Yöneticisi

bu ve ekibi hala kovulmadıysa yazık. 2-3 sene takip ediyoruz dedikleri adamları gördük. gözlemledikleri adamlar da 4-5 milyon euro dan aşağı patlamadı. kendilerini iyi pazarlamışlar ama haklarını vereyim. haland'ı bulduk ama kaçırdık dediler yerine mostafa mohammed buldular ulan bari ara form bulsaydınız önce. haland'dan mami'ye nasıl bir geçiştir.
Oluşan ortamda genç yaşında Haaland gibi bir oyuncu bile alsan onun şu an ki Haaland'a dönüşebileceğinin garantisi yok. Luyindama gibi adamları da değeri 10 milyonları geçtiğinde satmadık sonra elde kalınca ah vah ediyoruz. Bunda yönetimlerin de suçu var.

elbette haklısın hocam ama bu scout ekibinin kötü olduğundan bağımsız bir konu. luyindama da bize 8-9 milyon'a patladı. belki 20 eder diye beklemişlerdir bilmiyorum orasını. örnek vermek için yazıyorum, bunlar bruma'yı tr de düzenlenen bir u-21 mi, u19 mu turnuvasında keşfettik demişlerdi 10-12 ye mi ne mal olmuştu. çoğu hatırlamaz belki aynı turnuvada bruma dan daha dikkat çeken asıl oyuncu pogba olmuştu o dönem yanlış hatırlamıyorsam m. united'ın tapulu oyuncusuydu 1 milyon euro ya filan italya ya transfer oldu sonra. ben bunların pogba nın adını bile telaffuz ettiğini duymadım.

biz chedjou için lille miydi hangi fransız kulübüyse artık 6 küsür 7 milyon euro verdik. bu fransız kulübü chedjou nun yerine 500 bin veya 1 milyon euro ya yerine kjaer'i almıştı. o zamanlar 16 yaşındaki kuzenim chedjou transferinden önce "abi kjaer diye bir defans var inşallah bizimkiler onu alırlar" demişti. son verdiğim örnek scout ekibi için değil sadece 16 yaşındaki çocuğun bile görebileceği bir şey oyuncu keşfetmek. scout dediğin hem oyuncu keşfedecek hem oyuncuyu inceleyecek ayak uydurur mu nasıl gelişim sağlar. yoksa eminim fm oynayan çok genç haland, coulibaly nin potansiyelli topçu olduğunu biliyordu.

benim kızdığım çuki'den morutan'dan, berkan'dan daha iyi topçular bulunamadı mı? ki bonservisleri az buz değil. tamam belki hepsi potansiyelli topçuda bursaspor'da, altınordu'da da var bir sürü potansiyelli topçu. sırf potansiyele para yatıracaksak bunun ederi bu bonservisler değildir.

Sistemi olmayan ne oynadığı belli olmayan bir takıma hangi adamı getirsen kaybolur bence. Luyindama bence ağır sakatlık geçirmeseydi rekor bedelle transfer yapabilecek bir adamdı, keza Marcao çok iyi, Mustafa Mohammed bence hala yüksek potansiyelli, Keremi getirdiler, Morutan bence çok yetenekli yine. Patladıkları adamlarda oldu ama bence ne oynadığı belli olan bir takıma yönelik transfer yaparlarsa o zaman durum anlaşılır bu adama çatmaya gerek yok hiç. Türkiye için yeterli bir ekibi var diye düşünüyorum.

Sen ne işe yariyorsun aga? Scout dedigin genc ve kaliteli oyuncular bulmali. Alt liglerde olur süper ligde olur. Gidip gidip eski Gslileri doldurtmaz takima.

Utan utan millet hollanda yerli kaleci buluyor bize gelince kaleci yok nerden bulak ayaklari cekersin

Anadoludaki çoğu ekibin scoutları bizden iyi. 2-3 dayı bir araya gelip scout oluşturup bunlardan iyi transferler yapıyorlar

Bu adamin hala gorevde olmasi cok buyuk yanlis. Cvsinde zaten biz haric boyle bir gorev yapmamis. Fatih hocanin en buyuk yanlislarindan

Tam soracaktim cevaplamissin renktas.

Neden bu adama verdik biz bu gorevi ? Neye gore hangi veri ve gecmise (CV/basariya) gore ? Bakin basarili/basarisiz demiyorum soruyorum.. Ben cevap bulamadim. Terim ise bu arkadasa bu yetkileri saglamis olan o da yanlis. Referans olmak icin bence yeterli veri yok elimizde.

Geri
Üst Alt