elbette haklısın hocam ama bu scout ekibinin kötü olduğundan bağımsız bir konu. luyindama da bize 8-9 milyon'a patladı. belki 20 eder diye beklemişlerdir bilmiyorum orasını. örnek vermek için yazıyorum, bunlar bruma'yı tr de düzenlenen bir u-21 mi, u19 mu turnuvasında keşfettik demişlerdi 10-12 ye mi ne mal olmuştu. çoğu hatırlamaz belki aynı turnuvada bruma dan daha dikkat çeken asıl oyuncu pogba olmuştu o dönem yanlış hatırlamıyorsam m. united'ın tapulu oyuncusuydu 1 milyon euro ya filan italya ya transfer oldu sonra. ben bunların pogba nın adını bile telaffuz ettiğini duymadım.
biz chedjou için lille miydi hangi fransız kulübüyse artık 6 küsür 7 milyon euro verdik. bu fransız kulübü chedjou nun yerine 500 bin veya 1 milyon euro ya yerine kjaer'i almıştı. o zamanlar 16 yaşındaki kuzenim chedjou transferinden önce "abi kjaer diye bir defans var inşallah bizimkiler onu alırlar" demişti. son verdiğim örnek scout ekibi için değil sadece 16 yaşındaki çocuğun bile görebileceği bir şey oyuncu keşfetmek. scout dediğin hem oyuncu keşfedecek hem oyuncuyu inceleyecek ayak uydurur mu nasıl gelişim sağlar. yoksa eminim fm oynayan çok genç haland, coulibaly nin potansiyelli topçu olduğunu biliyordu.
benim kızdığım çuki'den morutan'dan, berkan'dan daha iyi topçular bulunamadı mı? ki bonservisleri az buz değil. tamam belki hepsi potansiyelli topçuda bursaspor'da, altınordu'da da var bir sürü potansiyelli topçu. sırf potansiyele para yatıracaksak bunun ederi bu bonservisler değildir.