Emre Utkucan | Scouting ve Performans Analizi Yöneticisi

scout not, jist get tha f*ck OUT {i says}

Yabancı sınırlaması olmayan , geleceğe yönelik yatırım yapan , futboldan para kazanmayı hedefleyen takımlarda scout'luk olur , yabancı sınırlaması olup , bugünü düşünen , futbolda para değil başarı isteyen bir ülkede değil ! Emre Utkucan'a da kızmıyorum. Kurumsal bir kulüp olacağız diye büyük kulüplerde hangi pozisyon varsa bize de uyarlayan kişilere kızıyorum.

Boşyere para harcıyor bunlar.Son yıllardaki transferlerin hali ortada

büyük ihtimal albayrak ali dürüst para tasarufundan bu ekibi gönderir. gerci bir ise de yaradiklari yok.

Hazard'ı öneren değil miydi bu herif.Hani Chelsea transfer ettikten sonra lig tv'de maçları yorumlarken.

ismini avrupa da duydurktan sonra bak kimi buldum diyen adam.

Hiçbir işe yaramayan hayatı palavra adamdır kendisi..Bide taraftarı salak görme huyundan vazgeçme zamanı geldi

bunlara milyarlarca lira para vereceğine 50 tl ye football manager oyunu al oradan takip et daha iyi!!!!

Malesef .. coluk cocuga birakiliyor scout gorevleri !! Bi arastirin gidin , Ajax/Barcelona scout'u nasil isliyor .. nasil yonetiliyor .. nasil bir ekip ... biraz kafa yorun be yoneticiler

Forumdan iki üç kişi topla bundan iyi scoutluk yapar.

I am the one who knocks!

Bizde herkes her şeyi biliyor her şeyden anlıyor ne güzel bir ülkeyiz lan aslında

Bu ulkede buda yapilmaz be renktas
Ya şaka gibi geçen anlattıkları. Bütün kötü transferler Mancini ye aitmiş falan diye bişeyler zırvalıyordu.

Brumayı scoutluk başarısı diye millete kakalıyor utanmadan bir de. Bizde gördük bunu önceden videolarda, scout sayfalarında ve Türkiye deki turnuvada ama 12 Milyona bir genç topçu alıp buna scout başarısı demek Türkiye şartları için biraz uçuk.

Bu konu ile ilgili çok güzel bir örnek var, Kagawa. Adamı 250.000€ ya Japonyadan aldı Dortmund kimse tanımıyorken.

İşini iyi yaparsan bulursun böyle adamları sende. Benim düşüncem bu şekilde.

I am the one who knocks!

Önce yabancı sınırı gibi bir derdin olmayacak ondan sonra scout işine gireceksin.
Sınır kalkmadan scouting boş iş.

Ya şaka gibi geçen anlattıkları. Bütün kötü transferler Mancini ye aitmiş falan diye bişeyler zırvalıyordu.

Brumayı scoutluk başarısı diye millete kakalıyor utanmadan bir de. Bizde gördük bunu videolarda ve turnuvada ama 12 Milyona bir genç topçu alıp buna scout başarısı demek Türkiye şartları için biraz uçuk.

Bu konu ile ilgili çok güzel bir örnek var, Kagawa. Adamı 250.000€ ya Japonyadan aldı Dortmund kimse tanımıyorken.

İşini iyi yaparsan bulursun böyle adamları sende. Benim düşüncem bu şekilde.

I am the one who knocks!

Tamamiyle katiliyorum sana.Scoutluk cok basitmis gibi gozuksede aslinda bir insanin tum vaktini alabilir.Simdi o brumanin scout basarisi oldugu islerini gecicek utkucan.O scout basarisi bruma turnuvada oyle bir top oynadiki FT nin(yani bir teknik direktorun) direk gozune kestirdigi oyuncu oldu.Ama o konusmasinda bazi detaylarda var bizim olumsuz rapor verdiklerimizide aldi Mancini diyor.Bunda haksizmi ? Yerden goge kadar hakli.Sen madem boyle bir model kurdun.O zaman onun raporlarinada saygi duyacaksin.Can sende scout olsaydin bu durum seninde canini sikardi.Simdi mesela X oyuncunun raporunu hazirlayacak scout bu adamin oynadigi dizilis ve sistemlerdeki tavrini,stilinide yansitmasi gerekiyor raporuna.Topsuz oyunda ve toplu oyunda nasil bu adam.Gece hayati var mi ? Antrenman disiplini nasil ? Takim arkadaslariyla uyumu nasil ? Sorumluluk aliyor mu ? Senin sistemine uyacak mi ? Aslinda su son sorum Turkiyede sadece besiktas icin gecerli cunku ulkede sadece onlarin sistemi var.Onder ozen onlara iyi bir plan sunmus ve bu yoldada ilerliyorlar.Bu dur um Bjk taraftari icin bir umuttur.Galatasaray da bir sistem olmadigi icin.Daha cok en iyi oyuncuyu goz onune almak zorunda.Onuda avrupa ulkelerinden alamiyorsun fiyatlari zaten iyi oluyor.Bunu ya guney amerikada ya asyada yapicaksin.Ama gel gelelim yabanci sinirin var nasil gelistireceksin.Iste bizim ulkemizde bu yuzden yapamiyoruz bu isleri.Oyuncuyu buldun diyelim oynatadabileceksin.Senin tesislerin MANU'nun tesislerinin yaninda ilkokul gibi kaliyor oyuncuyu iyide egitemiyorsun.Gelwn genc yetenek bir sure sonra salaga donuyor.Son yillarda gordugum kariyer planlamasini en kotu yapan wonderkid Brumadir.

Önce yabancı sınırı gibi bir derdin olmayacak ondan sonra scout işine gireceksin.
Sınır kalkmadan scouting boş iş.

Yanlisin var...

Gurbetci havuzu o kadar genis ki, scout olmadan nasil bulacan ve getirecen?

Ama bizimkinler gerizekali, Türk pasaportu olmayan Adil Endogan, Izzet Hajrovic bulup getirir o baska.

Yada 10 milyonluk Bruma transferini över...

Geri
Üst Alt