En iyi box-to-box futbolcu

Cevap: En iyi box-to-box futbolcu

Bu sevgi bambaşka abi.O İstanbul'daki maçta 3-0dan sonra ilk golü Xavi atsa büyük ihtimalle çeviremezlerdi maçı.Gerrard'ın liderliği,ateşlemesi bambaşka.Liverpool ruhu bambaşka.Sen İngiliz olmamana rağmen aşık olabiliyorsun.Aynı ben gibi,Torres gibi.Sadece bu özellikler Gerrard'ı dünyadaki her oyuncudan üstün yapıyor.

torres_walk_alone.jpg

Olabilir, bu konularda yorum yapamam:). Ama bendeki del piero aşkı gibi sanırım...

Olabilir, bu konularda yorum yapamam:). Ama bendeki del piero aşkı gibi sanırım...

Teknik-taktikte tartışabiliriz.;)Uzun yazı okumayı seviyorsan Gerrard'la ilgili mükemmel bir yazı var.Gerçi 3-4 yıl önce yazılmış ama olsun.

Futbolun ruhu: Steven Gerrard

Öyle bir oyuncu ki uyum sağlayamayacağı herhangi bir diziliş ya da hakkını veremeyeceği her hangi bir pozisyon neredeyse yok. Kazanma hırsı, liderlik meziyeti surat ifadesine kazınmış. İngiltere Milli Takımı, belki hala kadrosunun hak ettiği pozisyonlara gelemiyor, kupalara damga vuramıyor ama bir gerçek var ki böylesine inanılmaz bir orta saha oyuncusuna sahip başka bir milli takım yok ve eminim teknik direktörlük diplomasına sahip olup da onu rüyasında kendi takımında oynatmayan biri yoktur.

Son yıllarda Avrupa futbolunda 4´lü orta sahalarda göbekteki isimlerden hem savunma hem de hücum görevlerini eşit etkililikte yerine getirmeleri bekleniyor. Her ne kadar hala bir çok takım “diamond” ile yani bir ön libero ve bir forvet arkası 10 numara pozisyonunda oyuncunun orta sahanın ortasını oluşturduğu bir sistemle oynamaya devam etse de 2 yönlü orta saha oyuncularına duyulan ilginin giderek arttığı ve Avrupa devlerinin de buna eğilim gösterdiği bir gerçek. İşte durum böyle iken bahsedilen çift yönlü orta saha oyuncularından beklenilen her şeye sahip bir isim Steven Gerrard. Sık sık vatandaşı Frank Lampard’la karşılaştırılsa ve kıyaslansa da efsaneleştiği Liverpool şehrinde ve başını meşhur KOP’un çektiği Anfield tribünlerinde Steven Gerrard nam-ı diğer Stevie G’den daha iyi bir futbolcu olduğunu dile getirmek şöyle dursun akıldan geçirmek bile affedilemez.

30 Mayıs 1980 Whiston doğumlu Steven Gerrard,taktik zekası inanılmaz üst düzeyde olan ve rakibinin bir sonraki adımını sezmekte ustalaşmış bir isim. Orta sahada alan savunmasının en iyi uygulayıcılarından Liverpool takımında,ortanın ortasında yer aldığında rakip atakların erkenden önlenmesi ve kazanılan topların en hızlı şekilde ileriye aktarılmasında Stevie G’nin hayati bir önemi var. Bu plan bir çok büyük takımın özelliği olarak görülebilir ancak atak kesip,hızlı hücuma çıkan bu takımlarda orta sahada yer alan o kesici ve pasör ismin neredeyse bütün hücumlarda usanmadan gizli forvet olarak ceza sahasına sızdığına,goller bulduğuna ya da en azından gollük paslar verdiğine izlemeden inanmak güç. Hücuma bu kadar destek olabilen böyle bir futbolcunun geriye dönüşlerde ağır kaldığına ya da yerini kaybettiğine ise nerdeyse hiç rastlayamazsınız.Bunun yanında uzaktan şutlarının sertliği ve isabet oranı da hayli yüksek, öyle ki neredeyse 10-15 civarı maçın Gerrard’ın beklenmedik sürpriz şutlarıyla kazanıldığı yönündeki istatistik her şeyi anlatıyor.

Dünyada eşi benzeri olmayan agresifliği, kaybetmeyi asla kabullenemeyen karakteri ve oyun sıkıştığında ne kadar yorgun olursa olsun extra bir şeyler yapabilmek için verdiği mücadele ve takım arkadaşlarına aşıladığı savaşma ruhuyla günümüz futbolunda etkisini iyice yitiren o ruhu temsil ediyor Steven Gerrard. Kalpten bir Liverpool taraftarı sahaya inse nasıl koşacaksa ve nasıl mücadele edecekse o, bunun da üstünde bir enerjiyle sahaya çıkıyor ve asla oyunun boşluklarına sığınmadan,her an bir şeyler üretebilecek bir izlenim bırakarak hem kendi taraftarlarının hem de dünyanın 4 bir yanından birçok futbolseverin televizyon başına geçmekteki yegane amacı olup çıkıyor.Oyun karakterindeki bunca zenginliğin yanında birden fazla mevkide yer alabilme özelliğiyle de diğer bir çok başarılı orta saha oyuncusundan ayrılıyor. Orta sahanın ortası en verimli olduğu yer olmakla beraber Gerrard’ın sağ bekte, orta sahanın solu ve sağında ve de forvet arkasında da rahatlıkla oynayabildiğini, hatta efsane İstanbul finalinden hatırlayacağımız üzere aynı maç içinde bu mevkilerin bir çoğuna geçiş yapabildiğini de söyleyebiliriz.

8 yaşında katıldığı Liverpool altyapısından 1997/1998 senesinde umut verici bir yetenek olarak A takıma yükselen Stevie, yaklaşık 10 senedir aralıksız Liverpool forması giyiyor ve toplam 385 resmi maça çıkıp 75 gole ulaşmayı başarmış durumda,bu süre zarfında giderek daha çok yükünü çektiği milli takımda da 61 maçta 12 gollük bir kariyere sahip. 2011 yılına kadar kontratının devam ettiği göz önünde bulundurulursa hakikaten Liverpool’u Gerrard’sız,Gerrard’ı da başka bir formayla düşünmek herkese zor gelecektir.Uğruna besteler yapılan büyük bir efsane Gerrard ve 2003 yılından beridir de kaptanlık yaptığı Merseyside ekibinde 2005 Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğuna ulaştığında bu kupayı kaldıran en genç 2.kaptan olmuştu. Kaldırdığı Avrupa’nın en büyük kupasını geçen yıl avuçlarında tekrar hisseden Gerrard,ne yazık ki tekrar bu şerefe erişemedi ancak 27 yaşını yeni bitirdiğini unutmamak lazım.Böylesi inançlı ve hırslı bir Gerrard’la Liverpool’un birkaç kez daha Kupa 1’de final oynayacağını öngörmek hayalcilik olmaz.

Liverpool formasıyla kazandığı 2005 Avrupa Şampiyonlar Ligi’nin yanında 2000-01, 2005-06 FA Cup, 2000-01, 2002-03 Lig Kupası, 2000-01 Uefa Kupası ve 2001 Süper Kupa başarıları da genç kaptanın kariyerinde ışıl ışıl parlıyor.Görüldüğü üzere belki de tek eksiklik Premier Lig Şampiyonluğu ve Steven Gerrard, Liverpool taraftarlarına bu mutluluğu da yaşatabilirse herhalde kendisi adına yapılan besteler,yetersiz kalacak, kendisi belki de bir tanrı haline gelecek Kuzey İngiltere semalarında.

Sözün özü biz futbolseverler için bulunmaz bir nimet Gerrard, onun gibi oyuncuların hala yaşadığını görmek ve onu izlemek hepimiz için bir ayrıcalık olmalı ve belki de bundan 20-25 sene sonrasında tamamen endüstrileşen futbola teslim olduğumuzda herkesin birbirine hatırlatabileceği bir figüre sahip olduğumuzu unutmamalıyız.

Futbol dolu günler.

Neyse sohbetinize doyum olmaz.:DHadi iyi geceler.:D

gerrard is a compelete player than xavi, gerrard can deffend and attack but xavi is only pass

Gerrard vs Xavi videosunun altında bir yorum.Herşeyi açıklıyor.:asd:

Gerrard vs Xavi videosunun altında bir yorum.Herşeyi açıklıyor.:asd:

Only pass olayı şu anda hayran olduğumuz barcelona ve ispanya milli takımının bu derece üstün oynamasının en büyük sebebidir.

Neyse diğer yazdıklarını da okudum. O açıdan saygı duyuyorum zaten gerrard a ancak şu da bir geçrek ki koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derlermiş. Bu hem liverpool hem de ingilizler için geçerli. Stoichkov-Hagi-Romario-Ronaldo-Rivaldo-Ronaldinho-Messi... Barca da hep böyle adamlar forma giyer. Yakın zamandaki deco, eto'o, ibrahimovic, henry gibi adamlar da arada kaynar. Liverpool'un ise son yıllardaki en büyük transferi torrestir. Onun dışında ş.ligini kazandıkları yıl dahi kadroda; kewell,luis garcia, cisse, baros, xabi alonso gibi adamlar vardı. Bunlar tabii ki üst düzey adamlardı ama asla bir deco, eto'o ibrahimovic, ronaldinho değildi. Ronaldo, rivaldo hiç hiç değildi. Böyle bir ortamda alt yapıdan gelen, ingiliz ve hırslı gerrard ın parlamasından daha doğal birşey olamaz(Gerrard 10 yıldır var xavi son yıllarda bu kadar popüler oldu diyenler için). Önünde messi, henry, eto'o oynarken bu tarz adamları yönetmek, onların arasında dahi parlamak çok daha büyük bir iştir bence. Liverpool taraftarının ise sarılacak dalı yok(torres hariç) başka, kimi sevsin lucas'ı mı? Mascherano yu mu? Ondan önce luis garcia, kewell ı mı? Yoksa messi, ronaldinho, deco, ibrahimovici mi? İşte böyle bir ortamda, sadece böyle adamları organize ettiği için bile Xavi derim ben.

https://www.youtube.com/watch?v=tDkcy8cuIbU

Aynı videodan bir yorum da ben çalayım;

Xavi got the best vision of play in the world right now, he can keep the ball in high presion, great pass, he is great in defense, u underestimate xavi anytime do u see play him?I see Gerard play and like him are a lot of players, Kaka, Lampard... but u can say only one player that can do the match more or less slow, keep the ball in every situation, with him your team have 51% automatically, the titles says how good is xavi, where is the titles says gerard is better than him?

Gerrard forever :)

steven_gerrard_1.jpg

Xavi, geçen seneki şampiyonlar ligi finalinde maçın adamı seçilirken 11,5 km ile sahanın en çok koşan , en çok pas yapan ismi olmuş, asisti de var tabii . Ama işin asıl bomba tarafı sahanın en çok pas yapan isminin isabetli pas yüzdesi %94 müş(:omg:)(Dikkat: Ş.ligi finali). Yok artık Xavi Hernandez...

Xavi, geçen seneki şampiyonlar ligi finalinde maçın adamı seçilirken 11,5 km ile sahanın en çok koşan , en çok pas yapan ismi olmuş, asisti de var tabii . Ama işin asıl bomba tarafı sahanın en çok pas yapan isminin isabetli pas yüzdesi %94 müş(:omg:)(Dikkat: Ş.ligi finali). Yok artık Xavi Hernandez...

Bana da altyapıdan itibaren o kadar şey yükleseler ben de yaparım.:DOyun anlayışı farklı abi.Liverpool Barca gibi çok pas yapmadığı için Gerrard Xavi kadar pas yapmamıştır.Bu kıyaslama için geçerli sebep değil.:2_thumbs_up_-_anima

Xavi ile Gerrard'ı değiştirelim bakalım hangisi daha çok sükse yapacak. Emin ol Xavi Liverpool'u Şampiyonlar ligi şampiyonu yapamaz, ama Gerrard Xavi'nin kırdığı bütün pas-orta-şut istatistiklerini yakalar. :rolleyes:

Arlarındaki fark bu. Birisi sistem oyuncusu, birisi özel bir oyuncu. :)

Xavi'yi Xavi yapan değerlerden en önemlisi bence Messi ve Iniesta'nın varolmasıdır.

Ama Gerard öyle bir oyuncu değil.

Gerard tek başına bir takım gibi düşünülebilir.

renktaş sana katılmıyorum xavi'yi xavi yapan messi'dir ama messi'yi messi yapanda xavi'dir barcelona daki bütün oyuncular birbirine bağlıdır biri yoksa diğeride yok. olaya sistem oyuncusu diye bakarsan messi'de gerrad'dan iyi değil . messi'yi milli takımda gördük xavi, iniesta yokken.

Ne ara 28-33 oldu bu sonuçlar.:(

Bana da altyapıdan itibaren o kadar şey yükleseler ben de yaparım.:DOyun anlayışı farklı abi.Liverpool Barca gibi çok pas yapmadığı için Gerrard Xavi kadar pas yapmamıştır.Bu kıyaslama için geçerli sebep değil.:2_thumbs_up_-_anima

Xavi ile Gerrard'ı değiştirelim bakalım hangisi daha çok sükse yapacak. Emin ol Xavi Liverpool'u Şampiyonlar ligi şampiyonu yapamaz, ama Gerrard Xavi'nin kırdığı bütün pas-orta-şut istatistiklerini yakalar. :rolleyes:

Arlarındaki fark bu. Birisi sistem oyuncusu, birisi özel bir oyuncu. :)

Biraz hıncal uluçvari yorumlar bunlar. Fi tarihinden tenisçiler sayıyor, federer bunlara yenilirdi diyor. Yani ispatı imkansız şeyler. Söylediklerinizi aksiyom diye kabul de edemeyeceğime göre bunlar pek bir anlam ifade etmiyor benim için. Ben gerçekleri konuşmayı tercih ediyorum, rakamları. Adam ş. ligi finalinde golü, asisti, koşuyu geçtim %94 isabetli pas yüzdesiyle oynamış daha neyi tartışıyoruz? Bunu oyun sistemine nasıl bağlarız ki? Bu arada Cem dikkat et çok pas yapmış demiyorum, isabetli pas yüzdesinden bahsediyorum, bunun da oyun sistemiyle falan alakası yok. Hıncal Ulıçtan bir alıntı yapayım;

İ-na-na-mıyorum, Xavi'nin gerrard dan daha iyi bir pasör olduğunu bile kabul edemiyorsunuz! Oyun zekası falan, tamam canınızı sıkabilir ama en azından bu kadarını söylemenizi beklerdim. Onu da oyun sistemine bağlamışsınız. Kariyerinde muhtemelen hiç epl şampiyonluğu göremeyecek bir adamdır bu arada gerrard bunu da belirtir, kaçarım.

renktaş sana katılmıyorum xavi'yi xavi yapan messi'dir ama messi'yi messi yapanda xavi'dir barcelona daki bütün oyuncular birbirine bağlıdır biri yoksa diğeride yok. olaya sistem oyuncusu diye bakarsan messi'de gerrad'dan iyi değil . messi'yi milli takımda gördük xavi, iniesta yokken.

Bu da gayet yeterli aslında...

Xavi mi? Gerard mı?

Biraz hıncal uluçvari yorumlar bunlar. Fi tarihinden tenisçiler sayıyor, federer bunlara yenilirdi diyor. Yani ispatı imkansız şeyler değil. Söylediklerinizi aksiyom diye kabul de edemeyeceğime göre bunlar pek bir anlam ifade etmiyor benim için. Ben gerçekleri konuşmayı tercih ediyorum, rakamları. Adam ş. ligi finalinde golü, asisti, koşuyu geçtim %94 isabetli pas yüzdesiyle oynamış daha neyi tartışıyoruz? Bunu oyun sistemine nasıl bağlarız ki? Bu arada Cem dikkat et çok pas yapmış demiyorum, isabetli pas yüzdesinden bahsediyorum, bunun da oyun sistemiyle falan alakası yok. Hıncal Ulıçtan bir alıntı yapayım;

İ-na-na-mıyorum, Xavi'nin gerrard dan daha iyi bir pasör olduğunu bile kabul edemiyorsunuz! Oyun zekası falan, tamam canınızı sıkabilir ama en azından bu kadarını söylemenizi beklerdim. Onu da oyun sistemine bağlamışsınız. Kariyerinde muhtemelen hiç epl şampiyonluğu göremeyecek bir adamdır bu arada gerrard bunu da belirtir, kaçarım.

Pas yüzdesi daha iyi olabilir. Ama bir futbolcu sadece pas yüzdesi değildir ki? Sen iyice buna çevirdin Ahmet :) Ne desek pas yüzdesi çok iyi diyorsun. Üstelik şampiyonlar ligi finalinde diyorsun. Peki ben sana daha büyük bir başarısını söyliyeyim Gerrard'ın.

Şampiyonlar ligi finalinde 3-0 geriden gelip kupayı aldırdı? Sence pas yüzdesimi daha büyük başarı yoksa takımının 3-0'dan geri gelmesini sağlamak mı? :)

Pas yüzdesi daha iyi olabilir. Ama bir futbolcu sadece pas yüzdesi değildir ki? Sen iyice buna çevirdin Ahmet :) Ne desek pas yüzdesi çok iyi diyorsun. Üstelik şampiyonlar ligi finalinde diyorsun. Peki ben sana daha büyük bir başarısını söyliyeyim Gerrard'ın.

Şampiyonlar ligi finalinde 3-0 geriden gelip kupayı aldırdı? Sence pas yüzdesimi daha büyük başarı yoksa takımının 3-0'dan geri gelmesini sağlamak mı? :)

Öyle alakasız şeylerden bahsediyorsun ki! Bülent Korkmaz çıkık omuzla oynadı, bizi ateşledi diye dünyanın en iyi defansı mı oldu? Anlıyorum, çok karizma adam, kaptan falan ama bunlar benim için bir anlam ifade etmiyor, çünkü liverpoollu değilim. Ben sana Xavi'nin üstün yönlerini söyleyeyim o zaman;

İsabetli pas ve yüzdesi

Hücum pas ve toplam pastaki hüzum pası yüzdesi

Top kapma

Ara Pası

Oyun zekası

Asist

Topla oynama süresi

Minimum top kaybı

İşte finali barcaya getiren etkenler. Sizin içn bir anlam ifade etmeyebilir, ama kupayı getirir işte...

Xavi'den baska birine oy verilmesi degil hata, FUTBOL SKANDALIDIR a dostlar. :o

Biraz hıncal uluçvari yorumlar bunlar. Fi tarihinden tenisçiler sayıyor, federer bunlara yenilirdi diyor. Yani ispatı imkansız şeyler. Söylediklerinizi aksiyom diye kabul de edemeyeceğime göre bunlar pek bir anlam ifade etmiyor benim için. Ben gerçekleri konuşmayı tercih ediyorum, rakamları. Adam ş. ligi finalinde golü, asisti, koşuyu geçtim %94 isabetli pas yüzdesiyle oynamış daha neyi tartışıyoruz? Bunu oyun sistemine nasıl bağlarız ki? Bu arada Cem dikkat et çok pas yapmış demiyorum, isabetli pas yüzdesinden bahsediyorum, bunun da oyun sistemiyle falan alakası yok. Hıncal Ulıçtan bir alıntı yapayım;

Demek istediğini çok iyi anladım abi.Dikkat edersen şakayla karışık birşeyler söyledim:''bana da altyapıdan itibaren o kadar şey yükleseler bende yaparım diye''Mesela Gerrard'da altyapıdan itibaren aynı eğitimi alsa yapardı.İniesta'da yapıyor mesela.(Tabi Xavi kadar değil,çünkü Barca'da oyunun merkezi genelde sağ taraf oluyor.DAha çok Xavi-Messi-Alves'li bölge kullanılıyor.)Gerrard belki EPL şampiyonluğu göremeyecek.Ama EPL şampiyonluğu görmüş birçok kişinin arasından efsane olacak.Chelsea'nin Mourinho ile 1 mağlubiyetle şampiyon oluğu sezon başında Chelsea'nin astronomik teklifini reddetti.Belki kariyerine EPl şampiyonluğu yazdırabilirdi o ama Liverpool'u tercih etti.Ve şimdi Liverpool'la alacağ bir şampiyonluk onu erişilmez bir düzye getirecek,her bakımdan.

Demek istediğini çok iyi anladım abi.Dikkat edersen şakayla karışık birşeyler söyledim:''bana da altyapıdan itibaren o kadar şey yükleseler bende yaparım diye''Mesela Gerrard'da altyapıdan itibaren aynı eğitimi alsa yapardı.İniesta'da yapıyor mesela.(Tabi Xavi kadar değil,çünkü Barca'da oyunun merkezi genelde sağ taraf oluyor.DAha çok Xavi-Messi-Alves'li bölge kullanılıyor.)Gerrard belki EPL şampiyonluğu göremeyecek.Ama EPL şampiyonluğu görmüş birçok kişinin arasından efsane olacak.Chelsea'nin Mourinho ile 1 mağlubiyetle şampiyon oluğu sezon başında Chelsea'nin astronomik teklifini reddetti.Belki kariyerine EPl şampiyonluğu yazdırabilirdi o ama Liverpool'u tercih etti.Ve şimdi Liverpool'la alacağ bir şampiyonluk onu erişilmez bir düzye getirecek,her bakımdan.

Sana bir soru Xavi'yi çocukluğundan itibraben yetiştirmeye başlasalar Gerrard gibi şut çekebilir mi? Ben dürüstçe cevap vereyim. Hayır! Gerrard'ın da yanına istediğin adamı koy, istediğin eğitimi ver bu işi xavi kadar ya-pa-maz. Öyle bir organizatör o-la-maz. Bazı yetenekler doğuştan gelir. Xavi'nin oyun zekası da gerrard'ın şutları gibidir. Taklit edilemez yani. Bu da benim görüşüm.

Öyle alakasız şeylerden bahsediyorsun ki! Bülent Korkmaz çıkık omuzla oynadı, bizi ateşledi diye dünyanın en iyi defansı mı oldu? Anlıyorum, çok karizma adam, kaptan falan ama bunlar benim için bir anlam ifade etmiyor, çünkü liverpoollu değilim. Ben sana Xavi'nin üstün yönlerini söyleyeyim o zaman;

İsabetli pas ve yüzdesi

Hücum pas ve toplam pastaki hüzum pası yüzdesi

Top kapma

Ara Pası

Oyun zekası

Asist

Topla oynama süresi

Minimum top kaybı

İşte finali barcaya getiren etkenler. Sizin içn bir anlam ifade etmeyebilir, ama kupayı getirir işte...

8-9 sayfadır tartışıyoruz. Unutmuşsun geçmişi. :)

İkisinide çok beğenirim ama herkes Gerrard'ı unutmuş durumda. Bu aralar Xavi popüler. (Takımı barça sayesinde)

Kaç kere yazdım bilmiyorum ama bir daha yazıcam. Xavi senelerdir Barça'da oynuyor. Senelerdir bu kadar popüler mi? Kesinlikle değil. Bundan 3 sene öncesine kadar avrupanın kalburüstü orta sahalarındandı, en iyilerinden değildi. Ne zamanki İniesta, Messi, Toure vb. isimler bu takıma geldi bir anda seviye atladı Xavi. Bu yüzden sistem oyuncusu diyorum. Sistem içinde kendi yeteğiyle parlayan bir yıldız benim görüşüme göre Xavi. (Asla küçümseme değil aksine yüceltmedir.)

Aynı şekilde Gerrard da senelerdir oynuyor ve senelerdir aynı yerde. Yanına onca oyuncu geldi-gitti. Hep en iyilerin arasında. Hiç inmedi ordan. Sebeplerine inmiyorum sayfalardır tartışıyoruz zaten :)

Olay budur. Yok şurda şunu yapmış burda bunu yapmış beni pek ilgilendirmiyor :)

Not = Oyun zekası ve paslara çok takılıyorsun Ahmet. Xavi'nin pas yüzdesinin yüksek olmasında yeteneğinin yanında takımın yıllardan beri uyguladığı sistemin de büyük payı var. Bunu sende biliyorsun. :) Oyun zekası konusunda Gerrard ile arasında uçurum olduğunu düşünmüyorum ayrıca. Xavi daha iyi olabilir. Ama Xavi 10 ise Gerrard 9'dur. :) Sanırım uzun zamandır EPL izlemiyorsunuz. :)

Geri
Üst Alt