En iyi box-to-box futbolcu

Cevap: En iyi box-to-box futbolcu

Ne tartıştığınızı bilmiyorum ama GERRARD gibi bir futbol dahisine Xavi ile karşılatırılıyor ise ben o kişi ile tartışmam "hı ondan"diyip geçerim.

Xavi yi kaç yıldır tanıyorsunuz diye sorarlar adama ?

Yoldan geçen çoçuğa sorsan Gerarrd diye tanırım der.

Tam bir ingiliz stili topçusu. Komple bir futbolcu diğerleri gibi mevkisinin adamı değil komple bir futbolcu. Defans'a koy oynar,Sağ kanata koy oynar,Golcü ol de oynar ,Forvet arkası oyna de oynar hiçte sırıtmaz hiç bir yerde . Ama sen Xavi yi koy bakayım forvete defansa nekadar başarılı oluyor . Ben Xavi'nin Futbol tarzını anca Deco ile kıyaslarım.

Ne tartıştığınızı bilmiyorum ama GERRARD gibi bir futbol dahisine Xavi ile karşılatırılıyor ise ben o kişi ile tartışmam "hı ondan"diyip geçerim.

Tam bir ingiliz stili topçusu. Komple bir futbolcu diğerleri gibi mevkisinin adamı değil komple bir futbolcu. Defans'a koy oynar,Sağ kanata koy oynar,Golcü ol de oynar ,Forvet arkası oyna de oynar hiçte sırıtmaz hiç bir yerde . Ama sen Xavi yi koy bakayım forvete defansa nekadar başarılı oluyor . Ben Xavi'nin Futbol tarzını anca Deco ile kıyaslarım.

Ben detaylı anlatmaya çalışmıştım güzel özetlemişsin :)

Hangi dahi yahu?Dünyanın en iyi futbol oynayan takımının maestrosudur Xavi.Kim dahi kim değil çok açık.Xavi kadar zeki bir oyuncu yoktur.Tek başına oyunun kaderiyle oynuyor bu adam.Banane Gerrard'ın oynadığı mevkiilerden.Kendi mevkisinde verdiği performansı baz alacaksın.Senin yazdıkların çok yüzeysel şeyler.Tanınmayla mı oluyor bu işler?Xavi gibi oyunun iki yönünde kusursuz oynayan bir futbolcuyu amf olan Deco ile kıyaslaman da ayrı bir olay.Gerrard çok iyi bir futbolcudur tam bir görev adamıdır çok yönlüdür filan ama Xavi bir sanatçıdır.Ahmet'in koyduğu videoya bir göz at bakalım o işleri yapabilen bir futbolcu daha var mıdır dünya üzerinde.

Hangi dahi yahu?Dünyanın en iyi futbol oynayan takımının maestrosudur Xavi.Kim dahi kim değil çok açık.Xavi kadar zeki bir oyuncu yoktur.Tek başına oyunun kaderiyle oynuyor bu adam.Banane Gerrard'ın oynadığı mevkiilerden.Kendi mevkisinde verdiği performansı baz alacaksın.Senin yazdıkların çok yüzeysel şeyler.Tanınmayla mı oluyor bu işler?Xavi gibi oyunun iki yönünde kusursuz oynayan bir futbolcuyu amf olan Deco ile kıyaslaman da ayrı bir olay.Gerrard çok iyi bir futbolcudur tam bir görev adamıdır çok yönlüdür filan ama Xavi bir sanatçıdır.Ahmet'in koyduğu videoya bir göz at bakalım o işleri yapabilen bir futbolcu daha var mıdır dünya üzerinde.

Sen Decoya sadece AMF diyorsan sen hiç Barcelona maçlarını seyretmemişsin derim.Deco ile Xavi Aynı tarz oyunculardır . İki tane video koyarım sana ikisi arasında fark bulamazsın ama sana Gerarrd videosu koyarsam farkı çok iyi anlarsın .

Sen Decoya sadece AMF diyorsan sen hiç Barcelona maçlarını seyretmemişsin derim.Deco ile Xavi Aynı tarz oyunculardır . İki tane video koyarım sana ikisi arasında fark bulamazsın ama sana Gerarrd videosu koyarsam farkı çok iyi anlarsın .

Deco Xavi kadar savunma yönü kuvvetli bir oyuncu değil.Xavi kadar tempolu değil.Sadece kendisi iyi oynamıyor takımını da oynatıyor Xavi.Yanındakiler kötü olsa bile sırıtmıyorlar onun varlığı yüzünden.Çünkü ne zaman sıkışsalar o adam orada bitiyor.Bu adam basket takımına oyun kurucu olarak alsan o takıma bile level atlatır zekasıyla.Böyle bir futbolcuyu değil Deco kimseyle kıyaslamam.Lampard,Gerrard,Barry tipik İngiliz ortasaha oyuncuları.Bu adamların neler yapabileceklerini az çok kestirebilirsin ama Xavi çok farklı.Bir ters top attı yamultur rakip defansı.Nerede ne yapacağını kestiremezsin.Tilki gibi kurnaz bu adam.

Xavi, Rijkaard'ın takımında sürekli oynayamıyordu biliyorsun. Genelde Deco-Edmilson-Van Bommel 3'lüsü oynuyordu. Çünkü bugünkü kadar etkili değildi. Xavi'nin etkinliği yanına İniesta gelince arttı.

Gerrard ise 2000'li yılların başından beri aynı istikrarda devam ediyor. Golcü özelliği Xavi'ye göre çok daha ağır basıyor. Komple futbolcu derken bunu kasdetmiştim. Geçen sezon çoğu maçta forvet arkası oynamış ve çokf azla gol atmıştı. Basit bir örnek;

YouTube - Torres+Gerrard best Goal

Savunma arkasına koşuş ve bitiricilik.

Fizik Gücü - Teknik - Oyun Zekası - İstikrar - Dayanıklılık - Liderlik - Golcülük gibi özelliklere böldüğümüzde Gerrard'ın 1 adım önde olduğu görülüyor zaten. Ama Barça'nın sistemi makina gibi işlediği için Xavi-İniesta ikilisi son zamanlarda çok popüler. Bu sistem onlara 2 şampiyonlar ligi kupası kazandırdı. Birinde Deco-Van Bommel diğerinde Xavi-İniesta vardı.

Rijkaard'ın Şampiyon ligini alan final maçı kadrosu;

434px-2006_CL_Final_Lineups.svg.png

Liverpool'un Şampiyonlar Ligi'inde 1 şampiyonluk ve 1 final'inde başrol Gerrard'dı. Bütün takım onun etrafına kurulmuş öyle oynuyorlardı.

Kısaca demek istediğim Xavi'nin Xavi olmasında İniestanın katkısı büyük. Ama Gerard'ı Gerrard yapan bir adam olmadı hiçbir zaman. Hep aynı çizgisini korudu. Bugün bile sayılı orta sahalardan biri.

Tartışmanın başından beri anlatmak istediğim şey belliymiş. Ama hala konu uzamış. Bu video da anlatmak istediğim şeyi özetliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=_nQeEcq4y4c&feature=related

Yunus o videolar kaç yılın derlemesi? Zaten çoğunluğu tackle(bunu çok daha hayvanımsı yapan adamlar var) ve şut. Bunlar da fizikle alakalı durumlar. Paslardan bir iki tanesi sağlam ki bu videonun süreci çok çok önemli bu noktada. Yunus'un koyduğu videoyu izleyin. Bir de son maçları dahil olmamak üzere bu yıl xavinin icraatlarını görün. Sadece inter maçındakiler bile yeterlidir(Geçen seneki 30 küsür asistini bile koymuyorum, ki hepsi zeka ürünü). Bir de rica ediyorum artık gol videolarını koymayın, inadına 30 yaşından sonra ingiltere de top oynamış tugayın gollerini koyarım, ballack ı koyarım...

YouTube - Xavi Hernandez ~Ballcontrol, Vision and Passing~ 09/10 -By Sjurinho

Xavier Hernandez...

Yunus o videolar kaç yılın derlemesi? Zaten çoğunluğu tackle(bunu çok daha hayvanımsı yapan adamlar var) ve şut. Bunlar da fizikle alakalı durumlar. Paslardan bir iki tanesi sağlam ki bu videonun süreci çok çok önemli bu noktada. Yunus'un koyduğu videoyu izleyin. Bir de son maçları dahil olmamak üzere bu yıl xavinin icraatlarını görün. Sadece inter maçındakiler bile yeterlidir(Geçen seneki 30 küsür asistini bile koymuyorum, ki hepsi zeka ürünü). Bir de rica ediyorum artık gol videolarını koymayın, inadına 30 yaşından sonra ingiltere de top oynamış tugayın gollerini koyarım, ballack ı koyarım...

YouTube - Xavi Hernandez ~Ballcontrol, Vision and Passing~ 09/10 -By Sjurinho

Xavier Hernandez...

İşte sorunda orada Gerarrd Yıllardır böyle oynuyor . Ama Xaviyi kaç yıldır tanıyorsun bunu söylermisin ?

Gerarrd hakkında ikinci video yu seyret diğerini yanlış koydum hep gol o diğerinde neler yaptığı ortada.

Artı Gerarrd'ı neden Xavi ile karşılaştırıyorsun onuda anlamış değilim. Xavi dersin çıkarsın konudan gelip Gerarrd diyenlere cevap verirseniz oda sana cevabını verir ve böyle uzar gider. Gerard farklı tarzda oyuncu o tarz sevenler yüreği ile oynayanları yani sevenler Gerarrd der . Gidip defansdaki adamın yanına yaklaşıp top alıp iki sağ sol yapıp adam geçerek pas verenleri sevenlerde Xavi derler.

Ben Yüreğini ortaya koyup top oynuyanları seviyorum ve GERARRD diyorum .Sende Xavi diyorsun ben GERARRD' ı kimse ile karşılaştırmam bana GERARRD tarzı aynı oyun stili ile oynayan kaçtane oyuncu sayabilirsin ?

Ama ben sana Xavi tarzı oynayan bir çok oyuncu sayarım .

İşte sorunda orada Gerarrd Yıllardır böyle oynuyor . Ama Xaviyi kaç yıldır tanıyorsun bunu söylermisin ?

Gerarrd hakkında ikinci video yu seyret diğerini yanlış koydum hep gol o diğerinde neler yaptığı ortada.

Artı Gerarrd'ı neden Xavi ile karşılaştırıyorsun onuda anlamış değilim. Xavi dersin çıkarsın konudan gelip Gerarrd diyenlere cevap verirseniz oda sana cevabını verir ve böyle uzar gider. Gerard farklı tarzda oyuncu o tarz sevenler yüreği ile oynayanları yani sevenler Gerarrd der . Gidip defansdaki adamın yanına yaklaşıp top alıp iki sağ sol yapıp adam geçerek pas verenleri sevenlerde Xavi derler.

Ben Yüreğini ortaya koyup top oynuyanları seviyorum ve GERARRD diyorum .Sende Xavi diyorsun ben GERARRD' ı kimse ile karşılaştırmam bana GERARRD tarzı aynı oyun stili ile oynayan kaçtane oyuncu sayabilirsin ?

Ama ben sana Xavi tarzı oynayan bir çok oyuncu sayarım .

Birincisi iki videoyu da izledim ve ona göre yorum yaptım daha dikkatli okursan sevinirim. İkincisi geçmiş sayfalara dön ve oku kim uzatmış mevzuuyu görürsün. Ben Xavi deyip çıkmıştım zaten konudan. Üçüncüsü ben ne barca taraftarıyım ne liverpool o yüzden yok aslan yürekmiş, cesurmuş kaptanmış bana vız gelir tırıs gider. Her yerde oynarmış. Umrumda değil, bak ekrem dağa. O zaman Bjk'nin en iyi topçusu? Ben tekniğine, zekasına, oyun bilgisine bakarım. Siyahlı yere yorum bile yapmıyorum. O dediğin olay sayesinde xavi bütün takımı oynatıyor, herkesi oyunun içine sokuyor böyle bir organizasyon bilgisi olan başka bir adam biliyorsan söyle hadi? Ayrıca farklı tarz olabilir ya da olmayabilir o da beni ilgilendirmez. Gerrard'ın yıllardır olup xavi'nin neden bu kadar popüler olmadığını da kaç defa söyledim. Barcadaki adamlarla liverpooldakiler bir değil... Herşeyin dışında popüler olması da hiç ama hiç önemli değil...

Birincisi iki videoyu da izledim ve ona göre yorum yaptım daha dikkatli okursan sevinirim. İkincisi geçmiş sayfalara dön ve oku kim uzatmış mevzuuyu görürsün. Ben Xavi deyip çıkmıştım zaten konudan. Üçüncüsü ben ne barca taraftarıyım ne liverpool o yüzden yok aslan yürekmiş, cesurmuş kaptanmış bana vız gelir tırıs gider. Her yerde oynarmış. Umrumda değil, bak ekrem dağa. O zaman Bjk'nin en iyi topçusu? Ben tekniğine, zekasına, oyun bilgisine bakarım. Siyahlı yere yorum bile yapmıyorum. O dediğin olay sayesinde xavi bütün takımı oynatıyor, herkesi oyunun içine sokuyor böyle bir organizasyon bilgisi olan başka bir adam biliyorsan söyle hadi? Ayrıca farklı tarz olabilir ya da olmayabilir o da beni ilgilendirmez. Gerrard'ın yıllardır olup xavi'nin neden bu kadar popüler olmadığını da kaç defa söyledim. Barcadaki adamlarla liverpooldakiler bir değil... Herşeyin dışında popüler olması da hiç ama hiç önemli değil...

:)

Ne barça taraftarı değilsen neden Xavi diyip duruyorsun sanki bizler liverpool taraftarımıyız oyun tarzından bahsediyorum sen bana gelmiş ne diyorsun beni ilgilendirmez neyi ne beğendiğin.İlk mesajıma bakarsanız anlarsınız kimin ne tartışığını bilmiyorum ama GERARRD ile Xavi'yi karşılaştırmam dedim çıktım sonra gidip biri benim mesajıma alıntı yapıp da başladı bu tartışma.

Tamam artık yeter uzamasın sen Xavi de bizler GERARRD .

:)

Ne barça taraftarı değilsen neden Xavi diyip duruyorsun sanki bizler liverpool taraftarımıyız oyun tarzından bahsediyorum sen bana gelmiş ne diyorsun beni ilgilendirmez neyi ne beğendiğin.İlk mesajıma bakarsanız anlarsınız kimin ne tartışığını bilmiyorum ama GERARRD ile Xavi'yi karşılaştırmam dedim çıktım sonra gidip biri benim mesajıma alıntı yapıp da başladı bu tartışma.

Tamam artık yeter uzamasın sen Xavi de bizler GERARRD .

Rasyonel tartışmanın yararını anlatmaya çalışıyorum. En çok kullanılan argüman; "Cesur kaptan, savaşçı, her yerde oynar". Bunlar çook havada kalan laflar. Ayrıca sen adamın kaç yıllık derleme hareketlerini koymuşsun bir de savunma olarak işte her zaman yapıyordu diyorsun, ya neyse ben...

Senin mesajından alıntı yaptığımı hatırlamıyorum, şimdi geçmiş sayfalar dönüp bakacağım.

Edit: Baktım;

Ben kendi çapımda kimseden alıntı falan yapmadan; Xavi dünyadaki en zeki futbolcu zidane tarzı futbolcuların modern versiyonu, gerrard daha farklı falan diye yazmışım. Sonra Cem onu alıntı yapmış, biraz konuşup bırakmışız. Sonra Semih; konuyu hortlatmış "Xavi'yi al liverpoola koy böyle oynayamaz, ama gerrard barcada xavinin yaptığı işi yapar" tarzı birşeyler yazmış. Ben de "Yahu yine polemik başlatmayın" demişim. Sonra yoğun istek üzerine başlatmışım. Kamuoyuna duyurulur.

Xavi Hernandez dünyanın en iyi futbolcusudur kisisel fikrim

Rasyonel tartışmanın yararını anlatmaya çalışıyorum. En çok kullanılan argüman; "Cesur kaptan, savaşçı, her yerde oynar". Bunlar çook havada kalan laflar.[/U][/B] Ayrıca sen adamın kaç yıllık derleme hareketlerini koymuşsun bir de savunma olarak işte her zaman yapıyordu diyorsun, ya neyse ben...

Senin mesajından alıntı yaptığımı hatırlamıyorum, şimdi geçmiş sayfalar dönüp bakacağım.

Bu cümleye dikkat çekiyorum her mevkide o mevkinin oyuncusu kadar oynuyor evet. Hatta daha iyi bile oynuyor. Misal geçen sezon ve bu sezon. Alışık olduğumuz mevkinin aksine forvet arkasında görev alıyor. Sebebi geçen sezon o mevkide oynayıp 24 gol 10 küsür asist gibi bir istatistik yakaladığı için. Bu yüzden büyük futbolcu ve efsane.

Semih; konuyu hortlatmış "Xavi'yi al liverpoola koy böyle oynayamaz, ama gerrard barcada xavinin yaptığı işi yapar" tarzı birşeyler yazmış. Ben de "Yahu yine polemik başlatmayın"demişim. Sonra yoğun istek üzerine başlatmışım. Kamuoyuna duyurulur.

Evet kesinlikle böyle düşünüyorum. Premier liginde Xavi barça'daki sistemi bulamaz. Kısaca bu tarz adamlar barınamıyor EPL'de. Ama Gerrard tarzında adamlar dünyanın her ligine rahatça adapte olup her takımın sisteminde oynayabiliyorlar.

Ayrıca polemik değil. Ben bilgisi olan insanlarla tartışmayı severim Ahmet bu yüzden tekrar katıldım tartışmaya :)

Kötü birşey olarak söylemedim Semih. "Niye bu konuyu bu kadar uzatıyorsun?" tarzı tepkiler aldığım için onları yazma gereği duydum. Peki sana bir soru zidane premier ligde gerrard kadar oynayabilir mi sence? Ya da hangisini tercih edersin?

Fikrimi değiştiriyorum,Sabri Sarıoğlu.

Kötü birşey olarak söylemedim Semih. "Niye bu konuyu bu kadar uzatıyorsun?" tarzı tepkiler aldığım için onları yazma gereği duydum. Peki sana bir soru zidane premier ligde gerrard kadar oynayabilir mi sence? Ya da hangisini tercih edersin?

Zidane oynardı bence. Oynamasını da çok isterdim. Apayrı bir futbolcu Zidane. Fiziği de tekniğide çok güçlüydü. Zaten bu özelliği yüzünden İtalya'da ön plana çıktı ve yıldız oldu. :)

Gerrard Barca'nın oyun sisteminde özel olarak yapılması gereken özellikler dışında hepsinde Xavi'den iyi.Belki arapas olayına eşit olabilirler o kadar.:D

Geri
Üst Alt