En Lezzetli Balık

En lezzetli

  • Hamsi

    Oy: 20 14,3%
  • Palamut

    Oy: 11 7,9%
  • İstavrit

    Oy: 2 1,4%
  • Kefal

    Oy: 1 0,7%
  • Levrek

    Oy: 18 12,9%
  • Lüfer

    Oy: 17 12,1%
  • Mezgit

    Oy: 9 6,4%
  • Sardalya

    Oy: 1 0,7%
  • Uskumru

    Oy: 5 3,6%
  • Kalkan

    Oy: 6 4,3%
  • Tekir

    Oy: 7 5,0%
  • Çipura

    Oy: 18 12,9%
  • Somon

    Oy: 24 17,1%
  • Çinekop

    Oy: 14 10,0%
  • Diğer

    Oy: 10 7,1%

  • Kullanılan toplam oy
    140

Alper Yılmazlar

Berlin Panteri
Katılım
21 Nisan 2013
Mesajlar
45.306
Tepkime puanı
14.979
Puan
1.828
unnamed.jpg

Bağışıklığımızı daha kuvvetli tutmamız gereken bir zamanda balık olmazsa olmaz.

Yediğiniz en lezzetli Balık - Izgara mı Fırın mı
 
Balığın lezzeti, kalitesi, tazeliği elbette önemli fakat bunlar kadar balığın nasıl pisirilecegi çok önemli biraz anlamak gerekiyor ve ustalık isteyen bir iş ...
 
Deniz levreği

ve bir kez yeme fırsatım olsa da Dil balığı
 
Kalkan ve Dil balığını hiç denemedim ama lezzet anlamında en çok Tekiri severim
 
tabii ki fırın çipura
Çipurayı zeytinyağı ile yağla, biraz tuzla, elinle yağı tuzu gezdir iyice üzerinde, sonra fırın kağıdına sar, fırın kağıdının üzerine alüminyum folyo sar.

Mangala gitmeden 1-2saat önce yap bunu. Mangala gidince etler pişerken bir köşeye de bunu at çevirerek pişir.

İçini görmeyeceğin için 20 dk bir tarafı 20 dk diğer tarafı gibi hesap ederek çevirerek pişir.

Afiyet olsun

Bu arada Çipura iri olsun 800 gr en az
 
Çipurayı zeytinyağı ile yağla, biraz tuzla, elinle yağı tuzu gezdir iyice üzerinde, sonra fırın kağıdına sar, fırın kağıdının üzerine alüminyum folyo sar.

Mangala gitmeden 1-2saat önce yap bunu. Mangala gidince etler pişerken bir köşeye de bunu at çevirerek pişir.

İçini görmeyeceğin için 20 dk bir tarafı 20 dk diğer tarafı gibi hesap ederek çevirerek pişir.

Afiyet olsun

Bu arada Çipura iri olsun 800 gr en az
Ben mangalda değil de fırında yapıyorum. Yalnız sarımsakla limonu unutmuşsun. Etten önce bu balığı yersen eti nasıl yiyeceksin. Tabi yanında rakı varsa ayrı. Büyüklük konusunda haklısın 500 gr. çipuradan hiç bir şey anlamıyorum. Çipura dedin mi en aşağı 700 gr. olacak bir kez.
 
Lezzet olarak bu ikisini tek geçerim kendi açımdan

Ekli dosyayı görüntüle 73679

Ekli dosyayı görüntüle 73680



Kılçıksız bol bol et yemek istiyosan bu

Ekli dosyayı görüntüle 73681
Somona güç mü yeter üstadım kilosu olmuş 80 lira. Palamut güzel balık da senin resimdekiler küçük görünüyor. Palamut daha büyük olacak ve tekerlek şeklinde doğranıp fırında yapılacak. Bir de mevsimi ne zaman bu palamutun bir türlü bulamıyorum Ankara'da.
 
Ben mangalda değil de fırında yapıyorum. Yalnız sarımsakla limonu unutmuşsun. Etten önce bu balığı yersen eti nasıl yiyeceksin. Tabi yanında rakı varsa ayrı. Büyüklük konusunda haklısın 500 gr. çipuradan hiç bir şey anlamıyorum. Çipura dedin mi en aşağı 700 gr. olacak bir kez.
Ben çocuklar için yapıyorum bunu ama çocuklar pirzola yerken anaları çipurayı götürüyor.

Ben mangal başında hepsinden tadarak içmeyi seviyorum, benim için sorun olmuyor bu yüzden.

Ayrıca çeşit iyidir içerken
 
Bu arada Akya var piyasa da,dilimlenmiş iri bir akyayı bulduğunuz yerde adam başı 1 dilim alın.
geçen metro markette cod balığı gördüm tanesi rahat 10 kg. eder çok büyük 1 kg.'lık 1 dilim alıyordu millet. Hayatımda hiç yemedim nasıl bir balıksa. rağbet vardı ama.
 
Somona güç mü yeter üstadım kilosu olmuş 80 lira. Palamut güzel balık da senin resimdekiler küçük görünüyor. Palamut daha büyük olacak ve tekerlek şeklinde doğranıp fırında yapılacak. Bir de mevsimi ne zaman bu palamutun bir türlü bulamıyorum Ankara'da.

Palamut genelde ocak ayı balığı lezzet açısından, bu ay içinde kalkan levrek kefal iyidir.

Somon pahalı evet haklısın, ama pahalı olması omega 3'ü en fazla içeren balık olmasından. Epa ve dha açısından en iyi balık. Ayda bir paraya kıyıp alacaksın
 
Geri
Üst Alt