guzel bir mac olur... hocalarin satranci olarakta bakabiliriz bu maca...
iki begendigim hoca, bir yanda oturmus duzeni ve istikrarli mancity,,diger tarafta conte ile yeni bir yapilanma da olan tspurs tarafi...
son maclar baz aldigim vakit, mancity asiri formda , maclari fark atarak kazaniyorlar...
ligde norwich'i deplasmanda 4-0 avrupa da sportingi deplasmanda 5-0 gecmesi oldukca dikkat cekici...
diger yanda, spurs son iki maci ust uste evinde southompton ve wolves'e yenilerek kapatmasi her ne kadar endise verici olsa-da, buyuk maclarda kimi zaman olumlu reaksiyon verdiklerini de goz onunde bulundurarak izlemek gerekir.
misal ,son macta ilk yari 2-0 geriye dusmelerine ragmen, mac toplaminda kaleyi 7 kez bulmalari ,golu,maci istemeleri olarak gorulebilir- her ne kadar bitiricilikleri bu sezon bizim gibi gosterseler de, mcity karsisinda conte nin dokunuslariyla mancity'e deplasmanda dis gecirmeye calisacaklardir.
son basin toplantisini izlerken, conte'nin, takim yenilmesine ragmen *oyuncularini desteklemesi, eforlarini cabalamalarini takdir etmesi, oldukca guzel hocalik gosterisi idi...
bu tur ufak ayrintilar , sornaki periyo da olumlu anlamda etki edebiliyor, gecmiste ornekleri coktur...
conte son buyuk macta chelsea deplasmaninda 442 oynatmisti...
son lig macinda ise 3421....
bu macta nasil bir kurgu ile cikaracak merak ediyorum.
genelde 4lu tercih eden bir hoca idi ilk cikis doneminde,,fakat sartlar,ve eldeki oyuncu gruplarindan dolayi bir donem 3luye gecis yapmis ve oylece devam etmisti... arada 4lu duzene gecmesini bu minvalde anliyabiliyorum...
424 'u de oynatmis fakat sonradan ustte belirttigim nedenden dolayi alternatiflere agirlik vermisti...
3lu ile gelen inter,chelsea, seruvenleri dolayisiyla 3luden devam etmesi anlaslir bir durum.
cok begendigim bir hocadir. ozellikle 3lu kurgulari hocalari arasinda...
maca yonelik son eklemek istedigim;
mancity belki yorgun olabilir hafta ici cl deplasmanindan dolayi... dolayisiyla belki bir surpriz cikabilir bu mactan...
renkli dolu dolu pozisyonlarin oldugu,guzel bir mac olmasini temenni ediyorum
iyi seyirler....