Hakan Şükür'ün de cemaatci olmasının bu konu ile uzaktan yakından alakası yok. Kıyaslama saçma bence.
Bir kere Hakan Şükür belki de türk spor tarihinin gördüğü en saygılı sporcudur. Nasıl başkalarına saygı gösteriyorsa aynı sonsuz saygıyı da kendisi herkes tarafından görüyor.
Enes ise tam tersi. Ukala saygısız zibidinin teki, evet karşıma çıksa bu lafları belki direkt yüzüne söylemem çünkü herifin benim 2 mislim boyu var beni ikiye böler dörde katlar.
Ama gerçek bu. Hakan Şükürü bu gerizekalıyı savunurken kıyas olarak kullanmak Hakan Şüküre yapılmış büyük bir ayıptır bence Serdar abi.
Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk
Can Büyük kardesim, sadece Muhammed Ali vari sekilde (sistem tarafindan ezilmis bir irka mensup oldugunu belirtelim) Tayyib ve Hükümetine karsi gelmeyen, onlara ragmen isine devam eden insanlara, politik faschizim dogrultusunda yüklenilirse, olayin artik bu raddelere gelmesi kacinilmaz olur. Artik cengaverce ve belkide enayice cikmadiklari icin siyasete karsi, artik insanlar asip keserler. Fenerlilerin twitterde konu ile ilgili yorumlarini okudugumda, kusmam geldi yine. -.- Amerikadan tayyibe salladigi icin, Enes´i de cesur yapmaz bu olay. Ki yaptiklarini kavrayabilecek seviyede oldugunu da düsünmüyorum bu konuda, cocuk gibi hareket ediyor.
Burada Ergin Hoca´yi az cok taniriz. Cesur bir adamdir. Ve bu olayi cözebilecek kapasiteye de sahiptir. Ergin Hoca´nin Enes´i cagirmasi kendi adina bir risk olur. Her türlü yapacagi siyasi hareket, onu baglayacaktir cünkü. Isinden olabilir adam. Bu riske alabilecek bir Adam Ergin hoca, ama bu riski almasi icin, Enes´de bir kac adim hocaya entgegenen kommen etmesi gerekir, yani yaklasmasi gerekir. Yardimci olmasi gerekir. Enes yaklasacagina, uzaklasiyor. Milli takima gelecem diye bas bas bagrip, AKP karsiti twittlerinin dozajlarini arttiriyor. Enes´in karakterini 5 yildir takip eden bir insan olarak bildigim icin, Milli takimda oynamak istemesinin cok da samimi olduguna emin olamiyorum. Ki Enes Kanter´i cok severim, en az 5 yildir da cesitli plattformda savunurum, cünkü bu hale gelmesinin ardinda ugradigi bir ton haksizlik var. O da bunlara karsi dogru tepkileri veremedigi icin, karakter bozukluklari yasiyor. Kafasi 9 yasinda...
Ve Enes´in sorunu cemaatci olmasi degil, Hakan´da cemaatciydi... Adam dini bayram kutladigi icin, medyadan linc yiyordu. Ama simdiye kadar hic bir kesime karsi, bir tane saygisizligini hatirlamiyorum. Atatürk´ü sevmeyebilir, icinden belkir nefret ediyordur, ama hep saygisini göstermistir. Herkes istedigini söylemekte özgürdür, ama Milli Sporcu olarak, biraz a-politik olman gerekiyor bazi konularda. Siyasi elestirisini yaparken kirici, üslüp tanimadan yola cikiyor, seviyede 0 derecede hareket ediyor. Sen profesyonel sporcu isen, yaptigin elestiridie en azindan buna yakismasi gerekiyor. Buna da gelemeyen insanlar var, ama hic degilse sayginligini korursun. Milli sporuc, hepimizin sporcusudur.
Enes Kanter NBA´nin en yetenekli uzunlari arasinda, hücum anlaminda ilk 3´e girer gözümde. Yillarca bu adamin Milli takimda kupa kaldirtmasini hayal ederken, 4-5 yildir bu hayal kirikligini yasamak zorunda degilim... Cocuk gibi olmasi simdiye kadar hem NBA´de, hemde Milli takim adina hep önüne engel oldu. Profesyonellik konusunda tüm NBA´nin saygisini kazanmis UTAH Jazz camiasini, süt kokulu agzi ile profesyonellik konusunda asagalayabiliyor. Cok degisik bir yapisi var...
Ve net söylüyorum ki, siyasi, ve diger nedenleri, ALL in ALL siralarsak Enes Kanter cok net bir sekilde haklidir. Ama hakliyken, haksiz duruma düsmekte, onun üzerine tanimadim.