Erman Toroğlu: "Fatih Terim artık gitmeli!"

Ft de bizim Aziz’imiz gibi oluyor.
aziz yıldırım gibi bir çapsızı fatih terim efsanesiyle kıyaslamanız baştan aşağı yanlış

Bizim kadro kalitesi bjk’den bariz üstün ama durum ortada
senin orta sahanda kim var adamların orta sahasında kimler var sergen ne ki takımını ne oynatsın ilk avrupa maçında paket olacak türkiyede hoca değil sıkıntı sistem sıkıntı, sistemi değiştirmek istiyorsan en tepeden başlamalısın

aziz yıldırım gibi bir çapsızı fatih terim efsanesiyle kıyaslamanız baştan aşağı yanlış

senin orta sahanda kim var adamların orta sahasında kimler var sergen ne ki takımını ne oynatsın ilk avrupa maçında paket olacak türkiyede hoca değil sıkıntı sistem sıkıntı, sistemi değiştirmek istiyorsan en tepeden başlamalısın
Bizim niye iyi orta saha oyuncumuz yok? Hiçbir şey bilmiyorsan Josef de Souza gibi biri alınabilirdi mesela, nedir ki maliyeti?..

Bizim niye iyi orta saha oyuncumuz yok? Hiçbir şey bilmiyorsan Josef de Souza gibi biri alınabilirdi mesela, nedir ki maliyeti?..
çok bilen gs taraftarı istemedi çok bilen gs başkanı da 0 transferle sezona giriş yaptı (eteboya ne kadar transfer denilebilirse), sezonun bitmesine 12 13 maç varken de ne kadar kötü oynasada orta sahaya yazılacak olan ilk isim belhanda söylemlerinden dolayı dehlendi orada verdik zaten şampiyonluğu, zaten terim-taraftar birleşmezse o sinerji sahaya yansımıyor seyircisiz maçlar yaktı bizi

her olayı terör örgütü fetöye bağlayan malum parti üyelerinden farkın yok bir anti ftci olarak, biz doğrusu da yanlışı da neyse yazıyoruz sizin ağzınızdan tek doğru duyamadık

Rahat bir nefes als renktas, tek bir dogru var suan. FT derhal gitmesi gerek, salamisim fetoyu,maliyi bilmem neyi, 2 yildir futbol mutbol oynamiyor takim.

Rahat bir nefes als renktas, tek bir dogru var suan. FT derhal gitmesi gerek, salamisim fetoyu,maliyi bilmem neyi, 2 yildir futbol mutbol oynamiyor takim.
şu dakika gitti diyelim sezon sonu gitmesinden daha iyi ne olacak son 8 haftaya tdirektörsüz geçirmek daha mı iyi bunu mantık çerçevesinde anlatır mısın

Takımın eksikleri var tabi. Transferde başarılı değiliz, oyuncu yetiştirmede değiliz. Ama yinede bazı oyuncular var ki fark yaratıyor. Mesela Muslera faktörü. Bu kaleci olmasa ilk 5’e giremeyecek. Nitekim geçen sezon giremedi. Tek tek oyuncuları saymama gerek yok şimdi. Doğru yönetim ve idmanla bu takımın şampiyonluğu oynayabilmesi gerek.

Takımın eksikleri var tabi. Transferde başarılı değiliz, oyuncu yetiştirmede değiliz. Ama yinede bazı oyuncular var ki fark yaratıyor. Mesela Muslera faktörü. Bu kaleci olmasa ilk 5’e giremeyecek. Nitekim geçen sezon giremedi. Tek tek oyuncuları saymama gerek yok şimdi. Doğru yönetim ve idmanla bu takımın şampiyonluğu oynayabilmesi gerek.
Transferde akıllanmaya başlayan bir galatasaray var bu takımın şu an teknik ve idari anlamda eksik olduğunu kabul ediyorum ama sezonun ilk yarısında forvetsiz orta sahasız oynayan galatasarayı da liderliğe oynatan ft gerçeği var bırakalım 8 hafta daha idare etsin şu dakika itibariyle istifa etmesi gereksizdir

şu dakika gitti diyelim sezon sonu gitmesinden daha iyi ne olacak son 8 haftaya tdirektörsüz geçirmek daha mı iyi bunu mantık çerçevesinde anlatır mısın

Türk takimlari td degisimlerinden sonra baya momentum kazaniyor, böyle giderse confederation cup bile hayal. Zaten 3~5. olacagiz yani hic birsey kaybetmemis oluruz. En kötü ihtimal emekli olacam der sezon sonu gider ama biz biliyoruz ki, istifa etmese gelecek sezonda musalat olacak basimiza.

Sen o yıllarda keşke sermayeyi yabancı hocaya teslim etseydi dedin..ben de sana ettiğini söyledim..konuyu sulandirmak ne alaka...Bu mu yani adama defol dendi o da şampiyon olamadı..ilk zamanlar fatih hocanın antremanda kovulması ile bir kaos ortamından kaynakli taraftar tepkisi oldu evet.. ama sonrasında mancini içerideki maçlarda iyi top oynattı..benimsenmeye başlandı.. ama ligde deplasmanlarda batırdı.. ki yine şampiyonlar liginde de iyi isler yaptırdı..sene sonu geldiğinde taraftar hiçte yüksek sesle gitmesini talep etmedi..adam sene sonunda Aysal in kendisine sunduğu şartlardan memnun olmayarak karsilikli anlaşarak gitti..transfer bütçesi gibi mesela..manciniyi sanki taraftar yolladı gibi algı kasmaya gerek.. yok..
Nasıl kimse manciniye istifa demedi

Adamı tüm stad yuhaladı yahu istifa diye inledi bütün stad adam anlamadı hatta merte tercüme ettirdi sonra tepki gösterdi tribüne döndü alkışlamıştı bilmemne

Ayrıca manciniye sermaye falan emanet edilmedi,adam zaten sezon başı gelmedi transfer falan yapıp takımda kurmadı kurulan kadroya geldi terimin tudorun kadrosuna gelmesi gibi,devre arası 8-10 çöp alındı ki komisyonda yediğini düşünüyorum o dönem ,sene sonuda istifası istendi ve ayrıldı tazminatta almadı(tazminatı transferlerdeki komisyonlardan misliyle karşılamıştır)

Sapla samanı karıştırmayalım

Sermaye teslim edilmemiştir,başarısız olmuştur(ligde),istifası gayette yüksek seslerle istenmiştir,istifa etmiştir doğrusuda yapılması gerekende budur

Türk takimlari td degisimlerinden sonra baya momentum kazaniyor, böyle giderse confederation cup bile hayal. Zaten 3~5. olacagiz yani hic birsey kaybetmemis oluruz. En kötü ihtimal emekli olacam der sezon sonu gider ama biz biliyoruz ki, istifa etmese gelecek sezonda musalat olacak basimiza.
adam daha öncekindeki hayatında görülmediği üzere bir söz verdi gs taraftarına sözüm var bırakıp gitmek yok diye o yüzden bekleyelim sezon sonuna kadar 2. olma ihtimalimiz halen var ben hocanın sezon sonu bırakması taraftarıyım ama buraya gelip istifa istifa söylemi yanlış geliyor daha bu kadar hafta varken

adam daha öncekindeki hayatında görülmediği üzere bir söz verdi gs taraftarına sözüm var bırakıp gitmek yok diye o yüzden bekleyelim sezon sonuna kadar 2. olma ihtimalimiz halen var ben hocanın sezon sonu bırakması taraftarıyım ama buraya gelip istifa istifa söylemi yanlış geliyor daha bu kadar hafta varken

Anliyorum seni ama su hafta isi artik baydi, gecen hafta 9 mac kaldi dedik simdi oldu 8 ve bu 8 haftanin 70% filan bu ay oynanicak, yarin bjk alirsa maci artik lig bitmis olur zaten öyle 8 puan fark artik zor kapanir, derbinin cok gec olmasi bize yaramadi bu kez, tur atacaklar stadimizda bu gidisle.

Anliyorum seni ama su hafta isi artik baydi, gecen hafta 9 mac kaldi dedik simdi oldu 8 ve bu 8 haftanin 70% filan bu ay oynanicak, yarin bjk alirsa maci artik lig bitmis olur zaten öyle 8 puan fark artik zor kapanir, derbinin cok gec olmasi bize yaramadi bu kez, tur atacaklar stadimizda bu gidisle.
lig zaten bitti 2. olmak için mücadele eden gs fb kör topal çekişmesi olacak

Liglerin bitimiyle bir çok td kulüplerinden ayrılacaktır. Bence td değişimi için sezon sonu uygun zamandır. Ayrıca yeni yönetimin çalışmak istediği hocayı seçmesi daha doğru olur. En uygunu Ft’nin istifa edip yeni yönetime yol açması olur. Eğer yapmıyorsa sözleşmesini sonlandırmak şart. Bunu yapamayan bir yönetim fazla hayatta kalamaz zaten. Çünkü Ft ile devam edersek bizi çok zor günler bekliyor.

Takımın da Hocanın da iler tutar yanı yok. Çoklarının nefret ettiği 'ayak tenisi' muhabbeti pek haksız değilmiş sanki?..Oyuncu grubu nasıl bir antrenman programına tabi tutuluyorsa, performansı yükselen tek bir adam bile yok, az çok dirençli olanlar da dökülmeye başladı. Düşünün ki Erman Hocanın da dediği gibi, bir tek 35 inden gün almakta olan Babel vardı bugün yırtınıp bir şeyler yapmaya çalışan. O da Hollanda Milli Takımında tutunmak için kasıyor, yoksa sallamaz, muhtemelen özel antrenman filan yapıyordur. Yetenekli futbolcu sayısı zaten çok kısıtlı. Kadro mühendisliği baştan sakat...

Terim'ci tayfa olarak aslında şöyle son 3 sezona baktığımız zaman adam akıllı hiç futbol oynamadık. Başakşehir ile yarışırken zor bela şampiyon olduk. Geçen sene malum. Bu senede aynı. Yani bilemiyorum hoca kredisini iyicene tüketti. Ama onun yerine kim gelecek? Bu takım Mancini'leri, Rijkard'ları gördü. Maçını zamanı devre arasi yapilan ontiveroları filan unutmadık. Ben hâlâ sorunun futbolcu kalitesinden olduğunu düşünüyorum.

Yani bu takımın başına Guardiola bile böyle oynar. Sol bek ömer, sağ bek şener, stoperler da öyle ahım şahım değil, saatli bomba gibiler. Önlerinde oynayan Etobo desen anca Yedeğini yedeği olur. Kurtarıcı olarak oyuna Kerem giriyor. Feghouli filan kafasında bitirmiş, ozellikle Belhanda defolup gittikten sonra. Emre akbaba lise takımında maça çıkmış gibi oynuyor her maç. Duran top atan yok. Kanatlardan orta yok. En sağlam mevkimiz forvet hattımız, onlarada top gelmiyor.

Bu oyuncuları da Fatih Terim aldırdı, o da ayreten tartışmaya açık bir konu.

Hersey iyi giderken hakem eyyamiyla isi buraya getirdiler
Yukarda allah var allah...

Gittiği gün kurtuluş günü... Bıktık sürekli rezil futbol anlayışından. Kim mi gelir çaycı Huso gelir en kötü o da bu kadar oynatır zaten. Bu ligte 4. 5. Olmak için bu takımın başında hoca olmasına gerek yok. En azından , milyon eurolar kulübün kasasında kalır.

Terim ile Galatasaray ilişkisinin tarihsel sürecine bakacak olursak "ortada megeloman bir şahsın" kendini her şeyin üstünde görmesinden kaynaklanan bir güç zehirlenmesi durumu var.Bu gücü de yine tarihteki ilkleri (Milli takım ve GS) başararak kendi kazandı... Öyle ki başarılı olduğu dönemlerde hep kendi karar aldı;ilk Galatasaray'a gelişi, Avrupa'ya gidişi,Fiorentina'dan Milan'a gidişi yine hep kendi kararıyla oldu.Buraya kadar olanları normal karşılamak lazım,keza hayallerini gerçekleştirmek için basamakları birer birer çıkan genç bir antrenör vardı.Ancak ne olduysa Milan'dan kovulması ile oldu.Hedeflerinden vazgeçip tekrar Türkiye'ye hem de sampiyon Galatasaray'in hocasının(Lucescu) gönderilerek yerine geldi.Üstune başarısız olup 2. sezon ortasında gönderildi.Bu sonuçlar artık tercih hakkının sadece kendinde olmadığını, yönetimlerde olduğunu anlaması açısından değerliydi.Tekrar kendini Milli Takım'da kanıtladı, Ünal Aysal döneminde yine geldi.Yine başarılı oldu, yine gitti.Millî Takım'dan gönderilip"pandemi"başlayana kadar hep bildiğimiz Terim modeliyle sahada kaldı.Kendine hep bir motivasyon unsuru, hep yeni bir hedef buldu.Ancak bu 25 yıl içinde dünya değişti,fotbol değişti,futbol ekonomisi de değişti.Hoca herzaman kendisini yeniledi, başarılı da oldu.Bütün bu yaşananlar başarı için "aranan adam" olduğu için yaşandı...

Gelgelelim son iki yılda ne oldu da hoca teknik, taktik,fizik ve motivasyon olarak takımı dibe vurdurdu.Cevap basit,yoruldu.Buna yaşlanma, yaş alma, beyin hücrelerinin ölmesi, aklın ve duyguların isteklerini bedenin yapamaması gibi çeşitli ifadeler de kullanılabilir.Doğanin,doğmanin doğal kanunu.Tipki diğer antrenörlerde olduğu gibi (Lucescu, Ferguson,Venger vb.) ancak kabullenmek de erdem işi.Terim bu gerçeği kabullenmedi, yanındakiler de bunu ona söyleyecek kadar basiret sahibi değildi.En basitinden hedef seçtiği maçları (Fener,Alanya,TS) kazandı ama koca bir sezona enerjisi yetmedi.Bundan sonra da yetmez,2025 felan hayal.Acilen sezon sonu güzelce teşekkür edip yolları ayırmak gerekir...Megolamanlik bu işin neresinde derseniz, hocanın motivasyonunu kıran ikinci olay ise aklındaki durum ile gercekteki durumunun uyusmamasi.Hocanin aklında ben bunca yıl Türk Futbolunun(Milli Takım-GS)bir numaralı adamı idim, şimdi beni tatlı sözlerle, güzel hayallere Federasyona getiren anlayış neden beni oyun dışına atmak istiyor, kullanılmış bir çorap muamelesi yapıyor diyor.Beni bu güçlere karşı koruması gereken yine evim dediği Galatasaray camiası olmalı diyor.Ancak tribünlerde seyirci yasağı olması da "hocanın güç gösterisi yapmasına,destek almasına ve her geçen gün erimesine"yol açıyor.Ancak çözümün sahada çalışarak buna cevap vermek yerine yine suçu yönetime atarak benmerkezci (egosantrik) duruşunu gösteriyor.Hastalikli bir durum.

Son tahlilde ne yapılmalı? Başı sıkışınca hep Terim ezberi olan Galatasaray"başarı''temelli yeni yapıyı nasıl kurmalı? Geçmişte yaşanmış "acı tecrübeler" bize neler gösteriyor?

İlk olarak sezon öyle de böyle de bitti,yeni gelecek yönetim kendi teknik adamını belirlemeli, hocaya teşekkür edilip"onore"edilmeli.Heykel mi dikilir,tesislere ismi mi verilir sonraki konular.İkinci olarak mevcut gelişen Dünya futboluna uyum sağlayan"teknik, taktik, fizik kondisyon becerisi yüksek, hedefi olan, genç bir teknik adam"ile yola devam edilmeli.Turk antrenör içinde Okan Buruk dahil böyle bir isim yok.Omer Erdoğan ışık veriyor ama bir kaç sezon daha beklemek gerekir.Juve deneyimi yaşamış"Tudor" bile olur.Gerard gibi olursa muhteşem olur.Zamaninda Mainz'da çıkış yapan Tuhhel'i istemiştik Prandelli yerine ama olmamıştı.Bu sefer aynı hatayı yapmamak gerekir.Kadro yapılanması genç dinamik isimler üzerine olmalı, teknik ekip yol geçen hanı gibi eski futbolculardan oluşmamalı.Bu şekilde oluşacak yeni yapının da altını oyacak işlere girilmez.Tabi bütün bunları yapacak yine yeni bir dinamik vizyonlu yönetimi de seçerek işe başlamak gerekir.En son olarak da yine hocanın artık teknik direktörlüğü bıraktım açıklaması yaparak yerine gelecek isimlerin üzerinde baskı oluşturmaması gerekir.Hic değilse şu Sergen Yalçın'dan bir ders alalım.Calisirsan,calistirirsan olur!

EymtuziWgAMnR-f

Geri
Üst Alt