Erol Bulut: "Yabancı sayısı serbestken yurt dışına daha çok futbolcu gönderdik"

Ali Koç siyaset ile alakalı olmadığını söyledi. Bence de siyaset ile alakalı değil, TFF ve Şenol kısıtlama ile başarı geleceğini düşünüyor. Kulüpler bir olursa bu karar ortadan kalkar. Ama ertele filan demekle olmaz, mantıksız olduğu argümanları ile ortaya koymalılar.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Adim gibi eminim siyaset ile ilgili, her demecinde Türk oyuncular yabancı kuralı diyor siyasetçiler nasıl siyaset ile alakali değil. Mecliste bile istiklal marşı okuyan yok diyordu malum parti. Bu TFF başkanı tek başına tuvalete bile gidemez nereye ülke futbolunu değiştirecek karar verecek.

SM-G955F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Adim gibi eminim siyaset ile ilgili, her demecinde Türk oyuncular yabancı kuralı diyor siyasetçiler nasıl siyaset ile alakali değil. Mecliste bile istiklal marşı okuyan yok diyordu malum parti. Bu TFF başkanı tek başına tuvalete bile gidemez nereye ülke futbolunu değiştirecek karar verecek.

Dün de bir arkadaş, adım gibi eminim siyaset engelliyor katarlıların bize sponsor olmasını, ne idüğü belirsiz bir Twitten ötürü.. arkadaş ben demiyorum, bizzat olaya şahit olan ve siyasette hükümete muhalif adam diyor. Daha açık Fenerbahçe spor klubü başkanı Ali Koç diyor. İnanın siyaset bu kadar işin içinde olmayı istemiyor, ama Şenol gibi Nihat gibiler işin içine çekip duruyor. Varsayımlar üzerine değil olgular üzerinde konuşmalıyız. Hamasetle tarafgirlikle yol alınmaz.

hangi takıma gitse ona göre konuşuyor en son var çizgilerinden söz ediyordu şimdi takımında yerli topçu yok diye yabancı hayranı kesilmiş. yarın öbür gün trabzona giderse 2011 şampiyonluklarını ister

Bu mal bile saçmalık olduğunu anlamış.

hangi takıma gitse ona göre konuşuyor en son var çizgilerinden söz ediyordu şimdi takımında yerli topçu yok diye yabancı hayranı kesilmiş. yarın öbür gün trabzona giderse 2011 şampiyonluklarını ister
insan kendini her koşula göre uyarlamalıdır üstat

- kulüpler azcık top tepebilen yerli oyuncuya muhtaç hale geliyor, bu da maaşları acayip arttırıyor, kaliteyi acayip düşürüyor

- yerli fiyatları acayip şişince anadolu kulüp başkanları topal yerli için bile astronomik bonservisler isteyebiliyor, illa yetenekli oyuncu bulmasına gerek kalmıyor, yüksek bonservis aynı zamanda daha yüksek komisyon demek

- 1 milyona yabancı oynayacağına 4 milyona %10 kalitedeki yerli oynuyor, anadolu başkanlarıyla başka ilişkileri olanlar rahat ediyor, diğerleri başarılı olamıyor

- yetenekli bile olsa, hem astronomik ücreti alıp hem rekabet olmayınca iyi yerliler dahi salıyor, çalışmıyor, 2 koşanın dili dışarı sarkıyor, kendini geliştimek için yurtdışına falan gitmesine gerek kalmıyor, 3-4 katını zaten burada alıyor

- bu yüzden milli takım da çöküyor

- amaç Türk futbolunun gelişmesi olsa, bunu rekabeti önleyerek değil teşvik ederek yaparlardı

- milli takıma oyuncu veren kulübe para vereceksin

- kademeli olarak altyapıdan kadroda 3, oyunda 1 zorunluluk getireceksin

- altyapıdan kadroya alınan her oyuncu için para vereceksin, oynattığın altyapı oyuncusu için daha da fazla vereceksin

- kulüplerin altyapı harcamalarına maddi destek vereceksin ve buraya harcandığını denetleyeceksin

- altyapı hocaları için bazı kriterler getireceksin, belli bir lisans almaları mecbur olacak, bu lisans ciddi bir eğitim sonrası alınabilecek ve belli dönemlerde uzatılabilmesi için sınav veya denetleme gibi birşey olacak

- altyapı için bir müfredat olacak, bildiğin milli eğitim gibi, öğretilmesi zorunlu konular, temel hareketler, pozisyon bilgisi, toplu oyun topsuz oyun, kondüsyon, ne bileyim işte topa nerede nasıl vurulur falan
Ayrıca çocuklara sınav yapılır ve hocanın notu da bunun sonuçlarına göre verilir, ceza değil hocayı teşvik sistemi

- belli bir yaşa gelen altyapı oyuncusu lisans alacaksa ayrıca sınava girer

- bu paraları yayın gelirinden biraz kısarak sağlayabilirsin

- yabancılar için kalite kriteri getireceksin, örneğin 2. ligde bir takımdan geliyorsa son sezon maçların %70’inde, 1. ligden geliyorsa %50’sinde oynamış olmalı falan gibi, çerçöp veya müzmin sakat olmamasını temin edecek türden kurallar, son 20 milli maçın % 40’ında oynadıysa direkt gelebilir falan gibi (yüzdeleri salladım)

Yani böyle şeylere kafa yoracaklarına yassah gardaşım kolay tabi

yılmaz vural bülent uygun, hikmet karaman, şenol güneş gibi çağa ayak uyduramayan eski kafalı isimler hariç tüm hocalar karşı

okan buruk, sergen, fatih terim, erol bulut vs

Kafası çalışan kişi çıkar tamamen serbest bırakır ama yaş siniri koyar.
22 yaş altı yabanciyi sınırsız yaparsın 22 yaş üstüne de 4 diye sinir getirirsin 22 yaşını adamı satmakzorunda kalır kulüpler yetistirici olur.

Bu tarz kisitlamalar yine kadro planlamasini zorlastiriyor. Kim nasil isterse yapsin transferini...

Herif alamancı medeniyet görmüş bizimkiler gibi cahil tayfadan değil.

Nede olsa Alman ekolü görmüş Koç niye gönderdi anlamış değilim

Dün de bir arkadaş, adım gibi eminim siyaset engelliyor katarlıların bize sponsor olmasını, ne idüğü belirsiz bir Twitten ötürü.. arkadaş ben demiyorum, bizzat olaya şahit olan ve siyasette hükümete muhalif adam diyor. Daha açık Fenerbahçe spor klubü başkanı Ali Koç diyor. İnanın siyaset bu kadar işin içinde olmayı istemiyor, ama Şenol gibi Nihat gibiler işin içine çekip duruyor. Varsayımlar üzerine değil olgular üzerinde konuşmalıyız. Hamasetle tarafgirlikle yol alınmaz.

Dostum Zenginler muhalefet felan değil geçiniz onu Ali Koç dediğin adam siyasete yakın olmak zorunda yok öyle karşı felan. Öyle direk diyemez siyaset yaptırdı felan diye tabii kluplere oyle diyecek kendi aranızda çözün ama federasyona boyle olsun ben böyle olsun istiyorum demesi bile yeterli.

Dostum Zenginler muhalefet felan değil geçiniz onu Ali Koç dediğin adam siyasete yakın olmak zorunda yok öyle karşı felan. Öyle direk diyemez siyaset yaptırdı felan diye tabii kluplere oyle diyecek kendi aranızda çözün ama federasyona boyle olsun ben böyle olsun istiyorum demesi bile yeterli.

Ali Koç, İmamoğlu’ndan sonraki en büyük ibb Başkan adayı (bu tahminim) ve bu yüzden FB başkanı oldu. Zenginlerin hepsi değil, mesela Ali bellidir siyasi duruşu, Boyner bellidir sancak bellidir… bunlar müteahhit değiller. Düzen değiştirir ama kendileri değişmezler. Çünkü sermaye onlardadır ve sermaye ile birlikte kurumsallaşmış bir yapı ile devletin kapital düzenini ayakta tutarlar. Ayrıca spordan nasıl uzak durmadıysa siyasete de uzak değil. Ve bu yüzden de Ali gerektiğinde siyaset yaptırdı der. Ancak yetkin ve etkili bir ailenin bireyi olarak siyasi nezaketi de protokolü de bilir, ciğlik yapmaz ancak şüphe duysa bu cümleyi de sarf etmez.

Ali Koç, İmamoğlu’ndan sonraki en büyük ibb Başkan adayı (bu tahminim) ve bu yüzden FB başkanı oldu. Zenginlerin hepsi değil, mesela Ali bellidir siyasi duruşu, Boyner bellidir sancak bellidir… bunlar müteahhit değiller. Düzen değiştirir ama kendileri değişmezler. Çünkü sermaye onlardadır ve sermaye ile birlikte kurumsallaşmış bir yapı ile devletin kapital düzenini ayakta tutarlar. Ayrıca spordan nasıl uzak durmadıysa siyasete de uzak değil. Ve bu yüzden de Ali gerektiğinde siyaset yaptırdı der. Ancak yetkin ve etkili bir ailenin bireyi olarak siyasi nezaketi de protokolü de bilir, ciğlik yapmaz ancak şüphe duysa bu cümleyi de sarf etmez.

Diyelim senin görüşün gerçekleşti aday oldu sence bu adamın kazanma şansı var mı ? Mümkünatı yok başkan felan olamaz buda benim görüşüm. Fener projesi onu daha çok dibe çekti kim güvenipte oy verir mesela sen verir misin ? Fenerli bile vermez bu adama başarılı olsaydı harikalar yaratsaydı o zaman bi ihtimal olabilirdi ama artık oda ortadan kalktı.Futbolda özellıkle Türkiye de siyasete baglisin siyasete karşı birşey söylersen o koltukta seni tutmazlar Ali koç geldiğinden beri bir tane siyasilere laf bile edememiş hatta makamlarına gidip pozlar vermiştir. Öyle muhalefet olacaksın gidip makam makam gezip bilmem ne yapacaksın birtane laf atsın bakalım nasıl linç yiyor kendisi.Gezi olaylarında zaten duruşlarını belli ettiler ondan yana sıkıntı yok ancak zenginin dini imani siyaseti paradir kimden daha çok para gelecekse o tarafta olur.

Diyelim senin görüşün gerçekleşti aday oldu sence bu adamın kazanma şansı var mı ? Mümkünatı yok başkan felan olamaz buda benim görüşüm. Fener projesi onu daha çok dibe çekti kim güvenipte oy verir mesela sen verir misin ? Fenerli bile vermez bu adama başarılı olsaydı harikalar yaratsaydı o zaman bi ihtimal olabilirdi ama artık oda ortadan kalktı.Futbolda özellıkle Türkiye de siyasete baglisin siyasete karşı birşey söylersen o koltukta seni tutmazlar Ali koç geldiğinden beri bir tane siyasilere laf bile edememiş hatta makamlarına gidip pozlar vermiştir. Öyle muhalefet olacaksın gidip makam makam gezip bilmem ne yapacaksın birtane laf atsın bakalım nasıl linç yiyor kendisi.Gezi olaylarında zaten duruşlarını belli ettiler ondan yana sıkıntı yok ancak zenginin dini imani siyaseti paradir kimden daha çok para gelecekse o tarafta olur.

Azizim elbette başarısızlık durumunda olamaz, ancak el an için böyle düşünüyoruz, koçun ilk seçildiği dönemi düşün. Burda bile çok sepatik gören oldu ve hala sempati duyanlar var. Türkiye’de sermayeyi ve kapitali temsil eden Koç grubu, yine işçi haklarından dem vuran bir Ali Koç. İstanbul sözleşmesinde arka çıkan bir Koç, bence çekindiğinden değil, nezaket ve protokol gereği ziyarette bulunuyor ve genelde sessizdir. Velhasıl uzatmayayım elbette benim ileri sürdüğüm savlar öngörü ve yanılıyor olabilirim koç ile ilgili. Belki de zengin ve egosunu bir kulüp ile tatmin etmeye çalışan sade biridir. Ama bugün kraldan çok kralcı var olduğunu yaşadıklarımdan biliyorum. Koç da buraya vurgu yaptı. Bence de siyasetten çok başka kliklerin menfaat gruplarının siyaseti öne sürüp işlerini gördüklerini düşünüyorum.
Neticeten Başkanı oraya getiren siyaset, ve bu kararda etkileri olmazsa bile dolaylı olarak sorumlulukları zaten var. Siyaseti spora sporu siyasete esir ediyoruz maalesef.. taraftarda da yöneticiler de siyasetçi de… bunlar da gerçeklerimiz vesselam…

Geri
Üst Alt