Bu konuya artık yazmak istemiyorum aslında da kendimce toparlamak için...
Teşvik suçlamasını yukarda verdiğim link açıklıyor, o olay benim gözümde Ersun için negatif değil, pozitif değerdedir; teşvik o zamanlar suç kapsamında bile değilken, etik değerler adına gayette hassas davrandığını görüyorum. Aksine bir söylem hiçbir yerde geçmemiş ve kendisine bir suçlama da yokken (Cafer, prim aldıklarını açıklıyor ancak nefret ettiği Ersun Hocanın sonradan haberdar olduğunu söylüyor, önemli bir nokta) bir gazeteciye hikayeyi anlatıyor, bir lekesi olsa -hem de Milli Takım kampında- niye yapsın bunu?...
Bir futbolcunun, bir kulüpten diğerine transferinde bazen öyle dümenler döner ki bilmeyenler şaşar; tehditler, olmadık kişiler üzerinden şantajlar filan, casus filmleri gibidir, bir tek adam kaçırılmıyor artık (Eskiden futbolcuları kaçırıp, transfer dönemine kadar saklarlardı!)...Tapede geçen dialogda bir şey yok, FB nin alması için çaba gösteriyor, futbolcuyu ikna edeceğini söylüyor, kim bilir belki kendince futbolcusunun iyiliği adına böyle yönlendirme yapıyor veya bir dostunun ricasını kıramayarak aracı oluyor?...Transferde böyle şeyler hep olur; burda hatırlayan az kişi vardır: Terim Milli takımda iken Vedat İnceefe' yi Galatasaray' a bizzat transfer ettirdi, Vedat BJK lı idi ve BJK da transferi bitirme noktasına getirmişti, Terim futbolcuya baskı yaparak Galatasaraya transferini sağladı, bilinen bir olaydır; öncesinde başka futbolcular için de yaptı benzerini (O kadro tesadüfen bir araya gelmemişti, detaya girip uzatmak istemiyorum)...''Abi ben biterim' lafını da Trabzonspora, Adnan Polat ve futbol kamuoyuna mahcubiyet anlamında söylemiştir diye tahmin ediyorum, böyle konularda hassas davrandığı ortada, bir suç unsuru zaten yok...
Sanki sattığı maç için parayı alırken suçüstü yakalamışcasına emin bir şekilde 'Şikeci Ersun' diyenlerin, dayanak olarak öne sürdüğü bu iki olayın şikeyle uzaktan yakından alakası olmadığı apaçık ortada...
Daha önce de ifade ettiğim gibi, aslında kişisel sempati de beslemediğim Ersun Yanal beğendiğim bir TD, hatta geçen yıl FB ile anlaştığı sıralarda çevremde burun kıvıran FB li dostlarıma, efsane hocamızın kadro planla(yama)masına olan kızgınlığımın da etkisiyle ''Yanıldığınızı göreceksiniz, mümkün olsa, bugün Fatih Terim' in yerine Ersun Yanal' ın getirilmesini isterdim'' dediğimi de belirteyim...
Ersun Yanal' ın kendisi veya akrabası filan değilim; bu aralar onunla ilgili çok mesaj yazdığımın farkındayım, şüphelenenler olabilir diye söylüyorum, vallahi de billahi de değilim! :red:..................................(Bu işler belli olmaz yine de!:H)...