# Esteban Cambiasso

Cevap: # Esteban Cambiasso

benim yazdığım mesajın üzerinden 2 sayfa geçmiş.Fakat fazla tepki geldiği için yazmak istedim.Kimseyle de bu konuda Galatasaray'ın olduğu yerde tartışmaya girmem.

Ali Sami Yen vakti zamanında söyledikleriyle,takımın kuruluş amacıyla dönemin hakim akımı milliyetçiliği savunmuş olabilir.Ben savunmuyorum.Porstmouth'unda Osmanlı tarafından casusluk amacıyla kurulduğu söylenir.Onların amacı da şimdi içimizden bilgi sızdırmak mı?

Spor geçti artık böyle şeyleri benim gözümde.Benim aşkım renklere,futbola,armaya.Elbette ki kurucumuz benim için çok çok önemli.Ancak müsaadenizle hangi fikri savunacağıma ve hangi takımı tutacağıma kendim karar vermeliyim.

Size de bu tip şeyleri futbolun dışarısında bırakmanızı tavsiye ederim.Tribünde adını sanını bilmediğiniz adamla nasıl sarıldığınızı hatırlayın.Galatasaray forması giymiş japonları görünce nasıl mutlu olduğunuzu hatırlayın.

Son sözüm budur.Amacım kimseyi kırmak değildir bilesiniz

Eline saglik .

Takım yavaş yavaş seviye atlamalı.Şu an yapmamız gereken iş Kallström ayarında oyuncular almak.Ne zaman tüm takım Kallström seviyesine çıkar o zaman Cambiassoya yöneliriz.Ne zaman tüm takım Cambiasso seviyesine çıkar o zaman Mascheronata yöneliriz.Bu iş basamak basamak yapılır(Basketbolda Oktay hocanın yaptığı gibi)

Dostum, biraz geç cevap veriyorum ama önemli bir noktaya parmak basmışsın. Kalitesiz transfer yapınca tam tersi yönde bir ilerleme oluyor. Önceden orta sahamızda Hagi Suat Tugay vs adamlar vardı. Bunlar yerini Felipe gibi adamlara bıraktı. Sonra Mehmet Topal Lincoln Linderoth gibi adamlar geldi. Daha sonra İnamoto, Sarp, Barış gibi adamlar geldi. Transfer yaptığında tam yerinde transfer yapacaksın ki 2-3 sene kafan rahat olacak. Yoksa bir adam tüm işleyen takımı b.k edebiliyor..

Geçin beyler şu şu kadar alıyormuş..

Takım içi dengelermiş..

Sende İnter'de Realde yıllarca oyna sanada verelim..

Hiçbir oyuncunun ağlamaya hakkı yok..

Hayatı boyunca Edirne sınırı geçip kendini ispatlayamadan 30 yaşına merdiven dayamış oyuncular kapamalı çenesini..

Çünkü iyi değiller yeteri kadar..

+Tarihinin en rezil senesini yaşatan oyuncular kesinlikle susmalı.

Onları döverek kovmadığımıza dua etmeli!

Yani takım içi denge olayı saçmalık. Bmw ile Şahin denk mi? Kardeşim adamın bonservisinde Inter yazıyor, bilmem ne spor değil. Gelecek iyi bir yabancının yarısını oynasınlar sesimi çıkarmam ama pas vermekten aciz adam çıkıpta "ben niye bu kadar alıyorum" demesin.

@nevzatdindar

Nevzat Dindar

Cambiasso, Galatasaray'a evet dediğini açıkladı.. Kaynak Arjantin'in ünlü gazetesi Ole...

Yıllardır izlerim bir türlü ısınamadım şu adama.

Ever Banega her an inter'e imza atabilirmiş, bazı kaynaklarda 10m euro bazılarında da 17m euro bonservis fiyatı geçiyor. Banega aldıkları an Cambiasso bize gelebilir. 8m civarı bırakabilirler. Tamamen hissiyat. İnşallah bizde Cambiasso :)

Ligde Emre'nin Fenerbahçe'ye katkısını gördükten sonra Esteban'ın ondan en az 2 gömlek üstü olduğunu düşünürsek yapacakları ortadadır.Şöyle bir durum var Inter bence oyunculara kolaylık sağlıyor Quaresma'yı Beşiktaş'a makul bir ücrete vermişlerdi.Cambiasso gelmek istedikten sonra birde yerine adam alıyorlarsa çok zor bir ihtimal değil.Eski yorumlarımda umutsuzdum bu transferden ama şimdi gelebilir diyorum.

Cambiasso ve yanında Muslera ?

Hmmmm

Takım kalitesine ciddi anlamda katkı sağlayacak isimler.

Ancak Cambiasso'nun geleceğini sanmıyorum.

Geçenlerde bir haber çıkmıştı. ' Çocuklarımın eğitimi için İtalya'da kalmak istiyorum ' şeklinde. Kaynağını hatırlamıyorum.

Zor transfer.

Bir de parasal yönden takım içi dengelerden bahsedelim.

Bu ' takım için denge ' gibi saçma sapan deyimi bir türlü anlamıyorum.

Hele bunu söyleyecek olan geçen seneki hezimetin sorumlularıysa, biraz utanması, yüzü olan konuşmaz.

Alacağı ücret ne olursa olsun, Cambiasso gibi bir adamın gelmesine en çok onlar sevinmeliler,

Çünkü bu adam alınacaksa, kendi yeteneksizliklerini kapatmaya yardımcı olması için alınacak.

Amaç da o değil mi zaten ?

Inter dünya üzerinde en kolay oyuncu satan kulüptür bence Cambiasso gelmek isterse gerisi kolay. Cambiasso-Selcuk bana sorarsanız Avrupa'nın en iyi ikililerinden birisi olur . Gerçekten abartmıyorum Selcuk az buz bir oyuncu değil Cambiasso ile birlikte hücum yönü de ortaya cıkacaktır.

Misal, Khedira-Alonso ikilisinden cok büyük farkı olduğunu düşünmüyorum bu ikilinin.

Adamlar Banega'yı 12-13 milyon euro'ya bağlamak üzere biz ise 30 yaşındaki Cambiasso'ya 10 milyon euro verecez.

Cambiasso transferi bana pek mantıklı gelmiyor heleki Avrupada olmadığımız bir sene için hiç mantıklı gelmiyor.

En fazla 1-2 sene iyi performansla oynayabilir.

Her ne kadar oynadığı maç sayısı olarak sezon ortalaması yüksek olsada bize geldiğinde bu ortalamanın bir şekilde düşeceğini düşünüyorum.

Ahmet abi Giggs 37 yaşında adam ortalama 25 maç oynuyor.Cambiasso mevcut fiziğiyle ve haliyle 35e kadar oynar bence.

Cambiasso transferi yıldız transferi için verilen sözü yerine getirmek içindir.Yoksa 10 milyon euro'ya şimdiye kadar orta saha oyuncusu alınmıştı bile...

Adamlar Banega'yı 12-13 milyon euro'ya bağlamak üzere biz ise 30 yaşındaki Cambiasso'ya 10 milyon euro verecez.

Cambiasso transferi bana pek mantıklı gelmiyor heleki Avrupada olmadığımız bir sene için hiç mantıklı gelmiyor.

En fazla 1-2 sene iyi performansla oynayabilir.

Her ne kadar oynadığı maç sayısı olarak sezon ortalaması yüksek olsada bize geldiğinde bu ortalamanın bir şekilde düşeceğini düşünüyorum.

Abi Cambiasso öle kişilikte bir oyuncu değil.Kendine iyi bakar,takımı içinde herşeyi yapar.Culio gibi.Savaşır en azından.

Ahmet abi Giggs 37 yaşında adam ortalama 25 maç oynuyor.Cambiasso mevcut fiziğiyle ve haliyle 35e kadar oynar bence.

Oda birşey mi 37'lik Zanetti bu sene 60 maça çıkmış. Dün gece dakika 110 soldan bindirip ara pası atıyordu halen daha. :)

Cambiassonun bonservisi en fazla 6 milyondur..Ama bizimkiler 10 milyon falan verirse hiç şaşırmam..İnterde balıklama atlar..

Heleki yıllığı 5 milyon falan deniliyor,böyle gelecekse hiç gelmesin..Herşeyde biraz mantık vardır..Ama ben gelirsede 3 veya 3,5 milyon verilebileceğini düşünüyorum..

Cambiassodan iistenilen katkıyı alabilmek için orta sahaya bir tane daha ofansif yönü daha iyi bir adam alınmalı.(lucho gonzales)

Selçuk ve Cambiasso ile 4-4-2 oynanılacaksa kanat adamların ve ileri ikilin kaliteli olmalı.daha çok hızlı ve çabuk oyuncuların olmalı...

Ama bence bu ikilinin önüne koyarım luchoyu,alarım sağ önede keita tarzı bir adam bakarım keyfime..

Takım içi dengeleri sallayın, Türkiye'de zor forma giyecek adamlar Estaban'ın aldığı parayı görüp atar yapamaz.

Esteban gelirse mükemmel olur ancak 30+ yaşlarında adamlara 10 milyon € gibi bir ücret verilmesi bende soru işaretleri yaratıyor. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Geri
Üst Alt