Et Tüketiyor musunuz?

şimdi şöyle;

karada yaşayan

otobur hayvanları gözleri hep yanlarda : koyun, inek, geyik vs...

etobur hayvanların gözleri ise hep önde : aslan, kaplan ,çıta, vs

bizimde gözlerimiz önde olduğuna göre

demek ki bizler etoburuz

Et bir yaşam biçimidir, etsiz bir hayatı yaşamaktansa vurun beni gitsin.Şaka bi yana, bitkilerden alamayacağımız proteinler mevcut ette.Sonuç olarak,

Et hayattır, hayat güzel.

dana ,koyun , kuzu ,keçi , balık , deniz böcekleri vs..

rakının yanında iyi giden hiç bir canlıyı affetmem ;)

birde yanında manda yoğurdu varsa tadından yenmez :D

Et ihtiyacı küçüklükten başlayan alışkanlıktan geliyor. Hayvanlara kıymadan diğer besinlerle de sağlıklı yaşayabiliriz aslında. Ama vücut alıştığı için eti istiyor artık, bağımlılık gibi bir nevi. Ben de çok seviyorum et yemeyi ama yediğim her an da vicdan azabı duyuyorum. Hayvanların da yaşama hakları bizlerle eşittir ama biz maalesef bunu ellerinden almışız diğer canlıların. Uydurma inanışlarla da "dünyadaki tüm hayvan ve bitkilerin insanların hizmetine sunulduğu" yalanına inandırmışız kendimizi.

Bizim tarz bir toplumda %90'ı etsiz asla der zaten, ben de seviyorum tabi.

Ama ben şahsen sulu yemekte çok et, et türü aramam.

Misal bazıları yeşil mercimek'i bile kıymasız yemiyor, veya çorba bile etli olsun istiyor, düğün çorbası, kelle-paça gibi. Ama o derece bir bağımlılığım yok benim.

Bunun dışında kebap, mangal, köfte, haşlama, şiş tarzı şeyleri tabi ki severim herkes gibi.

Tavuk etini pek sevmem ama en çokta onu yiyoruz mecburiyetten, balık ile ise kötü anılarım var 2 kere (1'i evde, 1'i de balık-ekmek yerken) kılçık saplandı boğazıma. Bir tanesi yüzünden neredeyse operasyon geçiriyordum. Doktor son anda görüp çıkarmıştı. Ondan beridir balık yerken hiç zevk alamıyorum.

Etsiz yemekten aç kalkıyorum.

Et ihtiyacı küçüklükten başlayan alışkanlıktan geliyor. Hayvanlara kıymadan diğer besinlerle de sağlıklı yaşayabiliriz aslında. Ama vücut alıştığı için eti istiyor artık, bağımlılık gibi bir nevi. Ben de çok seviyorum et yemeyi ama yediğim her an da vicdan azabı duyuyorum. Hayvanların da yaşama hakları bizlerle eşittir ama biz maalesef bunu ellerinden almışız diğer canlıların. Uydurma inanışlarla da "dünyadaki tüm hayvan ve bitkilerin insanların hizmetine sunulduğu" yalanına inandırmışız kendimizi.

hayvanlarda bizde bitkileride yemeyelim o zaman.nede olsa onlarda canli.varmi boyle bir dusunce?Agaclar kesilip ahsapta yapilmasin kagitda yapilmasin.agaclarin meyveleri yiyilmesin oda agacion cocuklari kiyirmi la o portkali sikip suyunu icmeye.

Yok oyle hayat.hele birde yiyorumda ama vicdan azabi cekiyorum.

Hayvaninda bitkininde hakkini koruyacan elbet.

Kendine yetigince yiyeceksin.Gidipte nehire kimyasal atmayacaksin.

Gidipte aslani pengueni ne bileyim bu turlu hayvanlari derisinden dolayi oldurmeyeceksin.

Kos kocaman fili disiden boynuzundan dolayi.Koskocaman balinayi koku icin oldurmeyecen.

Sokak hayvanlarina kediye kopege iskence vermiyecen.

Hayvan haklari bunlardir.

Ayrica eger tepki koyacaksiniz inetrnetde videolari dolasan hayvanlara iskence verilerek oldurulen yerlerdende yemiyecen o zaman baska tabiki.

Her pazar saumon baligi, unlayip yagda pisiricen soyle.. Ufff

Kebapsız, dönersiz, köftesiz bir hayat hayal edemiyorum. :)

Et bir nimettir. Hayvanlara acıdıkları için et yemeyenlere saygı duyuyorum ama aynı zaman anlayamıyorum. Her canlının belli bir misyonu var bu dünyada. Eti tüketilen hayvanlar da insanlara hizmet için yaratılmış. Unutmayın ki o hayvanları besleyen, koruyan, büyümesinde yardımcı olanlar da insanlar. İnsanlar olmadan o hayvanları çoğu zaten ölür.

hayvanlarda bizde bitkileride yemeyelim o zaman.nede olsa onlarda canli.varmi boyle bir dusunce?Agaclar kesilip ahsapta yapilmasin kagitda yapilmasin.agaclarin meyveleri yiyilmesin oda agacion cocuklari kiyirmi la o portkali sikip suyunu icmeye.

Yok oyle hayat.hele birde yiyorumda ama vicdan azabi cekiyorum.

Hayvaninda bitkininde hakkini koruyacan elbet.

Kendine yetigince yiyeceksin.Gidipte nehire kimyasal atmayacaksin.

Gidipte aslani pengueni ne bileyim bu turlu hayvanlari derisinden dolayi oldurmeyeceksin.

Kos kocaman fili disiden boynuzundan dolayi.Koskocaman balinayi koku icin oldurmeyecen.

Sokak hayvanlarina kediye kopege iskence vermiyecen.

Hayvan haklari bunlardir.

Hayvanları kesip yeme hakkı hiç birimizde yok. Ben bitkilerde bahsetmedim zaten. Sokaktaki hayvanın yaşama hakkı ne kadarsa senin de yaşama hakkın o kadar; 2+2=4. Bir defa atalarımız ortak. Keşke öyle bir imkan olsa da onlar biraz da bizleri kesip yeseler, belki o zaman empati kurmaktan aciz insanlar da empati kurabilir. Sen kimyasalı denize o hayvanı daha sağlıklı olarak yemek için bırakmıyorsan zaten bırak gitsin o kimyasalı... Üzülerek söylüyorum ki dünya üzerindeki en aşağılık varlıklar bizleriz, yani insanlar.

etsiz hayat olmaz ot yiyerek ot gibi yaşanmaz :asd: hemen bir lahmacun söyleyeyim mesela acıktım :p

Hayvanları kesip yeme hakkı hiç birimizde yok. Ben bitkilerde bahsetmedim zaten. Sokaktaki hayvanın yaşama hakkı ne kadarsa senin de yaşama hakkın o kadar; 2+2=4. Keşke öyle bir imkan olsa da onlar biraz da bizleri kesip yeseler, belki o zaman empati kurmaktan aciz insanlar da empati kurabilir. Sen kimyasalı denize o hayvanı daha sağlıklı olarak yemek için bırakmıyorsan zaten bırak gitsin o kimyasalı... Üzülerek söylüyorum ki dünya üzerindeki en aşağılık varlıklar bizleriz, yani insanlar.

Insanlari savunacak halim yok, insanlarin icinde Stalin gibi Haydar gibi bilimum serefsizlerde vardir.

Hayvanlari kesip yeme hakkimiz olmasaydi zaten bu dunya baska olurdu. O zaman onlar bizleri kesip yerdi.

Su an var olan bizim onlari kesip yememiz.

tamamda kardeşim aynı hayvanlar birbirlerini gerektiğinde yemiyormu zaten, aslan ne ile besleniyor yada kaplan v.s etçil hayvan türleri? bu doğanın kanunu ben et yemiyorum diyerek hayvanların koruyuculuğunu üstlenemezsin doğanın bir düzeni var...

zaten çok yakında klonlanmış labaratuvarda üretilen yapay etler yemeğe başlıcaz ya bunları yiyecez yada hepimiz zorunlu olarak vejeteryan olucaz...

Geri
Üst Alt