- 22 Kasım 2008
- 14.511
- 939
- 418
Et girmeyen yere dert girer
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Tüketim yanında az kalır, kasap gördüğüm yeri yağmalarım,koyunları kaçırırım.
Et ihtiyacı küçüklükten başlayan alışkanlıktan geliyor. Hayvanlara kıymadan diğer besinlerle de sağlıklı yaşayabiliriz aslında. Ama vücut alıştığı için eti istiyor artık, bağımlılık gibi bir nevi. Ben de çok seviyorum et yemeyi ama yediğim her an da vicdan azabı duyuyorum. Hayvanların da yaşama hakları bizlerle eşittir ama biz maalesef bunu ellerinden almışız diğer canlıların. Uydurma inanışlarla da "dünyadaki tüm hayvan ve bitkilerin insanların hizmetine sunulduğu" yalanına inandırmışız kendimizi.
hayvanlarda bizde bitkileride yemeyelim o zaman.nede olsa onlarda canli.varmi boyle bir dusunce?Agaclar kesilip ahsapta yapilmasin kagitda yapilmasin.agaclarin meyveleri yiyilmesin oda agacion cocuklari kiyirmi la o portkali sikip suyunu icmeye.
Yok oyle hayat.hele birde yiyorumda ama vicdan azabi cekiyorum.
Hayvaninda bitkininde hakkini koruyacan elbet.
Kendine yetigince yiyeceksin.Gidipte nehire kimyasal atmayacaksin.
Gidipte aslani pengueni ne bileyim bu turlu hayvanlari derisinden dolayi oldurmeyeceksin.
Kos kocaman fili disiden boynuzundan dolayi.Koskocaman balinayi koku icin oldurmeyecen.
Sokak hayvanlarina kediye kopege iskence vermiyecen.
Hayvan haklari bunlardir.
Hayvanları kesip yeme hakkı hiç birimizde yok. Ben bitkilerde bahsetmedim zaten. Sokaktaki hayvanın yaşama hakkı ne kadarsa senin de yaşama hakkın o kadar; 2+2=4. Keşke öyle bir imkan olsa da onlar biraz da bizleri kesip yeseler, belki o zaman empati kurmaktan aciz insanlar da empati kurabilir. Sen kimyasalı denize o hayvanı daha sağlıklı olarak yemek için bırakmıyorsan zaten bırak gitsin o kimyasalı... Üzülerek söylüyorum ki dünya üzerindeki en aşağılık varlıklar bizleriz, yani insanlar.
Et ihtiyacı küçüklükten başlayan alışkanlıktan geliyor. Hayvanlara kıymadan diğer besinlerle de sağlıklı yaşayabiliriz aslında. Ama vücut alıştığı için eti istiyor artık, bağımlılık gibi bir nevi. Ben de çok seviyorum et yemeyi ama yediğim her an da vicdan azabı duyuyorum. Hayvanların da yaşama hakları bizlerle eşittir ama biz maalesef bunu ellerinden almışız diğer canlıların. Uydurma inanışlarla da "dünyadaki tüm hayvan ve bitkilerin insanların hizmetine sunulduğu" yalanına inandırmışız kendimizi.