Et Tüketiyor musunuz?

Duman Güngören

Parçalı Üye
Merhaba renkdaşlar et tüketiyormusunuz? vejetaryanlık hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Zevk meselesi tabi ki ama ben et yemezsem hayattan zevk alamam gibi geliyor..

Ya etsiz güzel yemeklerde var, herseyin yeri ayri. Ama Döner/Iskender, Kebab, Lahmacun, Manti, Steak, Burger filan hayatin en güzel seylerinden birisi dir.

Sağlık sorunlarına yol açtığı için yemeyenleri anlarım ama hayvan hakları vs. diye saçmalayanları umursamam bile.

Vejetaryen arkadaşlarım hatta bir tane de Vegan arkadaşım var. Veganlığı biraz abartı görüyorum açıkçası. Vejetaryen arkadaşların ise anlattığı her şeye katılıyorum ve büyük saygı duyuyorum ama irade meselesi, bir de alışmışız yani. Seviyoruz, bırakamayız fikirlerine katılsak bile :)

Bununla birlikte vejetaryen yaşam biçiminin aşağılanması ve dalga konusu olması beni rahatsız ediyor o ayrı. Malum bir de bizim millet çok meraklıdır başkasın keyfine yorum yapmaya :D

Bizim türkler et yemesini sever. Bakarsan etli yemek cesitleri ülkemizde almis basini gidiyor.

Ben sahsen eti severim. Etsiz bir hayat düsünemiyorum, cünkü etin yeri bir baskadir. Ama vejeteryan olan kisilere de saygi duyarim. Zevk ve hayata bakis acisi degisiktir herkes icin.

Vejeteryan arkadaşlarım hatta bir tane de Vegan arkadaşım var. Veganlığı biraz abartı görüyorum açıkçası. Vejeteryan arkadaşların ise anlattığı her şeye katılıyorum ve büyük saygı duyuyorum ama irade meselesi, bir de alışmışız yani. Seviyoruz, bırakamayız fikirlerine katılsak bile :)

Bununla birlikte vejetaryen yaşam biçiminin aşağılanması ve dalga konusu olması beni rahatsız ediyor o ayrı. Malum bir de bizim millet çok meraklıdır başkasın keyfine yorum yapmaya :D

en nefret ettigim su son moda, etsiz ama tofu lu makarna filan, ya neden et yimiyorsun ama et gibi versyon yaratmaya calisiyorsun ?

Tüketim yanında az kalır, kasap gördüğüm yeri yağmalarım,koyunları kaçırırım.

Dün bi arkadaşla bunun muhabbetini yapmıştık özellikle kırmızı etsiz bir hayat düşünemiyorum :)

et tüketiyorum. bir kere herşeyden önce öyle alıştırılmış öyle yetiştirilmişiz. bazen dünyadaki üretim tesislerinde tespit edilen hayvan zulümlerini görünce vejeteryan olasım geliyor ama yine de etten vazgeçemiyorum. en azından o şekilde üretilen hayvanların etlerini kullanan firmaların ürünlerini mümkünse tüketmemeye çalışıyorum. (Burger King, Mc'Donalds, Kentucty Fred Chicken vs... gibi)

[attachment=7001:maceraci.jpg]

1973 yılında vejeteryanlığa tepki olarak doğdu

Ekli dosyalar

• maceraci.webp
    maceraci.webp
    42,7 KB · Görüntüleme: 271
Hele de kuzu pirzola oldu mu ne yenir var ya oy oy oy

Dana ve kuzu etini bayıla bayıla yerim ama tavuk eti sevmem. VejTAVUKeryan diye bir kategori varsa ben ona dahil olabilirim..

Onunla iliskimiz cok eskilere dayanir.Adeta bizimkisi bir ask hikayesidir.

Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk

Abartısız neredeyse haftanın 6 günü kırmızı et ağırlıklı olmak üzere, balık ve tavuk eti tüketiriz. Eti çok sevmemizin dışında. İnsan vucuduna en yararlı besin maddesi de ettir. Hayvanları severiz ama et de yeriz.

Et yemeyenlere sorarsan "onlarında yaşama hakkı" olduğunu söylerler. "Ama onlarda yiyor" deyince "yiyorlar, çünkü insan gibi düşünemiyorlar" diyorlar. "Peki onlarda düşünebilseydi ot mu yiyeceklerdi" deyince ne diyecekler merak ediyorum. Muhtemelen "otta bir canlıdır yemiyelim" de diyemiyecekler. Doğanın kanunudur arkadaş. Sen yemezsen başkasının yemesine de karşı çıkmazsın. Bir süre sonra sindirim sisteminin florası değişince acaba ne yapacaklar :D

Tabi bu söylediklerim ihtiyaç için olanlar.

Bir de zevk olsun diye hayvan öldürenler var. İşte onlar aşağılık yaratıklardır.(Gsc cafe suresi, 13. ayet)

Geri
Üst Alt