Et Tüketiyor musunuz?

Antep ata sözu: Allahim beni Eşsiz birak ama etsiz birakma. Amin

Abartısız neredeyse haftanın 6 günü kırmızı et ağırlıklı olmak üzere, balık ve tavuk eti tüketiriz. Eti çok sevmemizin dışında. İnsan vucuduna en yararlı besin maddesi de ettir. Hayvanları severiz ama et de yeriz.

Et yemeyenlere sorarsan "onlarında yaşama hakkı" olduğunu söylerler. "Ama onlarda yiyor" deyince "yiyorlar, çünkü insan gibi düşünemiyorlar" diyorlar. "Peki onlarda düşünebilseydi ot mu yiyeceklerdi" deyince ne diyecekler merak ediyorum. Muhtemelen "otta bir canlıdır yemiyelim" de diyemiyecekler. Doğanın kanunudur arkadaş. Sen yemezsen başkasının yemesine de karşı çıkmazsın. Bir süre sonra sindirim sisteminin florası değişince acaba ne yapacaklar :D

Tabi bu söylediklerim ihtiyaç için olanlar.

Bir de zevk olsun diye hayvan öldürenler var. İşte onlar aşağılık yaratıklardır.(Gsc cafe suresi, 13. ayet)

hayvani zevk icin olduren yok onlarin yasamaya hakki var diyen iki dusuncede sapikliktir bence.

Gidip nehire elektrik veren kimyasal atan bu turlu seyler yapan serefsizin tekidir.

Ama eti yeyile bilen hayvanlarin hepsi insanlar icin var.nasil bitkilerin oldugu gibi.

Hemen hemen her gün et tüketirim. Ot yemem.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Ne fazla etçil olmak lazım ne de fazla otçul. Etin içerisinde de insan sağlığı için gerekli önemli besin kaynakları var. Sakatatlarda bile insan beynine faydalı olan besin kaynakları mevcuttur. Özellikle B12 gibi.

Bizim bir kasap var hep ondan aliriz eti, Baskasindan almiyoruz serefsizler camis felan kesiyorlar.carsambalari keser bu kasap yalnniz.Gecen hafta kacirmisdik 1 hafatadi ot yiyorduk sukur bu gun aldik ;)

Dana ve kuzu etini bayıla bayıla yerim ama tavuk eti sevmem. VejTAVUKeryan diye bir kategori varsa ben ona dahil olabilirim..

Ben de tavuktan tiksindim iyice..Veriyorlar hayvana hormonu 1 ayda oluyor kocaman tavuk ne tat kaldı ne birşey...Ama tavsşyem köy tavuğu bulmaya çalış hakikaten tadı çok farklı oluyor..Ben artık öyle yapıyorum hanım pişiriyor sağolsun..

Kuzuları çok severim ama pişmiş olarak.

Kuzu da severim ama dana ilk tercihimdir :)

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Tavuk sevmem yaw hele tam pişmemiş ise böyle ne biliyim haşlanmış olanı o zaman vejeteryan olasım geliyor sonra bi ciğer yiyorum ferahlıyorum

Geri
Üst Alt