- 28 Ocak 2011
- 27.505
- 21.919
- 578
Hem de çok tüketiyorum, bir ara vejetaryen olmayı denedim ama başarısızlıkla sonuçlandı.
Son düzenleme:
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Hemen hemen her gün et tüketirim. Ot yemem.
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
et yemeyen insan olurmu .
Yemen icin hic bir sebep yok. hatta pisirmeden yemeye baslarsan bir sene icinde damar tikanikligindan olme ihtimalin yuksek.
Insanlarin eti pisirme nedeni ette bulunan zararli yaglari insan vucudunun hazmedememesi. Pisirmek suni hazm.
Binlerce yil once buzul caginda normal besinlerimiz olan bitkiler iklimden etkilenerek yok oldugunda mecburen hayvan avlamaya ve hayvan eti yemeye basladik.
Bu ani fakat zoraki degisim vucutta fatal error verdigi icin insanlarin saglik orani gitgide dustu ve bunu bilim adamlari buzul caginda et yemeye baslayan insanlarin fosillerinden ve kemik yapilarindan gorebiliyor. Buzul cagdan once bitki, sebze ve meyve ile beslenen insanlar kemik yapilari buzul caginda yasayanlara gore cok daha saglikli. Buzul cagda yasayan insanlarin surekli hastaliklarla, dis curumeleriyle vs bir suru saglik problemleriyle bogustugu bugun bilinen bir gercek.. Bugun bile et ve hayvan mamullerini daha cok tuketen ulkelerde kanser, romatizma, kalp hastaliklari damar tikanikliklari orantili bir sekilde daha yuksek. ne kadar az hayvan mamulleri tuketilirse o ulkede bu hastaliklara daha az rastlaniyor. Bu da bir gercek. ha peki ben yemiyo muyum? hemde afiyetle. dun gece okuz kadar hamburgeri yedim mesela. Ama gercekleride goz ardi etmemek lazim. Sirf yiyorum diye et yemeyi savunmak dogru degil. Sigara icen bir insanin sigaranin sagliga zarari olmadigini savunmasi gibi olur bu durum.
Dun Mcdonalds da: Big BigMac menu, yanina da su yeni Burger Tabasco sosu aldim![]()
Ben uzum süredir mcdonalds dan birsey yemedim. Tiksiniyorum oradan, hamburgerler hep iğrenç bir şekilde servis ediliyor, iceriginin yarısı ambalaja yapışmış falan oluyor.Dun Mcdonalds da: Big BigMac menu, yanina da su yeni Burger Tabasco sosu aldim![]()
nasildi ? daha deneme sansim olmadi
Ben uzum süredir mcdonalds dan birsey yemedim. Tiksiniyorum oradan, hamburgerler hep iğrenç bir şekilde servis ediliyor, iceriginin yarısı ambalaja yapışmış falan oluyor.
Yani Almanya da çoğu kez bununla karşılaştım, hele hele dolu oldu mu ve hızlı çalışmaları gerektiğinde insanın iştahı kaçıyor bu şekilde görünce.
Ben Burger King'i daha çok beğeniyorum, orada servis süresi belki bazen biraz daha uzun sürüyor ama Mcdonalds daki gibi iğrenç bir şekilde hamburgerleri ambalajın içinde dağılmış bulmadım şimdiye kadar.
Ama en güzeli KFC be![]()
I am the one who knocks!
ben isterim lütfen genelleme yapmayalım.Aslinda hem etik ve hem saglik acisindan en dogrusu ne et yemek ne de vejeteryan olmak. Hayvanin etini yemeyip, sutunu yumurtasini peynirini vs yemekte ayni kapiya cikiyor. Sonucta hayvan mamulleri insan sagligina yararli bir gida turu degil. O yuzden vegan olmak daha mantikli.
Cok ilginc bir dunyada yasiyoruz arkadaslar. Ornek vereyim. Fistik gibi bir bayan ve yaninda inek. Git birini op desem hic dusunmeden gider bayani opersiniz. Ama hic birimiz kendi türümüz olan bir bayanin sütünü icmek istemez. Hatta dusuncesi bile tiksinti verir. Ama 500 kiloluk les gibi kokan inegin sutunu likir likir hem icer hemde cocuklariniza icirirsiniz. Halbuki tipki bir kadinin sutunun hayatta tek var olus nedeni bebegini beslemesi oldugu gibi ineginde sutu insan yavrusundan 20 kat daha agir dogan yavrusu icin. Ineklerin sutunu modern teknoloji ve hayvan esaretligi ile onlardan resmen caliyoruz. Tipki bir bayanin sut yapabilmesi icin hamile kalmasi gerektigi gibi inekleride imalathanelerde suni yollarla dolleyip hamile birakiyoruz. Dogrudugunda tekrar, sonra tekrar, sonra tekrar. Hayvanin ne sut vermeye ne de dogurmaya artik dermani kalmayinca gidecegi yer mezbaa oluyor. Bu ne vahset, ne alcak bir sistem.. Insan koleligi bitti ama hayvan koleligi tum hiziyla devam ediyor. Hatta insan nufusu cogaldikca hayvan kolelerin sayisi da o orantida artmakta.
En guzeli KFC, bana 10 dakikalik mesafede Roermond da.![]()