Et Tüketiyor musunuz?

Et yerim ama çoğunlukla balık eti veya beyaz et.Kırmızı et sanırım hiç yemem.Yalnız hayvanlarla kedi-köpek gibi kaynaşırsanız vicdanen zor oluyor.Ben 4-5 yıl önce çiftlik açmıştım(büyük zararla kapattım) ister istemez ineklerle ve buzağılarla iletişimde oluyorsunuz.Özellikle ellerinle süt içirdiğin buzağıyı kesime götürmek değişik bir duygu.Neyse uzun uzun hikayeler mevcut,neyse artık.Sadece mümkün olduğunca kırmızı et yemiyorum.Zaten benim içim varsa yoksa balık eti.

Askerde bol bol hindi eti yedirdiler o yıllardan sonra şuan sadece balık yiyorum midem kaldırmıyor diğerlerini...

Burger King, McDonalds ve KFC nin yok ne yazik ki. Sanirim bu aralar belirli bir kac büyük sehirde Burger King eve servis deniyor, ama tabi benim burda yok .

Doğru tr de işsizlik oranı yüksek olduğu ve Maaşlar düşük olduğu için motokurye bulmak kolay Olmalı. Uyduruk bir tekel büfesi bile eve servis yapıyor Istanbul da.

Zorunda kalmadığım sürece tüketmem vegan filan değilim ancak lezzet zincirimde ön sıralarda değil pek.

Geçen markette et alayım dedim bir güzel sıralamışlar

Dana kıymalık 32 TL
Dana kuşbaşı 37 TL
Dana sotelik et 45 TL
Dana Antrikot 55 TL
Dana Bonfile 66 TL

Organik Dana Kıymalık 52 TL
Organik Dana Kuşbaşı 63 TL
Organik Dana Parça Et 67 TL

Fiyatlar gözümün önünden gitmiyor lan :D Gelde ye yiyebilirsen yarım kilo kıyma alayı dedim 32 TL'lik kıymalık etin çok yağlı olduğunu kuşbaşıdan kıyma yapayım dedi, bende tamam yarım kilo kuşbaşılık et ver kıyma yapma dedim, abi bu çok sert oluyor 45 TL'lik sotelik et vereyim dedi. Ulan yeter bu ne 1 et 45 TL olur mu nereye gidiyor bu fiyatlar nerede duracak hani öyle lüks takılayım demiyorum bile Bonfile, Antrikot falanı geçtim, kıyma, sote bile hayal gel de tüket!

Birde organik diye birşey çıkarmışlar onlar ateş pahası hem 45 tl ete vereceğim hemde organik olmayacak. Yani şuan gerçek etin kilosu en az 52 TL oda kıymalık et, diğer yediğimiz 40-45 TL'ye yediğimiz etler hem organik değil hemde ateş pahası gittim 13 TL'ye bütün tavuk aldım tabi oda organik değil, benim aldığımın kilosu 7 TL organik tavuk var yanında kilosu 22 TL

:D

Geçen markette et alayım dedim bir güzel sıralamışlar

Dana kıymalık 32 TL
Dana kuşbaşı 37 TL
Dana sotelik et 45 TL
Dana Antrikot 55 TL
Dana Bonfile 66 TL

Organik Dana Kıymalık 52 TL
Organik Dana Kuşbaşı 63 TL
Organik Dana Parça Et 67 TL

Fiyatlar gözümün önünden gitmiyor lan :D Gelde ye yiyebilirsen yarım kilo kıyma alayı dedim 32 TL'lik kıymalık etin çok yağlı olduğunu kuşbaşıdan kıyma yapayım dedi, bende tamam yarım kilo kuşbaşılık et ver kıyma yapma dedim, abi bu çok sert oluyor 45 TL'lik sotelik et vereyim dedi. Ulan yeter bu ne 1 et 45 TL olur mu nereye gidiyor bu fiyatlar nerede duracak hani öyle lüks takılayım demiyorum bile Bonfile, Antrikot falanı geçtim, kıyma, sote bile hayal gel de tüket!

Birde organik diye birşey çıkarmışlar onlar ateş pahası hem 45 tl ete vereceğim hemde organik olmayacak. Yani şuan gerçek etin kilosu en az 52 TL oda kıymalık et, diğer yediğimiz 40-45 TL'ye yediğimiz etler hem organik değil hemde ateş pahası gittim 13 TL'ye bütün tavuk aldım tabi oda organik değil, benim aldığımın kilosu 7 TL organik tavuk var yanında kilosu 22 TL

:D
Ben de bu organik olayına taktım kafayı hocam. Organik domates !?! Ha neymiş hormon zirai ilaç içermiyormuş . Normalde de böyle olması gerekmiyor mu? Domatese 10 lira ver eeee 10 liram yok? O zaman kanser olabilirsin

Ekmek arası mangal sucuğu büyük ısırıklarla götürürken henüz hazmını bitirmeden azcık ısınmış pastırmayı da elimle götürüyorum. Sonrası ice tea limon ayran filan ne bulursam artık

Ben de bu organik olayına taktım kafayı hocam. Organik domates !?! Ha neymiş hormon zirai ilaç içermiyormuş . Normalde de böyle olması gerekmiyor mu? Domatese 10 lira ver eeee 10 liram yok? O zaman kanser olabilirsin

Aslında organik muhabbeti şuan o ürünün gerçek fiyatını gösteriyor bize biraz hile ve hurda ile fiyatları düşürülüyor ve biz bunu bile pahalı buluyoruz çünkü gerçek fiyatları dudak uçuklatıyor her gıda ürününün birde organik olanı var

Et normalı 45 TL organik 67 TL
Süt normalı 2,75-3 TL organik 5 TL
Tavuk normali 6 TL organik 22 TL
Yumurta(10 tane) normali 5,5 TL, Organik 13,5 TL

yediğimiz her üründe hormon var ve birde utanmadan organik adı altında hormonsuz çıkararak bunu kabul ediyorlar,

Birde sebze meyve var ki onlarda durum daha vahim hormon oranı fiyatlara yansıyor, hormonlu, az hormonlu, organik diye.
Domates normali 2,5 TL, Salkım 4,5 TL, Organik 8 TL
Ulan limonun bile organiği olur mu geçen sene gördük oluyor işte biri KG 5 TL'den satılıyor, diğeri 3 TL'den

vs vs bizim gibi açık açık hormonlu gıda yedirilen bir ülke daha yoktur sanırım. Sadece organik besleneyim dersen aylık sadece mutfak giderin maaşını geçer. Hormonlu yani fiyatı düşürülmüş ürünler bile ateş pahasıyken organik yemek kimin haddine

Tüketiyorum. Okuduğum düşünceler de bir gram şüpheye düşürmüyor yaptığım şeyin doğruluğu hakkında.

iN5i

Aslında ciddi ciddi ben de canlıların köle olduğunu düşünmeye başladım, bence insanlar ne et tüketmeli ne bitki çünkü hepsi canlı, sende can varsa onlarda da var, bence cansız maddelerle beslenmeliyiz..

Hatta hayvanları anlamak da zor, sen git bitkilerle ve başka hayvanlarla beslen, hiç ortak atadan geldiğin birini yemek akla, mantığa, ahlaka yakışıyor mu? Bu hayvnlar grçekten çok ahlaksızlr ve birbirlerine saygısızlar, bu evrim nerde arkdaş niye bunlarda ahlak evrimleşmemiş hyret bişey ya. oysa hepiiz ortak atadn geliyrduk, bence evrm bazı canlılara torpil geçmiş. oh kuralsız kaidesiz dertsiz tasasız yaşayıp gidiyorlar. Ama ben ümitliyim bu evrimden, bence 200 milyon yıl sonra bu hayvan arkadaşlarda da ahlak kavramı evrimleşecek, işte o zaman herşey güzel olacak, hatta bence hayvanlr insanlardn bile daha ahlaklı ve saygılı olacak, birbirleriyle beslenmekten vazgeçip daha mantıklı besnlr bulacaklardır kendilerine, belki insanlar da bundan ders alırlar o zaman..

Geri
Üst Alt