Euroleague Ön Elemedeyiz

Cevap: Euroleague İçin Saldır Galatasaray!

ENTERESAN, BiR O KADAR DA KÖTÜ BİR HABER!

Banvitspor Kulübü, ULEB'e Eurolig icin "Türkiye'den katilan takim normal sezonun lig siralamasina göre belirlensin, biz katilalim" basvurusunda bulundu. ULEB ise bu konuda keyfi bir karar verme hakkina sahipmis. Yani ULEB, "TBL'deki statü bizi ilgilendirmez, biz normal sezona bakacagiz" da diyebilir, "Play-Off'lar gecerli olacak" da diyebilir.

:mad:

19. Takımların Avrupa Kupalarında Temsil Hakkı

19.1. Takımların uluslararası kupalarda temsil hakları Normal Lig, Play-Off ve

Türkiye Kupası maçları sonuçları dikkate alınarak belirlenir.

19.2. Uluslararası organizasyonlarda Türk takımlarına temsil hakkı verilmesi

TBF‘nun yetkisinde oldugundan takımların Avrupa Kupalarındaki temsil

hakkı Ligler Direktörlügü tarafından tespit edilir ve TBF Yönetim Kurulu’nun

onayını müteakip kesinlesir.

19.3. Lig Sıralaması su kriterlere göre olusur:

1. Play-Off Sampiyonu

2. Play-Off Finalisti

3. Normal Lig Sezonu 1. si

4. Yarı Finalde Elenen Takımlardan Normal Sezonu Daha Üst Sırada Bitiren

5. Yarı Finalde ElenenTakımlardan Normal Sezonu Daha Alt Sırada Bitiren

6. Türkiye Kupası Sampiyonu

7. Normal Lig 2.si

8. Normal Lig 3.sü

9. Normal Lig 4.sü

10.Normal Lig 5.si

11.Normal Lig 6.sı

12.Normal Lig 7.si

13.Normal Lig 8.si

14.Normal Lig 9.su

15.Normal Lig 10.su

16.Normal Lig 11.si

17.Normal Lig 12.si

18.Normal Lig 13.sü

19.Normal Lig 14.sü

20.Normal Lig 15.si

21.Normal Lig 16.Sı

19.4. Lig bu kriterler üzerinden TBF Yönetim Kurulu tarafından tescil edildikten

sonra, Avrupa Kupalarına katılmak üzere Ligler Direktörlügü tarafından bir

numaralı Kupadan son sıradaki Kupaya kadar bos olan kontenjanlara, tescil

edilen sıraya göre takımlara teklif yapılır.

19.5. Bu teklifler yapılırken FIBA tarafından verilen Kupa kontenjanları dikkate

alınır. Bos kontenjanlı en yüksek Kupaya katılım teklifi sampiyon takıma

yapılır. Daha sonra teklifler, tescilli lig sıralamasında yukarıdan asagıya

dogru inilerek, kontenjanı bos en itibarlı Kupadan baslayarak Ligler

TBL birincisi şampiyon ikincisi finalistir ULEB'de takımları bu sıralamaya göre çağırmakta ve B lisansı veririken (direk katılım veya öneleme için) her zaman play-off sonucu esas alınmakta(zaten hiç bir yerde normal sezon birincisi yada ikincisi gibi bir ifade de yok) .Aynı mantıkla biz şampiyon olacak olursak direk euroleague katılabileceğiz bu durumda da normal sezonu mu esas alacaklar ?

Doğrudur ULEB sonuçta özel bir yapıya sahip ve B lisansını mevcut uygulamasına hak etmiş bir takıma vermeyebilir ama bunun için bu takımın euroleague uygun olmadığını (yada herhangi bir açıdan engel bir durum olduğunu yada başka bir takımın daha uygun olacağını düşünmesi) gerek.

Sonuç olarak şu noktayı anlamakta güçlük şekiyorum biz (bence pek olası olmasa da) A lisansı alabilecek bir klüpmüyüz yoksa (yine bence bu senaryo da olası değil) B lisansı (direk katılım yada öneleme için) hak ettiği halde bu hakkı verilmeyecek bir klüpmüyüz.İki nokta arasında büyük bir fark var (ki bana kalırsa ikisinin ortasında bir yerdeyiz henüz)

gsbasketten alıntıdır...

banvit in nesini alacaklae eurolige.eurolig o kadar aptal bir organizasyon mu?banvit in bütöesi ne,avrupa gecmişi ne salonu ne?herksin bi tarafları kalkmış

Finale kalırsak katılma ihtimalimiz ne?

Şampiyon olursak katılma ihtimalimiz ne?

finale kalırsan on eleme kesin oynucan avrupadaki takımlara gore direkte gidebilirsin

sampiyonluk direk gidersin

Artık kapatın arkadaslar su a lisans banvit galatasaray bjk basvurmus konuları konu kapandi ve lisansi prokom aldı 1 yıl sonra liglerden sonra yeni lisans sozlesmeleri yapana kadar bu konuyla ilgili birsey yapilamaz

simdiki durum galatasarayimizin b lisansi alıp euroleague nasil katilir onemli olan bu...

Rusya'da Cska ve Kazan final oynarsa kesin katılıyoruz o listeye göre . Ki iki takımda şu anda yarı finalde bugün playoff maçları var.

Finale kalırsak, hiçbirşeye bakılmadan ön elemeye kalıyoruz diye biliyorum.

on eleme 3 tur gelcek takımları sayiyim alba khimki rytas charlerio paok veya aris milano cantudan 1si hemofarm krka daha sayamadigim bir iki takım daha var yani orasına kolay degil...

düsün kazan bu kadrosuyla gecememisti cunku tek macta hata yaptınmı bitiyosun.hata yapma luksun yok...

canım sıkıldı italyan yunan ispanyol basketbol forum sitelerine google çevirinin en çok çevirisi ile göz gezdiriyom.

2011 2012 euroelague konularını inceliyorum

en çok suan bilbao galatasaray kazan milano valencia ve cajasol konusuluyor

bir italyan forumunda moderatörün yazdığı dikkatimi çekti

In caso di vittoria Kazan Kazan va per licenza B e licenza C da assegnare. Dubito di 6 spagnole in EL, per fortuna ULEB la prima delle preliminariste è il Galatasaray che ha grandi piani per il futuro (tanto che parrebbe abbia chiesto la licenza A), dunque direi che è plausibile vedere 3 turche dirette in EL.

Türkçesi googledan ceviriyom yanlisi olabilir

Zafer yılında Kazan Kazan B ve C lisansı tahsis edilecek için lisanslıdır. Ben ULEB Ön Galatasaray bu yüzden doğrudan Türk EL 3 görmek makul olduğunu söyleyebilirim (bir lisans için başvuruda bulunmuş gibi görünüyor bu yüzden) gelecek için büyük planları vardır neyse önce, altı İspanyol EL şüpheliyim.

Genelde forumlarda Kazan C lisansini bosa çıkaracaklarmı diye konusuyorlar.Kazan Rusya liginde yari final 2 0 onde ve finale cıkarsa zaten b lisansla direk gidiyorlar.C yerine b ile giderlerse bu hak kime verilcek finalist cajasolamı gecen yılın sampiyonu valenciami

Birde tabikide bilbaodan ispanyol siteleri hariç butun forumlarda ulebe baskanına küfür derecesinde yorumlar var.

bilbaonun gelcegini dusunursek 5 olucak buda euroleaguede bir ilk ilk defa ispanyollardan eurocupu kazanmadan 5 takım olucak.yakında ligin junior acb olcağını düşünüyorlar bencede haksız degiller...

Ha birde italyanlanın biri bizi küçümsüyordu dunku maçtaki taraftarın linkini verdim bide dunku cantu milano ufacık salonlarındaki 4 bin kişiye oynayan maçın youtubenin eurosporttaki macın ozetini gosterdim birşey diyemedi.

canım sıkıldı italyan yunan ispanyol basketbol forum sitelerine google çevirinin en çok çevirisi ile göz gezdiriyom.

2011 2012 euroelague konularını inceliyorum

en çok suan bilbao galatasaray kazan milano valencia ve cajasol konusuluyor

bir italyan forumunda moderatörün yazdığı dikkatimi çekti

In caso di vittoria Kazan Kazan va per licenza B e licenza C da assegnare. Dubito di 6 spagnole in EL, per fortuna ULEB la prima delle preliminariste è il Galatasaray che ha grandi piani per il futuro (tanto che parrebbe abbia chiesto la licenza A), dunque direi che è plausibile vedere 3 turche dirette in EL.

Türkçesi googledan ceviriyom yanlisi olabilir

Zafer yılında Kazan Kazan B ve C lisansı tahsis edilecek için lisanslıdır. Ben ULEB Ön Galatasaray bu yüzden doğrudan Türk EL 3 görmek makul olduğunu söyleyebilirim (bir lisans için başvuruda bulunmuş gibi görünüyor bu yüzden) gelecek için büyük planları vardır neyse önce, altı İspanyol EL şüpheliyim.

Genelde forumlarda Kazan C lisansini bosa çıkaracaklarmı diye konusuyorlar.Kazan Rusya liginde yari final 2 0 onde ve finale cıkarsa zaten b lisansla direk gidiyorlar.C yerine b ile giderlerse bu hak kime verilcek finalist cajasolamı gecen yılın sampiyonu valenciami

Birde tabikide bilbaodan ispanyol siteleri hariç butun forumlarda ulebe baskanına küfür derecesinde yorumlar var.

bilbaonun gelcegini dusunursek 5 olucak buda euroleaguede bir ilk ilk defa ispanyollardan eurocupu kazanmadan 5 takım olucak.yakında ligin junior acb olcağını düşünüyorlar bencede haksız degiller...

Ha birde italyanlanın biri bizi küçümsüyordu dunku maçtaki taraftarın linkini verdim bide dunku cantu milano ufacık salonlarındaki 4 bin kişiye oynayan maçın youtubenin eurosporttaki macın ozetini gosterdim birşey diyemedi.

Aslında doğru olabilir ama cidden o ne öyle İspanya'dan 6 takım yuh.

tivitlemeye devam mı?

ne alemde bu mevzu?

2011-2012 Euroleague Elemesine Katılacak Olası Takımlar

Gönül isterki şampiyon olup direk katılalım.Ama ilk yılımızda final oynamak bile büyük başarıdır.Bu yüzden biz genede euroleague ön elemesine katılacak olası takımların listesini yayınlıyorum.Bu takımların arasında en çok korktuğum takım tabikide Khimki'dir.Khimki Rusya liginde inanilmazı başardı 2 0 dan seriyi 3-2 getirerek finale yükseldi.Bizim aslan parçalarıda bunu yapabilirler.Bu sayede khimki direk gidiyor

# CLUB LICENCE STATUS

1 Panathinaikos A accepted

2 Olympiacos A accepted

3 Regal FC Barcelona A accepted

4 Real Madrid A accepted

5 Caja Laboral A accepted

6 Unicaja Malaga A accepted

7 Efes Pilsen A accepted

8 Fenerbahce A accepted

9 Maccabi Tel Aviv A accepted

10 CSKA Moscow A accepted

11 Zalgiris Kaunas A accepted

12 Montepaschi Siena A accepted

13 Asseco Prokom A accepted

14 Unics Kazan C accepted

# CLUB LICENCE STATUS

1st Spain (Barcelona) denied (A-L) a lisansı var garanti değildir

1st Italy (Siena) denied (A-L) a lisansı var garanti değildir

1st Greece (Panathinaikos) denied (A-L) a lisansı var yeri sabittir

1st Russia (CSKA) denied (A-L) a lisansı var garanti değildir

15 1st France (Cholet) B accepted garanti değildir

1st Turkey (Fenerbahce) denied (A-L) a lisansı var garanti değildir.

1st Lithuania (Zalgiris) denied (A-L) a lisansi var yeri sabittir

16 1st Serbia/NLB #1 (Partizan) B accepted garanti değildir

17 1st Croatia/NLB #2 (Zagreb) B accepted yeri sabittir

18 1st Slovenia/NLB #3 (Olimpija) B accepted yeri sabittir

19 1st Germany (Bamberg/ALBA) B accepted seri şuan 1-1

1st Poland (Prokom) denied (A-L) a lisansı var yeri sabittir

20 2nd Spain (Bilbao) B accepted euroleague doğrudan gitmeye hak kazandı

21 2nd Italy (Cantu) B accepted euroleague doğrudan gitmeye hak kazandı

2nd Greece (Olympiacos) denied (A-L) a lisansı var yeri sabittir

22 2nd Russia (Khimki ) B accepted garanti değildir

1 2nd France (Nancy) B (Q) accepted garanti değildir

2 2nd Turkey (Galatasaray) B (Q) accepted garanti değildir

3rd Spain (Real) denied (A-L) a lisansı var yeri sabittir

3 3rd Italy (Milano) B (Q) accepted yeri sabittir

4 3rd Greece Paok B (Q) accepted seri yeri sabittir.

5 1st Belgium (Charleroi) B (Q) accepted yeri sabittir

6 1st Latvia (VEF Riga) B (Q) accepted yeri sabittir

7 1st Ukraine (Budivelnik) B (Q) accepted yeri sabittir

8 2nd Lithuania (Rytas) B (Q) accepted yeri sabittir

9 NLB #4 B (Q) accepted Buducnost yeri sabittir

10 NLB #5 B (Q) accepted Krka yeri sabittir

1st Israel (Maccabi TA) denied (A-L) a lisansi var yeri sabittir

11 1st Czech Republic B (Q) accepted nymburk yeri sabittir

12 1st Netherlands (Leiden) B (Q) accepted yeri sabittir

13 3rd Russia (Kazan/Kuban) B (Q) accepted kazan c lisansi var.direk gidicek kuban 3. olursa elemelere gidebilicek yoksa 4.olursa giremez. kazan seride 1 0 önde

14 3rd France (Gravelines) B (Q) accepted yeri sabittir

15 3rd Turkey (Banvit) B (Q) accepted yeri sabittir

16 ASVEL Villeurbanne B (Q-WC) accepted yeri sabittir

Bu liste olası senaryo üzerine kurulmuştur değişebilir ama değişmeyecek sabit takımlarda mevcuttur.

Not:

a lisansı varsa direk gidiyordur yer fark etmez.

yeri garanti değildir diyorsa lig playoff devam ediyordur şampiyon belli değildir.

Yani seri devam ediyordur eğer 2 sırada gösterip şampiyon olup direk gitme şansını yakalayabilir

yeri sabittir yazısı varsa lig bitmiştir kesinleşmiştir.

kazan yarı finali devam etmesine rağmen yarı finalde elense dahi c lisansi oldugu icin direk katilacak.ha kazan finale kalirsa b lisansla giderse c lisansi euroelague wild card ile istediği bir takıma verebilecek.

Listeyi bir siteden aldım Galatasarayımızı 2.sırada kalacağını düşünmüş hazırlayan bu yüzden böyle bir liste vardır.

Cevap: 2011-2012 Euroleague Elemesine Katılacak Olası Takımlar

Güzel bir gelişme.

Bu çok açık bir tablo olmamış. Şu an için kimsenin net bir şey söyleyebileceğini zannetmiyorum. Ama Cska-Kazan'ın final oynaması takdirde Türkiye finalistlerinin ikisininde direk katılabileceğini duymuştum.

Bu çok açık bir tablo olmamış. Şu an için kimsenin net bir şey söyleyebileceğini zannetmiyorum. Ama Cska-Kazan'ın final oynaması takdirde Türkiye finalistlerinin ikisininde direk katılabileceğini duymuştum.

Aynı şekilde İspanya'da Barcelona-Real Madrid finalinin olması gerekirdi ama Bilbao Real'i eledi. Yani işler cidden karışık.

öyle birşey olabilirdi ama bilbaonun finale çıkmasıyla o olasılık ortadan kalktı liste biraz karışık gibi gözükebilir ama açıklayıcıdır...

khimki inanilmazi başardı 2 0 den 3 2 seriyi aldı.kazan c lisansi var zaten direk gidiyordu khimki bu sayede girek gidicek.rusyadan euroleague euroleague en az 3 takım olucak bu sezon.

Geri
Üst Alt