evlenmenin çok zorlaşması

Mert Aslan

Ulubatlı Souness
son yıllarda iyiden iyiye artan gerçekliktir. kadınların isteklerinin ve beklentilerin arşa çıkması, erkeklerin evlenene kadar iyi davranıp evlendikten sonra salması, iki tarafın da ilk önce kendini düşünmesi, alternatifin bol olması, güvensizlikler, daha iyisini bulabilirim diye geçen zaman ve daha birçok sebep ve kriter... evlenme oranları düşerken boşanma oranları hızla yükseliyor. her geçen zamanda insanın beklentileri artıyor bu zamana kadar beklemişim madem iyisini bulayım diye. bulamıyorsan kaderine razı gelip random birisiyle evlenirken buluyorsun kendini.

sadece ülkemizin değil dünyanın da en büyük sorunlarından birisi bireysellik ve aile kurumunun çökmesi. dünyadaki muhafazakar liderler buna karşı önlemler almaya çalışırken evlenmeyi teşvik edici adımlar getiriyor. çünkü devletlerin gerek toplumsal gerek de ekonomi için evlenmiş insanlara ihtiyacı var. tabi yine de bunu engellemek mümkün olmuyor.

evet evlenilecek çok insan da var ancak o insan karşıdakini ne kadar memnun eder ne kadar doğru ve uyumlu bir insandır gibi belirsizlikler insanı yalnızlaştırmaya itiyor. özellikle şimdiki nesilde kadınların daha özgür olması ve özgürlüğü de yanlış anlamaları, erkekleri kullanmak istemeleri birçok erkeği evlilikten soğuttu. bunun sonucunda the red pill, the black pill gibi erkekleri uyandırmaya çalışan felsefeler gündem oldu. kadınlar ve erkekler arasında düşmanlık ve radikalleşme her iki tarafta da artmaya başladı.

çevremizdeki insanların evlilikte yaşadığı sorunlar, biz bir hata ettik siz etmeyin evlenmeyin diye tavsiyeleri de insanları iyiden iyiye işkillendirmeye başladı. iyi ve evlenilecek insanların sayısının azlığı onların da çoktan kapılması, kalanlar için yüksek rekabet derken insan bir süre sonra mücadele etmeyi bırakıyor. allah isteyen herkese bu zorlu hayat ve dönemde hayırlı bir insan nasip etsin diyelim.

Suan kadinlarin ve genc kizlarin en buyuk sorunu sosyal medya.

Influencerlerin coguna takibe aldip, ayy ne guzel seyler yasiyorlar dusunup, ayni seyleri istiyorlar.

Paramiz var mi yok mu, bunlari dusunen yok. Sadece istiyorlar, karsiliginda birsey istedigin zaman. Ben yapamam edemem, canim istemiyor, baska zaman oluyor.

Influencerlerin coguna takibe aldip, ayy ne guzel seyler yasiyorlar dusunup, ayni seyleri istiyorlar.

Paramiz var mi yok mu, bunlari dusunen yok. Sadece istiyorlar, karsiliginda birsey istedigin zaman. Ben yapamam edemem, canim istemiyor, baska zaman oluyor.
Karsiliginda ne istiyorsun? Biraz acik birakmissin.

Karsiliginda ne istiyorsun? Biraz acik birakmissin.
Evin tertemiz olmasina, her gun yemek pismesine, camasirler her gun yikanip, utulenip, dolaba konmasi. Alisverise yapmasi, cocuk varsa cocuklarnan ilglenmesi.

Bunlari soylemeden otomatikmen yapmasi lazim. Eger bunlari yapmiyorsa evlenmeyin, hele ben senin hizmetcimiyim falan derse aninda bosayin.

kesinlikle öyle dostum. instada bir video görüyor benim neyim eksik, komşusu bir şey alıyor ayten'in kocası bunu almış benim neyim eksik moduna giriyor. tamamen başkalarını kıskandıkları için veya başkalarına hava atmak için istiyorlar. gerçekten ihtiyaç var mı paramız var mı vs. bunları düşünen olmuyor. ama sen bir yemek yapmasını istersen ben senin kölen miyim kalk git kendin yap diyorlar. adam da sonra diyor ki biz niye evliyiz o zaman bana full zararsın. boşanmaların çoğu bu sebeple oluyor.

Evin tertemiz olmasina, her gun yemek pismesine, camasirler her gun yikanip, utulenip, dolaba konmasi. Alisverise yapmasi, cocuk varsa cocuklarnan ilglenmesi.

Bunlari soylemeden otomatikmen yapmasi lazim. Eger bunlari yapmiyorsa evlenmeyin, hele ben senin hizmetcimiyim falan derse aninda bosayin.
Hizmetci tutsan daha ucuz. Esin yanlis soylememis.

20220727_191124-webp.289741

evlilik mi kaldı
çevrenizde var mı hiç evlenen falan

tarihin tozlu sayfalarına ait bir hadise
Üstad yalnızlık kavramını nasıl yorumlamak gerekir peki insanın iç dünyasının sınırlarını aşamaması mıdır ? Evlilik kişinin bireysel olarak yalnız kalmamak adına yaptığı bir eylem midir ?

köle mi arıyorsun?

Akilli ve dunya gorusu olan, kafayi "bana bakilacak" konseptine kaptirmamis guzel kadin bulacagim da, evlenececegim de bir de bu ortamda( icgudusel olarak kacari yok) cocuk yetistirecegim

Bekarliktan devam.

Akilli ve dunya gorusu olan, kafayi "bana bakilacak" konseptine kaptirmamis guzel kadin bulacagim da, evlenececegim de bir de bu ortamda( icgudusel olarak kacari yok) cocuk yetistirecegim

Bekarliktan devam.
dostum para harcamamak icin evlenmıyorum demıyorsunda bahane üretiyorsun gibi geldi

dostum para harcamamak icin evlenmıyorum demıyorsunda bahane üretiyorsun gibi geldi
Ne alakasi var? Zengin kizda var cevremde - ama beyin yok. Neden oyle bir mental bunalim riskini alayim?

Ayrica hakli oldugun kisim evlilik ask mesk yalniz olmama guzelde, madalyonun obur yuzu ekonomi.

Evelenen cevremin yuzde 70i bosandi, sinir stres harbindeler cogu hala

Geri
Üst Alt