- 6 Aralık 2009
- 14.446
- 818
- 1.738
Ben olaya darwinin teorisi ile yaklaştım. Evrim teorisinde bir çok terim var bu terimlerin bazıları dinlerde bulunan yaradılış gerçeğine terstir.
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Nereden çıkardın bunu? Evrim sonuçta tam olarak ispatlanmamış sözümden bunu çıkardıysan helal olsun.
Evrimin ispatlanmamamış birşey olduğunu söylüyorsan.Yukarda dediğim yere gelirisin çünkü
Evrim ispatlanmış birşeydir.Evrende evrim vardır.Evrende evrim olmasıda, sizin dini inançlarınızı etkilemez.Çok sığ ve basit düşünüyor 2 tarafta.
Dediğim gibi insanların "evrime inanırsak cehenneme gideriz."düşüncesi yanlıştır.Aynı şekilde "ateist" veya herneyse işte onlarında."Evrim vardır öyleyse yaratıcı yoktur" düşüncesi çok sığ bir düşünce bunu anlatmaya çalışıyorum.
Zaten dinlerin çıkış noktası; insanların başlangıç noktasını bulmak istemeleridir.
Çok uzatmak istemiyorum gece gece.Ama evrende şu ana kadar bir sürü canlının soyu tükenmiş, ve yeni canlılar türemiştir.Evrimden kastım da sadece "Darwin Evrim Teorisi" de değildir.
Erim benim yazımdan nasıl bir genellemeye gittin helal olsun. Evrim teorisi senin için kanıtlanmış olabilir ama bu genel olarak "gerçek" değildir. Bak doğru demiyorum, gerçek diyorum. Bunun nedeni de bilim dünyasının evrim teorisini tam olarak kanıtlayamamasıdır.
bilimin göreceli oldugunu varsaymak çok mu zor teoriyse gerçekliği kanıtlanmıştır gibi cümleler dönüyo,ışık hızına ulaşan madde enerjiye dönüşür diyor einstein efendi,hani enerji yoktan var edilemezdi? fizik matematikte zaten sürekli varsayımlar üstüne kurulan bişeydir,eğitim hayatım boyunca ne sorduysam öyle kabul ediliyo cevabını aldım ben öğretmenlerden profesörlerden..gerçi fiziğin de komple yalan oldugunu düşünüyorum,bi yerde okumuştum yıllar önce bi bilimadamı protonların ve nötronlarında hareket ettiğini ortaya çıkarmış sonra ortadan kaybolmuş gibi bi komplo teorisi vardı
Arkadasim kurani hic turkce olarak okudun mu?
Bence okumadin,okusaydin az da olsa beni anlayabilirdin.
Dininizi hic bilmiyorsunuz,kusura bakmayin.
Dininize gore oncelik imandadir,imaniniz yoksa .ictiniz,cehennemdesiniz yani.Imaniniz yoksa,isterse cok iyi biri olun,hergun 100 fakiri doyurun 5 para etmez.
Iste ben bunu kabul etmem,varsa bir tanri boyle olmamali;sirf ona inanmiyorum diye bana gucenmemeli.
Din ve bilim birbirine çok zıt kavramlardır tartışmaya değmez.