Evrendeki Gerçeklikler | Bilim - Din |

Ben olaya darwinin teorisi ile yaklaştım. Evrim teorisinde bir çok terim var bu terimlerin bazıları dinlerde bulunan yaradılış gerçeğine terstir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: Evrendeki Gerçeklikler | Bilim - Din |

Nereden çıkardın bunu? Evrim sonuçta tam olarak ispatlanmamış sözümden bunu çıkardıysan helal olsun.

Evrimin ispatlanmamamış birşey olduğunu söylüyorsan.Yukarda dediğim yere gelirisin çünkü :)

Evrim ispatlanmış birşeydir.Evrende evrim vardır.Evrende evrim olmasıda, sizin dini inançlarınızı etkilemez.Çok sığ ve basit düşünüyor 2 tarafta.

Edit : Server kastı yine.

Evrimin ispatlanmamamış birşey olduğunu söylüyorsan.Yukarda dediğim yere gelirisin çünkü :)

Evrim ispatlanmış birşeydir.Evrende evrim vardır.Evrende evrim olmasıda, sizin dini inançlarınızı etkilemez.Çok sığ ve basit düşünüyor 2 tarafta.

Evrimi iki bilim adamı kabul eder ama iki bilim adamı da kabul etmez. Ben bu belirsizliğe kanıtsız teori adını veriyorum. Her taraf bunu kabul edene kadar da benim için teori olarak kalacaktır. Ben bunu demek istemiştim.

Ayrıca evrimden kastım darwinin evrim teorisiydi. Onu o hızla yazmayı unutmuşum.

Şuanki bilim dünyasında bir kuramın gelebileceği son noktadır Teori ve gerçekliği ispatlanmış kuramlardır bunlar..

Evrende şu ana kadar bir sürü canlının soyu tükenmiş, ve yeni canlılar türemiştir.Evrimden kastım da sadece "Darwin Evrim Teorisi" de değildir.

Bence burada düşüncelerini belirten herkesin akıllı tasarım teorisini benimsediğini düşünüyorum.

Dediğim gibi insanların "evrime inanırsak cehenneme gideriz."düşüncesi yanlıştır.Aynı şekilde "ateist" veya herneyse işte onlarında."Evrim vardır öyleyse yaratıcı yoktur" düşüncesi çok sığ bir düşünce bunu anlatmaya çalışıyorum.

Zaten dinlerin çıkış noktası; insanların başlangıç noktasını bulmak istemeleridir.

Çok uzatmak istemiyorum gece gece.Ama evrende şu ana kadar bir sürü canlının soyu tükenmiş, ve yeni canlılar türemiştir.Evrimden kastım da sadece "Darwin Evrim Teorisi" de değildir.

Erim benim yazımdan nasıl bir genellemeye gittin helal olsun. Evrim teorisi senin için kanıtlanmış olabilir ama bu genel olarak "gerçek" değildir. Bak doğru demiyorum, gerçek diyorum. Bunun nedeni de bilim dünyasının evrim teorisini tam olarak kanıtlayamamasıdır.

Ortamdaki tüm çekirdekler mümkün olan en kabiliyetli yapıyı bilmezler. Bu bir varyasyondur. Milyonlarcası termodinamiğin izin verdiği ölçüde farklılaşırlar fakat sadece çok ama çok az bir miktarı daha kabiliyetli bir yapıya şans eseri geçerler. Çevre koşulları geçemeyenleri doğal seleksiyona tabi tutar geriye geçebilenler kalmıştır ve üremeleriyle birlikte yeni ve daha üstün bir yapı oluşmuştur.. Tabi bu çok ama çook bir basit anlatım benim yaptığım ve de modifikasyonal değişimi göz ardı ettim..

Erim benim yazımdan nasıl bir genellemeye gittin helal olsun. Evrim teorisi senin için kanıtlanmış olabilir ama bu genel olarak "gerçek" değildir. Bak doğru demiyorum, gerçek diyorum. Bunun nedeni de bilim dünyasının evrim teorisini tam olarak kanıtlayamamasıdır.

Orda sana bir gönderme falan yapmadım zaten :) Genelde hep duyduğum şeylerdir.Çok da sinir olurum o yüzden söylediğim bir şey.

İnsanlar herzaman şucusun,bucusun,onlardansın veya bunlardansın... demeye çok elverişli oldukları için,hiçbir konuyu kutuplaşmadan "insan(!)" gibi çözemezler.

Sürekli kutuplaştıkları içinde işin doğrusunu hiçbir zaman göremezler.İster dindar ol, ister ateist senin söylediklerin tek başına mümkün değil.O zaman belkide ikisi de birbirlerinin eksiklerini kapatıp bir gerçek oluşturuyor olmasın?

Gerçek kavramını bilim dünyası pek sevmez. Çünkü gerçek tektir, gerçek kabul edilmesi zorunlu bir terimdir. Ama doğru görecelidir. Bakarsın herkes tarafından doğru olarak kabul edilen kanun ileri ki zamanlarda tamamen yalan yanlış çıkabilir. O yüzden bilim gerçekten çok doğrular peşinde koştuğu için bazı kavramlar teori ile sınırlı kalıyor.

Beni evrimden daha çok kuantum mekaniği ilgilendiriyor. Özellikle bilim çevrelerinin çok korktuğu, kanıtlanmış bir terimdir, kuantum. Bu mekanik kanıtlanmış çoğu bilimsel kanunları tehlikeye atabilir. Ama bunlardan çok bu mekaniğin felsefi yönü beni ilgilendiriyor.

bilimin göreceli oldugunu varsaymak çok mu zor teoriyse gerçekliği kanıtlanmıştır gibi cümleler dönüyo,ışık hızına ulaşan madde enerjiye dönüşür diyor einstein efendi,hani enerji yoktan var edilemezdi? fizik matematikte zaten sürekli varsayımlar üstüne kurulan bişeydir,eğitim hayatım boyunca ne sorduysam öyle kabul ediliyo cevabını aldım ben öğretmenlerden profesörlerden..gerçi fiziğin de komple yalan oldugunu düşünüyorum,bi yerde okumuştum yıllar önce bi bilimadamı protonların ve nötronlarında hareket ettiğini ortaya çıkarmış sonra ortadan kaybolmuş gibi bi komplo teorisi vardı

bilimin göreceli oldugunu varsaymak çok mu zor teoriyse gerçekliği kanıtlanmıştır gibi cümleler dönüyo,ışık hızına ulaşan madde enerjiye dönüşür diyor einstein efendi,hani enerji yoktan var edilemezdi? fizik matematikte zaten sürekli varsayımlar üstüne kurulan bişeydir,eğitim hayatım boyunca ne sorduysam öyle kabul ediliyo cevabını aldım ben öğretmenlerden profesörlerden..gerçi fiziğin de komple yalan oldugunu düşünüyorum,bi yerde okumuştum yıllar önce bi bilimadamı protonların ve nötronlarında hareket ettiğini ortaya çıkarmış sonra ortadan kaybolmuş gibi bi komplo teorisi vardı

Kolay gelsin. :b5:

Arkadasim kurani hic turkce olarak okudun mu?

Bence okumadin,okusaydin az da olsa beni anlayabilirdin.

Türkçe çeviriler insan yazması, insan söylemleridir. Orjinali Allah kelamı olanlar arapçadır. Bir ayeti anlamak her baba yiğidin harcı değildir. Bunun üzerine bir sürü ilim inşaa edilmiştir. Bahsedilen ayetin ne manaya geldiği için ciltler dolusu tefsir kitapları yazılmıştır. Anlamaman normal. Ama biraz incelemen lazım. Orjinal arapçasından anlayabilsen çok daha hoş olurdu hatta. Ama sanırım yolunu seçmişsin..

Din ve bilim birbirine çok zıt kavramlardır tartışmaya değmez.

Dininizi hic bilmiyorsunuz,kusura bakmayin.

Dininize gore oncelik imandadir,imaniniz yoksa .ictiniz,cehennemdesiniz yani.Imaniniz yoksa,isterse cok iyi biri olun,hergun 100 fakiri doyurun 5 para etmez.

Iste ben bunu kabul etmem,varsa bir tanri boyle olmamali;sirf ona inanmiyorum diye bana gucenmemeli.

Bu forumda buna müsade edilmeli mi? Gencecik 16sında 17sinde bir arkadaş için müsade edilmeli. 32 yazmış yaa neyse, ciddiye alınmak için belki bende o tarz bir yönteme başvurabilirdim belki.

Dini bilip bilmemek konusu gerçekten ilginç, çünkü islam geldiğinden beri Allah ın adaletinin en adaletli olduğu bilinir inananlar tarafından. Dindardım diyorsan dini biliyorsan seninde bilmen gerekir. Bu adalet öyle bir adalettir ki, ne zerre kadar fazla, ne de zerre kadar eksiktir. Bu yüzden öyle kestirip atamazsın sen cehennemlik, sen cennetliksin diye. Bence bir kaç akıl hocasına danış. Önce ilmen öğren dini. Dini en büyük ilahiyat profesörleri bile tam olarak bilmezken senin sizden iyi biliyorum demen bile dini ne kadar yanlış bildiğinin baş göstergesidir.

Din ve bilim birbirine çok zıt kavramlardır tartışmaya değmez.

Nedenini sorsam? Gerçekten merak ettiğimden soruyorum..

Hz Muhammedin 'ilim Çinde bile olsa gidin alın' hadisinden dolayı mı?

yoksa Kurandaki ilk ayet 'Oku' olduğu için mi?

Keşke bilgilerim elverse de daha çok örnek yazabilsem. Çünkü bunlar hassas konular..

Allah Kuranda diyorki;"Beni aramak istiyorsanız doğaya bakın"bende öyle yapıyorum,doğaya bakınca Allahın var olduğunu anlayabiliyorum.

Çok derin konular. Ateistim ancak "allah yık yeaaa ben inanmıyom olum koca evren bizim için mi var?" diye dolaşan liselilerden ayrıyım.

Modifikasyonal ve cevre sartlarini zaten ihmal eden bir anlatim yaptim sana.. Tabiki de bu is molekuler degisimlerdir fakat molekuler degisimi tetikleyen sey hucresel faaliyetlerdir neyse bu ayri bir konu.. Awet spermin karakteristik ozelligini gosterir evrim fakat bunu butun bir evrim teorisine genellemek yanlis olur mesela karanlik bir ortamda yasayan ve hic gun isigi gormemis bir baligin gozlerinin evrime ugrayarak kaybolmasi gibi bir cok degisik evrime sebep olacak etmenler vardir.. Kimi ayak uydurur ve gereksizlikleri giderir kimigerekliyi olusturmak icin evrimlesir kimi kimi kimi... gider boyle.. Evrime sadece tek bir pencereden bakmamak gerekiyor evrim bir degisimdir ve sebepleri sadece neden soruna devap verir o kadar.. Dogal seleksiyon ise yok olan bir ozelligin olusmasi icin doganin olsuturdugu bir sistemdir o kadar..

Geri
Üst Alt