Ulaş Anli
Parçalı Üye
- 30 Temmuz 2009
- 4.217
- 1.311
- 1.723
On numara analiz, millet anlamıyor ezber yorum yapıyor. Bize driblingçi fiziksel topçu lazım gelen adama bak bir de lig için adam Avrupa da yabancıHakan' ın kalitesine laf etmek saçmalıktır, karakter olarak da yakın aile dostları bir arkadaşımın yere göğe sığdıramadığını paylaşmıştım burada; bildiğimiz gibi yani.
Ancak doğru rol biçilemezse kalitesine mütenasip verim alınamaz kendisinden;
İnter' deki gibi 'regista' işi Okan Hocanın oyun anlayışında sıkıntıya sebebiyet verir: 1. O takımda temposu ve fiziksel direnci düşük tek bir oyuncu yok, öyle bir kadro kurmamız da epey zor bir ihtimal. 2. Sıklıkla defansif oyun anlayışına bürünmeyi gerektirir; Okan Hoca bunu yapmaz, yapamaz. Önde pres aşığı TD ler için Lemina gibi kesici/sigorta özelliği gelişkin 6 numaralar olmazsa olmazdır.
Geniş alanda yüksek enerjiyle 8 numara oynayan Torreira' nın rolünü de üstlenemez. Bu durumda ikisinden de zayıf kalacak adam için ağır külfetlere girmek mantıklı gelmiyor bana.
Hele 4-2-3-1 saçmalığı nüks ederse hiçbir rol uymaz Hakan' a; ofansif orta saha pozisyonunda iyi oynadığı bir dönem hatırlamıyorum yıllardır. Bir tek klasik 4-3-3 dizilişinde Lemina-Torreira veya onların yedekleriyle birlikte iş yapabilir (ondan da tam emin değilim) ki o durumda da öndeki üçlünün ve yedeklerinin çok enerjik ve skor katkısı yüksek adamlar olması gerekir.
Özetle; UEFA ya verilecek listede yerli sayılmayacak, mevki açısından tereddütler oluşturması muhtemel biri için mesela 3 yıllık total maliyet konuşulduğu gibi 30 ve üzeri olacaksa benim aklıma yatmaz bu transfer.