Fatih Hoca'nın Oyun Anlayışındaki Değişim

Daha nasıl eleştiricez bilemedim
Kağnı hızında pas oyunu olmaz diyoruz, hızlı atağa çıkılmıyor diyoruz, duran top yok diyoruz, Hoca’nın düşmanı diyorlar, oyuncu kalitesi düşük diyorlar

Bunlar var mı, yok. Ee söyleyince neden Hocanın düşmanı oluyormuşuz.

Yok abicim yok işte, ben mi çalıştırıyorum takımı, Hoca gidince gelecek hocadan prim mi alacağım da iftira atıyorum
Yok işte

tutturmuşlar bir oyuncu kalitesi

yahu bjk’nin oyuncuları sezon öncesi kim ciddiye alıyordu
Ama şimdi vay gezzal yok abubakar

Tekrar iddia ediyorum, vasat üstü bir hoca bizim oyuncu grubuyla 8-10 puan farkla şamp. olurdu

Senin gruba uygun dengeli bir taktik sistemin olsun yeter ki, oyunculara nerde ne yapacaklarını göster yeter ki

Bizimkilerin haberinin olmadığı o kadar belli ki

Neymiş taktik falan iyiymiş, çok gol atmışız da ama bireysel hatalar olmuşmuş

Şimdi 70 dk kağnı hızında mıy mıy pas yaptır, illa ki 1-2 hatalı pas olur
Senin bu hatalı pasta takım nasıl yakalanıyor o önemli kardeş

Hadi taktik falan yok bari takımı eksik oynatma
2 tane adam illa oynayacak diye beklerden, stoperlerden, ortasahadan imkansız şeyler isteyen bir durum bizim şu anki

Takımın içine eden, eksik oynatan adam oynat, sonra stoperler öne çıksın ama kontra yenmesin sakın
bekler öne çıksın, önünde adama rağmen çalım atsın orta yapsın diye iste ama arkasına da adam kaçırmasınlar haa
Mümkün mü Allah aşkına

Hatta taktik olmamasına rağmen takım biraz oynayacak ama onda da bazı adamlarda ısrar yüzünden hem hücumda sabit, eller belde bekleniyor, hem de beklere, ortaya, stoperlere acayip yük biniyor
Sonra neymiş, oyuncu kalitesi düşükmüş, bireysel hata yapmışmış

Kabul edin artık, sadece duran top değil, hücumda kimse ne boş yiyeceğini bilmiyor, stoperler kendi arasında paslaş, bekler öne çık paslaş, kanatlar geri gel paslaş, kaptırırsak kesin kontra yiyecez diye herkes tedirgin, ayaklar titriyor, saçma sapan bir oyun işte

Hocanın bize oynatmaya çalıştığı oyunun alasını Emre B. ile FB nin oynadığını söylersek hata olmaz. Çünkü FB nin elindeki orta saha oyuncuları ile bizimkileri kıyaslamak komik olur. Onlar da santrforsuzluktan kaybetti; İCK yerine net bir santrfor alsalardı şampiyon olurlardı; İCK nin katkı sağladığı maç sayısı iki filandır, ona yakın oyuncuları zaten vardı. Biz İCK yı almış olsak Gedson gelmez bu defa 3. lükle yetinmek zorunda kalırdık muhtemelen...

Demem o ki, özellikle orta saha hattında kaliteyi yükseltmeden hiçbir oyun anlayışıyla başarıya ulaşamaz bu takım. Sadece Gedson yetmez, yanına en az bir tane daha direkt kaliteli oyuncu katmak gerekiyor. O adam da Lemina filan değil...

Üç büyüklerin tarihinde 2 sene üst üste şampiyon olamayıp da 3. seneye başlayan başka bir teknik direktör var mıdır? Sanmıyorum. Tabii ki Fatih hoca kazandırdıklarıyla bu krediyi kendisi haketti, ama Allah korusun arka arkaya 3. sene gelmeyecek bir şampiyonluk, üstüne gelecek bir bjk veya fb şampiyonluğunu düşünmek dahi istemiyorum. Bir de bu transfer dönemini de kötü geçirirsek, maalesef el birliğiyle karanlık bir döneme girmiş olucaz.

2019'da şampiyonluktan sonra bu forumda kupalar yanıltmasın, bu oyunla çok kötü bir yere doğru gidiyoruz dediğimde., yine sizin gibi karakterler beni başka takımlı olmakla suçlamıştı. Eski mesajlarım gözüküyorsa 2019'daki o mesajlara girip bakabiliriniz. Maalesef siz ve sizin gibi eleştiriye tahammülü olmayan, gözünün önündeki gerçekleri dahi göremeyecek biatçı kişiler sayesinde yokuş aşağı gidiyoruz.

Keramettin Admir mi biatçı? Oha

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Meyvesi alınmadığı sürece anlamsız gelmesi doğal. Dikine direkt futbol diye bir şey de dünyada yok bunu tek yapan Dortmunddu, Klopp sonuç getirmiyor diye Liverpool'da geçiş oyunuyls topa sahip olma oyununu harmanladı.

* Biz de iki senedir bu harmanlama için uğraşıyoruz ki dönem dönem çok iyi işler de yaptık ama hücumdaki o hızlı geçişi sağlayacak ve oyunu yönetecek oyuncu konusunda eksiğimiz var. İyiken bunu *Seri çok iyi yapmıştı.

Bence forumdaki bir çoğunuzun futbol yorumlamasında problem var. Geçen sene onca sakatlığa rağmen açık ara en çok pozisyon üreten takımdık ve esas sorunu defans oyuncuları yani bireysel hata olan gollerden yedik; buna rağmen de 2 gole kaybettik.

Hiç bir sistem de kısa sürede oturmaz.

Bizim takımın eleştirilmesi gereken 3 nokta var :

1. 2 senedir süregelen uyluk sakatlıkları
2. Duran toplardaki rezalet
3. Bireysel hata temelli yenilen goller.

Diğer konularda çok sorun yok.
genel anlamda katildigim bir yorum olmus.

ayrica mesajinda
* yaptigim bolum ;
gozlemledigim kadariyla euro 2020 italya milli de seri tarzinda jorginho,verratti turu oyuncularla dedigin gibi degindigin oyunu oynadilar.

italya milli de ful sol kanat bek spinazzola nin sistemde onemi ortadaki yaratici ayaklar kadar onem teskil ediyordu. sag bekleri napoli'li, daha cok geride kaliyordu defansif anlayis gorevinde.

bizim mevcut oyun anlayisinda ben sahsen iki ful kanat bekin ayni turde anlayista bir taktikle oynamasindan ziyade italya gibi tek ful kanat beke agirlik verip(spinazzola), olayin defansif kanat gorevini diger kanattaki oyuncumuza vermemiz gerektigini dusunuyorum.

sola ,alioski misal benim kurguladigim bizim oyunumuza cok uyan tip profil....

taylan profil olarak seri,jorginho,verratti turunde degil. daha cok locatelli gibi degerlendirsek verim aliriz gibi.
oyun kurma vb seyler icin yeterli degil kanimca. defansif olarakta gerektigi kadar sert degil dm salt oynatildiginda.
hibrid gibi oynatacaksak yanindakilerle uyumlu olmasi sart.

mancini locatelli'yi hibrid gibi oynatti. biz taylan'i bir kac mac one dogru gorduk sadece...
bizim, bahsini ettigin harmanlamaya calistigimiz ,*seri li donemde de iyi yaptigimiz seyi bu euro da jorginho,verratti den *seri vari topla cikis,hizli cikis vb seyler...

mancini forvette kisalarla tipki mancity'nin yaptigi kurgu da on alan kurlumu ve verimi aldi hatta dafa efektif takim oyunu olanini... chiesa kanatta hibrid olarak fizikli olan oyunculari idi insigne,immobile vsye nazaran.

kanimca orta sahadaki bahsini ettigim tur profil ayak/lar ve ful sol kanat bek benim adima bu oyunda yapi taslari.
forvette oynayan isimler ortaya yardima gelmesi elzem, topu kanada atmalari elzem.(kanat bekin arkada kendini unutturup topla bulusmasi gibi,misal spinazzola,luke shaw gibi gibi,,) < italyan kisa on adam oyuncular kanat beki cok iyi beslediler geriye gelip onu arkadan kacirmalari cok iyi uygulandi verim alindi.
ayni seyi grealish,kane,stearling ortaya ve rakip ceza sahasi on cizgisine gelip arkada luke shaw'i efektif kullanmalari gibi...

kanimca alioski alinirsa benzer verimi ve kurguyu kullanmasi olagan hocamizin.
gedson mutlaka olmali, ayrica seri veya onun gibi birini alirsak, cok ama cok iyi sey ler olur diye dusunuyorum.
-bu transfer doneminde tempolu,dinamik isimler haber olunca memnun oluyorum. bu donemde cikan isimlerden bazilari bu dogrultuda gozlemledigim kadariyla. bu cok iyi.

O Sistemi bi ispanyollar oynuyor basarili bi sekilde. Pozisyona giriyorlar ve üstün görünüyorlar. Örnegin italyayi zorlayan bi onlardi avrupa sampiyonasinda. Eger onlar gibi pozisyona giremiyorsan bu oyun anlayisin bir anlami kalmiyor.

Geri
Üst Alt