Ozellikle ilk yari cok iyi top oynamisiz!
Ozellikle kelimesine gerek yok cunku izledigim ikinci yarida igrenc futbol oynayan bir Galatasaray vardi. Marcao'nun sapkadan tavsan cikartarak attigi golden sonra bile rakibe baski kuramayan, iki pas yapamayan, doldur bosalta mecbur kalmis, onu yaparken de bir kafa topu alamayan zavalli bir Galatasaray vardi sahada.
Dun ilk yariyi cogunlukla kacirdigim icin simdi 10 dakikalik mac ozetini izledim. Ilk yari Feghouli'nin kontrol edemedigi ve vuramadigi iki pozisyon disinda hic bir etkili atagimiz yok. Herhalde sagdan sola paslasmayi hoca yine cok iyi futbol olarak dusunuyor. Yazik!
Maalesef hic yapmadigimiz....
Hic yapmadigimiz mi? Hoca uc senedir bu takimin basinda, surekli boyle goller yiyoruz nasil hic yapmadigimiz? Galatasaray defansinin arkasina atilan her top tehlike. Ceza alani icinde her zaman yerlesim ve paylasim hatalari yapiliyor. Nasil hic yapmadigimiz? Hoca cidden ne dedigini bilmiyor. Diger tum oyunculari gectim, Donk, Belhanda ve Feghouli'nin yerdirdikleri gollerden destanlar yazilir.
Bu maci gecersek...
Gecemeyecegini soyledik. Gecsen de bu futbolla hic bir sey olmazdi. Rakibin kalitesiz ama fiziki olarak guclu bir takim oldugunu ve bizi yeneceklerini mac oncesi soyledim. Bu takimi NET 60 milyon Euro maas butcesi ile yenemiyorsan, hala ne konusmaya gerek var anlamadim? Yine taraftarla dalga gecer gibi konusmus. Zaten Rangers'i SL takimi olarak goruyorum demesi modern futbolun ne kadar uzaginda oldugunun bir baska kaniti. Rangers SL'ne kalsa orada bunlari bizi gecen sene yaptiklari gibi parcalarlar. Rangers maksimum AL takimidir.
Ozellikle satma konusunda basarili olmadigimiz acik...
Kendisi rezalet gittigi icin yine yonetimi taraftarin onune atmis hoca. Kendisine helal olsun. Yahu alip milyon Eurolar verdirdigin adamlarin fiziki durumlari ve sahada ortaya koyduklari performanslar rezalet. Yonetim nasil satsin? Diger kulupler enayi mi? Bes para etmez ama bes milyon Euro alan adamlari niye satin alsinlar? Ben bu maaslarin ve oyuncularin cok yanlis oldugunu yazdim. Arsivlerde duruyor. Sen aldirmadin mi?
Belhanda'ya teklif geldiginde sattirmadin. Feghouli fiziki olarak ve performans olarak yerlerde. Her mac sahada. Aldirdigin Babel, Jimmy vesaire gibi oyuncular les. Kendilerini bir gram gelistirmedikleri gibi takima katkilari net negatif.
Yonetim nasil satsin bunlari?
Yonetim tabii ki basarisiz. AA'i oldum olasi sevmem. Ama sen onlardan daha da basarisizsin. Avrupa'da yasadigimiz inanilmaz hezimetleri ve igrenc futbolu kenara koydum. Bu les ligde uc senedir igrenc futbol oynatiyorsun. Kiralik olmuyor vs dedigin oyuncularin hepsi bu ligin cok cok uzerinde adamlar. Senin teknik, taktik ve antreman bilimlerinde iyi olmadigin net. Bu adele sakatliklari hep mi sans? Bu hic kosmayan takim hep mi sans? Diger takimlardan geldiklerinde ilk basta cok iyi oynayip, sonra takima ayak uyduran oyuncu performanslari hep mi sans? Nzonzi icin ben dahil ilk 6-8 mac yazilanlar ile sonrasinda yazilanlari birisi analiz etsin bakalim da gercekleri gorelim. Insanlar balik hafizali. Nzonzi'ye sovup geciyorlar. Bir de zaman ayirip o ilk surece goz atsinlar da bu forumda neler yazilmis gorelim.
Gitmek isteyen varsa...
Hem yonetimi satamama ile suclayip hem de Belhanda'ya bildigi bir sey vardir diyerek gitmek istedigi icin gonderme yapmasi da ayri bir komedi.
Babel, Feghouli, Jimmy, Sener, Ahmet vesaire ile bu takimin en rezil maas-performans iliskisine sahip olan Belhanda'yi hala gondermeye niyetli olmayan bir hoca... Helal olsun.
Galatasaray'in parasini verdigimize gore..
Evet 18 milyonu'nu da sen aliyorsun hocam. En azindan bu takima antreman yaptirsan nasil olur? Fiziki olarak ust seviyede tutsan? Teknik, taktik yok. Uc senedir ayni golleri yiyoruz, ayni sekilde oyuncularin geri kosmuyor, ayni sekilde pozisyon hatalari yapiyor. Ama sen tek bir mac kesmeden her mac oynatiyorsun. Ne is? Satmak lazim ama bazen de aldigin paranin hakkini vermek de lazim.
Teknik taktik adina herkes hazirdi....
Komedi. Bu takim teknik olarak da taktik olarak da uc senedir hazir degil. Soyledigin su: Ben ve ekibim teknik ve taktik olarak mukemmel isler yapiyoruz ama bu oyuncularda is yok. Bu yonetimde is yok.
Yemezler. Galatasaray'in son uc sezonda azicik kaliteli birazcik kosan takimlara karsi ne kadar ezildigi ortada. Teknik de taktik de les.
Ayrica Avrupa'yi kenara birakalim. Bu ulkenin takimlari igrenc. Fener'in BJK'nin TS'un tamamen bitmis oldugu yillarda belki de 10 puan farklarla rahat sampiyonluklar almamiz gerekirken Basaksehir'in aptalliklari ve kalitesizligi yuzunden iki sampiyonluk zorla alabildik. Gecen sene de tamamen patladik. Tabii hocamiz onu COVID'e bagladi. Isin gercegi oynanan igrenc futbol. Dunyada tek Galatasaray COVID'den etkilendi ya. Yersen... Aman kimse o ikinci yari galibiyetler surecinde oynadigimiz takimlari ve Sarrachi, Omer ve Onyekuru'nun katkilarini hesaba katmasin. Sahi ilk yari yine ayni takimlarla oynamistik ve COVID yoktu? Niye berbat oynamistik?
Hoca 96-00 yillari icin cok tesekkurler. Artik cok kotu bir teknik direktorsun. Oyunculari diri bile tutamiyorsun. Basarisiz ekibini savunuyorsun. Igrenc futbola mazeretler buluyorsun. Hep Ocak, hep Temmuz. Biktik. Ilk basta sana saf gibi inandik ama artik yeter. Para yok diyorsun ama takimin maas butcesi ortada ve bu takimin ucte bir maas butcesine sahip avrupa takimlarinin oynadiklari futbol ortada. Artik Yeter!