Fatih Terim: "En önemli hedefim; arkamda önemli bir jenerasyon ve futbol mirası bırakabilmektir"

***3 milyon euro editi böyle bir bilgi yok

Moderatör tarafında düzenlendi:
Fatih Terim, etrafında dönen entrikaları bildiği için açıklama yaptı. Çünkü gitmesini isteyen yöneticilerin, başkanı ikna noktasına getirdiklerini biliyor.

Işıtan Gün, Guardiola’nın yardımcısıyla anlaştı. Bazı liseli yöneticiler de hocanın gitmesini istiyor.

Hocanin bu aciklamalari guzel falan da alti biraz bos kaliyor benim gozumde. Neden mi?

Eger gelecegin Galatasaray'i altinda bir proje olarak bakiyorsa ve guzel bir miras birakmak istiyorsa burada en onemli seylerden birisi Alt yapidan oyuncu olmasi olacaktir. Gidip Nelsson'a 7 milyon euro verecegine Isik Kaan'i (ya da bir baskasini) koy stopere, orta sahada Aytac ve Taylan ile ugrasacagina koy oraya Bartug'yu falan. Isimler sadece ornek, baska oyuncular da olabilir.

Burada Galatasaray'in geleceginden soz edilirken alt yapidan henuz kimsenin A takimda olmamasi bana cok ters bir soylem olarak geliyor. Barcelona mesela, alt yapidan 2-3 oyuncuya sans veriyor malum ekonomik durumlari ortadayken bunu bir firsat olarak (biraz da mecburiyet) degerlendiriyorlar.

Peki biz? Ligde havlu atmisiz (hoca da kendi kabul etti gecen hafta), kupadan elendik peki neden hala Feghouli, Yedlin, Taylan, Babel gibi isimlerle maclara cikiyoruz? Koy oraya 2 tane genc oyuncuyu artik bu saatten sonra neyi kaybedersin? Bunu yapsa hocaya laf etmeyecegim ama bunlari yapmadigi icin elestiriyorum. Sonra Bartug falan neden sozlesme uzatmiyormus? Siz olsaniz uzatirmiydiniz? Barcelona 17-18 yasindaki cocuklari oynatiyor, sen 20 yasina gelmis oyunculara sans vermiyorsun.

Nelsson kotu oyuncu falan degil yanlis anlamayin ama bazi pozisyonlarda alt yapidan cocuklari degerlendirsek gidip daha onemli mevkilere daha iyi oyuncular alabilirdik, mesela 10-15 milyon euroya guzel bir santrafor alirsin ama biz gidiyoruz 7 milyon euroya stoper bakiyoruz. O parayi daha dogru yerlere harcasak fena olmaz sanki. Sonra 6 ayda bir yeni oyuncu bakmaya gerek kalmaz.
Nelsson değil de şu haliyle daha çok Cicaldau sorgulanabilir gibi

Nelsson değil de şu haliyle daha çok Cicaldau sorgulanabilir gibi
Isimlere odaklanmamak lazim, pozisyon olarak belirttim bir stopere bir turk takimi 7-8 milyon euro vermemeli. Oraya alt yapidan bir oyuncu koymak lazimdi, Marcao var zaten bir tane daha Marcao olmasina gerek yok. O parayi daha akilli kullanip daha kaliteli ve daha onemli yerlerde kullanmak lazimdi, santrafor gibi ya da orta saha mesela. Stopere para gomunce gol yeme sorunu cozulmuyor. Alt yapidan bir defans bir orta saha A takima monte edemiyorsak gelecegin Galatasaray'indan bahsetmesinler.

Hoca her yere transfer yaparak sorunlari cozerim diyor o yuzden surekli Ocak ayini bekleyin transfer yaparak degisecegiz demesinden belli zaten. Biraz da kendini ve ekibini sorgulasin artik bu takimin taktiksel, ozellikle topsuz oyunda nasil oynamasi gerektigini cozsun. Her mac gol yenilir mi ya insan utanir biraz. Ben onun yerinde olsam utanirdim.

Isin ozeti, her bolgeye fantastik oyuncular transfer ederek iyi takim olunmuyor. Para bol olsa yapilmasi en kolay is budur belki ama bizim boyle bir zenginligimiz yok. Biraz da kreatif dusunmeleri gerek. Her mac baska bir santrafor sahaya surecegine sezon basi Avrupa'dan 10-15 milyon euro arasi iyi bir santrafor aldirmis olsa en azindan o sorunu cozmus olurduk. Stoperde en kotu Luyindama veya az once verdigim orneklerle alt yapidan bir genci gormek isterdim. Maalesef transfer konusunda iyi ilerlemiyoruz. Bunlari yapmiyoruz, sonra iki tane Rumen oyuncusu ve bir Danimarkali stoper alininca genclestirme operasyonu deniyor. Kerem zaten sol acik alinmadigi icin oynama sansi buldu yoksa belki o da parlamis olmayabilirdi eger transfer butcemis daha fazla olsaydi .

Assuncao diye bir oyuncu alindi, neden alindi neden oynamiyor kimse bilmiyor. Bartug falan niye sans alamiyor? Benim sorguladigim seyler bunlar.

Simdi devre arasinda en az 5 oyuncu alinmasi lazimmis deniyor, bir de stoper bakiyormusuk Allah askina ne stoperi ? Marcao ve Nelsson gidiyor mu da stoper bakiyoruz tekrar? Luyindama gidiyorsa gitsin o zaman alt yapidan koy oraya bir genci iste. Hala stoper denince kafa atasim geliyor ekrana :D

Su takima orta saha alamadilar 3 senedir, forvete kanatlara falan adam baksinlar. Alamadigin bolgelere veya paranin yetmedigi yerlere de gencleri oynatsin. Zaten sezon gitmis yine transfer istiyorum demesin milletin asil kizdigi nokta surekli transfer demesi. Denizli'den 3 yiyorsan bir zahmet 1 ay boyunca hic bir yere konusmasin.

geçen faruk süren'in açıklamaları bugün fatih terim'in açıklaması. başkanı da katmış bak birlikte çıktık bu yola bu yol cesurların yoludur, tolerans ister, fedakarlık ister. seni kim takar sana bir şey olmaz benim adım, kariyerim söz konusu demiş. he illa göndereceğim derseniz de tazminatımı verirsiniz ben istifa etmem diye bitirmiş. demek ki hocamın 2-3 maçı kaldı.
yönetim selçuk ve necatiyi görevden aldığını açıklasa yine de istifa etmez mi?

Şu tazminatını alır gider diyenler, kaç yaşındasınız ne gördünüzde bu kanaate vardınız bir anlatın öğrenelim! Ulan adam milli takımdan aldığını bile bağışlamış boş boş yorum yapıp saçmalamayın.

SM-G975F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dogru seyler söylemis aciklamalar güzel ama 2 sezon ust uste basarisiz oldugu icin kredisi yok

Ayrica proje den bahsediyorsa giresun maci icin elimizde isik kaan ve nelsson disinda stoper yok,buna ragmen isik kaan’i denemezse ilk 11 de ozaman proje ve sabir dan bahsetmesin hoca

sürekli proje diyorsun da hoca bu tamamen bi beklenti başarıya ulaşacağının garantisi yok ki başarısız olma ihtimalin çok daha yüksek bence çünkü proje takımı dediğin hep bi adım da olsa ileri gider, bizse tam tersi hep bi adım geri gidiyoruz. yani proje patlamak üzere farkında değilsiniz, tünelin ucunda da ışık falan yok. ayrıca genç jenerasyon diyorsun galatasarayın altyapısına zerre önem vermiyorsun. ışık kaanı 3 dakika oynat atalayı 5 dakika oynat ile jenerasyon oluşmaz. hep transferde çözümü arıyorsun sonra

Yemin ederim bir taraftar olarak okuma gereği bile duymadım.
o kadar ümitsizim kendisinden.
Sadece şunu söylüyorum ne olur bizleri gerizekalı yerine koymakdan vazgeç fatih terim.

Fatih hoca gelmis gecmis en iyi en basarili teknik direktör bu konu tartisilmaz kendisi Galatasaray efsanesi

Ama 2 sezon ust uste basarisiz oldu sifir kupa ile tamamladi,bu yuzden ben bir proje icin sabir istiyorum demesi taraftar da bir karsilik bulmuyor cünkü son 2 sezon dan dolayi kredisi kalmadi

Insanlarin dogal olarak basarisizliga tahammulu yok

Maalesef 2004 Özhan Canaydın-Fatih Terim dönemi ile 2022 Burak Elmas-Fatih Terim dönemi arasında müthiş bir korelasyon görüyorum...

Elbette ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumlar başta olmak üzere bazı nüanslar mevcuttur. Ancak ''Ana tema'' haddinden fazla benzerlik arz etmekte...

Rahmetli Özhan Başkan kibar adamdı; futbol takımının geri dönülmez şekilde çöküş yaşadığı ve tüm hedeflerden koptuğu yadsınamaz şekilde ortaya çıktığı vakit, ''Hocam sen ne düşünüyorsun?'' sorusunu yöneltebilmişti. Sonrasında neler olduğunu yazmıştım daha önce, tekrara düşmeyeyim; yaşı yetenler benim kadar bilir zaten...

Bakalım Burak Elmas nasıl bir yol izleyecek?..

Hocanin bu aciklamalari guzel falan da alti biraz bos kaliyor benim gozumde. Neden mi?

Eger gelecegin Galatasaray'i altinda bir proje olarak bakiyorsa ve guzel bir miras birakmak istiyorsa burada en onemli seylerden birisi Alt yapidan oyuncu olmasi olacaktir. Gidip Nelsson'a 7 milyon euro verecegine Isik Kaan'i (ya da bir baskasini) koy stopere, orta sahada Aytac ve Taylan ile ugrasacagina koy oraya Bartug'yu falan. Isimler sadece ornek, baska oyuncular da olabilir.

Burada Galatasaray'in geleceginden soz edilirken alt yapidan henuz kimsenin A takimda olmamasi bana cok ters bir soylem olarak geliyor. Barcelona mesela, alt yapidan 2-3 oyuncuya sans veriyor malum ekonomik durumlari ortadayken bunu bir firsat olarak (biraz da mecburiyet) degerlendiriyorlar.

Peki biz? Ligde havlu atmisiz (hoca da kendi kabul etti gecen hafta), kupadan elendik peki neden hala Feghouli, Yedlin, Taylan, Babel gibi isimlerle maclara cikiyoruz? Koy oraya 2 tane genc oyuncuyu artik bu saatten sonra neyi kaybedersin? Bunu yapsa hocaya laf etmeyecegim ama bunlari yapmadigi icin elestiriyorum. Sonra Bartug falan neden sozlesme uzatmiyormus? Siz olsaniz uzatirmiydiniz? Barcelona 17-18 yasindaki cocuklari oynatiyor, sen 20 yasina gelmis oyunculara sans vermiyorsun.

Nelsson kotu oyuncu falan degil yanlis anlamayin ama bazi pozisyonlarda alt yapidan cocuklari degerlendirsek gidip daha onemli mevkilere daha iyi oyuncular alabilirdik, mesela 10-15 milyon euroya guzel bir santrafor alirsin ama biz gidiyoruz 7 milyon euroya stoper bakiyoruz. O parayi daha dogru yerlere harcasak fena olmaz sanki. Sonra 6 ayda bir yeni oyuncu bakmaya gerek kalmaz.
Zaten bizde altyapı olmadığı için gençleştirme işini zor yaparız.Bence kesinlikle yanlış bir plan. Başımızdakilerin özellikle ekonomik olarak yetersizliklerini kapatmak için salladıklları bir proje.Bence yaptıkları iş çok basit.Ucuz olacak,az alacak,taksitli olacak.Galatasaray seviyesinde,hedefleri doğrultusunda bu tarz genç oyuncuları bu özelliklerde bulmak çok zor.

Bu bu ekonomik yapıda şampiyon olamazsak işimiz çok zor.Bu yüzden bizim karma bir transfer planlaması yapmamız daha mantıklı olurdu.Ve bunu yaparkende yaş ortalamasını ne kadar düşürürsek o kadar iyi olurdu.Yahu bu leş ligde neyin planı neyin projesi..Galaasaray olarak doğru kadroyu kur eze eze şampiyon ol.

Geri
Üst Alt