Fatih Terim: “Futbolcunun yerlisi yabancısı olmaz”

hala bu paratoru ciddiye alan varmı? biri de çıkmış baskı yap tffye hocam demiş!! ölün gidin ya.

Devrim lazım evet;

Aziz Yıldırım, Şekip, Cavcav, Y. Demirören ve bu tarz adamların Türk futbolundan öncelikle ellerini çekmesi gerekiyor, yoksa aynı tas aynı hamam.

bence yuvarlak konuşmuş. eğer bizdeki gibi yabancı sınır kalkmalı deseydin seni ayakta alkışlardım hacı. Ama ne şiş yansın ye kebap olmadı hocam

Helal olsun Terim'e. Sonuna kadar suclu buluyorum kendisini ve 'ben sözlerimi degistiren biri degilim' demesini kabul etmiyorum (Mersin maci sonrasi TFF hakkinda aciklamalar)

Ama yinede en azindan bu konuda ülke adina olumlu düsünüyor.

Helal olsun Terim'e. Sonuna kadar suclu buluyorum kendisini ve 'ben sözlerimi degistiren biri degilim' demesini kabul etmiyorum (Mersin maci sonrasi TFF hakkinda aciklamalar)

Ama yinede en azindan bu konuda ülke adina olumlu düsünüyor.

paraya tapan inslara dolarlar eurolar adama jartiyer bile giydirir, bunlarin ülke adina olumlu konusmalari, banka hesaplarindaki miktara kadar'dir.

terim kadar popülist konusan td yoktur yer yüzünde

yabancı sınırı serbest olursa türkiyedeki hemen her kulübün altyapısı kapatacağı gerçeği de aşikar. öyle bi düzenleme olmalı ki hem yabancıyı serbest bırakmalı hem de altyapılara ciddi teşvik verilmeli. profesyonel takımında oynattığı her yabancı için yabancı oyuncu oynatma bedeli tarzı bi ödeme konursa ve bu toplanan paralar yerli oynatmaya teşvik olarak kullanılırsa çözüm olabilir.

Neyin yerlisinden bahsediyorsun hocam? Son 10 senede kac tane iyi oyuncu cikmis alt yapidan?

Chelsea'nin 4 tane yerlisi var mesela. Terry, Cahill, Cole, Lampard. Türkiye'de buna yakin kac tane oyuncu var da biz yabanci siniri uyguluyoruz?

Bizim kadar veya bizden az yabancisi olan sadece Dortmund ve Barcelona var. Dortmund'un dünyada esi benzeri yok, Real Madrid ile birlikte Ispanya milli takimini olusturan Barcelona'yi da bizimle bir tutmak aptallik olur.

Irkcilik yaparak bir yere varamiyoruz.. Chelsea'de Terry varken biz Gökhan Zan'a kaliyoruz, Azpilicueta'si varken Sabri'si oynuyor..

yabancı sınırı serbest olursa türkiyedeki hemen her kulübün altyapısı kapatacağı gerçeği de aşikar. öyle bi düzenleme olmalı ki hem yabancıyı serbest bırakmalı hem de altyapılara ciddi teşvik verilmeli. profesyonel takımında oynattığı her yabancı için yabancı oyuncu oynatma bedeli tarzı bi ödeme konursa ve bu toplanan paralar yerli oynatmaya teşvik olarak kullanılırsa çözüm olabilir.

Alt yapida yabancilarla dolmali, oyle daha super olur iste.. 15-16 yasindaki Brezilyali, Afrikali yi belese alcan koyacan oraya iste. En guzelu bu olacak o zaman iste. Ayni Barca, Porto, Ajax in yaptigi gibi.. Turk oyuncu ise bunlardan formayi kapacak, yoksa bakacak evinden.

Chelsea nin alt yapisinda 100 lerce Ingiliz var, ama ayni zamanda 100lerce yabanci var, baska takimlardan 14-15 yasinda olanlari aliyorlar ve egitiyorlar, boylece A takima daha kolay adapte olacaklar, en iyileri de forma sansi gorecek. Bu isler boyle gider.

Illaki Turk olmali diye dusunce cok sacma ve aptalca olur.

Neyin yerlisinden bahsediyorsun hocam? Son 10 senede kac tane iyi oyuncu cikmis alt yapidan?

Chelsea'nin 4 tane yerlisi var mesela. Terry, Cahill, Cole, Lampard. Türkiye'de buna yakin kac tane oyuncu var da biz yabanci siniri uyguluyoruz?

Bizim kadar veya bizden az yabancisi olan sadece Dortmund ve Barcelona var. Dortmund'un dünyada esi benzeri yok, Real Madrid ile birlikte Ispanya milli takimini olusturan Barcelona'yi da bizimle bir tutmak aptallik olur.

Irkcilik yaparak bir yere varamiyoruz.. Chelsea'de Terry varken biz Gökhan Zan'a kaliyoruz, Azpilicueta'si varken Sabri'si oynuyor..

o zaman milli takımı komple kapatıyor muyuz yani? ben sınır koy demiyorum ki, sınır kalksın ama yerli oynatana teşviğini ver. milli takımı da düşünmek zorundasın.

Alt yapida yabancilarla dolmali, oyle daha super olur iste.. 15-16 yasindaki Brezilyali, Afrikali yi belese alcan koyacan oraya iste. En guzelu bu olacak o zaman iste. Ayni Barca, Porto, Ajax in yaptigi gibi..

zaten yazımda profesyonel takımda oynattığı yabancılar için dedim, amatöre istediğin kadar yabancı al demek bu, altyapılarımız ciddi seviye atlar bu sayede. dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok, gidip bu işi başarmış ülkelerden model ama daha önemlisi bu modeli uzun süreler uygulayacak isimler alınmalı.

o zaman milli takımı komple kapatıyor muyuz yani? ben sınır koy demiyorum ki, sınır kalksın ama yerli oynatana teşviğini ver. milli takımı da düşünmek zorundasın.

Kulüp takimlarinda bile kendini göstermeyip kendini milli takim kadrosunda bulan elemanlar var. Yabanci siniri serbest kalsa bile iyi yerliler herzaman kendine yer bulur, örnek veriyorum.

Selcuk Inan yabanci siniri serbest kalsa bile satilmaz, Olcay Sahan satilmaz, Caner satilmaz, Gökhan Gönül satilmaz.. Capsiz yerli oyuncularin fiyati düser, Digiturk'ün satilmasiyla birlikte tüm dünyaya acilabilir ligimiz.. Ukrayna, Portekiz, Hollanda gibi vasat liglerden ne eksigimiz var?? Biz o liglerdeki büyük takimlari döve döve yeneriz mesela..

zaten yazımda profesyonel takımda oynattığı yabancılar için dedim, amatöre istediğin kadar yabancı al demek bu, altyapılarımız ciddi seviye atlar bu sayede. dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok, gidip bu işi başarmış ülkelerden model ama daha önemlisi bu modeli uzun süreler uygulayacak isimler alınmalı.

Almanya gibi yapacan ozaman, senin dedigin oyle oluyor, onlarda tesvik veriyor Milli takima oyuncu kazandirirsan..

Ama son karar TFF'nindir.

Kıvırma !!!

Mecburen böyle açıklama yapacak.

Galatasaray taraftarı içinde terimi seven sadece %10luk bir kısım kaldı. Bu kısımıda kaybetmek istemediği için böyle bir açıklama yapması gerekiyordu.

Yıldırım Demirören ile konusmustur, ben böyle böyle konusucam haberiniz olsun diye.

Kulüp takimlarinda bile kendini göstermeyip kendini milli takim kadrosunda bulan elemanlar var. Yabanci siniri serbest kalsa bile iyi yerliler herzaman kendine yer bulur, örnek veriyorum.

Selcuk Inan yabanci siniri serbest kalsa bile satilmaz, Olcay Sahan satilmaz, Caner satilmaz, Gökhan Gönül satilmaz.. Capsiz yerli oyuncularin fiyati düser, Digiturk'ün satilmasiyla birlikte tüm dünyaya acilabilir ligimiz.. Ukrayna, Portekiz, Hollanda gibi vasat liglerden ne eksigimiz var?? Biz o liglerdeki büyük takimlari döve döve yeneriz mesela..

ben farklı bişey demiyorum ki, sınır olmasın ama yerli oynatmaya ekonomik teşvik olsun diyorum. bu dediğimin nesi kötü?

Ama son karar TFF'nindir.

Kıvırma !!!

Zaten eger Terim 'Terim' se cikar bunu Tupcuye iletir ve diretir, ben Milli takimlarin sorumlusuyum, 7 yillik kontrat yaptik, 7 yilda degismesi gerekenlerden biride yabanci kurali diye bastirsin. Yoksa oyle lafi ortaya atmayla olmaz bu is.

Almanya gibi yapacan ozaman, senin dedigin oyle oluyor, onlarda tesvik veriyor Milli takima oyuncu kazandirirsin..

valla modeli istedikleri ülkeden alsınlar ama almanya çok ideal. birincisi adamların bi sistemi var, bizim de bi sistem oturtma şansımız olabilir. ikincisi almanların futbolcu tarzı ile bizimkisi benziyo birbirine.

Son karar TFF'nin falan demesin, Türk futbolunun geleceğini düşünüyorsa baskı yapar ve bu saçma kuralı kaldırtır.

Renktaşlar Belçika'nın nüfusu 11 milyon, aranızdan en ilgisizi bile kafadan 5 tane Belçika'lı futbolcu sayar, 80 milyonluk koskoca ülkemizde bunu başaramıyoruz peki eksiğimiz ne? eğitim ve altyapı yatırımları.

Çözüm aslında çok basit.

*Yabancı sınırını kaldır

*18 kişilik kadroda 5 tane altyapıdan yetişmiş oyuncu olması zorunluluğu getir

*Takımlarının gelirlerinin belli bir kısmının altyapılara harcandığını belgelemelerini iste, bunu belgeleyemeyenlere yüksek cezalar ver.

son karar benim mi diyecek tabi ki son karar tff nin eleştirmek için yer aramayın

Olmasi gerektigi gibi konustu, ama ben kararlarimi degistirmem masanin orasinda ne dusunuyosam buradada oyle dusunuyorum sizde var demeseydin hocam.

Direk soyleseydin dusunceni gözlerine soksaydin TFF nin.

Geri
Üst Alt