Yekta Kumanova
Cezalı
- 15 Kasım 2009
- 2.918
- 0
- 286
hala bu paratoru ciddiye alan varmı? biri de çıkmış baskı yap tffye hocam demiş!! ölün gidin ya.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Helal olsun Terim'e. Sonuna kadar suclu buluyorum kendisini ve 'ben sözlerimi degistiren biri degilim' demesini kabul etmiyorum (Mersin maci sonrasi TFF hakkinda aciklamalar)
Ama yinede en azindan bu konuda ülke adina olumlu düsünüyor.
yabancı sınırı serbest olursa türkiyedeki hemen her kulübün altyapısı kapatacağı gerçeği de aşikar. öyle bi düzenleme olmalı ki hem yabancıyı serbest bırakmalı hem de altyapılara ciddi teşvik verilmeli. profesyonel takımında oynattığı her yabancı için yabancı oyuncu oynatma bedeli tarzı bi ödeme konursa ve bu toplanan paralar yerli oynatmaya teşvik olarak kullanılırsa çözüm olabilir.
yabancı sınırı serbest olursa türkiyedeki hemen her kulübün altyapısı kapatacağı gerçeği de aşikar. öyle bi düzenleme olmalı ki hem yabancıyı serbest bırakmalı hem de altyapılara ciddi teşvik verilmeli. profesyonel takımında oynattığı her yabancı için yabancı oyuncu oynatma bedeli tarzı bi ödeme konursa ve bu toplanan paralar yerli oynatmaya teşvik olarak kullanılırsa çözüm olabilir.
Neyin yerlisinden bahsediyorsun hocam? Son 10 senede kac tane iyi oyuncu cikmis alt yapidan?
Chelsea'nin 4 tane yerlisi var mesela. Terry, Cahill, Cole, Lampard. Türkiye'de buna yakin kac tane oyuncu var da biz yabanci siniri uyguluyoruz?
Bizim kadar veya bizden az yabancisi olan sadece Dortmund ve Barcelona var. Dortmund'un dünyada esi benzeri yok, Real Madrid ile birlikte Ispanya milli takimini olusturan Barcelona'yi da bizimle bir tutmak aptallik olur.
Irkcilik yaparak bir yere varamiyoruz.. Chelsea'de Terry varken biz Gökhan Zan'a kaliyoruz, Azpilicueta'si varken Sabri'si oynuyor..
Alt yapida yabancilarla dolmali, oyle daha super olur iste.. 15-16 yasindaki Brezilyali, Afrikali yi belese alcan koyacan oraya iste. En guzelu bu olacak o zaman iste. Ayni Barca, Porto, Ajax in yaptigi gibi..
o zaman milli takımı komple kapatıyor muyuz yani? ben sınır koy demiyorum ki, sınır kalksın ama yerli oynatana teşviğini ver. milli takımı da düşünmek zorundasın.
zaten yazımda profesyonel takımda oynattığı yabancılar için dedim, amatöre istediğin kadar yabancı al demek bu, altyapılarımız ciddi seviye atlar bu sayede. dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok, gidip bu işi başarmış ülkelerden model ama daha önemlisi bu modeli uzun süreler uygulayacak isimler alınmalı.
Kulüp takimlarinda bile kendini göstermeyip kendini milli takim kadrosunda bulan elemanlar var. Yabanci siniri serbest kalsa bile iyi yerliler herzaman kendine yer bulur, örnek veriyorum.
Selcuk Inan yabanci siniri serbest kalsa bile satilmaz, Olcay Sahan satilmaz, Caner satilmaz, Gökhan Gönül satilmaz.. Capsiz yerli oyuncularin fiyati düser, Digiturk'ün satilmasiyla birlikte tüm dünyaya acilabilir ligimiz.. Ukrayna, Portekiz, Hollanda gibi vasat liglerden ne eksigimiz var?? Biz o liglerdeki büyük takimlari döve döve yeneriz mesela..
Ama son karar TFF'nindir.
Kıvırma !!!
Almanya gibi yapacan ozaman, senin dedigin oyle oluyor, onlarda tesvik veriyor Milli takima oyuncu kazandirirsin..