Var, lokomotif maçı gibi ama çok daha önemlisi Tudor dönemi gibi rezalet ve çaresiz ezilen bir takım izlemedim açıkçası.
Tudor benim için bjk ve ibb deplasmanlarında bitmişti. Avrupa'da hatta ligde farklı yenilgilere şahit oldum son 30 yıldır ama bukadar çaresiz ezilen bir Galatasaray takımını ilk defa rastlamıştım.
trabzondan 4 yerken ne düşünmüştün mesela
bunlar tamamen algıda seçicilik ve genelde okuduklarımızın izlediklerimizin nasıl yansıtıldığı ile alakalı
yabancılar burada başarılı olamıyor değil genelde çalışmalarına bizzat kulüplerin kendi içindeki klikler izin vermiyor
bkz. aykut daum terim tudor etc
hatta bu o kadar güçlü ki hamza arada gelip terim arada gelip takım şampiyon olunca onların hanelerine yazılıyor ama takımı 28 hafta çalıştıran feldkamp şampiyon yapamayan yabancı hoca oluyor
biri deplasmandan her mağlup döndüğünde destek görüyor öbürü daha 40 yaşında yeniden kurduğu takımla liderliği kaybettiği ilk hafta otobüsüne saldırıyla karşılaşıyor
diyebilirsinki öbürü desteği hakediyor doğru ama gariban adam liderliği kaybettiği ilk hafta daha 15-16 maçta neyi haketmiyor olduğunu göstermiş olabilir
ne oldu 2007de yabancı olurken 2008de bir anda yerliler oldu
ülkede futbolmu değişti hayır
o tarihlerde şampiyon olacak takımların çoğunda yabancı çalıştığı için onların şampiyon olma ihtimali fazlayken sonrasında yerlilerin oranı arttığı için yerlilerin başarısı fazla daha iyi ya da kötü yaptıklarından değil
yabancıların yerlilere göre de başarılarında bu anlamda oranlık büyük fark görülmeyebilir