- 26 Kasım 2008
- 18.139
- 17.027
- 2.443
Senin o süreçle ilgili fikirlerin aşağı yukarı şu doğrultuda yanlışsam düzelt:hoca oyuncu arasında bu tür olaylarda hocanın tarafının tutulmasından yanayım
nzonzi olayında da hoca haklıdır şu an itibariyle
ama terimin haksız ve büyük oranda ahlaksız bir süreçle takımın başına bu son gelişinde yaşananları hatırlayınca keşke o günde aynı şekilde tutarlı davranılsaydı
o gün hocanın oyuncuları yönetemediği, kadronun iyi olduğu ah terim olsa bu takımı uçurur denilerek insanların emeğinin üzerine kirli bir süreçle birileri oturtulmasaydı
organize ve profesyonel bir kötülükle lider takımın hocasının üstüne ua ve medya salınmasaydı
yasinler maiconlar hoca gidince açıklama yaptığında sus ulan denseydi, albayrak denen insan selçuk küstürülmüş diye hocayı yerden yere vururken kes hoca bu yürüyen cesedi kesmekte haklı denseydi
o gün ağızları köpürerek hoca eleştirenler şimdi ekranda gazetelerinde kem kümle kıvırıyor
o gün sırıtarak bizim olduğumuz yerde deplasman fobisi olmaz diyerek yerinden ettiği hocayı aşağılayanlar bugün aynı akıbeti yaşayınca ağlamaklı demagojiden başka bir şey bilmiyor
sahi sistemine uymuyor denilerek gönderilmesinin altyapısı hazırlanan gomisi beğenmeyen hocamıza daha kaç milyon euro harcayalım ki kendisini mutlu edecek oyuncu alalım
kendi kadrosunu kurunca uçacaktık ocağı bekledik, temmuzu bekledik şimdi tekrar ocak... hocamızı memnun etmek için 14 bahar daha mı paramızı sokağa atalım
Terim takımın başına geçmek istiyor, içerdeki oyuncuları kışkırtıyor, ua zaten emrinde, medyadaki adamları da körüklüyor Tudor'a tepkiler başlıyor oyuncu grubunu yönetemedi ve başarısız diye gönderiliyor böylece Terim muradına erip takımın başına geçiyor ve sırıtıyor. Süreç senin gözünde böyle aşağı yukarı yanlış anlamadıysam. Lakin realitede olan zaten Tudor bir önceki sezon yerine geldiği Riekerink'ten de akabinde yerine gelen Terim'den de daha kötü performans gösterdiği için olayın aslında tamamen performans bazlı olduğu, Tudor'un referans alabileceğimiz elle tutulur bir başarısı da olmadığı için yollandığı bir süreç . He ben o dönem yazmıyordum gönderilsin vs diye bir düşüncem de yoktu ama takımın ivmesi net şekilde aşağı doğru gidiyordu, bu bir gerçek kabul edip etmemek sana kalmış. O süreçte ua'nın etkisi fazlaydı ama nasıl? Benim gözümden anlatayım; Tudor zaten gönderilecekti Terim gelsin, gelmesin. Dursun Terim'i getirmemek için baya çabaladı Lucescu'yla görüştü oyaladı vs. Ua o noktada devreye girdi. Yani Tudor'un gidişi kesindi Terim'in gelmesini ua garanti altına aldı. Dursun seçim kozu olarak son çare gitti getirdi. Olay budur. Hocanın böyle bir koz olması da daha önceki referanslarından kaynaklıdır.
Bir de şunu ekleyeyim, madem ah almalar, etik olmamalar falan konuşuluyor Tudor'un Karabük'ten bize geliş şekli ve adamların tepkisinden de bahset istersen? Belki onların da ahları Tudor'dan çıkmıştır, kim bilir? Karabük açısından konuşuyorum tabii onlara göre süreç pek de etik bir şekilde gelişmemiş, buyurun bakalım:
NTV Spor'a konuşan Karabükspor Başkanı Ferudun Tankut, anlaşmaya tepki gösterdi. Tankut:
"Malesef olanları basından öğreniyoruz. Eğer böyle bir olay varsa bu Tudor'un ayıbıdır. Tudor'a yakışmadı, Galatasaray yönetimine yakışmadı. Tudor'la en ufak bir sorunumuz yok. Anlaşmalı bir hocayı bu şekilde alıyorsa çok çirkin bir olayla karşı karşıyayız. Bu kara bir leke olarak geçecek diye düşünüyorum. Gitmek istiyorum diye bizimle bir görüşme yapmadı. Bu saatten sonra Galatasaray'dan hiç kimse ile görüşmem. Eğer biz hocadan memnun kalmayıp ayrılalım dersek 150 bin euro, eğer hoca derse ben analaşmıyorum ayrılmak istiyorum dediğinde de 150 bin euro ödeyecekti. Bu sanki futbolcu transfer bedeli gibi görünmesinden üzülüyorum"
Ek olarak Lato süreciyle alakalı
Tudor kulübümüzden zaten iyi bir şekilde ayrılmadı. Oyuncularımızın kafası şu anda karışık. Oyuncularımızla görüşmesi hiç etik değil. 2-3 gün sonra transfer sezonu bitecek, herkes kendi yoluna bakacak”
Buraya bakınca ah almalarla ilerleyen bir süreç gibi görünüyor baya eğer öyleyse terim-tudor, sistem, futbolcu falan çok uğraşmayalım, hayır duası alan birisini getirelim takımın başına olay kapansın huzur içinde.
Tudor konusunda şunu yazmıştım oyuncu grubu istemiyorsa antrenörü gönderir. Böyle olmasını istediğim için değil, gerçek bu olduğu için böyle dedim. Terim için de aynısı geçerli, başka kulüplerde de görebiliriz bunu sadece bize ya da Tr'ye özel bir durum da değil. Ama sonraki maç 11'de değilim diye antrenmanı terkedip gidiyorsa oyuncu zaten radikal bir önlem falan değildir yapılan, gerekendir, Terim gönderilsin ya da gönderilmesin.
Boldladığım yerde haklısın bir itirazım yok.