Emre Bari
Ulubatlı Souness
- 30 Ocak 2019
- 36.849
- 31.656
- 2.318
Uzun bir süre gelemezsiniz gibi geliyor bana.
geriliz geliriz
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Uzun bir süre gelemezsiniz gibi geliyor bana.
Demirkol'u ben de dinledim mantıklı şeyler söylüyor. Kesinlikle başka etkenler de var ama aga ilk yarıda 10-0 falan kaybedebileceğimiz maçlar oldu. O kadar da kötü kadromuz yoktu. Yani o performans her türlü eleştirilir. Ama şu an oyunumuzu bulduk gibi, böyle devam edersek kimse durduramaz zaten. Geçen seneki ş.l. performansını da unutur önümüze bakarız.Şu anda şampiyonlar liginde oynasak Brugge'yi 2 maçta da elek eder, Real - PSG'den mutlaka puan çıkartırdık.
Fatih Hoca'nın en büyük şanssızlığı bu FFP belası.
Her sene sonunda 11'in yarısını değiştirmemiz gerekiyor.
Birsürü kiralık topçu alıyoruz. Veya bonservisi elinde adamlara yöneliyoruz. Takımın yarısını bu sene de olduğu gibi son günde anca kurabiliyoruz. Bazen iyi çıkıyor (Saracchi), bazen kötü (Babel), bazen iyi oyuncu olsa bile kendini bulması zaman alıyor (Seri), bazen iyi oyuncu olsa bile bizde aşı tutmuyor (Nzonzi)...
CL'de maça çıktığımız periyotlarda ortada 1 takım olmuyor ki. Sahada 11 oyuncudan oluşan bir oyuncu topluluğu oluyor sadece. Son 2 seneye bakalım, hep 2. yarıda adam gibi oynamaya başlıyoruz. Oyuncuların adaptasyonu var, tutmayan oyuncuların yerine veya eksik kalmış ama transfer yapamadığımız bölgere oyuncu alıyoruz; bunların da adaptasyonu var elbette, hocanın eldeki malzemeye uygun bir oyun bulması var...
Yav Haziran'da kurduğumuz kadroyu Ocak'ta tekrar sil baştan yapmak zorunda kalıyoruz. Var mı ötesi. Hocanın da hataları oldu elbette ama CL'de kötüyüz diye hocaya sallamayı hiç de hakkaniyetli ve mantıklı bulmuyorum.
Mehmet Demirkol'un tespiti de güzel.
![]()
Galatasaray çok değişik bir noktaya geldi
GALATASARAY ÇOK DEĞİŞİK BİR NOKTAYA GELDİtr.beinsports.com
Ortada eleştirilecek bir şey varsa zaten eleştirilir ve eleştirilmelidir de. Hocayı ben de çok eleştirdim. Hocanın Belhanda, Babel ve Selçuk gibi bazı oyunculardaki gereksiz ısrarları ve yaz transfer döneminden beri süregelen yönetimle yaşadığı sorunlar, TFF - Ali Koç cephesiyle uğraşmak zorunda kalması, babasını kaybetmesi gibi etmenler sebebiyle kendini bir türlü futbola verememesi o kötü sonuçları ve kötü oyunları doğurdu. Tabii bir de kim bilir bizim haberimizin olmadığı neler dönmüştür içerde.Demirkol'u ben de dinledim mantıklı şeyler söylüyor. Kesinlikle başka etkenler de var ama aga ilk yarıda 10-0 falan kaybedebileceğimiz maçlar oldu. O kadar da kötü kadromuz yoktu. Yani o performans her türlü eleştirilir. Ama şu an oyunumuzu bulduk gibi, böyle devam edersek kimse durduramaz zaten. Geçen seneki ş.l. performansını da unutur önümüze bakarız.
Şu anda şampiyonlar liginde oynasak Brugge'yi 2 maçta da elek eder, Real - PSG'den mutlaka puan çıkartırdık.
Kiralık ve bonservisi elinde adamlara yöneliyoruz. Takımın yarısını bu sene de olduğu gibi son günde anca kurabiliyoruz. Bazen iyi çıkıyor (Lemina - Saracchi), bazen kötü (Babel), bazen iyi oyuncu olsa bile kendini bulması zaman alıyor (Seri), bazen iyi oyuncu olsa bile bizde aşı tutmuyor (Nzonzi)...
CL'de maça çıktığımız periyotlarda ortada 1 takım olmuyor ki. Sahada 11 oyuncudan oluşan bir oyuncu topluluğu oluyor sadece. Son 2 seneye bakalım, hep 2. yarıda adam gibi oynamaya başlıyoruz. Oyuncuların adaptasyonu var, tutmayan oyuncuların yerine veya eksik kalmış ama transfer yapamadığımız bölgere oyuncu alıyoruz; bunların da adaptasyonu var elbette, hocanın eldeki malzemeye uygun bir oyun bulması var...
Yav Haziran'da kurduğumuz kadroyu Ocak'ta tekrar sil baştan yapmak zorunda kalıyoruz. Var mı ötesi. Hocanın da hataları oldu elbette ama CL'de kötüyüz diye hocaya sallamayı hiç de hakkaniyetli ve mantıklı bulmuyorum.
![]()
Şu anda şampiyonlar liginde oynasak Brugge'yi 2 maçta da elek eder, Real - PSG'den mutlaka puan çıkartırdık.
Kiralık ve bonservisi elinde adamlara yöneliyoruz. Takımın yarısını bu sene de olduğu gibi son günde anca kurabiliyoruz. Bazen iyi çıkıyor (Lemina - Saracchi), bazen kötü (Babel), bazen iyi oyuncu olsa bile kendini bulması zaman alıyor (Seri), bazen iyi oyuncu olsa bile bizde aşı tutmuyor (Nzonzi)...
![]()
Hocanın son tercihiydi Diagne. Hocanın istediği Tetteh ve adı basına bile düşmeyen oyuncuları yönetim alamayınca gittiler son gün yana yakıla 13M'u Diagne'ye verdiler. Hoca muhtemelen bu adam ligde hiç oynamasa bile muhtemelen kral olacak, bizde 3-5 gol elbet atar, tutmazsa bile yazın en kötü aldığımız paraya satar Ozan'dan gelen parayı yazın kullanırız dedi. Ama yönetim oyuncu satma konusunda inanılmaz kötü çıkınca ve Diagne'nin de bu kadar sorun çıkaracağını tahmin etmeyince kazık yedik maalesef.Güzel tespit ama ben Fatih Hoca'ya Mbaye Diagne transferini yazarım keşke hiç yapılmasaydı veya bu kadar büyük paralar verilmeseydi.
vedat şişirilmiş balondurDiagne yerine Vedat alınmalıydı
4-5m öderdik ama iş yapardı. Hala yapardı. Diagne maalesef beklenenleri karşılamadi yönetimle taraftar da onu bitire bitire marka değerini bitirmeye çalıştı. Serdar Azizi gönderirken de aynı hata yapıldı: oyuncunun marka degerini düşürecek laflar edildi.
vedat şişirilmiş balondur
yalnız slimani bu sezon 17 maçta 16 gole katkı verdi 9 gol 7 asistıslam slimani gibi mi
yalnız slimani bu sezon 17 maçta 16 gole katkı verdi 9 gol 7 asist
Tek katılmadığım yer şu bodladığım yer oldu. Şimdi her aldırdığı topçu tutan TD yok ki. Elbet hatalar da olacak. Tabii bunların içinde mecburiyetler de var.Fatih hocanın ilk yarıda başarısız olmasındaki nedenlerinden biri FFP'dir katılıyorum. Her sene kadro değişiyor, sürekli zamanını oyuncular bulmak üzerinden harcıyorsun, Fatih hoca antrenman sahasında takımı geliştireceğine gece gündüz transfer kovalıyor FFP illeti yüzünden.
Ama şu da var ki; bu sene takımın hücum sistemini değiştirerek yani pas oyunu veya set hücumu şeklinde bir hücum sistemine geçti, ki son yıllarda alışık olmadığımız bir sisteme geçince hem oyuncular hem taraftar bocaladı. Neymiş büyük takımlar set hücumu oynarmış sürekli topu kontrol edermiş. O mantık eskide kaldı. Şimdi gol atmak için bazı takımlar bilerek topu rakibe veriyor ki rakibi hazırlıksız yakalamak için.
Ama sonra hoca da hatasını farketti çok da geç olmadan yine geçen seneki gibi hızlı hücum prensibine dayalı bir oyun oynuyoruz. İlk yarıda bu kadar çok puan kaybının nedenlerinden biri de bu sistem değişikliğiydi.
Fatih hocayı bir eleştirdiğim konu da her transfer döneminde mutlaka birkaç fiyasko transfer yapması. 1 dakika bile oynatmadığı oyuncuları da alıyor, yazın alıp kışın gönderdiği adamlar da oluyor. Yiğit Gökoğlan, Erman Kılıç, Furkan Özçal, Muğdat Çelik, Kostas Mitroğlu, Ryan Babel, Steven Nzonzi vs. 2. dönemindeki transferleri saymak istemedim Almaguer, Sarr falan ne boş topçulardı öyle. Diagne'ye 13 milyon euro verilmesi de skandaldı bence. O paraya çok daha iyi isimler alınabilirdi Samatta gibi.
Bu sene şampiyon olursak sistem falan değiştirmeden, futbola aç isimler getirilmeli Saracchi, Onyekuru, Lemina gibi. Alacaksan da böyle isimler alacaksın. Hatta Falcao'yu falan da göndermek lazım.
Koca devre forvetsiz oynadık. Devre arası Vedat alınsaydı yarım senedir bekliyoruz, ala ala Vedat'ı mı aldınız derdi taraftar bu sefer. (Ben dahil)Diagne yerine Vedat alınmalıydı
4-5m öderdik ama iş yapardı. Hala yapardı. Diagne maalesef beklenenleri karşılamadi yönetimle taraftar da onu bitire bitire marka değerini bitirmeye çalıştı. Serdar Azizi gönderirken de aynı hata yapıldı: oyuncunun marka degerini düşürecek laflar edildi.