Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ne dinliyorlar acaba.

sent via GSC

Ne dinliyorlar acaba.

sent via GSC

IMG_3362.webp

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Aslında minicik ama ileride devasa olma ihtimali yüksek bir problem çıkmayıp da işler yolunda gitseydi, FT ile Aysal döneminin ilk yılında temasımız olacaktı neredeyse. 2011 yaz/sonbahar civarında olabilirdi.
Evin önündeki geniş sokakta mahallenin gençleri tek kale top oynarlardı gırgırına. Bende balkondan seyrederdim kuşbakışı ...Ama aralarında 16 yaş civarı ve o yaşında 1.65 civarı boylarda ama fit ve güçlü bedeniyle öyle kıvrak top oynardı ki, ikli mücadelelerde ronaldinho stili kıvrak tek ayak üstü dönüşlermi ararsın, yakındaki rakipleri duvarpası olarak kullanacak beceri, hız ve ince ve kurnaz futbol zekası mı dersin yakın mücadele de topa sahip olma azmi mi dersin ne arasan vardı.
Ama asıl yeteneği önünde boş alan bulduğunda oraya çıkıyodu hıyarın. Rakiple beraber markaj altında topla ilerleme hızı inanılmazdı, ilk fırsattada daha kaleyi bile görmeden arkası dönük olması bile farketmeden hızlı dönüşlere gerek bile bırakmayan köşelere isabetli zımba şutları aynen Van nistelroy u hatırlatıyordu..
İşin garip tarafı da ikili markaj altında iken dahi diğer iki takım arkadaşını nereye koşup ne yapmalarını isteyecek kadar oyun okuma kabiliyeti vardı meretin.
Bir gün bunlara çeyrek ekmek arası yiyecek götürüp bu çocukla çaktırmadan biraz istihbarî sohbet yaptım ve MAALESEF çocuk takımını sorunca gömlek altında formasını gösterecek kadar koyu fenerli çıktı. ben de peşini bıraktım.
O an için FT ye ulaşıp Cimboma kazandırmak için minicik bir olumsuz detaydı bu sadece. Peki ya fener atletiyle yaşayan birisini GS de ne kadar tutabilir siniz ki.. Hadi oldu o müthiş fizik ve yetenekleriyle 1 senede bilemedin 2 senede A takıma yükseldi. 3-4 yıllık kontrat yaptın diyelim...
O kadar sivri yetenekleri devam ederse ve rahatlıkla yurtdışına gitse neyse; ama Kontrat sonunda, dahada fenası daha az paraya 2. 3. yılında fenere gidecem diye sıkıntı olmaya başlarsa başımıza belayı olmakta vardı. 22-23 yaşında bir çılgınla 10-12 sene cebelleş olmanın sonu; yıllar süren bir felaket gibi olurdu.. Durup dururken rakibe yeni bir Rıdvan+Atkinson toplamı gibi bişey hediye etmek demek olurdu bu iş..

Bu çocuğun teknik ve kapasitesi hakkında anlattıklarımın hiç birisi abartılmış değil ve anlatabildiklerimden daha da fazlası olabilir kesinlikle..

Bu videolarda yapılanların %80-90 civarını daha 16 yaşında taş dizili bir yolda her zaman rahatlıkla yapabilen birisini hayal edin. Ve profesyonel bir eğitimle nerelere ulaşabileceği hakkında hayal gücünüzü zorlayın biraz..

Dünkü maç sana yazar hoca doğruya doğru. Hücum oyunu değil dengeli oynattın. Bu akbillere karşı cümbür cemaat hücum oynasak kaybederdik. Lakin artık şu deplasman saçmalığının bir çaresini bulmak zorundasın. Dünkü maçtan sonra bjk maçı da dahil içeride oynayacağımız 2 maçı da kazanacağımıza iman ettim lakin Alanya, Akhisar ve Göztepe deplasmanlarında ne yapacağız hoca? Şampiyonluğun anahtarı bizim açımızdan büyük ölçüde bu maçlar olacaktır. Bunlardan birinde dahi yine bir Gençlerbirliği saçmalığı yaşarsak bu sefer geri dönülmez şekilde şampiyonluk gider. Lütfen şu işe bir çözüm bul hocam.

Hep yaptığı hatadan dolayı eleştirecek değiliz ya

Doğru yaptığında da övmesini bilmeliyiz

Dün sahaya doğru 11 ve doğru taktikle çıktı

Lütfen böyle devam et hoca

Stada takim halinde müzik dinleyerek gelmek güzel fikir,performans artirici bir olay degil dogal olarak ama takim olma yolunda önemli bir detay

Çocuk: “Hocam, yani bu top benim mi?”
Fatih Terim: “Top senin.”
Çocuk: “Aa teşekkür ederim.”

Şartlar nedeniyle zaman zaman kızdık, kırıldık hatta çok üzüldük ama hiçbir zaman sevmeyi bırakmadık. Hocanın imza töreninden sonra hocaya karşı diğer dönemlerden farklı olarak bu sefer daha duygusal yaklaşıyorum bu sefer hiç ama hiç kaybetmek istemiyorum sanki hoca da bu sefer bizleri kaybetmek istemiyor gibi geliyor.

Hayattan dersler çıkarmak önemlidir hoca 2013'de şartlar gereği ayrılıp milli takıma imza attığı gün hepimiz öfke duyuyorduk 4-5 senelik süreçte hocaya destek olan kimse yoktu Galatasaray taraftarı kırgın ve üzgün diğer taraftarlar zaten Terim'i sevmiyorlar hoca da sürekli yıpranmaya başlamıştı ki bize gelmeden son 1 senelik süreçte çok şey yaşadı o süreçte hocaya basın, medya, televizyonlar hatta takım içindeki oyuncular bile üzerine çıkmaya çalıştılar.

Tabi bir yandan da bu süreçte bizim neler yaşadığımıza bakmak lazım 2013-15 sezonu bir şekilde zar zor idare ederken 15-17 sezonları tamamen çöküş yaşadık ve dibi gördük. Hoca boşa çıktığında acaba tekrar olur mu derken sezon ortasında oldu ve geldi. Hoca Göztepe maçında sahaya ilk çıktığında hem taraftarlar hem kendi mutlu olmuştu gerçekten de duygusal bir maç olmuştu.

Bu sefer son olacaktır hocayı ayırmak için ellerinde hiçbir şey kalmadı milli takım isteği gelse de bundan sonra ki süreçte hoca hiçbir şekilde kabul etmeyecektir dediğim gibi iki tarafta hatalarından ders çıkardı her ne kadar geçmişte hatalar, üzüntüler, nefretler olsa da bunlar da sevginin getirdiği şeylerdir. Umarım bundan sonra hocamız yıllar boyu takımın başında kalır en azından yenilsek bile bizim gibi hisseden birinin yönetmesi önemli çünkü içimizden biri...

Hocamız futbolcularımızın ailesiyle de ilgileniyor önceden yaptığı gibi.
Tugay Kerimoğlu bir tv röportajında, yeni evlendiği eşiyle bir restaurantta akşam yemeğinin çıkışında hesap istendiğinde;
'' Efendim hesabınız TD nüz Fatih Terim tarafından ödendi. '' cevabını aldığında bu olayı, neredeyse hayatının sürprizi ve gururu olarak nitelemişti..

Sergen bize ilk transfer oldugunda gece hayati hakkinda surekli uyarmis tabii sergen laf dinlememis hocada takilmis pesine belli bi sure izlemis falan sonunda sergeninde hesabini odeyip gitmis. Sergen hesabi isteyince hicte tugay gibi gururlanmamis baya baya sinirlenmis. O donemin spor gazetelerinden birinde hatirliyorum mevzuyu biraz biraz

Ben de bizim müdürle öğle yemeğinde bir mekanda geçtiğimiz cuma günü denk gelmiştik. O da bizim hesabı ödemişti. Ben de çok sinirlenmiştim. Bana göre çok ayıp bir hareket.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt