Aslında minicik ama ileride devasa olma ihtimali yüksek bir problem çıkmayıp da işler yolunda gitseydi, FT ile Aysal döneminin ilk yılında temasımız olacaktı neredeyse. 2011 yaz/sonbahar civarında olabilirdi.
Evin önündeki geniş sokakta mahallenin gençleri tek kale top oynarlardı gırgırına. Bende balkondan seyrederdim kuşbakışı ...Ama aralarında 16 yaş civarı ve o yaşında 1.65 civarı boylarda ama fit ve güçlü bedeniyle öyle kıvrak top oynardı ki, ikli mücadelelerde ronaldinho stili kıvrak tek ayak üstü dönüşlermi ararsın, yakındaki rakipleri duvarpası olarak kullanacak beceri, hız ve ince ve kurnaz futbol zekası mı dersin yakın mücadele de topa sahip olma azmi mi dersin ne arasan vardı.
Ama asıl yeteneği önünde boş alan bulduğunda oraya çıkıyodu hıyarın. Rakiple beraber markaj altında topla ilerleme hızı inanılmazdı, ilk fırsattada daha kaleyi bile görmeden arkası dönük olması bile farketmeden hızlı dönüşlere gerek bile bırakmayan köşelere isabetli zımba şutları aynen Van nistelroy u hatırlatıyordu..
İşin garip tarafı da ikili markaj altında iken dahi diğer iki takım arkadaşını nereye koşup ne yapmalarını isteyecek kadar oyun okuma kabiliyeti vardı meretin.
Bir gün bunlara çeyrek ekmek arası yiyecek götürüp bu çocukla çaktırmadan biraz istihbarî sohbet yaptım ve MAALESEF çocuk takımını sorunca gömlek altında formasını gösterecek kadar koyu fenerli çıktı. ben de peşini bıraktım.
O an için FT ye ulaşıp Cimboma kazandırmak için minicik bir olumsuz detaydı bu sadece. Peki ya fener atletiyle yaşayan birisini GS de ne kadar tutabilir siniz ki.. Hadi oldu o müthiş fizik ve yetenekleriyle 1 senede bilemedin 2 senede A takıma yükseldi. 3-4 yıllık kontrat yaptın diyelim...
O kadar sivri yetenekleri devam ederse ve rahatlıkla yurtdışına gitse neyse; ama Kontrat sonunda, dahada fenası daha az paraya 2. 3. yılında fenere gidecem diye sıkıntı olmaya başlarsa başımıza belayı olmakta vardı. 22-23 yaşında bir çılgınla 10-12 sene cebelleş olmanın sonu; yıllar süren bir felaket gibi olurdu.. Durup dururken rakibe yeni bir Rıdvan+Atkinson toplamı gibi bişey hediye etmek demek olurdu bu iş..
Bu çocuğun teknik ve kapasitesi hakkında anlattıklarımın hiç birisi abartılmış değil ve anlatabildiklerimden daha da fazlası olabilir kesinlikle..
Bu videolarda yapılanların %80-90 civarını daha 16 yaşında taş dizili bir yolda her zaman rahatlıkla yapabilen birisini hayal edin. Ve profesyonel bir eğitimle nerelere ulaşabileceği hakkında hayal gücünüzü zorlayın biraz..