Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hoca eleştirilmez diyen yok da aydının dediği gibi pusuda bekleyen pek çok zat var. Gereken takviyeler yapmayıp kadroyu üç kulvarda oynayacak duruma getirmeyen yönetim ve başkan bu konuda suçlanması gereken en büyük kişilerdir. Oynanan oyunun iyi olmadığı doğrudur ama kadro dar. Tarih bizi bir şey öğrettiyse o da Fatih Terimin kötü bir durumu iyiye çevirebilmesidir. Rakip kulüplerin daha kötü bir durumdayken her başarısızlıkta yangın yangın diye bağıran taraftar biraz sabırlı olmalıdır.

Bir de bu yangıncı tayfanın sistem kuralım felan demesine bitiyorum

Şu kafa yapısıyla sistem felan kurulmaz tamamen tesadüfi şekilde ilerleriz

Darbeye bağlı olmayan sakatlıkların sebebi nedir ? Adalet sakatlıkları ve kramp giriyor sürekli oyunculara. İyi antrenman mı yapmıyorlar ? Veya yeteri derecede sağlıklı mı yaşamıyorlar ? Schalke bugün bizi hem takım oyunuyla hem de fizik olarak epey ezdi. Takım bu maç temposuna ayak uyduramadı henüz.

Ben acikcasi normal tepki verenlere laf edildigini gormedim. Yine de oyun kotu forvetsizlik bahane sen nasil hocasin hoca dokunulmaz degildir elestirisini totolojik buluyorum.

Oyun kotuyse ne acidan kotu? Taktiksel olarak nerede aksiyor? Oyun plani ne ve hangi kisimlari hayata gecirilemiyor? Hangi oyuncular hayal kirikligi? En onemlisiyse bunlari acikladiktan sonra hocanin bu konuda nasil daha iyi olabilecegini soylemek.

Bunu yapan 1 insan gormedim su forumda.

Neden ? İsim Fatih Hoca olunca futbol profesörü gibi yorum mu yapmam lazım. İşin bu kadar prof noktasında olsam futbolun içinde olurdum. Bir taraftar olarak takımın kötü oynadığını ve kötüye gittiğini görüyorum. Bunlarıda dile getiriyorum. Kötü oyunu illa terimler ile mi açıklamam lazım.

Valla artık besmele yazarak başlayalım yorumlara, aa adam besmele yazarak başlamış hocaya saygısı vardır bunun yorumuna bir şey demiyelim noktasına gelecek.

Sonuç ne olursa olsun hocamız da bizim gibi seviniyor ya da üzülüyor o yüzden daha fazla bir şey söylemeye gerek yok mutluluk da bizim üzüntüde bizim sonuna kadar da Fatih Terim

Eren aptalına iyi laf vurdu. Bayağı gıcık oluyor Eren kalasına

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Forvetsizlikten kimi oynatsın peki? Torunu mu?

Stopersizlikten Ozan'ı oynatan adam forvette de Ali Yavuz, Ahmet Sivri gibi gençleri oynatabilir.

Eren, Sinan, Muğdat gibi 30'luk kalasları oynatıyor da ne oluyor 0 gol.

Hamza oyun planı, taktik falan belli değil. Takım resmen amaçsız gibi duruyor sahada. Oyuncuların kondisyon sıkıntısı da var. Bunlar yazılıyor eleştiri olarak ne yazalım başka? Detaylı analiz edeceğimiz oyun planı yok ki ortada. Geçen sezon özellikle büyük maçlarda taktiksel açıdan ne kadar önemli işler yapabileceğini gösterdi hoca ama bu sezon fazlasıyla formsuz başladı olay bu..

Oyun plani yok demek yanlis olur yani hoca ve futbolcular mactan once ne yapilacagini konusmuyorlar mi? Mutlaka her takimin oldugu gibi bizim de bir oyun planimiz var elbet fakat bunu uygulamada sikinti cekiyoruz yahut kadro buna uygun degil ve plan degisikligi gerekiyor.

Anladigim kadariyla hoca kontrollu, topa hakim bir takim istiyor. DM (Donk veya Fernando) stoperlerin arasina giriyor, sakin sakin top cikariyoruz arkadan ya orta sahaya dribblingle topu ucuncu bolgeye tasimak icin (burada Belhanda veya Ndiaye'nin top tasimasi gerekiyor) ya da beklere oynayip bir orta saha bir bek bir kanat oyuncusu ucgen kurarak cizgiye inip ceza sahasina top yolluyoruz. Nadiren kanat oyunculari orta sahalardan top alip dribblingle merkezi yarmaya calisip verkaclarla ya da uzaktan sutlarla gol ariyor. Oldukca standart bir 4-3-3 yani.

Peki problem yasatan ne? Sanilanin aksine savunmada sikinti yasatsalar da stoperlerimiz arkadan top cikarma konusunda oldukca iyiler. Hele Ozan Kabak beni cok sasirtiyor. Beklerimiz de (as ve yedek) oldukca akilli ve caliskan olduklarindan bir sikinti olmuyor, fakat ozellikle goze batan iki sey var 1) Rodrigues gecen sene yaptigi kadar iyi sekilde oynayamiyor Nagatomo'yla, pas alisverisi yapmiyor, daha fazla ve farkli seyler deniyor, eger hoca ona boyle bir ozgurluk verdiyse kesinlikle elinden alinmali cunku oyunu aksatiyor ve bu ozgurlugu hak edecek kadar teknik ve mental kapasitesi yuksek bir adam degil 2) Sinan Gumus'un arkasinda Kimmich de oynasa bu adamla set hucumu baslatmak imkansiz. Hocanin sag tarafta solak istemesini, Feghouli'yle problem yasayip tercih etmemesini anlarim ama Yunus Akgun nasil orada sans bulamiyor anlamiyorum. Bence cogu kisi begenmese de Akbaba da orada alistiktan sonra degerli bir futbolcu olabilirdi.

Son olarak Eren Derdiyok kotuyse tum bu planlar suya dusuyor o yuzden artik forvetsiz setler dusunmemiz lazim fakat bu da basit bir sey degil. Sezon ortasinda takima yepyeni bir taktik ve oyun plani oturtmak, hatta bir de bir futbolcudan sahte dokuz gibi oynamasini falan beklemek cok da mantikli degil. Henuz bu riski alacak kadar kotu bir durumda degiliz zaten.

Neden ? İsim Fatih Hoca olunca futbol profesörü gibi yorum mu yapmam lazım. İşin bu kadar prof noktasında olsam futbolun içinde olurdum. Bir taraftar olarak takımın kötü oynadığını ve kötüye gittiğini görüyorum. Bunlarıda dile getiriyorum. Kötü oyunu illa terimler ile mi açıklamam lazım.

Valla artık besmele yazarak başlayalım yorumlara, aa adam besmele yazarak başlamış hocaya saygısı vardır bunun yorumuna bir şey demiyelim noktasına gelecek.

Abart abart evet valla oyle bir hale getirdik ki kimse bir sey diyemiyor Terim'e bu forumda artik

"Terim dokunulmaz degildir" primine devam

Acikcasi bakarsan destekleyenden cok kufreden goreceksin

Abart abart evet valla oyle bir hale getirdik ki kimse bir sey diyemiyor Terim'e bu forumda artik

"Terim dokunulmaz degildir" primine devam

Acikcasi bakarsan destekleyenden cok kufreden goreceksin

Tamam herkes sövüyor hocaya isimleri söyleyin ceza vermeye başlayalım

Tamam herkes sövüyor hocaya isimleri söyleyin ceza vermeye başlayalım

Ben daha 10 dakika once Mehmet Ocak'in hocaya tecavuz ettiler dedigini gordum

Bence birak hoca icin kullanmayi tecavuz tabiri boyle rahatlikla kullanilmamali forumda ama hele ki bu durumda boyle seyleri okumayi nasil kaniksiyorsunuz pek anlayamiyorum

Ne zamandir girmedigim icin simdi girince sok oldum

Dogru lig basindan beri iyi oynamiyoruz ama takim bayagi kalitesiz.Terim yerine baskasi olsa coktan yamulmustuk.

Bu takıma Mariano-Serdar-Fernando-Emre-Onyekuru gibi oyuncular dönecek inşallah yönetim bir ders almıştır da 1 forvet ve 1 stoper transferi yapar devre arasında

Demek istediğim bu takımın ciddi şekilde çevresi değişecek 5-6 oyuncumuz farklı olacak şu Schalke maçında oynayan takımdan

Bu kadar dar kadroda üzerine bir de çok fazla eksikle Fatih Terim 'e çok suç bulamayız ama takımın genel olarak fizik / kondisyonunda ve bireysel performanslarında da sıkıntılar var

İnşallah devre arasına kadar ligi zirvede sürdürüp şampiyonlar ligini de ilk 2 içinde bitirip ocak ayından itibaren şu kadroyla sağlam futbolcularımızla gelen transferlerimizle yola devam ederiz

42177.jpg

Eski terim yok olsa gözünün yaşına bakmaz direkt kadro dışı bırakırdı. İte köpeğe mahkum etti yönetim hocayı. Bu utanc yeter aslında bazılarina ama anlamıyorlardir bile.

ASUS_Z00ED cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Valla bu yönetime rağmen gelip küfürlü konusarak Başkan gereksizini korudukları için ben artık konuşmuyorum o konuda renktaş . Lakin dediklerinde yüzde yüz haklısın

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

hocam kurban olam yunusa,gökaya kim varsa şans ver artık :/ereni sildin madem,sinanı da sil babiş

Oyun plani yok demek yanlis olur yani hoca ve futbolcular mactan once ne yapilacagini konusmuyorlar mi? Mutlaka her takimin oldugu gibi bizim de bir oyun planimiz var elbet fakat bunu uygulamada sikinti cekiyoruz yahut kadro buna uygun degil ve plan degisikligi gerekiyor.

Anladigim kadariyla hoca kontrollu, topa hakim bir takim istiyor. DM (Donk veya Fernando) stoperlerin arasina giriyor, sakin sakin top cikariyoruz arkadan ya orta sahaya dribblingle topu ucuncu bolgeye tasimak icin (burada Belhanda veya Ndiaye'nin top tasimasi gerekiyor) ya da beklere oynayip bir orta saha bir bek bir kanat oyuncusu ucgen kurarak cizgiye inip ceza sahasina top yolluyoruz. Nadiren kanat oyunculari orta sahalardan top alip dribblingle merkezi yarmaya calisip verkaclarla ya da uzaktan sutlarla gol ariyor. Oldukca standart bir 4-3-3 yani.

Peki problem yasatan ne? Sanilanin aksine savunmada sikinti yasatsalar da stoperlerimiz arkadan top cikarma konusunda oldukca iyiler. Hele Ozan Kabak beni cok sasirtiyor. Beklerimiz de (as ve yedek) oldukca akilli ve caliskan olduklarindan bir sikinti olmuyor, fakat ozellikle goze batan iki sey var 1) Rodrigues gecen sene yaptigi kadar iyi sekilde oynayamiyor Nagatomo'yla, pas alisverisi yapmiyor, daha fazla ve farkli seyler deniyor, eger hoca ona boyle bir ozgurluk verdiyse kesinlikle elinden alinmali cunku oyunu aksatiyor ve bu ozgurlugu hak edecek kadar teknik ve mental kapasitesi yuksek bir adam degil 2) Sinan Gumus'un arkasinda Kimmich de oynasa bu adamla set hucumu baslatmak imkansiz. Hocanin sag tarafta solak istemesini, Feghouli'yle problem yasayip tercih etmemesini anlarim ama Yunus Akgun nasil orada sans bulamiyor anlamiyorum. Bence cogu kisi begenmese de Akbaba da orada alistiktan sonra degerli bir futbolcu olabilirdi.

Son olarak Eren Derdiyok kotuyse tum bu planlar suya dusuyor o yuzden artik forvetsiz setler dusunmemiz lazim fakat bu da basit bir sey degil. Sezon ortasinda takima yepyeni bir taktik ve oyun plani oturtmak, hatta bir de bir futbolcudan sahte dokuz gibi oynamasini falan beklemek cok da mantikli degil. Henuz bu riski alacak kadar kotu bir durumda degiliz zaten.

Tabii ki oyun planı var ama uygulayamıyoruz hiçbir şekilde. İzlerken göremiyorsun amacı ya da ben yeterince bilmiyorum futbolu.

Yazdığın standart şeyleri deniyoruz evet. Ama orta sahamız topu üçüncü bölgeye taşıma konusunda çok istikrarsız. Belhanda ve Ndiaye yeterli değil kesinlikle o konuda. Pas oyunu konusunda da baya kötü orta sahalar. E özellikle son maçlarda savunmacılar ile hücum oyuncuları arasında koca bir boşluk oluyor. Ya anlamsızca şişiriyoruz ya da kaybediyoruz topu..

Onun dışında beklerin de dahil olduğu kanattan gelişen ataklar en büyük silahımızdı zaten. O yüzden Feghouli kötü oynasa da Sinan yerine oynamalı diyordu birçok kişi. Ama artık forvette de tehdit olmadığı için kanatları daha katı savunuyor rakiplerimiz bu da baya baltalıyor bence hücumlarımızı.

Bu yapmaya çalıştığımız şeylere oyun planı diyemeyiz ki. Yetersiz kalıyor zaten, tıkanıyor takım..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt