Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Edit: baya uzun oldu yazı galiba :( şimdiden özür dilerim veya es geçin mesajımı:)

şimdi bir Mourinho değiliz hiçbirimiz ve ukala saygısız mesajlardan uzak durmayı seçiyorum gennelikle. En azından kulüp ile efsaneleşmiş kişiler ilgili dikkat etmek gerekir. Metin Oktayı örnek alan bir taraftar toplumu bence bunu gerektirir az çok.

Neyse Hocama geleyim....

yaklaşık 10-12 sezonluk hocanın takımlarını yakından takip ettiğime göre az çok neyin yapa bildiğini veya yapamadığını analiz ettiğimi düşünüyorum.

Zayıf yönü ile giriş yapayım konuya. Kompleksi yüksek renktaşlarımızın hoşuna gidecektir...

Evet, Fatihm'in bir oyun şablonu mevcut ve ikincisi yoktur.

İkincisi idare etmeye yönelik ama kendisi inanmadığı çat çut tam olarak ne olduğu beli olmayan bir oyundur.

Aynı zamanda artısıda bu söz etmek istediğim oyun şablonudur.

Bu oyun her oyuncu ile olmuyor maalesef.
Özelikle merkez oyuncuları çok koşan ve aynı zamanda rakibi ve topu kural çevresi içinde ısıran oyuncu grubun gerekir.

Bu grupta bunu yapmayı kim?
Belhanda! Sorun ama hem tek olması hemde toplu oyunda error vermesi oluyor bunun. Hoca memnundum Belhandadan derken bunun için memnun olduğunu tarif etmek istedi. Adam rakibe ve topa sertliği tam aranan seviyede olduğunu bir çok maçta gösterdi. Ama zayıf yanları ağır bastığı için yinede yanlış tercih olacağını düşünüyorum.

Bu tür oyuncu grubu yakalandığı vakit ancak geçmişte gösterdiği etkili takım oyunu ve başarılar getirebilir.

Birinci döneminde ve üçüncü dönemin ortasına kadar düşündüğü bir inandığı oyunu taraftara suna bildi (engin baytar ,urfi, Necati,emre ve elmander grubu parçalana kadar).

Sonra yavaş yavaş o şablonu kaybetti. Kadro kalitesi ile yine iyi sonuçlar geliyordu ortalama olarak ama takımın oyunu gittikçe burada şikayet edenlerin doğrultusunda dağınık ne oynatıldığı pek belli olmayan bir şey ortaya çıkıyordu.

Bu oyuncu grubunu iki kere yakaladı.

Bir kere karavana (2ci dönemi)

Şimdi yaz döneminde birdaha deneyecektir bu tür uygun grubu yakalamayı. Başarır başaramaz bilemem ama başardığı vakit benim tercih ettiğim korkusuz , rakibi ısıran ve o hücumsal takım izleriz.

Başaramazsa yerine gelecek kişi ve kişiler artık dikiş tutmasını dua edeceğiz.

Şu anki oyuncu grubu ama yeterli niye top oynanıyor istediğimiz veyahut beklediğimiz şekilde olan bir cevapta olmuş oldu galiba.

Hemen hemen her başarılı teknik adamın inandığı bir oyun felsefesi vardır. Ve çoğu bu felsefeye göre oyuncuları seçip başarılıyım diye biliyor iken hocayı bu kadrodan dolayı eleştirmek aslında tam bir saçmalık.

Yaz döneminde, merkez orta saha ve orta saha özellikli kanat transferine yönelirsek hocanın istediği oyunu oynayabiliriz. Yoksa bu sezonki gibi bir ileri bir geri olur maalesef. Ben hocanın böyle bir planlaması olduğunu düşünüyorum. Zaten onun için de süre istedi, istiyor. Bakalım zaman ne getirecek.

bu sezonu geçtim artık. Geleceğimizi de yakıyor, yakacak bu futboldan anlamayan adam. Evet, adana kebabından anladığı kadar futboldan anlamıyor, ama kulübün anahtarı eline teslim edilmiş. Kendisine saygım maygım kalmadı. Yaptırdığı zararın haddi hesabı yok. Kulübün içine etti arkasına aldığı biatcı, düşünme özürlü tayfa ile. Galatasaray'ın yakasından düşeceği gün bizim bayramımızdır!

donk linnes mutlaka olmalıydı selçuk da çıkmamalıydı neyse artık olan oldu

Fatih hoca gitti diyelim, yerine gelecek kişi onun kadar Galatasarayl'ı olabilecek mi acaba? Geçmişte gördük gelenleri, neler oldugunu, klübü ne hale soktuklarını.

Emin olun en az bizim kadar üzülüyordur puan kayıplarinda.

Bu orta sahadan bi cacık olmaz, hoca da suç yok. Zaten yaz'ın yapacak hamleleri, bunu kendiside söyledi.

Burada hala FT yi aklama, paklama calışması yapanlar var..
Bu sampiyonluk gittiyse FT yuzunden gitmiştir, bunu kabul edin artık..

Galatasaray, Transfermarkt verilerine göre 90m€ kadro degerine sahip, 26.8 yas ortalaması olan ve bu ulkenin en çok taraftar desteğine sahip kulubu olmasına ragmen.. kendisinin yaklasık yarısı degerinde (50m€), daha yaşlı (31 yaş ortalaması) ve çok çok az taraftar desteğine sahip bir kulube sampiyonluğu kaptırıyor.. Siz hala transferden bahsediyorsunuz..

Bu ayıp FT ye yeter..

Fatih hoca gitti diyelim, yerine gelecek kişi onun kadar Galatasarayl'ı olabilecek mi acaba? Geçmişte gördük gelenleri, neler oldugunu, klübü ne hale soktuklarını.

Bu orta sahadan bi cacık olmaz, hoca da suç yok. Zaten yaz'ın yapacak hamleleri, bunu kendiside söyledi.
3 milyon ver aykut kocaman bile okadar Galatasaray li olur ki

3 milyon ver aykut kocaman bile okadar Galatasaray li olur ki
Aykut a o parayı vermene bile gerek yok adam son postalanisinda gururuyla oynadılar rüyalarını süslüyordu GS basında kadiköyde galip geldiğini felan hayal ediyordur çok da güzel olurdu gelse en azından bir sistemimiz olurdu

Aykut a o parayı vermene bile gerek yok adam son postalanisinda gururuyla oynadılar rüyalarını süslüyordu GS basında kadiköyde galip geldiğini felan hayal ediyordur çok da güzel olurdu gelse en azından bir sistemimiz olurdu

Terimi Aykutla kıyaslamak benim için bile Terime hakarettir ağa o kadar da değil. Aykut sistemi yerine Terim'in gaz futbolunu tercih ederim...

Transfer hovardası. Hala transfer yapılacak ta başarılı olacakmış! Şu takımı Okan'a, Sergen'e, Abdullah'a versen 10 puan fazla alırdı.

Aldığı paranın her kuruşu haramdır. Sezon başında da dediğim gibi efsane olarak başladığı Galatasaray kariyerini kestane olarak tamamlayacak. Teneke bağlanacak eğer tüymek için acele etmez ise.

Terimi Aykutla kıyaslamak benim için bile Terime hakarettir ağa o kadar da değil. Aykut sistemi yerine Terim'in gaz futbolunu tercih ederim...
Saygı duyarım ama bence Fatih hocanın oyunu artık bizi bir yere götürmez lig diyeceksin ligde tecrübesi ve bu gaz futboluyla her yıl da şampiyon yapabilir ama bir sistem takımı yada avrupa da başarı çok zor dünya futbolu 5 yılda çok değişti inanılmaz bir seviye ye geldi sadece fatih hoca değil şenol hoca da bunun çok gerisinde oynatıyor futbol olarak dönemsel başarılar her zman olur yerel ligde birde rakiplerinin durumu da önemli her takım kötü kötünün en iyisi mecbur olarak 1 şampiyon çıkacağı icin şampiyon oluyor son yıllarda fatih hoca olduğu sürece de o kötünün iyisi olmaya her zman ilk adayiz .

Evet iyi futbol oynamıyoruz bu sezon ama Terimden öncekileri de gördük.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Olay başka renktaşım.Forumda rakip taraftarlar puan kaybı sonrası ortaya çıkıyo.Forumu trollemek ve ortalığı karıştırmaktan başka işleri yok..

hocada suç yok mu

ya ne oldu terim hakkımızı savunur falan diyordunuz

basın toplantısında ne başak hakkında ne de bu maçtaki penaltılar hakkında tek kelime etmemiş

ndiayenin pozisyonunu soruyolar o konuya hakim değilim diyor,bizi çok fena trollüyor sanırım

hem top oynatama hem işe yarayan özelliklerini öne çıkarma ne anladık bu işten

Olay başka renktaşım.Forumda rakip taraftarlar puan kaybı sonrası ortaya çıkıyo.Forumu trollemek ve ortalığı karıştırmaktan başka işleri yok..
Fatih hocaya saygı mi kaybetmeden yorum yapıyorum herkes istediğini yorumu da yapar keşke her Galatasaraylı saygı çerçevesinde yapsa ama burası bir sosyal medya aracı sırf farklı görüşte diye birini böyle suçlamak çok saçma ve gereksiz.

Fatih hocaya saygı mi kaybetmeden yorum yapıyorum herkes istediğini yorumu da yapar keşke her Galatasaraylı saygı çerçevesinde yapsa ama burası bir sosyal medya aracı sırf farklı görüşte diye birini böyle suçlamak çok saçma ve gereksiz.
Ben saygıyı kaybedenlere dedim.Forumda sadece puan kayıplarında ortaya çıkıyolar..

Senelik 3m euro alip, 90m olarak takimi ptt liginden cikmis deplasmandan aciz oynatan adamdir.

Utan be utan, yilda 3m euro aliyorsun ptt liginden cikmis takima deplasmanda yenemiyorsun.

Senelik 3m euro alip, 90m olarak takimi ptt liginden cikmis deplasmandan aciz oynatan adamdir.

Utan be utan, yilda 3m euro aliyorsun ptt liginden cikmis takima deplasmanda yenemiyorsun.
O takım İstanbul'da Fenerbahçe-Beşiktaş-Başakşehir üçlüsünden de puan aldı.Akhisar gibi bi takım Erzurum'da.Haftaya yenilirler..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt