Onat Can Sağıroğlu
10 Numara!
- 22 Kasım 2008
- 19.823
- 25.777
- 2.893
Edit: baya uzun oldu yazı galibaşimdiden özür dilerim veya es geçin mesajımı
şimdi bir Mourinho değiliz hiçbirimiz ve ukala saygısız mesajlardan uzak durmayı seçiyorum gennelikle. En azından kulüp ile efsaneleşmiş kişiler ilgili dikkat etmek gerekir. Metin Oktayı örnek alan bir taraftar toplumu bence bunu gerektirir az çok.
Neyse Hocama geleyim....
yaklaşık 10-12 sezonluk hocanın takımlarını yakından takip ettiğime göre az çok neyin yapa bildiğini veya yapamadığını analiz ettiğimi düşünüyorum.
Zayıf yönü ile giriş yapayım konuya. Kompleksi yüksek renktaşlarımızın hoşuna gidecektir...
Evet, Fatihm'in bir oyun şablonu mevcut ve ikincisi yoktur.
İkincisi idare etmeye yönelik ama kendisi inanmadığı çat çut tam olarak ne olduğu beli olmayan bir oyundur.
Aynı zamanda artısıda bu söz etmek istediğim oyun şablonudur.
Bu oyun her oyuncu ile olmuyor maalesef.
Özelikle merkez oyuncuları çok koşan ve aynı zamanda rakibi ve topu kural çevresi içinde ısıran oyuncu grubun gerekir.
Bu grupta bunu yapmayı kim?
Belhanda! Sorun ama hem tek olması hemde toplu oyunda error vermesi oluyor bunun. Hoca memnundum Belhandadan derken bunun için memnun olduğunu tarif etmek istedi. Adam rakibe ve topa sertliği tam aranan seviyede olduğunu bir çok maçta gösterdi. Ama zayıf yanları ağır bastığı için yinede yanlış tercih olacağını düşünüyorum.
Bu tür oyuncu grubu yakalandığı vakit ancak geçmişte gösterdiği etkili takım oyunu ve başarılar getirebilir.
Birinci döneminde ve üçüncü dönemin ortasına kadar düşündüğü bir inandığı oyunu taraftara suna bildi (engin baytar ,urfi, Necati,emre ve elmander grubu parçalana kadar).
Sonra yavaş yavaş o şablonu kaybetti. Kadro kalitesi ile yine iyi sonuçlar geliyordu ortalama olarak ama takımın oyunu gittikçe burada şikayet edenlerin doğrultusunda dağınık ne oynatıldığı pek belli olmayan bir şey ortaya çıkıyordu.
Bu oyuncu grubunu iki kere yakaladı.
Bir kere karavana (2ci dönemi)
Şimdi yaz döneminde birdaha deneyecektir bu tür uygun grubu yakalamayı. Başarır başaramaz bilemem ama başardığı vakit benim tercih ettiğim korkusuz , rakibi ısıran ve o hücumsal takım izleriz.
Başaramazsa yerine gelecek kişi ve kişiler artık dikiş tutmasını dua edeceğiz.
Şu anki oyuncu grubu ama yeterli niye top oynanıyor istediğimiz veyahut beklediğimiz şekilde olan bir cevapta olmuş oldu galiba.
Hemen hemen her başarılı teknik adamın inandığı bir oyun felsefesi vardır. Ve çoğu bu felsefeye göre oyuncuları seçip başarılıyım diye biliyor iken hocayı bu kadrodan dolayı eleştirmek aslında tam bir saçmalık.
Yaz döneminde, merkez orta saha ve orta saha özellikli kanat transferine yönelirsek hocanın istediği oyunu oynayabiliriz. Yoksa bu sezonki gibi bir ileri bir geri olur maalesef. Ben hocanın böyle bir planlaması olduğunu düşünüyorum. Zaten onun için de süre istedi, istiyor. Bakalım zaman ne getirecek.